warriors of the world

Har du noen konkrete tips på treningsøvelser/program til jenter som vil være fit til testing på sesjon del 2 i høst (fml) eller i det minste har ambisjoner om å forsøke seg på FOS? Utenom den fine treningsprog-plakaten til forsvaret som naturligvis henger på veggen og all ?normal? styrketrening, og blabla. Er det liksom noen spesielle ting du aldri har vært borti før militæret men som virkelig anbefales av deg? Eller bare nevn hvordan trening du liker best ? Husker du nevnte trappepushups, syns det var helt genialt! (nei, jeg ække så kreativ av meg schö)

Les mitt forrige treningsinnlegg HER.

Ja, ikke sant…… Denne gangen skal jeg la en som har PEILING svare for meg, for deres eget beste. Klar, ferdig, gå:

«LESERBEIN! L-E-S-E-R-B-E-I-N!
Har ælltid tid til Supern’s leserbein!
Mitt beste tips til jenter som vil inn på FOS, eller har en befalsdrøm er å

a) følge standardplakaten til Forsvaret (ja, øvelsene MÅ øves inn og kunnes FØR du ankommer FOS, altfor mange er totalt uforberedt)

b) tren funksjonell styrke, den type trening om gjør deg sterk i din egen kropp, uten vekter. Det mest effektive jeg kommer på per idag er tabataintervaller, tabata er ekstremt effektiv intervall trening som både trener opp din aerobe utholdenhet og din anearobe utholdenhet.

Et eksempel kan være dette:
sett opp 4-6 stasjoner (som i sirkeltrening)
1 – pushups (etterhvert som det blir for tungt ta de på knærne, deretter inntill en vegg)
2 – jogging på tjukkas, evt spurte fram og tilbake mellom kjegler/trær etc
3 – burpies (sykt bra øvelse som jeg pent kaller «dreper`n» i forsvaret) ta et spensthopp, et skikkelig et, og så kaster du deg ned på bakken og tar en push, deretter gjentar du så mange ganger du klarer, og når du tenker at du holder på å omkomme, tar du 10 til, minst (ps! søk opp burpies på youtube.com)
4 – gående dype utfall, med vekter hvis du syntes det er artig!
5 – sit-ups, gjerne noen som er litt mer avanserte, det skal brenne som det aldri har brenni! (ja, brenni)
6 – hang-ups, på bom eller bruk partner hvis du ikke har tilgang til bom, la parteren stå over deg og ta tak i hendene til hverandre, personen som ligger på bakken skal dra seg opp så høyt opp som mulig)


Treningslindakjøtt og meg :- )

På hver stasjon skal du jobbe i 20 sek og ha 10 sek pause 8 ganger per øvelse. Sykt effektivt! Og du kan variere øvelsene, du kan også kjøre tabata på løpetrening 20 sek full guffe, 10 sek rolig jogg i 24 minutter 😀

http://sandvikstraining.com/styrketrening-avslutt-tabata-kom-i-form/

En annen god idè er å få seg en treningspartner som er flink til å pushe deg, det er mye vanskligere å pushe seg alene og det er lettere å gi opp på egenhånd. Er du usikker på øvelser, stikk innom et treningssenter og sett deg opp på en enkelttime hvor du blir vist øvelsene eller søk de opp på youtube.com 😀

Varier treningen!!! VIKTIG, og ikke sett deg urealistiske mål som å trene hardt 5 dager i uken, sett opp 2 faste økter hvor målet er å ta seg ut, og 1 kosetrening. Hver 3 uke, evt annenhver, kan du ha en test, husk å ha hviledag etter en dag med tøffe tak! OG FOR GUDS SKYLD SPIS RIKTIG, i følge olympiatoppen er sjokomelk det beste etter trening, og det skal alle ta dødsseriøst ;-D»

Si tusen takk til idrettsassistent Opsahl, leserbein! Hun satt seg ned og skrev en hel bibel for at dere militærinteresserte kjøttroser skal ha noe å trene etter :- ) Hun har laaaang bakgrunn som personlig trener og idrettshøyskole og diverse verdensmesterskap i kunnskap om trening, så bare bøy dere i støvet og gjør som henne sier.

Og siden du spurte om hva JEG liker best, og anbefaler, så må det være tabattatreningene med Opsahl :- ) De er sykt effektive! Få i gang noe sånt. Og så liker jeg å jogge, selvom jeg hater det. Gjerne i skogen. Skog og mark! Nå skal jeg gi meg før det høres ut som en kontaktannonse…..

Det som er spesielt i militæret, som jeg aldri hadde vært borti tidligere, er måten treningen blir gjort på. I militæret lærer man virkelig å PRESSE seg selv ut av en annen verden, sprenge alle personlige «»»»grenser»»» du trodde du hadde. Selvom du er så sliten at du tror du ikke klarer mer, våkn opp a, DU KLARER MER!! Bare tving deg selv, ikke gi deg før du nesten ligger med trynet i asfalten og vrir deg i smerte, bokstavelig talt. KJØR PÅ! Etterhvert, når du oppdager hva den sinnsyke treningen har gjort for og med deg, begynner du faktisk å LIKE å trene :- ) Dit har jeg kommet.

Lykke til med treningen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *