you’re a good soldier, choosing your battle

Heisann Supermarie!
Jeg har bare et spørsmål:
Du skrev en gang for en stund siden at du bare har fått èn negativ kommentar mens du har hatt bloggen. Hvilket innlegg var det? Er bare nysjerrig :
)
Klem fra Theakjøtt! (eller var det pels??)

Vær hilset! Kjøtt :- ) Det innlegget finner du her. Den ene kommentaren drukner liksom litt i over 9000 positive. Hjerte. Kosemoseoverdose.

Hva skjer om du ikke består de fysiske testene, de med sit-ups, 3000 m. osv?
Ja, hva skjer a? Ikke så mye. Det er noen stillinger som sanitet, brannvern, marinejeger osv som har krav du klare for å komme inn, men «vanlige» stillinger i førstegangstjenesten, kontorjobber, transport, vakt & sikring etc har ingen krav. Du bør prestere greit under testene allikevel da, for det er mer sannsynlig at du får den stillingen du har øverst på ønskelista hvis du har klart NATO-kravene. 3000 m er det viktigste :- ) 16 min for jenter. Løp som en vind, sweet sixteen.


Meg, Lindakjøtt og Stinepine <3

Herregud, jeg får angst av det geværet der. Stooooor pang pang..! Har du måttet bruke det også?
Jeg fikk ganske angst av den jeg også, når den satt klistret til kroppen min hele feltuka. Å miste våpenet av syne var en synd. Det GJORDE man bare ikke, seriøst. Det er ikke mange jeg har sovet sammen med altså, men AGen har jeg ligget og holdt rundt en uke i strekk. Takken jeg fikk for det var en blåveis på skytebanen og tusen sår på hendene fordi jeg klemte de i våpenet i hytt og GEVÆR. (wordplay!!)
Jada, bruker den rett som det er! Hører rykter om en skyteuke snart også…. Jatakk! :- )

Jeg er ei jente som egentlig har veldig lyst til å begynne i militæret! Men er litt spent på hvordan det er. Har jo hørt de greiene om at det bare er trening og du må være i veldig veldig bra form, er det sant?
Har du lyst har du lov :- ) Neida, det kommer helt an på hva slags stilling du søker i militæret, det. De med sjåførjobber, kontorjobber og andre administrive jobber holder seg som regel i ro, og trener 2 timer i uka + på eget intiativ. De operative stillingene er de som bør være litt mer i farta :- ) F.eks. hundeførere, brannvern… Den buketten der.

Synest du at du kler grønt?

Visst faen gjør jeg det.

Dro de frem saksa til deg, eller vet du om noen som opplevde det eller?
JA! Det ene befalet var så vanskelig å ha med å gjøre når det kom til jentehår. Han skjønte ikke at håret kan krølle seg og bli umulig å håndtere når det regner ute, og at hårstrå spretter ut av hestehaler og hårspray bare de ser et glass med vann, så han bare… «Hvis dere ikke har orden på det jævla håret i morgen, jenter, klipper jeg av det som stikker ut, serriøst!! I morgen skal det være PERFEKT! Gidder ikke det her mer, HVOR f*ckings vanskelig kan det være?!» Dagen etter sto han faen meg med saksa i hånda til oppstillingen og boret blikket gjennom oss. Lite regn, mye hårspray. Vi slapp unna med skrekken. Smil. (Hei nervøs. De skamklipper ikke jenter, slapp av)

Kan man bare melde seg inn i militæret om man vil? Sånn første gangs tjeneste 🙂 ILU
(&%/#&$» Ord delings feil…….) Jess sør! Ring 03003 og fortell dem hvor skapet skal stå!

Dette høres kanskje litt dumt ut, men hva er forskjellen på sjøforsvaret og vanlig militæret? Altså, jeg vet jo forskjellen selfølgelig, men hva er det man gjør liksom?
Krig og fred og sånn, liksom? Militæret har tre grener; hær, sjø og luft. Man gjør så SYKT mye innenfor hver gren, at det enkleste er egentlig å bare gå inn på www.mil.no og lese der. :- ) Det er ikke noe poeng i at jeg er copycat og legger ut det de har lagt ut der på bloggen. Og jeg er stadig på jakt etter poeng, kan du si.

Og en ting til! Jeg har VELDIG dårlig kondis! Du sier at du har dårlig kondis?? Jeg greier KANSKJE å løpe 1 km i strekk? Hvis jeg er VELDIG flink og presser meg selv hardt! Er dette et problem hvis jeg skal i militæret?
Nææ, jeg liker sjokoladeis, jeg. Kondis smaker slit. Fikk smaken av slit opp i halsen på rekruttskolen, men det er jo halve herligheten! Utfordringene er gull verdt når du legger deg døende ned på bakken og innser at du har KLART det. Ikke bekymre deg for dårlig form og kondis som en murstein, du klarer mer enn du tror uansett :- )

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *