supermarie since 14/11 – 2006 14:01

Hei leserne, jeg har med godteri til dere i dag.
For dere vil vel ha historien bak navnet «Supermarie» servert på sølvfat?

Nei, jeg erklærte ikke meg selv super. Jeg ble kronet. :- )

Det var en gang…

..en norskoppgave. Vi skulle skrive en avisartikkel om noe vi brant for. Jeg er ikke akkurat flammenes herre, så jeg begynte å skrive om noe personlig i stedet. Det føltes som jeg holdt blyanten med hjertet.

Resultatet ble en artikkel om hvordan det er å vokse opp med en MS-syk pappa. Pappajente :- )
Læreren min tok en spansk en, og sendte artikkelen min til en gammel ørn i lokalavisen, i smug. I det smuget grodde det blomster og en interesse så stor at Fredrikstad Blad ville kjøpe «»»»artikkelen»»»» (skolestilen) min for 3000 kr.
……

Solgt.

14/11/2006:
«Hei, Supermarie! (!!!!)

(…) Du er kjempeflink til å skrive! Spesielt er jeg imponert over hvordan du klarer å formidle de tankene og de følelsene du har rundt den snikende sykdommen pappa`n din er rammet av. (…)

Dette er en artikkel vi i Fredriksstad Blad gjerne vil trykke. (…)
(…) Det vi i tillegg må avklare, er om du og familien din synes det er greit at du skriver under fullt navn, og eventuelt om du og pappa`n din vil stille opp på et bilde. Det er selvsagt det beste. Alternativet er å trykke dette helt anonymt. Vi forstår det hvis
familien din lander på denne løsningen, men oppfordrer dere til å stå fram. Det er jo viktig å gi denne sykdommen et ansikt. Ikke minstnfordi det du formidler som en jente på 16 år er veldig flott og personlig.

Tenk litt på dette, og snakk med resten av familien.

Jeg har også snakket med læreren din. (…) Vi er enige om at dere to kan komme en tur ned til oss i avisen, og prate om artikkelen din, og om avisjournalistikk generelt. Så kan du også tenke litt på om dette er et yrke du har lyst til å prøve. Det er i hvert fall ikke tvil om at du har et skrivetalent! Du vil få snakke med meg, og Tonje Holter, som i flere år har jobbet med ungdomsstoff. I dag er hun leder for alle helgereportasjene vi har i avisen vår.

Snakk med Turid (læreren, red. anm.) om dette i morgen, og så kan vi lage en avtale.

Da snakkes vi nærmere!

Vennlig hilsen
Hans-Petter Kjøge
Nyhetsredaktør i Fredriksstad Blad»

17/11/2006:
«Hei Marie (eller Supermarie som vi omtaler deg som!)! (åååh!!!)

Det er jeg som har ansvaret for helgestoffet, og dermed også din artikkel om deg, faren og familien din. Er veldig glad vi kan ha dette på trykk, tror det er mange som kommer til å lese det. Det er en sterk historie.

Jeg har sett litt i kalenderen min angående når vi kan trykke saken. Ser for meg at det enten blir helga 16. eller 17. desember, eller på selveste nyttårsaften. Som Hans Petter har nevt for deg, blir det en coversak, altså en høyreside og dobbeltsiden etter. Det betyr at saken blir hovedartikkelen den dagen, og det er ganske stort:)

Tar kontakt med deg igjen neste uke, slik at vi kan avtale tid for foto.

Hei så lenge,

Tonje Holter.»

..og derav navnet SUPERMARIE.

Ååårh pappa :- ) Du er verdens beste!
Gleder meg til du skal følge meg opp kirkegulvet og gi hånden min til en eller annen kronidiot i dress som står og venter i enden.
For det skal du. MS trodde han kunne ødelegge alt, han. Jeg vet ikke med deg, men jeg har iallfall ikke tenkt til å la det skje.
Du er den eneste mannen i dress som skal få følge meg opp det berømte kirkegulvet mens publikum sitter med tresmak i ræva og gråter fordi det er så fint. Trillende eller gående, du er fortsatt pappaen min. Et par bokstaver kan ikke ødelegge det :- )
Best i verden, smil litt æ.

Ps. Deler av skolestilen/artikkelen ligger ute her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *