Soldatene faller ikke forgjeves


foto: privat

Idag dro aghanerne til kirken jeg ble døpt og konfirmert i, stedet hvor Jokke også vokste opp. Gressvik. De insisterte på å få legge en krans på graven hans, og vise sin medfølelse ovenfor familien. Joachim ble drept av veibombe i Faryab, der de er fra, og afghanerne sørger også over familiens tap. Hver gang. Det er så utrolig stort gjort av dem….. Følelsesladd til tusen når Afghanerne, moren til Joachim, stefaren og bestekameraten sto samlet rundt graven hans i stillhet. Presidenten sa også noen ord med mening til moren til Jokke. Ingen av soldatene faller forgjeves i Afghanistan. Det de gjør hjelper, virkelig. De kjemper for menneskeheten og gir livene sine for at den afghanske befolkningen skal få sin frihet. Er det NOE jeg sitter igjen med etter å ha tilbragt mye tid med guttene fra Faryab og afghanere som er bosatt i Norge, så er det at den befolkningen er verdt å kjempe for. :- )

Amen!

Les om saken på NRK HER, i VG HER og i Fredrikstad Blad HER.

(Har masse mer å fortelle dere, bl.a. gratis tippeligakamp på Faryab U, afghansk middag og tusenfryd på guttene i morgen, men jeg må sånn… Sove.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *