fascikulasjon i tommelen

Fascikulasjon, eller LEAMUS (!!!!), er kortvarige, rytmiske sammentrekninger av en muskel. Vanligst oppstår dette i små muskler i ansiktet, særlig rundt øyet, men kan oppstå i alle musklene i kroppen. Sammentrekningene kan vare i flere timer om gangen og er synlige utenpå huden.
Fascikulasjon er vanlig, og er ikke skadelig eller symptomatisk for noe skadelig i seg selv. I små muskler kan det skyldes en ubalanse mellom væske og mineraler, og inntak av magnesium, kalk eller kalsium kan motvirke langvarig fascikulasjon. I større muskler kan fascikulasjon oppstå etter uvant eller intensiv trening.
Ifølge sosialantropologien så er leamus i enkelte kulturer forbundet med evnen til å oppnå fysisk velbehag.

wikipedia.no

3 dager på RAD!!!! Dødsirriterende…. Nå må jeg kle meg for å sitte i juryen på utstillingsdelen i UKM i kveld :- )

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *