kosebefal

Herregud, jeg elsker jobben min så langt!
(Rekrutteringsassistent, luftforsvaret)

SUPERGIRA!

I helgen, vet dere, var jeg på Sessvollmoen militærleir for å være med på Jentecamp 2010. Rundt 120 jenter deltok, de fleste tatt rett ut fra sivillivet, og noen var allerede inne til førstegangstjenesten. Alle var på campen for å forberede seg til FOS, felles opptak og seleksjon til BEFALSKOLEN :- )

Min jobb på Sessvollmoen ble PLUTSELIG å være lagfører.
Først fikk jeg vite at jeg skulle være der som en som kan svare på spørsmål osv, en ekstrahjelp bare.
Og så leste jeg «Lagfører» på arket jeg fikk kvelden jeg kom. «JAJA», tenkte jeg, «sikkert bare noe de kaller meg fordi de ikke kom på noe bedre.»
Neida.
Jeg skulle faktisk være lagfører….
Jeg fikk ansvaret for 6 jenter hele helgen.
Jeg rakk å være i førstegangstjenesten i nøyaktig 3 dager, før jeg ble sendt ut som befal i egen Forsvaret-bil, på langtur til en ukjent militærleir.
JEG VAR SÅ REDD! Åååh så redd jeg var…
De andre lagførerne var ekte befaler, fenriker, sersjanter og verdensherskere, mens jeg så vidt rakk å fullføre rekrutten før jeg ble kastet ut i rollen som…. Befal. Herregud.
Jeg var sykt stressa i begynnelsen, med tanke på å ikke kunne svare på spørsmål jentene kom med, å ikke kunne lære dem de rette tingene, å ikke kunne leve opp til forventningene deres, å ikke være en god nok leder og den stress-lista mi var faen meg LANG!!!

Heldigvis ble det tatt hensyn til, at jeg ikke kunne like mye som de andre, og skuldrene mine sank litt etterhvert :- )
Kjipt å ha så høye skuldre at de går over hodet.

… LOL.

Jeg klarte å være lagfører for jentene ganske bra, om jeg får si det selv! Litt klønete og uvitende, men jeg gjorde så godt jeg kunne og kunne faktisk bidra med NOE :- ) Har tross alt vært i krigen før….

Jentene fikk smake litt på hva livet i militæret har å tilby. De sov blant maur, prøvde BC (bæsj & carry), SLO (sånn garden gjør), harde treningsøkter, sov i telt, gikk marsj med stor sekk, var innom poster med sanitet og diverse og gjorde egentlig utrolig mye forskjellig i løpet av veldig få dager. På lørdagskvelden ble det rigget opp storskjerm MIDT i skogen, og campen samlet seg og så på Grand Prix til pølser og brus :- ) Veldig hyggelig! NRK skulle vært der og filmet. Hører dere det, NRK??

JAJA, det var det jentene drev med, men det vikgiste er jo MEG….


Der ja :- ) Det var bedre. Militærbjørnefitta.

Som befal/lagfører fikk jeg prøve å ta rominspeksjon, lære bort litt, føre de til riktige steder til riktig tid, og bare… Være med de gjennom campen. Du hadde vært stolt av meg, sersjant Molde! (min lagfører på rekrutten)

I dag løp jentene også 3000 m. Det var dødsgøy å være den som for en gangs skyld løp ved siden av og presset og motiverte, i stedet for å være den som løp og omkom – som jeg vanligvis gjør. Ååh, hele helgen har vært utrolig kul! Kunne fortalt i EVIGHETER. Jeg har også lært mye selv, fikk føle litt hvordan det er å være befal, og nå er planen å bli sersjant :- )

Neste rekrutteringsjobb jeg får (som jeg vet om, iallfall), er å være med på Andøya Airshow 25. – 28. Juni.
Noen som skal dit?

Å JO! Sjekk bilen….


Ikke for å skryte, men denne har jeg kjørt rundt med i helgen…. Kan hende jeg var litt stolt :- )

Tusen takk for kommentarer, fortsatt! Får aldri nok av dere! Hater at jeg nesten aldri får svart dere, men dere skal vite at jeg sitter og leser og smiler av alt dere skriver.

Og så må jeg sende dere til Femelle. De fortjener oppmerksomheten!

SÅNN. Hvordan går det med dere? :- )

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *