you're a good soldier, choosing your battle

Heisann Supermarie!
Jeg har bare et spørsmål:
Du skrev en gang for en stund siden at du bare har fått èn negativ kommentar mens du har hatt bloggen. Hvilket innlegg var det? Er bare nysjerrig :
)
Klem fra Theakjøtt! (eller var det pels…?)

Vær hilset! Kjøtt :- ) Det innlegget finner du her. Den ene kommentaren drukner liksom litt i over 9000 positive. Hjerte. Kosemoseoverdose.

Hva skjer om du ikke består de fysiske testene, de med sit-ups, 3000 m. osv?
Ja, hva skjer a? Ikke så mye. Det er noen stillinger som sanitet, brannvern, marinejeger osv som har krav du klare for å komme inn, men «vanlige» stillinger i førstegangstjenesten, kontorjobber, transport, vakt & sikring etc har ingen krav. Du bør prestere greit under testene allikevel da, for det er mer sannsynlig at du får den stillingen du har øverst på ønskelista hvis du har klart NATO-kravene. 3000 m er det viktigste :- ) 16 min for jenter. Løp som en vind, sweet sixteen.


Meg, Lindakjøtt og Stinepine <3

Herregud, jeg får angst av det geværet der. Stooooor pang pang..! Har du måttet bruke det også?
Jeg fikk ganske angst av den jeg også, når den satt klistret til kroppen min hele feltuka. Å miste våpenet av syne var en synd. Det GJORDE man bare ikke, seriøst. Det er ikke mange jeg har sovet sammen med altså, men AGen har jeg ligget og holdt rundt en uke i strekk. Takken jeg fikk for det var en blåveis på skytebanen og tusen sår på hendene fordi jeg klemte de i våpenet i hytt og GEVÆR. (wordplay!!)
Jada, bruker den rett som det er! Hører rykter om en skyteuke snart også…. Jatakk! :- )

Jeg er ei jente som egentlig har veldig lyst til å begynne i militæret! Men er litt spent på hvordan det er. Har jo hørt de greiene om at det bare er trening og du må være i veldig veldig bra form, er det sant?
Har du lyst har du lov :- ) Neida, det kommer helt an på hva slags stilling du søker i militæret, det. De med sjåførjobber, kontorjobber og andre administrive jobber holder seg som regel i ro, og trener 2 timer i uka + på eget intiativ. De operative stillingene er de som bør være litt mer i farta :- ) F.eks. hundeførere, brannvern… Den buketten der.

Synest du at du kler grønt?

Visst faen gjør jeg det.

Dro de frem saksa til deg, eller vet du om noen som opplevde det eller?
JA! Det ene befalet var så vanskelig å ha med å gjøre når det kom til jentehår. Han skjønte ikke at håret kan krølle seg og bli umulig å håndtere når det regner ute, og at hårstrå spretter ut av hestehaler og hårspray bare de ser et glass med vann, så han bare… «Hvis dere ikke har orden på det jævla håret i morgen, jenter, klipper jeg av det som stikker ut, serriøst!! I morgen skal det være PERFEKT! Gidder ikke det her mer, HVOR f*ckings vanskelig kan det være?!» Dagen etter sto han faen meg med saksa i hånda til oppstillingen og boret blikket gjennom oss. Lite regn, mye hårspray. Vi slapp unna med skrekken. Smil. (Hei nervøs. De skamklipper ikke jenter, slapp av)

Kan man bare melde seg inn i militæret om man vil? Sånn første gangs tjeneste 🙂 ILU
(&%/#&$» Ord delings feil…….) Jess sør! Ring 03003 og fortell dem hvor skapet skal stå!

Dette høres kanskje litt dumt ut, men hva er forskjellen på sjøforsvaret og vanlig militæret? Altså, jeg vet jo forskjellen selfølgelig, men hva er det man gjør liksom?
Krig og fred og sånn, liksom? Militæret har tre grener; hær, sjø og luft. Man gjør så SYKT mye innenfor hver gren, at det enkleste er egentlig å bare gå inn på www.mil.no og lese der. :- ) Det er ikke noe poeng i at jeg er copycat og legger ut det de har lagt ut der på bloggen. Og jeg er stadig på jakt etter poeng, kan du si.

Og en ting til! Jeg har VELDIG dårlig kondis! Du sier at du har dårlig kondis?? Jeg greier KANSKJE å løpe 1 km i strekk… Hvis jeg er VELDIG flink og presser meg selv hardt! Er dette et problem hvis jeg skal i militæret?
Nææ, jeg liker sjokoladeis, jeg. Kondis smaker slit. Fikk smaken av slit opp i halsen på rekruttskolen, men det er jo halve herligheten! Utfordringene er gull verdt når du legger deg døende ned på bakken og innser at du har KLART det. Ikke bekymre deg for dårlig form og kondis som en murstein, du klarer mer enn du tror uansett :- )

38 kommentarer

 1. Flott at du fikk beholde det pene håret ditt, hvertfall!

 2. waka waka

 3. Virkelig. Jeg digger bloggen din!!! 🙂 Fant den da jeg googlet et eller annet om militæret.. Og nå har jeg bare fått enda mer lyst til å dra!! Thnx! <3 Kanskje jeg skulle ringe 03003 en dag da….? Hmmm.. 🙂

 4. Hei.

  Du er så flink på ordspill og utmerker deg som gramatikknerd, men det heter faktisk særskrivningsfeil og ikke orddelingsfeil.
  Du kan lese wikipediaartikkelene her: http://no.wikipedia.org/wiki/S%C3%A6rskriving og her: http://no.wikipedia.org/wiki/Orddeling

  særskrivningsfeil er når sukker biter istede for at du får en sukkerbit i kaffen 🙂

 5. Kan du fortelle litt om hva slags fotoutstyr du har, og hvordan du klarer å få så fantastisk kule bilder?
  Du er super!

 6. Hahahha, jeg håper for alles skyld at Didrik ikke er den 10 000-ende kommentaren :p

 7. Ouch, rettskrivingsnazien blir satt på plass 🙂

 8. Alle burde lese denne bloggen her! Synest den er nokre hakk bedre enn Linnea sin.

 9. Didrik over hørtest ut som den Didrik jeg kjenner! ;P

 10. Jepp, du kler grønt 🙂 hoho

 11. du er værtfall ikek stygg 😀

 12. hvordan linje tar egentlig du?? og hva innerholder den? 🙂 klem

 13. NÅÅÅÅRRRRRRRR får du vite om denne lærlingplassen? Eller gikk det meg hus forbi?

 14. har du tatt alle bildene på høyresiden på bloggen din? De er så dødskule!

 15. du er kjempefin i grønt! 😀

 16. synes det er bra av deg å svare på spørsmål fra leserne dine nå og da, flink er du 😀

 17. Didrik: hahahaha ok.

  Abril: vet ikke! jeg klikker snart, seriøst….

  jenny: linje, hæ? jeg er mediegrafiker/rekrutteringsassistent i luft 🙂

  tusen takk, alle barn! <3

 18. hehe bra svar super marie….. XD

 19. Vurderer faktisk militæret :] Er bare ikke sikker på hva jeg skal bli for noe enda, har 2-3 år på å bestemme meg da :]
  Vet ikke om du har fått det med deg ennå, men jeg har postet anbefalingen av bloggen din på bloggen min nå :]

 20. Christine

  Dagen er virkelig ikke den samme uten å ha lest bloggen din altså 🙂 jeg blir så glad når jeg leser om hvor bra det er i militæret.. 😀

 21. vis jeg løper 1km kommer jeg til å kaste opp :S

 22. MARIE!!!!!! MOREN MIN HETER OGSÅ HEIDIIII!!!!!!!!!HOHOHOHOHO

 23. Bra svar 😀

  Supermarie + Dr Phil = Bartekjøtt <3

 24. Synes militæret ser kult ut jeg 🙂 Selv om det sikkert er litt av et strev!

 25. du er stygg <3

  hhehehe, ily. husker du for en måned siden, eller to, så sa jeg at jeg ALDRI kom til å få ræva mi inn i militæret? nei, det gjør du ikke. men nå har du snart overbevist denne stumpen om at militæret er noe for meg. HERRE-gud. det hadde jeg aldri gjettet for et halvt år siden. jeg er liksom slap-pfisk

 26. Du er pheeet!

 27. elsker bloggen din :D:D:D

 28. løw u :):D

 29. SV: takk for det 🙂 Iphone er best 🙂 Snakker av erfaringer også passer den så sykt bra sammen med macen 😀 Løøøvly! 😀

 30. Pssst! Du er awesome 😀 Jeg ble fast leser av bloggen din fra første gang 🙂 Fordi; Du er awesome! Virker jo nesten GØY å være i millitæret, men bare nesten..

 31. awesomee

 32. fytti Marie, du er for kul. Og jeg er ganske keen på tiss i bånd, så .. ja.

 33. du er SUPERflink til å svare på spørsmål ^^ love u

 34. Du inspirerer! det frister til å dra i militæret.

 35. Du inspirerer! det frister å dra i militæret.

 36. Ann-Mari

  jeg SKAL inn i militæret! Hvis ikke jeg kommer videre fra sesjon del 2, så ringer jeg de ned hver dag + kommer med røde epler 🙂

 37. Tore leserbein

  Kjære snille Supermarie.
  Det gjorde meg vondt i hjerterota då du på bloggen din kunne fortelja at Forsvaret bare har tre grener. Litt vondbroten over at du har gløymt oss i Heimevernet. Kanskje me kan ordna slik at du kan væra med oss nokre dager på ein heimevernsøvelse, slik at det ikkje skjer igjen. Alltid festeleg å lesa bloggen din.

  PIO Region 2 HV

 38. […] da sees vi i Forsen om et par år :- ) På sesjon kreves god allmenn helse. Du kan gå hit for å få svar på krav-spørsmålene dine! Kort fortalt; ingen krav med mindre du skal inn i […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *