Drukningsulykke


Akkurat idet han gikk ut døra, ble en liten spurv kastet i havet. Hun hadde svevd så fint så lenge, smilt fra hjerte. Hvorfor skal alltid noen drive å kaste spurver i havet når sola endelig er på vei opp? Vannet rundt henne glitret. Øynene hennes også. Hun prøvde å gjøre ting med vingene som hindret henne i å synke, hun flakset vilt og forfjamset og kjempet en intens kamp mot bølgene. Noe holdt henne igjen. Han. Hun skjønte ingenting. Det havet lå plutselig jævlig øde…. Spurvunge, var ikke så rent usøt heller. Helt alene med våte vinger som ikke ville fly. Hun pleier å bruse med fjærene, med alt det salte vannet ble det så innmari tungt. Hun tittet hjelpeløs rundt seg og åpnet nebbet for å skrike etter hjelp men det kom ingen lyd. Solnedgangen farget havet rundt henne rødere og rødere, glitter og stas, det ble vanskeligere og vanskeligere å puste. Det føltes ut som hun ble kvalt. Kvalt uten tau, hun drukner uten vann. Hvorfor virker ikke de forbanna vingene?

Ååårh, kan ikke noen fiske opp den jævla fjærballen som ligger og dupper i havet? Fugler er til for å fly, de. Hun flakset konstant for å holde hodet over vann, hodet må ikke komme under vann, da drukner hun. Uten vann. Go figure…. Hun hadde lovet seg selv at neste gang noen prøvde å kaste henne i havet, skulle hun bruke all kraft i vingene sine og de fjærene hun bruste med, til å redde seg selv, fly videre. Bølgene skulle få annen mat, alt annet enn spurv.

Kjipt at hun ikke klarte seg, hun ble vel kastet så hardt at hun ikke rakk å spre vingene før det var for seint. Det kan bli litt utmattende i lengden, å drive å flakse sånn for å holde hodet over vann. Heldigvis er vi midt i redningsmannopptaket, med søknadsfrist 24. september. De får sende en av de nye i seakingcrew til å plukke opp spurven fra et glitrende hav. Tror nemlig ikke hun orker å flakse så mye mer. Da er det fint med redningsmenn.

Jeg sav……. Det går over.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *