January 27th, 2012

confessions of a leo


Bilde fra 2. juni, på den tiden leoparden fortsatt var på sitt verste. Dette var de aller første bildene jeg tok av meg selv med speilrefleks etter diagnosen, å studere den nye kroppen min på skjerm etterpå ga meg øyeskader. Det var ikke enkelt! 

Visste dere at….

…jeg ble invitert til en pressevisning på et spahotell i Holmekollen noen uker etter at jeg fikk diagnosen, men ville ikke gå ene og alene fordi jeg følte meg ekkel med alle prikkene? Jeg tenkte på alle de andre bloggerne som sikkert kom til å være der, og fikk helt angst av tanken på at de nydelige jentene skulle se meg sånn. Skjønnhetsidealet tok knekken på meg, jeg sa nei til gratis SPA!!! Hvem GJØR det? Leopardissues.

…jeg i høst, helt tilfeldig, havnet på samme fest som en annen jente med samme leopardflekker og bartetatovering på fingeren? (Nei, hun var ikke en leser, hun hadde hatt både flekkene og tattisen lenger enn meg) Jeg kommer ikke over det, det var så rart. Hva er sjansen?

…jeg skrev dagbok for hånd i begynnelsen av prosessen for å fordøye leoparden? Det var for ekkelt å se på, for vanskelig å snakke om, for tungt å vise frem, men jeg måtte få det ut et sted. Jeg klamrer meg alltid fast til alfabetet når ting er mørkt.

…det første leo-utrbruddet kom rett før jeg skulle ut på vinterøvelse? Er det noe som forverrer tilstanden til en leopard så er det kulde, stress og lite søvn. Vinterøvelsen? Full av kulde, stress og søvnløse netter. Flott.

…på den samme vinterøvelsen fikk vi beskjed om at vi skulle bade? Jeg tok fortvilet veilederen til side og forklarte situasjonen. Jeg var så langt i fra mentalt klar til å vise frem den ødelagte huden min, at jeg for første gang måtte be om å få slippe en “militær utfordring”.

…Forsvaret sendte meg avslag på Krigsskolesøknaden min i år? Først sank hjertet tre meter fordi jeg trodde det var leopardens feil, og så fisket jeg det raskt opp igjen da jeg fant ut at jeg bare hadde søkt feil. Haha! Jeg hadde søkt den Krigsskolen som krever at du har 2 år med befalskole først. Også har jag inte det ;ppPPppPP

…cellegiften jeg tar for å sørge for at leoparden sitter i buret sitt kan gi noen skremmende bivirkninger? Under “vanlige” bivirkninger lister de opp ting som anoreksia, svimmelhet og håravfall. Under “sjeldne” finner jeg blant annet fedme, forvirring og depresjon. Dere kan tro jeg ble stressa av å lese vedlegget da jeg skulle begynne på den dritten.

…jeg er lykkelig for at jeg er hundre prosent bivirkningsfri? Hehe.

…dere er grunnen til at jeg turte å gå i sommerklær i fjor sommer? Jeg er så takknemlig at jeg ikke finner ord.

…jeg egentlig skulle stille opp lettkledd på en photoshoot med jenter som har en kropp utenom det vanlige? Grunnen til at det ikke ble noe av er fordi leoparden er for fin, prikkene er hvisket ut. Bra for meg!

Snart har leoparden 1 årsdag allerede, da må vi synge bursdagssangen for alt den har lært oss. Smil.

24 Comments »

 1. Du er så bra!

  Comment by Anne Berit Myrland — 27/01/2012 @ 21:34
 2. Åh, det er på sånne innlegg jeg har så sykt lyst å kommentere noe.. Noe bra, noe positivt og noe som sier hvor mye du inspirerer, gleder og oppmoter meg. Men det er også på sånne innlegg at det er så altfor vanskelig å finne de perfekte ordene! Du er så sterk, Marie. Og at du klarer, gang på gang, og vri ting som dette om til positivitet og muligheter, det er så inspirerende at du vet det nok ikke selv :-) Ja, så må jeg også si at du har en nydelig kropp!

  Blir alltid så glad når jeg ser at du har postet nye innlegg. Jeg leser de opp og ned og kunne av og til ønske at uleste innlegg varte til evigheten og forbi. Du gjorde fredagskvelden og jobbhelga mi komplett, håper du får en fin helg :-)

  Comment by Kristina Ersland — 27/01/2012 @ 21:45
 3. herregud, du er så sterk og inspirerende!

  Comment by Elin Nordheim — 27/01/2012 @ 21:56
 4. åh, du er så fiiiin.

  Comment by Kristin — 27/01/2012 @ 21:58
 5. Fantastiske Marie.

  Comment by Jannicke — 27/01/2012 @ 22:01
 6. Digga bloggen din! Kvær gang æ ser en bart, enten d e på en vegg, ei tatovering, kopp eller ka som helst anna med en bart, så tenk æ på dæ. :)
  Å så må æ bære sei at æ syns du verka som ei fantastisk sterk jenta!
  Tel slutt to ordtak som har betydd mykje førr mæ og som æ føl gjeld litt førr dæ å.
  “What doesn’t kill you, makes you stronger.”
  “Everything happens a reason.”

  Comment by Kristine H. — 27/01/2012 @ 22:01
 7. Jeg elsker leoparden for alt den har lært deg, og som du har videreformidlet til oss! Skjønner selvfølgelig at det har vært vanskelig, men syns du kler flekker, jeg :)

  Comment by Elise — 27/01/2012 @ 22:04
 8. <3 deg

  Comment by Aurora — 27/01/2012 @ 23:18
 9. du er så bra! god helg :)

  Comment by Ingrid E — 27/01/2012 @ 23:21
 10. Beundringsverdig, Supre Supermarie!

  Comment by Marte — 28/01/2012 @ 00:18
 11. Hurra for at leoparden er bedre! Leoparden din gjør at jeg takler tigeren min bedre! Synes nesten tigeren min er fin nå, til tross for de lange, røde stripene den etterlater over alt på kroppen min, og som vinteren provoserer fram enda mer enn noen gang. I år gleder jeg meg til å danse rundt i shorts og singlett som de andre jentene kan gjøre om sommeren, og det er mye takket være deg! Smiiil!

  Comment by stine friis — 28/01/2012 @ 01:10
 12. åh så bra… Liker så godt tekstene dine. Og SÅ vittig med hun der med barten da! Sinnsykt :))

  Comment by FotoRenate — 28/01/2012 @ 01:20
 13. Det var en del nytt der, ja! Takk for at du deler sånt med oss, fineMarie<3

  Comment by Siv — 28/01/2012 @ 09:31
 14. Ikke noe med innlegget å gjøre, men tenkte du ville like denne: http://stian.blogg.no/1326263999_melkebart_fra_freia.html

  Comment by Annette Sofie — 28/01/2012 @ 15:30
 15. Følte dette bildet passer veldig bra til deg og leoparden! ;)
  btw. Liker bloggen din veldig godt! Du er herlig!

  http://weheartit.com/entry/21961599

  Comment by Hanne — 28/01/2012 @ 15:53
 16. Kjempeflott innlegg!! Du er fin, husk det! :)

  Comment by Kamilla Haaland — 29/01/2012 @ 01:22
 17. Jeg blir så utrolig inspirert av deg! Måten du blir sterkere av ting som ofte ville knekt en jente og måten du får alle til å se at “det kunne vært værre”. Du er en fantastisk blogger, Marie. Innleggene dine gir mening, iforhold til så altfor mange andre! Du kommer til å komme veldig langt i livet. Lykke til :)

  Comment by Tanja — 29/01/2012 @ 10:14
 18. du er så sterk, Marie!

  Comment by ida — 29/01/2012 @ 11:15
 19. ÅÅ, jeg absolutt elsker måten du får noe positivt ut av noe som de fleste ville gravd seg ned for resten av livet av…jeg er målløs! jeg klarer ikke sånt.

  <3

  Comment by Elise — 29/01/2012 @ 14:36
 20. Fin blogg og spennende lesning!
  Lykke til med søking til KS, tipper det går fint neste gang! :)

  Stå på!

  Mvh. Vivian
  http://www.viviansreise.com

  Comment by Vivian — 29/01/2012 @ 17:43
 21. om alle hadde vært som deg, hadde jorden vært et bedre sted

  Comment by eli — 29/01/2012 @ 18:49
 22. Du er super, superMarie!

  Comment by Sigrid — 29/01/2012 @ 21:46
 23. Marie, du Marie :-)

  Comment by Little Miss Sunshine — 01/02/2012 @ 11:32
 24. Du burde være så stolt av deg selv, Marie! Du er utrolig sterk og virkelig et fornuftig forbilde for mange.

  Comment by Christiane — 02/02/2012 @ 14:16

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment