leopardsummer

Hei, fine mennesker med tanker om at dere ikke er fine nok for resten av verden. Dere ER det.

Skjønnhetsidealene vi får servert på forsiden av magasinet og modellene i motebladene har ikke akkurat leopardhud de heller. Jeg er et avvik fra hvordan samfunnet mener det er “greit” å se ut. Jeg står fullstendig naken og forsvarsløs hvis noen har lyst til å fortelle meg hvor ekkel jeg er med kattedyrmønsteret mitt, rustningen la jeg ned i det øyeblikket jeg sluttet å sensurere bildene av meg selv og valgte å gå i manesjen med leoparden over hele meg. Publikum peker ikke og ler, slik jeg trodde de skulle gjøre, de gir stående applaus. Du forventer alltid det, ikke sant? Du forventer at andre henger seg opp i de feilene du ser ved deg selv, og så velger du heller å gjemme deg fordi du ikke strekker til. Hvor mange har fortalt meg at jeg, avviket sjæl, ikke er fin nok for resten av verden?

Ingen.

De som ikke applauderer tenker nok sitt, men de holder det iallfall for seg selv eller snur seg bort. Ser du et anderledes menneske på gata følger kanskje blikket ditt vedkommende litt lenger enn normalt, du tenker kanskje “wow, modig” eller “oi, sært“, og så er h*n glemt. Helt glemt! Det du mener er katastrofalt på deg selv, det du tenker du skal spare resten av verden for, er det ingen andre som bryr seg om. De ser det, tenker sitt og life goes on. Det er ikke hvordan kroppen din ser ut som betyr noe, det er hva du gjør med den, hvor du drar med den, ting du oppnår med den som outfit. Det er innsiden som teller, verdens viktigste klisjè. Dere sier jeg inspirerer ved å vise frem en kropp som ikke er “normal”, vær den inspirasjonskilden selv, dere. Gå ut og skinn, ikke gjør diamant om til kull, som Kaizers ville sagt. Peniser! (Som i at dere er pene, altså. Pene mennesker i flertall.)

Herregud, nå sklir jeg helt ut, her. Jeg skulle egentlig bare fortelle dere at jeg har pakket og er klar for Hove, og gleder meg som en unge til festivalen! Reiser i morgen, til Robyn, Kaizers Orchestra, sol, sommer. Det er ferie og jeg elsker det!

Bart ut!

43 Responses to “leopardsummer”

 1. Signe writes:

  1) Når du først skulle få psorasis, bartejenta – så fikk du et enormt kult mønster! Du har ingenting å skjemmes av (alt kler den smukke?)! Og det er godt du minner oss andre på det samme.
  2) Jeg skal også begynne å referere til vennene mine som peniser. Jeg fniste.

 2. Solfrid writes:

  Du er herleg herleg herleg – innside out! (Eller kvisleis ein skriver det)

 3. Charlotte writes:

  Damn girl, jeg er småsjalu på magen din! Du ser trent ut! I love it.

 4. Kristin writes:

  så fiiiin, og så HELDIG som får dra på hove daaa! Jeg vil til hove ))):

 5. Henriette writes:

  Jeg har faktisk aldri tenkt på “det” på den måten før. Føler meg litt dum når jeg tenker over hvor rett du har og hvor enkelt det egentlig burde være å ikke bry seg om hva andre tenker… Inspirerende innlegg :) Btw; peniser *knis*

 6. Aurora writes:

  Åh, du fikk selvtilliten min litt opp! Må nesten lagre dette innlegget sånn at jeg kan lese det en dag noen sier noe teit og dumt til meg. (noe som skjer ofte, dessverre..)

  <3 supermarie <3

 7. jenny writes:

  kommer du til å ha dette resten av livet ditt eller vil det gå vekk?

  elsker innleggene dine som er som dette <3 ilu supre deg

 8. Marthe writes:

  Du er herlig, Marie. Og du har så rett, så rett.

 9. Christina Helene writes:

  Helt ærlig Marie… så syntes jeg det så litt kult ut… :D Kroppsfregner liksom. Søtt og stilig – leopardtøft!

  Tror uansett flere legger merke til den magen din ja… :)

 10. Anne - vietnameseren writes:

  Vet du? Du er super. Jeg klapper til jeg blir rød i hendene. Like rød som roser. Og jeg vil gi deg ett dusin med roser.

 11. Jannicke writes:

  HerreGUD skal DU på Hove i år? Jeg BOR jo nesten der, også får jeg ikke dratt dit. Kom innom Platekompaniet i Arendal før du drar da ;D Hihih. Vi kan snakke om felles bekjente fra Skjæløy!

  Forresten, du er HEIT.

 12. Stine A. writes:

  Jeg har fått stria. Det ser ikke særlig bra ut det heller, og det går jo aldri bort, så må leve med det. Men ja, man ser det ikke hvis ikke jeg går naken, og det er ikke magen min vant til.

  Glad for at du gjør alt ok for personer med mindre selvtillit og tro på kroppen sin da! ;-)

  Hove! Jeg vil dit, men kanskje neste år.

 13. Ragni writes:

  Fikk helt vondt i magan, jeg..
  Du skriver så bra at barten ramler av meg hver gang jeg leser, og tissen løp av gårde fordi jeg slapp båndet mens jeg applauderte. Jeg gjør det, jeg klapper for deg, jeg også <3

  også bare litt HAHAHAHA, "peniser!" fra nå av skal jeg si "Penis" hver gang jeg snakker med noen jeg synes er pen. YOU ROCK, flotte leopard :-)

 14. Jasmine writes:

  Du er _FANTASTISK_ <3

 15. Ida Fredrikke writes:

  Du er så bra, husk det Marie!

 16. Lene writes:

  Takk

 17. Jorid writes:

  Åh, Marie, du er liksom bare fantastisk du, uansett! Ligger å smiler av å lese det du skriver. Du fanger meg på en helt spesiell måte, fordi du er spesiell og super! Stå på! :> hjerte

 18. Sigrid writes:

  Du er FANTASTISK!

 19. Sigrid writes:

  Marie, du er noe for deg selv, og det mener jeg bare positivt!:) En slik innstilling skulle flere jenter/kvinner hatt…supert at du prøver å spre det! Du har stor påvirkningskraft, og er en av de som bruker den fornuftig. Du er ei super jente med en superblogg, skal fortsette å følge den framover, det er sikkert:) Kos deg masse på Hove!

 20. EVANETICA writes:

  Er så tøft av deg at du gjorde det! Selvfølgelig klapper publikum. De er imponert over motet ditt!

 21. Signe writes:

  DU er ei fin ei <3

 22. Sigrid writes:

  Klapper til hendene blir såre.

 23. Lena writes:

  DET innlegget trenger ALLE! Du er super, you know :)
  Kos deg big time på Hove :)

 24. Anette writes:

  Å steike for en flott kropp du har! For ikke å snakke om at du har et nydelig ansikt og at du er modig som åpner deg så mye på bloggen. Du er fantastisk. Fortsett med det du gjør :) Jeg elsker det! ;)

 25. haldis writes:

  du er så nydelig. takk <3

 26. Tobine writes:

  Du må være den tøffeste leoparden jeg vet om, og definitivt den som skriver best! Dagen min blir mye bedre av å lese tekstene dine!
  Du er herlig og super, Super!

 27. Aleksander writes:

  Du er uten tvil dét mest inspirerende mennesket jeg noen gang har hatt gleden av å lese/møte(ikke at vi har møttes, men du fatter).
  Og du ser intet annet enn fantastisk ut. Leopard liksom. Hvor bra er ikke det?

 28. Selma writes:

  Elsker alt ved bloggen din !
  Du er best !

  Forresten, elsker kjedet , hvor er det fra ? :) [hjerte]

 29. lene writes:

  Ååå Marie, du er så pen du! :D
  Jeg synes nesten du blir enda penere med leopardflekkene dine, siden det gir det ett lite særpreg som ikke alle kan si de har ;) De gjør deg til deg! :D

  Første gang jeg kommenterer bloggen din btw ;P
  Du har en blogg som er kjekk og interessant å lese! Du virker.. rettelse, ER et fantastisk menneske :)

  Hilsen meg SMIL

 30. Anne - vietnameseren writes:

  O’skjønne leopard; check this: http://youtu.be/7e5_RVBwNjE

 31. Aslaug writes:

  Marie, du er virkelig super!

 32. Kristin GROV writes:

  Først la jeg merke til den fantastisk vakre kroppen din, så den kule shortsen og DA la jeg merke til de fete leopardflekkene! Når de har den fargen som de har ser det egentlig ganske rått ut. : D

 33. Kristin writes:

  Du er superflott! :) Liker leopardmønsteret ditt jeg. Btw, du har latterlig fin kropp. Misunner deg til tusen.

 34. TheaConstanse writes:

  Du er virkelig et fantastisk menneske! Det gjør noe bra med meg hver gang jeg leser et av innleggene dine. Mennesker som deg er utrolig verdigfulle, fordi dere løfter opp andre rundt dere. Tusen takk :)

 35. Sofie writes:

  du ER super, du!

 36. Kristin writes:

  herlig…
  Takk

 37. Charlotte K. writes:

  Elsker dette innlegget! :)

 38. Ingrid writes:

  Dette trengte jeg virkelig nå, så utrolig tøft av deg. Jeg fikk en hudsykdom som likner på psoriasis, lichen ruber planus for å være eksakt, for cirka et år siden, og jeg har flekker som likner på dine. Det er helt forferdelig og i hele fjor sommer gjemte jeg meg under en stor genser. I det siste har det vært bedre, men dette innlegget ga meg et stort løft, et lite dytt i riktig retning. Tusen takk!

 39. Ann Kristin writes:

  Du er nydelig, Marie <3 Kos deg på Hove!

 40. Marthe writes:

  Det ser kult ut, du er dødsmodig :-) Beudrer deg.

 41. Isabell writes:

  uff, jeg har det også, men sist gang jeg så ut som en leopard var for 2 år siden. Nå har det dessverre kommet tilbake igjen, men bare litt heldigvis!

 42. Tonje writes:

  Du er modig!
  Jeg ble fortalt fra barneskolen hvor bleik jeg var (er ginger, så har mindre fargepigmenter i huden. så blir aldri brun)
  + masse kallenavn.
  Først nå har jeg begynt å prøve med litt frem : P

  Du er et fantastisk forbilde Marie!

 43. Malin writes:

  Daamn, du er jo BABE!

Leave a Reply