soldier homecoming

Husker dere innlegget til Snehvit om det å være datter av en soldat som tjenestegjør i Afghanistan?

Med alt det fokuset norsk befolkning har på hvor “unødvendig”, “bortkasta” og “meningsløst” (ref. diverse kommentarfelt på VG.no) det er å ha norske soldater i internasjonale operasjoner, er det lett å glemme at en soldat er et menneske og alle mennesker har pårørende. Mens soldatene er nede og gjør jobbene sine, sitter det igjen følelsesladde mennesker hjemme som ikke aner om de får sine kjære hjem i live eller ei. Jeg klarer ikke forestille meg engang, hvilken glede som overlapper angsten når soldatene vender hjem igjen.

Se filmen!

Den beskriver alt.”

79 Responses to “soldier homecoming”

 1. Ls writes:

  så utrolig fin film. jeg skal i forsvaret nå, og har et håp om at jeg og kan få være med på en internasjonal tjeneste.

 2. Lene writes:

  Umulig å holda tårene tilbake! Det må være en fantastisk følelse!

 3. Thea Margrethe writes:

  <3

 4. Tanja Renate writes:

  Jeg tok til tårer. Pappa var i Libanon to-tre år før jeg ble født, så jeg kan bare tenke meg hvor godt det var for de barna å få pappaene sine hjem igjen!

 5. Maria G. writes:

  Gråter som bare de klippene! Må være en utrolig følelse å få de trygt hjem.

 6. Maria G. writes:

  *Gråter som bare det av de klippene. Litt kjapp i svingene her!

 7. Tobine writes:

  Fikk helt tårer i øynene av den filmen. Kan ikke forestille meg hvordan de menneskene egentlig må ha det!

 8. BiKa writes:

  Er skjelden jeg begynner å skrike for at jeg ser noe trist, men virkelig, jeg sitter her med en bekk av tårer! Noe så rørende! Jeg føler virkelig med alle pårørende og sender alle pårørende mine varme tanker! Til soldatene sender jeg et stort takk for det de gjør, og masse varme tanker!

 9. helene writes:

  fy søren som jeg gråter…

 10. Maiken writes:

  Ååh, denne så jeg med venninnene mine for noen måneder siden, en er utrolig fin, vi fikk tårer i øynene alle sammen!

 11. Ingrid writes:

  hadde aldri trodd jeg skulle gråte så mye av en youtubefilm. sterkt! fikk aldri suprise-delen når bror kom hjem fra krigen, men så glad jeg var for å høre han snakke i mobilen i stedet for satelitt-telefonen :)

 12. Rebecca writes:

  åh, den har jeg sett før, får alltid tårer i øynene :(
  trist og koselig på samme tide :’)

 13. sara elisabeth writes:

  har sett den før, og gråter like mye hver gang!

 14. Elise writes:

  Min pappa kom hjem fra Afghanistan i dag, han er ikke ute i felten men en av de som “drar lasset” ved å være en slags elektriker, rørlegger, mr. fix it i en leier. Han må gå med våpen hele tiden, selv om han bare er inne i leieren. Alltid betryggende å ha pappan sin hjemme igjen!

 15. Signe writes:

  Fant den en gang i vinter. Fantastisk fin!

 16. Silje writes:

  Fyyy, den er så bra! Gråter hver gang jeg ser den !! :)

 17. Sue writes:

  FRYSNINGER!!! TÅRER! Fantastisk film, Marie! Åh, dette rørte!

 18. Solfrid Hovda writes:

  Herregud, nå _bare_ griner jeg. Gledestårene triller om kapp. Fantastisk! Og selvfølgelig ser jeg for meg at jeg er i den samme situasjonen som dem. Både på den ene og den andre siden :)

 19. snlt writes:

  begynner å grine av den videoen der. det er helt grusomt

 20. Vibeke writes:

  Tårene rant seriøst gjennom hele videoen! Så utrolig rørende.

 21. Hannah Christine writes:

  Åhh, nå renner tårene!

 22. lise writes:

  herregud som jeg gråter. haha

 23. Thi writes:

  Har sett den før. Tears ! ♥

 24. Silje Louise writes:

  åå, den filmen er så søt! griner hver gang jeg ser den :p

 25. MariEmhøne writes:

  Tårene kom etter 30 sekunder, og jeg som vanligvis ikke gråt av slikt!

 26. Natasha Markiewicz Myran writes:

  Fy søren, nå fikk jeg gåsehud til tusen. Klarte ikke holde tårene tilbake. For en fin film!

 27. Ester writes:

  For en film, syykt sterkt å se!! Jeg hadde aldri taklet at noen av de nermeste skulle ha reist slik! David (kjæresten min) tullet med det en gang, og da holdt jeg på å sjelle han ut, før han sa at det bare var tull!

  sv; http://www.youtube.com/watch?v=uSMlIM9zLio&feature=player_embedded

 28. trine sivertsen writes:

  Fy faen, klarer ikke slutte å gråte. Sinnsykt rørende.

 29. anne m writes:

  Denne filmen her gråter jeg alltid av. Utrolig rørende!

 30. Susanne writes:

  Wow! For en sterk film, fikk tårer i øynene for å si det sånn. Tenk følelsen av å få de hjem igjen. Fantastisk!

 31. Caroline writes:

  Herregud, sitter her å griner som bare det. Helt fantastisk herlige klipp, er det mulig!

 32. ida writes:

  ubeskrivelig. ville ikke at filmen skulle stoppe..

 33. Susanne writes:

  Jeg gråt fra begynnelse til slutt :)

 34. Jenny writes:

  Sjelden jeg begynner å gråte før jeg har sett ett minutt av en youtube-video, altså … Utrolig rørende.

 35. Kathrine writes:

  Utrolig fin film. Tårene rant da filmen var ferdig.

 36. Tess writes:

  Det renner en foss fra øyene mine. Jeg gråt igjennom hele. Alle minuttene. Så fin og .. ja. alt på en gang.

 37. Cecilie writes:

  Sterkt! satt med tårer i øynene fra første klipp

 38. Frida writes:

  Sitter her med tårene i øynene!:´)

 39. Rocky writes:

  Som du sier denne beskriver alt!
  Kjenner flere som er i Afghanistan eller skal ned, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg er glad for at jeg ikke er en av dem som står dem nærmest.

 40. Linn writes:

  Har sett den før, men jeg gråter like mye nå som da jeg så den første gang :p Det er så rørende!

 41. Marthe writes:

  Flott video. Jeg måtte gråte litt, jeg.

 42. jeanette writes:

  Sett den før, men gråter like mye hver gang jeg ser den! Er så ufattelig rørende.

 43. Tina writes:

  Jeg fant for en stund tilbake en nettside med kun slike videoer.. Den er fantastisk, og jeg griner like mye hver gang jeg titter innom.. Det blir lagt ut nye videoer hver dag, så det er bare å kjøpe et lager med kleenex..
  http://www.welcomehomeblog.com :)

 44. chatrine madeleine writes:

  jeg klarte å holde meg helt til hun lille jenta som sitter med nissen sier “i missed you, i love you daddy” da satt jeg og gråt resten av filmen. tusen takk marie <3

 45. Ingvild writes:

  Gråt gjennom hele filmen, utrolig sterkt! Blir like glad og lettet som alle de i filmen hver gang pappa kommer hjem fra Afghanistan.

 46. Kristin writes:

  “Kan ikke gråte nå, kan ikke gråte nå ..” jeg feila.

 47. Karianne writes:

  Åh, den filmen er så .. fin. Begynner å gråte jeg :(

 48. Stine writes:

  Herregud… nå har jeg seriøst grått en hel LITER, minst! Så utrolig vakkert!

 49. Oda writes:

  Jeg grååter :’D

 50. Anette writes:

  Jeg hylgråt!

 51. Elisabeth writes:

  Jeg legger merke til at det ikke bare er jeg som begynte å gråte av den filmen. Utrolig fin film! :)

 52. Snehvit writes:

  Skulle ønske resten av menneskeheten var som deg. Du er god, og takk for at du postet denne “for meg”.

 53. supermarie writes:

  Snehvit: Skulle bare mangle… Tusen takk for at du tipset meg om filmen! Hjerte

 54. Hanne writes:

  Ettersom pappan min er mili (har alltid vært og vil alltid være, 25 år i mili i år), kjenner jeg at det knytter seg i magen når jeg ser filmen. Har egentlig ikke ord.

 55. Carina writes:

  Wow, gråt fra absolutt første minutt. Nå er jeg helt ferdig.

 56. Monica writes:

  Åh, det var umulig å holde tårene tilbake. Må være fantastisk å få noen så savnet hjem igjen. Mistet en kompis i Afghanistan i fjor sommer, tenk om vi hadde fått han hjem like hel..
  Du er god du Marie, hjerte av gull! :)

 57. Malene writes:

  Har sett den filmen så uendelig mange ganger, men tyr alltid til tårene! Den er så fin :)

 58. Trine Lise writes:

  Herregud for en fin film.. Tårene trillet..
  Liker å lese bloggen din.. Du følger drømmen din, jeg hadde så lyst, men gikk aldri for det!
  Jeg angrer den dag i dag! Det ser så spennede ut med jobb i militæret! Stå på!

 59. Anne-Cathrine writes:

  Jeg blir så rørt hver gang jeg ser den filmen her, og andre lignende filmer. Er så nydelig å se mennesker bli så glade! :) Sender varme tanker til pårørende rundt om i verden, kan ikke forestille meg hvor vanskelig det må være å se sine kjære reise til steder der det er krig og sånt.

 60. Helene writes:

  Jeg elsker den filmen, gråter som bare det når jeg ser den!
  Blir så stolt av å være norsk soldat og stolt over de norske soldatene i Afghanistan og Libya, tenker på familiene deres og hvor glade de må være når de kommer hjem trygt!

 61. solveig writes:

  Utrolig rørende!

 62. Elise writes:

  *tårer i øynene *

 63. Ylva writes:

  Åhh, jeg elsker slike!
  Kan sitte på youtube og se film etter film,
  for det er så deilig å gråte fordi noe er fantastiskog ikke forferdelig!

 64. Ingrid with hat writes:

  Så er det kanskje nettopp det noen av de tenker når de skriver at det er meningsløst: Hadde det ikke bare vært mye bedre om alle soldatene kunne komme hjem til familien og leke krig i skogen i stedet for å gjøre ekte krig i ørkenen?

 65. Hanna AM writes:

  Satt å grein i 10 minutter i strekk.

 66. Marie writes:

  å guuuud som jeg griiiiiner… selv om jeg syns disse klippene er veldig glorifiserende så blir jeg så klart rørt som bare det som alle andre. jeg syns bare krigen er synd og teit og syns det er kjipt at noen må være der i det hele tatt. det aller beste ville jo vært om vi slapp å ha sånne gjenforeninger, men at “alle bare kunne vært venner”

  utopi, jeg vet.. men likevel :)

 67. Anne-Cathrine writes:

  Idag ble en norsk soldat drept i Afghanistan. Det er første gangen en kvinnelig offiser ble drept i utlandet, var det nå oberstløytnant Siri Skare var fra nærområdet her, som falt. Hun var den første kvinnelige militærflygeren noensinne etter å ha tatt utdannelsen på Værnes ved Stjørdal i 1982. Dessverre gikk det veldig galt da demonstranter angrep FN-kontoret i Mazar-e-Sharif.

  Det å tenke på familien og de nærmeste, og se hva alle som kjente henne skriver, det gjør vondt. Man føler seg liksom litt hjelpesløs i en sånn situasjon..

 68. Mariann writes:

  Ok, dette er utrolig merkelig.

  I dag klokken 11.30 norsk tid, ble en norsk, kvinnelig offiser drept i Mazar el Sharif i Afghanistan. Det første som slo meg da jeg hørte det, var den posten som Snehvit skrev. Den brant seg inn i minnet mitt den gangen jeg leste det. Jeg måtte finne den opp igjen, lese den igjen. Så ser jeg at du har skrevet noe mer om det, bare i går – en dag før. Så… rart. Jeg har bare vært på bloggen din en gang før, jeg snublet innpå etter å ha blitt anbefalt å lese mailen fra Snehvit. Så poster du om soldater som kommer hjem i går. Og i dag dør en kvinne, kanskje en mor. Og jeg sporer opp alt dette fordi jeg ikke kunne glemme Snehvit sine ord.

  Rart.

  Lillebroren min og søskenbarnet mitt har vært lenge i Afghanistan, de er heldigvis ferdige nå. Jeg føler så inderlig med alle som har mistet sine i den, og alle andre forferdelige kriger…

 69. hilde writes:

  tårene kom med ein gang den første jenta såg faren. Det er lenge sida det har komt så mange tårer på ein gang.

 70. ellen catrine writes:

  tårer

 71. Marie writes:

  Storesøstren min er i Afghanistan nå og kommer ikke hjem før i juni. Hun jobber på opsen, så hun er ikke ute i felten på dagligbasis, men noen ganger. Det er vanskelig når hun reiser, og jeg er alltid glad når hun kommer tilbake. Kjæresten hennes er amerikansk og medic. Han var 3 år i Irak og har sett ting ingen burde oppleve. Jobben hans som medic er nok veldig vanskelig. Jeg har stor respekt for alle som er med!

  I USA har de så stor respekt for soldatene, mens i Norge føler jeg ikke at det er det samme. Syns det er veldig trist.

 72. Hjemkomst « writes:

  [...] et par dager siden, postet denne supre bloggeren den på bloggen sin, og siden den gang har jeg sett den sikkert tusen [...]

 73. julie writes:

  gud, dette var helt fantistik å se på! tårene bare rant og rant!
  jeg har stor repsekt for soldater, og som personen over skrev, så er det trist at nordmenn ikke har like stor respekt som amerikanere har. helt utrolig

 74. kine writes:

  jeg gråter like mye hver gang jeg ser den filmen.

 75. Monika writes:

  Utrolig rørende, satt og gråt her selv slik som jeg ser mange andre også har gjort. Ting som dette får meg virkelig til å tenke over hva som betyr noe :)

 76. susanne writes:

  for en nydelig film!

 77. Stine writes:

  Herregud som jeg grein når jeg så den der!

 78. Ester writes:

  Tårevått <3 Det var en fantastisk film..

 79. Eva Kristin Erikson writes:

  gråter like mye hver gang! snart skal kjæresten inn i forsvaret, og hans største ønske er å få kunne tjenestegjøre internasjonalt,kan ikke forestille meg hvor fantastisk følelse en har i seg når en man er glad i kommer hjem igjen :-)

Leave a Reply