stjerner og soldater

! Les dette først

Kjære vinkel. Det er ikke meningen å gjøre big deal ut av kommentarene dine hele tiden, hehe. Jeg klarer bare ikke å holde fingerne av fatet (eller tastaturet om du vil) når du svarer meg som du gjør. Jeg har noe som kalles pigger, og de er ute.

«Tenkte ikke at du skulle ta kommentaren min så seriøs, så denne gangen skal jeg prøve å forklare hva jeg egentlig mener.»
Grunnen til at jeg svarte som jeg gjorde på den forrige kommentaren din om at håret mitt var kriminelt, var for å fortelle dere at Forsvaret ikke på død og liv skal være så strengt som de fleste har fått et inntrykk av. Menn og kvinner i uniform smiler de også, selvom håret ditt danser i vinden og stjernene skiller dere. Mkay, få høre hva du egentlig mener….

«Nei, det er ikke så jævlig strengt i militæret når det kommer til hår og uniformsregler og sånt når man ser på soldater som er blitt befal. Se bare filmen Armadillo, der står de på oppstilling i billabong caps. Og grunnen til at det er greit er fordi de har FORTJENT seg til å stå der slik. De har et grunnlag.»
Jeg er et lys levende eksempel på at det ikke er så jævlig strengt om du er vanlig soldat inne til førstegangstjenesten heller. Og nå snakker jeg ikke bare for meg selv. Hele basetroppen (også kalt Tangerudtroppen), som jeg er et kakestykke av, sitter med samme positive bilde av befal i Forsvaret. De ler av elendige sengestrekk, nekter oss perm hvis vi er sløve på vasken og krever orden i skap. MEN. De er mennesker de også, respekterer soldatene sine og her rister de på hodet hvis vi går opp i rett når de entrer rommet. Det er de selv som har innført en avslappet og god stemning på kontorene, og det er utrolig koselig. Nei, man drar ikke i militæret for å ha det koselig, men de fleste steder ER det faktisk det. Ikke bare her jeg hører til, men også på andre leirer rundt i landet. Basert på egne erfaringer.

Jess, soldatene i Afghanistan gjør en vanvittig god innsats og FORTJENER all den ære de kan få, medaljer og å få stå med billabong-caps når dagen er slutt. Jeg skal også ned dit og gjøre meg FORTJENT til det en vakker dag. :- )

«DU supermarie, du har IKKE grunnlaget. Forsvaret er bygget opp av disiplin, uten disiplin ville forsvaret falt sammen. Disiplin er hele grunnlaget for en god soldat. Og når grunnlaget er lagt, først da kan man begynne å strekke litt tøyler og slappe litt av. Derfor er det så strengt i førstegangstjenesten og det første året av befalskole (går 3-årig, og ser på 3-kull at tøylene er litt friere der, noe som er fullt forståelig).»

…….

Jeg sitter på KONTOR. Det finnes grenser på hvor streng disiplin jeg må ha i photoshop-felten, og hvor mye skade den blonde hestehalen min kan få gjort på tastaturet. Jeg er fullstendig klar over at disiplin legger grunnlaget til en god soldat i operative stillinger, men for kontorjegerne er den hyggelige tonen med sjefene helt avgjørende for det grønne året man sitter her. Sjefen min bestilte forresten bartesmykke en dag… Haha!

«Jeg blir også bedre og bedre på godfot med troppsjefen min, men det betyr ikke at jeg skal glemme at han er en høyere grad enn meg. For det er en grunn til at han har høyere grad enn meg, han har FORTJENT seg den graden og det er DERFOR vi hilser og behandler de med høyere grad med respekt (selvom de er mennesker på samme måte som deg og meg).»
Seriøst… Hva SNAKKER du om? Jeg er ikke blind (bortsett fra at jeg ikke ser forskjell på måke og f-16), jeg ser stjernene og vet godt hva de betyr, jeg GLEMMER ikke at de rundt meg har en høyere grad og at det ligger vanvittig mye stort bak de gradene. Jeg ser opp til dem, selvom øynene mine av og til smiler. Du trenger ikke fortelle meg hvor skapet skal stå, hvorfor vi hilser og behandler de med respekt. Du sier indirekte at jeg verken eier disiplin eller respekt, og det er så synd at du sitter med en sånn oppfatning bare pga en sliten hestehale i solskinnet på skytebanen, og en god tone med befal til tross for at jeg «»»»bare»»» er en liten møkkaflysoldat. Hadde du vært en av innvollene mine den dagen jeg kjørte brigaderen til Tigerstaden, hadde du skjønt at minst 50 av mine 56 kg er ingenting annet enn vekten av respekt. Jeg er pliktoppfyllende, tar alle ordre og kommandoer på strak arm og gjør jobben jeg er satt til å gjøre, og jeg gjør det effektivt. Disiplin to the bone, selvom jeg får lov å gå med halen til hesten. Vrinsk.

Du mener det forhåpentligvis ikke, men jeg tolker kommentaren din sånn at soldater som «»»bare»»»» er inne til førstegangstjenesten og gjør ukrigete ting som meg – ikke fortjener å ha det sånn jeg har det, fortjener ikke å få lov til å gå med hår utenfor reglementet og fortjener ikke å ha et avslappet forhold til stjerner og befal. Hva ER greia?

Jeg forteller usminket om hvordan MITT militære liv er, og det livet ER hyggelig, selv med hestehale i stjernehimmelen…. Neste uke skal jeg ta opp en mindre hyggelig side av det vi driver med, så ser dere at spekteret består av både smil og alvor. Inntil da; la hestehalen leve,  og majorene smile, for guds skyld.

«Hilsen korp.»
xoxo supermarie

Jeg vet det er flere militære leserbein…. Seriøst, hva mener dere? Bør disiplin knuse trivsel og god stemning mellom befal og soldat?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *