Day 88: Day Zero-oppdatering

Tredve dager siden sist oppdatering på Day Zero-prosjektet allerede. Åttiåtte dager siden jeg startet. Prosjektet går fint, og i løpet av denne runden, som er runde nummer to for min del, har jeg bestemt meg for hvordan jeg vil gjøre dette óg.

Det handler om å motivere seg selv til å endre på ting i livet. Det handler ikke om å følge hvert mål slavisk, som jeg i utgangspunktet hadde tenkt til å gjøre. Men reglene mine har blitt litt til underveis, og jeg har vært pålogget etter klokken tjueén ved flere anledninger. Først under øvelse Cold Response 2016, fordi i «krigen» finnes ingen klokkeslett, og en presseoffiser kan ikke bare sette seg ned og nekte å gjøre jobben sin fordi jeg har en Day Zero-liste på gang. «Beklager, kaptein, men jeg blir pent nødt til å legge fra meg tastaturet fordi klokka….» nei. Bare nei. Og jeg skal ikke være så sta at jeg erklærer meg mislykket på det målet, selv om jeg i praksis var på Internett etter klokka ni flere dager i strekk den uka oppi Nord-Trøndelag. For det er ikke dét som er poenget med lista. Målet mitt var å logge av klokka ni om kvelden, og det har jeg gjort i hverdagene. Av og til hender det ting som gjør at DZ må vike, men jeg lar målet stå og lever fint med dét selv om jeg i praksis har feilet, for jeg har ikke det. Ikke i teorien.

Day Zero Project

Foto: Alexander Sylte (@asylte)

Målet med prosjektet er å motivere meg selv til å gjøre alle de tingene jeg drømmer om og som jeg har tenkt på lenge at jeg burde, og målet er å være mindre pålogget – og det er jeg. Mye mindre. Målet er å spise mindre kjøtt – og det gjør jeg, selv om jeg har gått én uke uten et vegetarmåltid (samme uken hadde tre fiskemiddager, så noe utpreget kjøttforbruk var det jo uansett ikke, selv om fisk til en viss grad er en versting for miljøet den óg). En uke for litt siden hadde jeg bare én dag igjen på å rekke et vegetarmåltid (målet er å spise minst ett vegetarmåltid i uka), og akkurat den dagen skulle fin fyr og jeg ut og spise middag, og han foreslo et sted som bare serverte biff. Jeg steilet til å begynne med, men så tenkte jeg ærlig talt. Jeg står ikke over en bedre middag med en mann fordi jeg har blitt slave av mine egne mål, det var aldri poenget. Hvis jeg skipper vegetarmiddagene i ukesvis og henger på internett 28 timer i døgnet igjen, DA har jeg feilet. Men disse små unntakene i ny og ne, som for eksempel når det er «krig», eller når fyren ber meg på date? Da er det langt innafor hva samvittigheten min tåler i forhold til (hahaha, neida) – når det gjelder Day Zero-prosjektet.

Forsvarstalen over tilsier at jeg har den dårligste samvittigheten i verden, haha, men jeg har ikke det. Jeg følte bare for å forklare for dere hvorfor jeg en kveld plutselig legger ut en snap etter at klokka har bikket tjueén.

Ellers har jeg fullført:

33. Oppleve et større idrettsarrangement (ski/håndball/fotball)

Jeg var på landskamp med jobben for en stund tilbake. Kampen var utrolig dårlig og det var veldig lite publikum, så jeg føler jeg bør oppleve et arrangement til for å veie opp, men det skulle jo i utgangspunktet være en større kamp, at mannen i gata aldri dukket opp på tribunen kan jeg ikke la lista mi ta støyten for, ass.

Har du kontroll på Day Zero-prosjektet ditt? Eventuelt noen nyttårsforsetter du kan oppdatere meg på? :-)

 

En liste på svensk

HAR DU?
Folköl i kylen:
To stk
Något husdjur:
Kattepus hjemme hos støvet! (mamma og pappa)
Någon favoriträtt:
Jeg begynner å bli så god på kjøkkenet at jeg får nye favorittretter annenhver dag, men ingenting slår min all time favorite: mammas pannekaker
Puder på dig:
Neppe
Några framtidsplaner:
Være fri
Någon sjukdom:
Hoster enda litt fra forskjølelsen, ellers har jeg leoparden, da, som klorer meg litt på ribbeina i disse eksamenstider og lurevær som ser varmt ut men er iskaldt
Gymkort:
Jess, Sats/Elixia
Nagellack:
Glitrende
Någon vän som bor i ett annat land:
Ja, mange, fra verdensreisa


VEM?
Avskyr du: 
Kan ikke alle bare være venner, da?
Längtar du mest efter:
Våren :-(
Stör du dig på:
Forholdismen og mennesker som ikke er løsningsorienterte.
Gosar du med:
De som bruker «i forhold til» riktig
Lagar mat: 
Jeg har blitt en jævel på å lage mat! Så den lager jeg selv. Gjorde det før óg, men da stod Toro for mesteparten
Diskar:
Har vaskemaskin!

2016-01-18 09.30.23 1


VILKEN?
Tidning läser du:
Jeg abonnerer på Aftenposten på nett, av papir leser jeg fint lite
Buss åker du oftast:
31
Dag fyller du år:
19. juni
Årstid föredrar du:
Jeg syns hver årstid har sin sjarm, jeg elsker overgangen fra vinter til sommer (det vil si vår), men jeg elsker fargespillet når høsten kommer óg, og lyden av knirkende snø, pluss at jeg elsker sommeren. Helårselsking! Men hvis jeg må si én…. Våren.


VAD?
Gör du nu:
Sitter i sofaen og skal egentlig lese, og må egentlig tisse, men så svarer jeg på den her i stedet. Hashtag prioriteringer.
Gör dig till en bra människa:
At jeg er rettferdig og snill
Gör dig till en dålig människa:
Forholdismen får frem det verste i meg
Vill du arbeta med:
Kommunikasjon i en eller annen form som engasjerer meg, og som gjør at jeg har en varierende og kreativ hverdag med mye frihet og utfordringer. Føler egentlig jeg har den jobben nå, hos Gjensidige. Gruer meg til jeg blir for gammel for å snakke med de unge og være teit på Snapchat
Är roligast just nu:
Skam, Skam, Skam, jeg hater at de bare drypper litt og litt hver dag for jeg vil bare ha mer og mer, helt ape
Har du på dig nu:
Treningstights og hvit t-skjorte, har vært ute og tatt bilder!
Äger du för skor:
Converse og joggesko er det det går mest i
Har du för storlek i skor:
38,5 passer perfekt, men som regel passer 38 óg
Läser du för bok:
Pensum til jeg dør, gleder meg blå til jeg kan lese «vanlige» bøker igjen
Ska du göra nu:
TISSE

Du da? Velg deg tre og svar i kommentarfeltet!

Listen er funnet her

 

Mediagic #49

Tirsdagens fangst fra www, som dere kan kose dere med mens jeg selv må stupe ned i kvalifiseringsoppgaven i medie- og kulturteori igjen. Jeg skal finne 200 sider som refererer til James Carey, i og for seg greit å øve på å finne gode og pålitelige kilder her i verden, men selve oppgaven er så diffus og innviklet at jeg sliter med å pakke hodet mitt ordentlig rundt den. Får håpe skippertaket kan redde meg som så mange ganger før.

– Denne videoen (jeg elsker henne!):

@finnterest på Instagram

Lemonade, det nye albumet til Beyoncé, den dama lager krutt med både stemme og budskap, og visuelt óg, og hun er. så. rå

Denne dokumentaren, om drømmen om Mount Everest, som minner meg på at dere MÅ MÅ MÅ se spillefilmen Everest en gang dere får mulighet. Jeg så den på flyet på vei til Tanzania og gråt så jeg hikstet – tilfeldigvis hver gang en flyvertinne passerte, haha, de må jo ha lurt…. Uansett, se den. Så vanvittig sterk! FILMEN altså, ikke dokumentaren jeg lenker til, men den er jo interessant den også.

Lily Allen på Facebook, hun er genial

Denne kronikken, om skamløse arabiske/muslimske minioritetsjenter som står opp for seg selv og det de tror på – tross alt

– …og denne kronikken, om at serien Skam ødela sin sterkeste kvinnelige karakter – og hun satte ord på noe jeg hadde i underbevisstheten i det øyeblikket Noora falt for William, men som jeg ikke klarte å sette ord på selv. Jeg har et elsk/hat-forhold til hele greia. På den ene siden elsker jeg lidenskapelige forbidden love-forhold, mellom to som i utgangspunktet aldri skulle funnet sammen, på den andre siden ville jeg ikke at Noora skulle gi etter og falle for det rasshølet av en fyr W faktisk er

Sånn. Fant du noe du likte?

 

Halvannet (h)år med ettervekst

Jeg er ikke så veldig opptatt av skjønnhet, sminke og mote og alt det der, og håret mitt har jeg fullstendig glemt, tydeligvis, for det har ikke sett en frisør siden før reisen til Mexico. Det vil si påsken i fjor. Jeg gnålte om det senest på lørdag, at jeg ønsket meg penger til frisørtime til bursdagen min av mamma og pappa, og samme dag tagger Linda meg i et innlegg på Facebook hvor en frisør spør etter blonde hårmodeller til gratis farging, og jeg bare HELLO! It’s me, i ren Adele-style, og jeg kastet meg over tastaturet, sa jeg var gira, fikk en tommel opp og i dag? Straka vegen fra Fredrikstad til en salong i Oslo.

FØR:

Eco Cult

Herregud, jeg lo så jeg skrek (eventuelt gråt, jeg er enda ikke sikker) da jeg så det bildet her, av meg selv bakfra, jeg har ikke sett hvor dårlig stelt det var bak der før i dag, da jeg tok dette bildet – og jeg skjønner ikke at ingen har SAGT noe??? Jeg har gått rundt sånn her i halvannet år omtrent? Herregud! Selv frisøren påpekte hvor lang etterveksten min var, hun andre trøstet meg med at ombré var in og jeg nikket trist og bare «ja…. jeg gikk for den billige varianten jeg da». To timer senere:

ETTER:

Eco Cult

Jeg hadde helt glemt følelsen av å føle seg fin på håret, men der var den, altså! Og det for kroner null! Anbefaler virkelig å sitte hårmodell, jeg er sånn at jeg bryr meg ikke så mye om hvordan resultatet blir – så lenge jeg blir fornøyd, og jeg velger alltid å stole fullt og helt på frisøren og at hun klarer å se hvilke farger og frisyrer jeg kler, for jeg har jo ikke peiling, og forrige gang gikk det påskekylling (som det skulle ta meg 1,5 år før jeg reagerte), denne gangen gikk det superfint! Så hvis du har samme avslappa forhold til håret ditt som det jeg har; meld deg som hårmodell hvis du får sjansen. En halv milliard spart i penger! Mangler bare en klipp, men den fikser jeg som regel selv, vet dere. Billig i drift, si.

Nå skal jeg tvangsinnlegge meg selv på rommet og komme i gang med kvalifiseringsoppgaven fra helvete, som jeg har utsatt siden semesterstart og plutselig skal den leveres på fredag. Jeg hater den oppgaven. H.a.t.e.r. Men må gjennom den for å få tatt eksamen, så det er vel bare å bite tenna sammen. Hvis jeg mislykkes gjør jeg det i hvert fall uten ettervekst.

Hva syns dere som sveisen? Ikke verdens beste bilder, kanskje, men det får vi ta en annen dag.

 

Slik blir du en stjerne på Snapchat

Jeg har med tiden fått kallenavnet «Snapchatdronninga» på jobben, fordi jeg styrer Gjensidige sin konto: gjensidigenorge, og den har fått fantastisk gode tilbakemeldinger, både fra ansatte i Gjensidige, fra kommunikasjonsbransjen (særlig i Facebook-gruppa «Smått og stort i sosiale medier») og fra folk «som egentlig ikke liker Gjensidige engang» (det er et faktisk sitat). Og noen av dere har kanskje sett videoen hvor jeg deler tipsene mine allerede, men jeg tenkte å lage et innlegg også – om hva jeg gjør for å lykkes på Snap, og kanskje du kan plukke opp et par tips, hvis Snapchat er et sted du henger og har lyst til å bli litt bedre på. Det her er kanskje først og fremst rettet mot bedrifter som ønsker å bruke kanalen, men det kan jo være nyttig for deg óg!

 1. Sett telefonen i flymodus/last opp offline

  Denne lærte jeg først da jeg var ute på reise, og oppdaget at jeg kunne ta bilder til MyStoryen mens jeg var ute og oppdaget verden, og så laste opp storyen senere, når jeg kom tilbake til hotellrommet og koblet meg på internett igjen. Det er imidlertid viktig å huske at de 24 timene begynner å renne ut allerede fra du poster det første bildet i offline-modus, så hvis du ønsker å legge ut en historie som henger sammen bør det ikke gå få lang tid fra du poster det første bildet, til du poster det neste og deretter resten. Når du har offline-snappet ferdig historien din, logger du deg på nettet igjen og trykker på hvert bilde slik at de lastes opp online:

  flymodus
 2. Bruk en penn

  Kjøp deg en penn til ipad/iphone, de får du billig på Elkjøp eller Clas Ohlson. Det er så mye gøyere med tegning og kunstneriske stories! Dessuten blir det enklere å skrive – nå som de har kuttet ned på hvor mye tekst du kan jukse deg til, er det helt suverent å skrive videre med penn når tekstboksen er full. Tips når du skal tegne: google frem bilder av det du skal tegne, det gjør det mye lettere å ha noe å se etter.

  Snapchat
 3. Bruk emojis

  Sprit opp bildet eller tegningen med emojis. Når det gjelder tegning; emojis havner alltid BAK det du tegner/skriver med tegnefunksjonen. Ha det i bakhodet sånn at du ikke sitter og tegner leeeenge og så har lyst til å plassere en emoji oppå det du har tegnet. Det funker ikke. Ny funksjon gjør at du nå kan få emojisene til å bevege seg også! Dette gjør du ved å lage en video, klistre på en emojis, holde fingeren din på emojisen du vil feste til noe og dra den til det du vil feste den til – og slipp! Øv deg gjerne ved å filme at du tegner på et papir, og klistre emojisen til pennen. Det blir ganske kult! Du kan ha flere ulike emojis som beveger seg i samme film.

  Snapcode
 4. Tenk lydløst

  Mange ser på MyStories uten lyd – meg selv inkludert. Det betyr at når Arbeiderpartiet legger ut en video av et eller annet pratende menneske? Da får jeg ikke med meg en dritt, altså gidder jeg ikke å se ferdig storyen heller. Sørg for at budskapet ditt kommer tydelig frem – både med og uten lyd!

  Snapchat-tegning
 5. Skjerm på skjerm = NO GO

  Av og til er det hensiktsmessig, som for eksempel når du skal tease et blogginnlegg, men ellers? IKKE ta bilde av dataskjermen din. Herregud, så irriterende. Del heller lenken til den siden du er i ferd med å snappe på Facebook i stedet. Jeg følger deg på Snap for å se virkeligheten din in real time, ikke for å se på en skjerm jeg ellers kunne sett på min egen dataskjerm.

 6. Snapchat = humor <3

  Snapchat er en leken kanal – bruk den for det den er verdt!

 7. Bli inspirert

  For å få inspirasjon til hvordan du kan bruke kanalen på best mulig måte, følg andre Snapchattere som har lykkes. Min største inspirasjonskilde er lakserytteren, han er hysterisk flink!

Les også:
Snapchat no go (hva du IKKE bør gjøre på Snapchat)

Disse bør du følge på Snapchat

Følg meg på Snapchat hvis du ikke gjør det allerede: superbrud

Har du noen tips å legge til? Eventuelt noen tips til folk som er råflinke? 

 

Screenshot Saturday #7: forholdisme

Det er lørdag og dags for litt lettvint underholdning igjen! Denne ukens Screenshot Saturday er en forholdisme-spesial. Jeg får tilsendt SÅ mange snapper fra dere medsoldater i kampen mot forholdismen, og jeg ELSKER det! Jo flere vi klarer å gjøre bevisst på feilbruken, jo større sannsynlighet er det for at vi kanskje klarer å vaske språket vårt over tid. De som ikke er klar over hva «i forhold til» faktisk betyr aner ikke hvor innmari feil det de prøver å si blir, det kan plutselig bety det stikk motsatte av det de egentlig mener, og det er jo nasjonal krise, dette her! I går fant jeg endelig to andre som griner på innsiden av forholdismen i Norge, mine to medpresseoffiserer i Forsvaret, og vi endte opp med å ha et lite krisemøte om nettopp dét. For å understreke: bruken min av «i forhold til» er feil med vilje på det bildet, haha.

Fun fact: sist gang jeg ble intervjuet av en journalist, og hun sendte meg sitatsjekk, gjett hvilket uttrykk hun hadde lagt i munnen min? Hahaha! Jeg freaket ut og sendte forslag til ny formulering tilbake, hun rettet ikke opp noen av de andre feilsiteringene jeg påpekte, men «i forhold til» forsvant heldigvis før saken kom på trykk. Jeg antar hun hadde en redaktør som visste bedre.

ANYWAYS – enjoy samlingen vår. Og takk igjen for at dere står sammen med meg i kampen mot forholdismen.

34zZtLE2_EX5mwRjAaVHGTkGw1pKjTeer56wV3kZqOA

Shame on Bergen!

8YcUeAl5bArTMgBw53c4zl8P2FG7rJoXZzgK-IE_geY

Ikke bare én feil, men TO. På rappen! ÆÆÆ!

GoLh6nl30lKbA6Aleo52g7aHbgZ1QGan4gc7vak-0bM

Altså, det hun mener å si (antar jeg) er at bruken av smarttelefonen er viktig MED TANKE PÅ barn. I stedet skriver hun at smarttelefonen er viktig SAMMENLIGNET med barn. Nærmest «i motsetning til». Barn er uviktig, smarttelefonen er. Skjønner dere hvor vanvittig feil det kan bli?!

forholdisme

:-(

forholdismeforholdisme

I FEEL YOU SISTAH

DnAD568YG6NGt4ZSNadaBtykXOmFNeg64g3p7_xLjycp9SwvF3hWcvVjN4ucgs6Oheg3a11LVO2OBWxtZ3RUDA

Når du EN gang i livet opplever at noen finner et bedre alternativ <3

XOvAsAU7P-XuLhng7wTyrYymTlhzScnKSsxQJKdpDLA

Selvdisiplin!

rHUX_2evQy6FCrO4OOgRb-LnBHwd4PILp0sh4LG_GA8

En av mine favorittforfattere….. Verden raste litt da jeg fikk den snappen her. Ikke du også, Erlend. Ikke DU?!

B7zyeTtcHOCT7TTgErwgZhxhr9ApL_T7DnJ5ahsne400I4A_Q5FsLQ_ajM8XEtOM02IXMR2XPOfPs2uCF5PuWg

Norge er i krise! Selv norsklærere?

MRlm49qXPxxAdZIBZrQKgE99UiwgbEErSgp8793H4sYUtsFY_KGIaHghztj73YdaWrei2F30lRKxQc9mI7BFBA

Nei stryk det, forholdisme er ikke bare et nasjonalt problem, det er INTERNASJONALT.

iE0H9CYh3QhPav9unYAkl3CcWU9HPRMBsftapCimpzY

Hahahaha! Jeg lo så fælt av det her. TAKK for at du gidder, TAKK!

Rekk opp handa (les: legg igjen en kommentar) alle som er med meg i kampen!

 

Om bloggskatt, reise og krigsspill

Steg som en føniks opp av asken, si, rett fra feberhelvete og snørrfest til jobb og enda en tur på Kongen Marina på onsdag, torsdagen var jeg innom kontorene til United Influencers for å få hjelp med selvangivelsen, enkeltmannsforetaket mitt går visst så bra at Skatteetaten ikke hadde tatt seg bryet med å føre opp næringsinntekt som et punkt på skjemaet mitt engang, haha! Men om jeg ikke tjener penger, så tjener jeg jo i hvert fall en Glossybox i ny og ne og sponset opphold rundt i verden, og det må jo skattes av, så da er det kjekt å ha et sted jeg kan gå for å be om hjelp om alt som har med blogg og regnskap og den delen av livet å gjøre.

Etter å ha forlatt UI HQ ruslet jeg rundt i byen i solskinnet alene og begynte nesten å tenke at Oslo ikke er så aller verst, og spanderte på meg et par nye klesplagg og lunsj ute, før jeg måtte hjem og pakke og videre på skolen og etter dét var det presseworkshop med en rekke reisemål som Malaysia og Island og Færøyene, og det klør under huden min etter å oppleve alle landene jeg ble presentert for. Færøyene stjal fokuset mitt fullstendig, at jeg ikke har tenkt på dét før! Det går direktefly fra Bergen dit, så dere som bor i Bergen? Vær meg for en dag og dra til Færøyene! Jeg vil, jeg vil.

Og SÅ gikk ferden videre hjem til Fredrikstad, for i dag skulle jeg nemlig gå i ett med skogen igjen:

Vi har drevet krigsspill i hele dag, det vil si at vi satt og snakket oss gjennom et krigsscenario, og hvordan vi ville ha handlet hvis det hadde vært virkeligheten. En presseoffiser er med andre ord ikke «bare» en skrivende, talende og fotograferende sjel i grønt, det er en del av en operativ stab også, og skal fungere som rådgiver for sjefen når det går en kule varmt der ute.

Resten av helgen blir i Hællæwood. Hjem, kjære hjem.

Apropos ingenting, hører dere på podcast? Jeg har pluselig fått øynene ørene opp for dét! Tenkte å lage en liste over hvilke jeg anbefaler snart, må bare få nok til å lage en liste først. Hvis dere hører på noen – hvilke anbefaler dere?

 

Mediagic #48

Her kommer tirsdagens funn fra Internett:

Dette bildet som sier hvor lang tid ulike ting bruker på å bryte ned i havet. Tankevekker nå før sommeren kommer – IKKE kast driten din i sjøen!

Disse ordene fra Tomine, 91 år

Denne kronikken om hvor dyrt det er å dø (den er for abonnementer, hos Aftenposten betaler du 99 kr i måneden hvis du er under 30 år – og hvis du lurer på HVORFOR du skal gidde å bruke penger på å lese gode artikler, kan du finne en god grunn her)

Denne dokumentaren om Jerusalem, verdt å se – bildene er fantastisk vakre!

– Serien Oslo S på MAX (den går i dobbelt episode fra kl 20:30)

Dette blogginnlegget, av kreftsyke Thea

trygveskaug på Instagram, som lager fantastiske tekster, blant annet denne – inspirert av alle bloggdamene som delte tekstene hans uten kred haha:

Skjermbilde 2016-04-19 kl. 19.51.23
 

Jeg har vært Skamløs

(Ja, jeg har papir i nesa…)

Etter solskinn kommer alltid regn, si! En så fin helg måtte jo ende med en fot i grava. Jeg har snytt ut halve livet mitt i løpet av de siste tjuefire timene, kvinnet meg opp og dro på jobb i går selv om formen var sånn passe, men måtte kaste inn håndkleet og dra hjem klokka ett og siden har jeg ligget som et slakt på sofaen, i senga, og nå i sofaen igjen. Det er de tre meterne jeg har orket å gå, feber og helvete. Har alvorlig snakka bare vært på rommet mitt i hele dag (til nå) – med døra lukket og null livstegn, roomien må på et tidspunkt ha tenkt at hun delte husleie med et lik, for jeg pleier simpelthen a.l.d.r.i. å lukke døra på dagtid og stenge meg inne på den måten. Men dødsårsaken min i dag (i tillegg til feber og forkjølelse) var at jeg har oppdaget en serie som heter Skam, den må dere se! «En serie som heter Skam», haha, kødda, hele verden har jo sett den allerede, det er bare jeg som ikke har viet den en eneste hjernecelle før nå, jeg var sånn (og er sånn fremdeles) med Fifty Shades of Grey også. Når noe dukker opp som «alle» snakker om, og «alle» leser/ser på? Da melder jeg meg ut. Orker ikke sånne hypa opp ting. Har fortsatt ikke lest Fifty Shades. Ikke sett Twilight heller. Men jeg kryper til korset nå, da, for Skam? Jeg er solgt! Sitter og klør i øynene etter å se mer. Så til dere andre som vegrer: tiden er inne for å slutte å vegre. Skam må dere bare se! (dere ser serien her)

Nå skal jeg se om jeg får hostet opp (bokstavelig talt) et innlegg med lekre lenker til dere, det er tross alt tirsdag. Og formen er bedre nå enn den var tidligere i dag, så jeg krysser fingrene for at jeg er good to go for jobb i morgen!

Hvordan er deres forhold til serier og bøker «ALLE» snakker om? Blir dere nysgjerrig og henger på, eller tar dere avstand litt i protest sånn som meg?

 

Når jeg blir pensjonert finner du meg her:


  
  
  
  

Foto: privat @ Kongen Marina, Oslo

Jeg har funnet mitt fremtidige hvilested, når jeg blir pensjonert og skal valse rundt i mine egne fotspor fra den gang da, da er det her jeg skal sitte og tenke tilbake. Kongen Marina. Den trivelige båtbutikken og kiosken nede ved fjorden, som i tillegg til å selge redningsvest, is og messingskruer er en fargerik møteplass for all slags mennesker, og hunder – på torsdagen var det flere bikkjer enn det var folk, haha, og på lørdag satt det to eldre menn med hvert sitt glass og klimpret på gitar og sang med stemmer verdt en plateutgivelse, mens regnet trommet på taket og så kom regnbuen og himmelen stod plutselig i brann. For et sted dette er. Kongen Marina. En skjult skatt litt utenfor sentrumhelvete. De selger vanvittig god pizza her også. Eieren er fyren i svart/hvitt over her, Rolf. Hils han fra meg hvis dere stikker innom.

På fredag arrangerte de Den store fredagspilsen 2016, over sjuhundre (!) mennesker fant veien ned hit og Surferosa spilte og dere som følger meg på Snapchat (superbrud) så sikkert hvordan kvelden utartet seg – det var så gøy! Det gøyeste av alt var at det begynte klokka fire på ettermiddagen og var over klokka tolv, som betyr at jeg var i seng klokka ett og bare dét er selve oppskriften på en god dag dagen derpå. Vanligvis er jeg den siste som går ned meg skipet, hashtag lakenskrekk.

I dag har bomullen tatt over hodet mitt, jeg stod ute og frøs i hele går så den forkjølelsen jeg har klart å holde på en armlengdes avstand det siste halvåret? Den har vel klart å ta meg igjen.

Fortell meg om helga deres, da! Evt om dere har noen skjulte perler i din egen by å fortelle meg om, jeg elsker steder ikke alle vet om <3