det er kun skittentøy som skal sorteres etter farge

Seher klarte å finne ut av den umulige e-posten, så da smiler jeg igjen.

Apropo utlendinger. Jeg facineres stadig over hvordan mennesker kan mislike andre mennesker bare fordi de snakker annerledes og har mørk hud. Hater vi 1-åringer fordi de ikke kan si «Hva skjer æ, folkens?» Nei. Hater vi sokker fordi de ikke er hvite? Nei. Hater vi mennesker som ikke kan snakke norsk og ikke er hvite? Ja.

Kan en ærlig rasist gi meg et konkret og saklig svar på hvorfor?

«Fordi de lukter vondt»
«Fordi de er kriminelle»
«Fordi de stjeler arbeidsplassene våre»
«Fordi de går i burka»
«Fordi de har mørk hud»
«Fordi de alltid kjører harrye BMWer og hører på jalla bollywoodmusikk»
«Fordi jeg ikke skjønner hva de sier»
«Fordi de er stygge»
«Fordi jeg bare hater dem»

Kom igjen, dere må komme med noe bedre. Ikke EN av de nevnte grunnene er saklige. De har norsk statsborgerskap, de har like mye rett på arbeidsplass som du har.

Jeg hater torden fordi jeg er redd for de høye lydene og skadene regnet og lynet kan gi. Hater dere utlendinger fordi dere også er redde?

Jeg hater klumper i jordebærsyltetøy fordi konsistensen er ekkel og gjør meg kvalm.. Nei, fader. Gikk ikke an å sammenligne med utlendinger her. 1. Man kan ikke spise utlendinger. 2. Man kan derfor ikke si at konsistensen er ekkel og gjør deg kvalm. Nei, stryk det avsnittet her.. Bare bull.

Hvis en ærlig rassist kan gi meg EN god grunn til hvorfor han/hun hater utlendinger, så skal jeg respektere hatet. Det går ikke an å respektere et hat som kun er basert på overfladiske ting som lukt, farge, språk og stil. Det er innsiden som teller og fisken har gjelder. Klisje og klisje.

Jo, Seher. Hun er den første utlendingen jeg ble kjent med, og er en av mine beste venner. Det at hun var så blid, snill, morsom og bra var sikkert med på å lage gode assiasjoner med utenlandske mennesker. En snill – alle snille. Arbeidsplassen (ja jeg er klar over at jeg snakker jobb i hvert innlegg) består av 98% utlendinger og 2% nordmenn. Snille hele gjengen. JA, noen er kriminelle og ekle – men det er nordmenn også så FU!

Nå er så klart ikke jeg prakteksemplar på en som elsker alle mennesker og gud og jesus og sånn, det hender jeg får vemmelig følelse hvis jeg skal passere to eldre utlendinger i en gate en sen, mørk kveld. Selvfølgelig.


Savner deg, Seher! <3

Få høre, verden, har du noe i mot utlendinger? Hvorfor, hvorfor ikke? :- ) Spar smisking til lærere, vær ærlige. Oisann, lukter jeg et rim?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *