trappetroll


foto: priv

Ingenting provoserer meg mer enn friske, oppegående mennesker som opptar plasser som er ment for noen andre. Noen som virkelig trenger dem.

Tenk om Herr Frisk må sette fra seg Mercedesen sin noen meter BORTAFOR inngangsdøra???? Auda….
Nei fader, da velger de heller plassene med den hvite rullestolmannen på. «Det var jo ingen andre ledige!»
Guess what ego, så lenge man er frisk og fin er ikke disse plassene ledige heller. De er reservert for de som IKKE er friske.
/Ignore.
Handicap-plassene er jo midt i blinken; omtrent INNI kjøpesenteret – og man slipper å gå. Perfekt.
Ærlig talt, de som faktisk ER handicappede KAN ikke gå. At de må hinke 60 meteren på krykker fordi DU er for lat, er sick. Urettferdig.
Ikke ta alt for gitt….. En dag kan det bli deg som hinker et helvetesmaraton med brukket bein mens Herr Frisk står med Mercedesen sin på plassen som er beregnet for deg.

«Vi tar heisen da, jeg orker ikke gå trappa. Er så sykt sliten.»
/CARE
Så da må rullestolbrukerne sitte en halvtime ekstra for å komme opp i 3., fordi Anna og vennene var «for slitne» til å gå? Rullestolbrukerne hadde tatt trappene med glede, de – men de har ikke muligheten. Den har du.
Plutselig en dag er det deg selv som sitter der hjelpesløs på hjulene dine, og trykker forgjeves på HIT-knappen, mens åtte ungdommer ramler leende ut i 6 etg. Du rekker ikke si i fra heller, for innen du endelig har fått tak i heisen og har kommet deg opp – så har ungdommene rukket å gå Mount Evrest i mellomtiden.
Herregud.
Har man orket å løpe maraton i kjøpesenteret på jakt etter fete klær, orker man de siste trappetrinnene for å komme seg til parkeringshuset også. «Nei?» Jo, du gjør faktisk det. Dessuten får du diggere kropp av all den treningen du kan få  :- )

«Handicappede klarer vel å holde seg i 1 min eller 2 de også.»
Jeg vet hva jeg snakker om når jeg svarer NEI, de klarer ikke alltid det. Det ene eller andre minuttet f.eks. «forbildet» Larsilove står på handicapdoen og tar outfitbilder «fordi det er bedre plass», kan være nok til at noen på hjul på andre siden av døra banner høylytt i frustrasjon fordi h*n ikke rakk det. H*n må sitte i sin egen dritt ut dagen. Evt sette himmel og jord i bevegelse for å komme seg ut av bygningen, inn i bilen, hjem i huset, ut av klærne osv osv osv. Fordi norsk ufin ungdom syn offentlige toaletter er «for små».

Bruk dine egne bukser som dass, norsk ungdom må ha bedre plass. (Haha………)


OK :- )

PS 1. Vet at heis er nødvendig for de med vogn osv, man må ikke være syk for å trenge et løft, og jeg vet at raske mennesker på handicapdoer uten noe særlig trafikk er 0 problem – jeg prøver bare å sette ting på kanten og gi dere noe å tenke på. :- )

PS 2. Innlegget er egentlig 1 år gammelt, det lå ute på blogg.no-bloggen min (mbrud.blogg.no, som nå er slettet), og var senere på trykk i Fredrikstad Blad på den tiden jeg var journalist der. Bloggtørke gir rullerende innlegg, smil selvom. Bruk trappa.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *