March 28th, 2011

svar

“Svarer når jeg kommer hjem fra Irland jeg” jugde hun og lot de vente mot evigheten og forbi…. Beklager det, jeg er bare så forferdelig dårlig på å skrive innlegg som er forventet. Her er iallfall svarene på spørsmålsrunden jeg hadde under 2. verdenskrig:

hvem er sebastian? knis

Jeg betalte han for å skrive en sak om meg for NRK en gang, sånn at jeg kunne bli kjendis. Tuller. Vi gikk på medier og kommunikasjon sammen, han er awesome!

har du søsken?
En storebror. Supermads!

hvor mye løper du 3000 m på?
Siste løpetur var på 14:05, tredemølle. Det går enda saktere under åpen himmel.

hva er din favorittbok, film osv?
Det er så mange fine bøker! “Idas dans”, “Øya” er nydelig og nå leser jeg “Elitesoldaten – i krig på fremmed jord”. Den gamle sersjanten min sa jeg måtte lese den før jeg bestemmer meg for å dra til Afghanistan. Det er allerede bestemt, men jeg skal lese den allikevel! Også elsket jeg “Til frokost spiser Vilde negler” da jeg var 14-15 år.

Jeg kommer ikke på noen filmer som virkelig har festet seg, men det er mange som er veldig bra! “Gran Torino”, “My sisters keeper”, “The Holiday” f.eks. Og triologien til Stig Larsson. Jo, det er èn film som har festet seg, fordi den er så psykologisk ekkel; “Naboer”.

Er du en øl eller vin person?
Jeg liker både øl og vin, drikker begge deler hver gang jeg skal ut. Vin og øl blir krøll, mens øl og vin blir fin. Jeg blir aldri fyllesyk av å drikke det i den rekkefølgen, luckyme!

Kan en som har kraftig astma delta i militæret?
Det må nesten legene på sesjon vurdere. :)

Ønsker du deg familie og barn en gang i livet?
Ja, tenk å vite at noe så dyrebart som et menneskeliv er fullstendig avhengig av deg for å klare seg. Den kjærligheten og følelsen vil jeg ikke gå glipp av for alt i verden.

Når vil du evt få barn og hvor mange?
Jeg må sparke fra meg først. Reise verden rundt og leve livet som fri og selvstendig, gjøre alt jeg har lyst til uten å måtte tenke på at jeg har forpliktelser som venter hjemme. Etter det vil jeg etablere meg i en trygg jobb jeg elsker, forelske meg i en som kan spise de gule mentosene slik at jeg kan ta alle de gode rosa og så kan vi begynne å snakke baby etter hundre år med oss to og freedom. Jeg ser for meg at jeg ikke vil ha mer enn to små.

…ble det litt skremselspropaganda mot fremtidige menn nå? JEG ER GANSKE FLEKSIBEL, ALTSÅ! TRENGER IKKE NØDVENDIGVIS Å LIKE GUL MENTOS ENGANG!

Når vil du evt gifte deg?
Jeg har lært at gift er noe man TAR, ikke noe man GJØR. Neidajoda….. Først må jeg finne en mann som virker, så tar vi det derfra. Jeg vil ikke tenke på alt det her enda, jeg, dere. Jeg vil være fri og singel og ta livet som det faller seg.

hvor høy er du? :)
Ca 170 fabelaktige cm

Når tiden i Forsvaret er over, hva vil du gjøre da?
Reise, skrive, fotografere, glede, oppleve, inspirere.

Favoritt-mat, -drikke, -sted, -tid på dagen, -blogg, -musikk og -filmer?
Pannekaker og hjemmelaget pizza. Jeg elsker Fanta med smaken “vilda bär” som jeg ikke har sett i de svenske butikkene siden jeg var 14. Favorittsted er verden, klisjè. Kvelden og natten er finest, bloggvetikke, livingdoll.no kanskje? Jeg fanges av de nydelige videoene hennes iallfall, og de fine tekstene om livet. Kaizers Orchestra, Killers og Muse er eargasm og favorittfilm er foralltid Løvenes Konge.

Er du virkelig keen på noen, eller bare får du oss til å tro det?
Å skrive om følelser uten å føle blir som å beskrive en hund du aldri har sett før. Jeg var nok mer enn jeg er. Følelsene gikk fra å være følelser til å bli bokstaver på sølveplet og så fadet de ut i ingenting.

Er det noen/mange overvektige personer (både gutter og jenter) i militæret ? :)
Føler ikke at beskrivelsen “overvektig” passer, for de som har kommet inn i militæret har jo en vekt som Forsvaret godtar og da er ikke vekten…. Over. Herregud, jeg og forklaringer!!!

Tenkte du veldig på at det faktisk kan hende at du må krige en gang, på ekte? Hvordan gjorde du det? Og hva var det som fikk deg til å tenke at “ja, det kan jeg faktisk gjøre”?
Wow. Godt spørsmål.

Jeg tenkte ærlig talt ikke så mye på det i forkant av militæret, men da vi faktisk begynte å trene på å være soldater begynte det å gå opp for meg. Det var før jeg skrev under villighetserklæringen, så jeg kunne ha ombestemt meg, tenkt at krig ikke var noe jeg kunne takle og bare… Dratt hjem. Det gjorde jeg ikke. Det som fikk meg til å bli, og tenke “ja, det kan jeg faktisk gjøre”, var samholdet og følelsen av å være en del av noe så stort og viktig. Jeg så på de rundt meg, på samme alder og med samme utgangspunkt, og tenkte “hvis h*n klarer – hvorfor skal ikke jeg?”

Vet du om det er flere militærblogger sånn som deg?
Inger-Johanne er i garden.

Jeg satt opp håret, perfekt, ikke et hårstrå traff kragen. Og så sto jeg der igjen. Full av beundring, lamslått av ærefrykt. Fredag forrige uke kom enda en tropp hjem på perm fra Afghanistan, og jeg var der. Gardemusikken var der, for det er slikt vi gjør, og det er slikt jeg er en del av nå. Hva skal man tenke, da? Verdens heldigste er jeg som får spille for dem, og hedre dem, men svak er jeg. Svak føler jeg meg ihverfall. Imorges, da jeg strøk arbeidsuniformen min, reddet de, i akkuratt den samme uniformen, liv. Hei virkelighet. Det er jo faktisk HELT uvirkelig!Utdrag fra bloggen hennes 28. jan 2011.

Kan du linke til innlegget hvor du skriver om din FØRSTE dag i militæret og hva du tenkte den dagen? har både lest i arkivet og googlet og føler ikke at jeg leste det fra første dagen, eller rett før avreise! :)
Det første innlegget etter at jeg ble militær: her. Et innlegg med tanker om militæret, rett før avreise: her

Hvis du måtte gått uten enten trusa eller sokker resten av livet, hva kunne du gått uten?
Sokker. Jeg hater å fryse på tissen.

Hvis alle mennesker i verden forsvant utenom deg, men du kunne velge én person til å være igjen sammen med deg, hvem ville du valgt og hvorfor?
Jeg klarer ikke velge!! Jeg hadde vel sittet igjen med katten min som hopper opp på fanget mitt bare for å fise, for så å hoppe ned igjen. Selskapskatten……

Hva er det BÆSTE du vet om? Du kan si 5 ting/hendelser/mennesker/whatever
Ordspill, jentene, militæret, skrive, ***. (Herregud, jeg er så innmari hemmelighetsfull!)

Hva er det du irriterer deg mest over? Altså noe som gjør deg varm i hodet og svett i hendene. Noe skikkelig irriterende.
Jeg går av hengslene når folk sier hade uten å gå, river etiketter av flasker som ikke er tomme eller pusser tennene i lunkent vann. Jeg blir ganske utilpass når folk begynner å kaste hele bæreposer eller bruker blunkesmilyer også. ;) ;) ;) Det finnes ikke noe mer irriterende, den er så forbanna nedlatende. Den har en egen “Hei, jeg er mye bedre enn deg”-attityde som jeg kunne rettet AG’en mot.

Fortell om et punkt du syns fortjener mer oppmerksomhet i dagens mediebilde.
Det positive Forsvaret gjør. Jeg vet at tragiske nyheter, krig og skandaler selger aviser bedre enn solskinnshistorier, men jeg syns det er så urettferdig at de bare tar for seg det Forsvaret “driter seg ut” på, de nevner aldri noe av det positive “vi” gjør. Befolkningens inntrykk og tillit til Forsvaret blir jo helt forskrudd.

Drikker du biola? Hvilken i så fall?
Nei, ingen.

Hvilken gren innen ridning synes du er mest gøy?
Dressur med Diiwa, det var liksom en eventyrlig gren i seg selv å ri henne. Sprangridning og tur var gøy det også, men jeg har alltid vært mest på dressur.

Hva er det rareste sjekketrisket som noen har brukt på deg?
“Kan du komme å tråkke på ansiktet mitt? Du kan få 3000 kr.” Jeg gjorde aldri det, men jeg viste føttene mine på webcam og tjente et tresifret beløp på det i stedet. Haha!

Hvor mange militær situps greier du?
25? Tror jeg. Har aldri presset meg selv til å ta absolutt alle jeg klarer, men jeg klarer iallfall 25. Der stopper jeg fordi jeg ikke gidder mer, haha. En gang lat, alltid lat.

har du noen tips til å øve på å lære seg de?
Det er bare å trene det, helst hver dag :) De militære situpsene krever at du har hendene knyttet bak hodet, og at høyre albu skal være nær venstre kne og omvendt. Det skal altså gå i kryss. Øvelse gjør mester.

Hva er det beste du får til frokost dagen-derpå?
FRUKT! Frukt og salat. Appelsin er det beste. Jeg blir så kvalm av at folk skal ha kebab og junkfood, frukt er det eneste som fungerer på meg. Frukt, salat og brødskiver med leverpostei. MMMm :)

Et spørsmål bare , ang din nye vakre header. Siden du bytter relativt ofte, lager du alle selv ? eller er det snille lesere som sender en førjulsgave ? :)
Tusen takk! Jeg LEKTE ikke da jeg kjøpte adobepakken verdt flere tusenlapper, så jeg lager nok alle selv! Jeg er under utdanning til å bli mediegrafiker/grafisk designer så det skulle vel bare mangle, hehe.

Hva ville du laget/servert hvis du var med på 4-stjerners middag, og hvem ville du helst servert det til?
Dr Phil, Cecilie Skog og Jahn Teigen, og de måtte hatt med seg matpakker for jeg kan ikke lage mat.

Dere har blitt så mange fler siden runden startet, så bare spør i kommentarfeltet hvis det er noe mer dere vil jeg skal svare på!

20 Comments »

 1. haha, irriterer meg grenseløst over blunkesmileys jeg og.

  Comment by Ellinor — 28/03/2011 @ 01:14
 2. Heee heeee, tøseføtter!

  Comment by Silje Pairotte — 28/03/2011 @ 08:21
 3. Ha med seg matpakker, haha x)

  Comment by Henriette — 28/03/2011 @ 08:42
 4. Jeg bruker blunkesmileys til å flørte med jeg ^^ Grr ;)

  Hvordan er det med å ha kjæreste som er i militæret for oss sivile?

  Comment by Helene — 28/03/2011 @ 10:33
 5. jeg hater også å fryse på tissen.

  Comment by helene — 28/03/2011 @ 12:26
 6. Hahaha, jeg satt virkelig å lo når jeg leste noen av svarene dine :’D Love it!

  “Jeg hadde vel sittet igjen med katten min som hopper opp på fanget mitt bare for å fise, for så å hoppe ned igjen. Selskapskatten……” HAHA

  Supermarie, du er ikke aleine.. Hadde en sånn katt en gang jeg og! Kanskje det er deres “nasty” måte å si at de er glad i oss <3

  Comment by Signe — 28/03/2011 @ 14:30
 7. Du er helt utrolig supersuperMarie ! Jeg trodde ikke at jeg kunne finne en blogg så interessant igjen. Jeg satt å leste den fra klokken 12 til klokken 4 inatt for å se hva jeg hadde gått glipp av, å mest bare for å tenke på noe annet. Du er så herlig, tar ingenting forgitt, og du vet at ingenting kommer av seg selv. Du vet hva du skal si, og du er bestemt. Det er sånne jeg liker, jeg ser opp til sånne som deg. Eller akkuratt nå bare deg !
  Dagen idag har vært tung, men da jeg kom hjem logget jeg meg innpå eplet mitt og begynte å lese bloggen din, da ble jeg positiv igjen !
  <3 bloggen din må fortsette foralltid supersuper Marie !

  Comment by mia langlo — 28/03/2011 @ 15:09
 8. haha, siste spørsmålet. KUUULT! Hahahaha. dør…
  likerliker :D

  Comment by Anne - vietnameseren — 28/03/2011 @ 15:26
 9. Hvor har du fått tak i den bartemanneputa di og den store nesa med såpe(?) i? :) Glemte å spørre under spørsmålsrunden!

  Comment by Aurora — 28/03/2011 @ 16:01
 10. http://weheartit.com/entry/8132329

  tenkte jo seff på deg da :-) + at jeg syns det var awesome

  Comment by ellen catrine — 28/03/2011 @ 16:47
 11. -Hvorfor er ikke tissen på headeren?
  -Hvis du skulle vært på en øde øy, hvilke 2 gjenstander og hvilken person ville du tatt med?

  Comment by Hanne — 28/03/2011 @ 16:49
 12. Hvor blir det av tissen i bånd på headeren? Den blei plutselig borte for meg! Kjenner et snev av savn…

  Comment by Linn-Elisabeth Halvorsen — 28/03/2011 @ 17:21
 13. hahahha døde da jeg leste det siste ^^

  Comment by Rebecca — 28/03/2011 @ 18:07
 14. Åh herre jeg er så enig ang blinkefjesene! takler ikke når folk gir meg det.

  Comment by Pernille — 28/03/2011 @ 19:15
 15. åårh, jeg digger deg! Satt oppe i natt og leste gjennom HELE bloggen din. Du er herved mitt forbilde! :)

  Comment by Helene — 28/03/2011 @ 20:29
 16. jeg har et spørsmål:
  hva innebærer yrket mediegrafiker, og hva fikk deg til å ville bli det?
  :)

  Comment by Vilde — 29/03/2011 @ 16:01
 17. Åååh, ENDELIG noen som er enige med meg i blunkesmilyen!!

  Comment by Johanne — 29/03/2011 @ 19:26
 18. Herregud, der fikk du sagt det! Når folk river av etikettene på brusflaskene er det like før det renner over for meg! Takk for at du fikk sagt det!

  På hvor mye sprang du 3000 meter på da du hadde innrykk på Madla?
  Hvilke apper har du på mobilen din? Hvilke kunne du ikke levd uten?

  Bare elsker ordspillene dine! Føler vi to sitter framfor hver vår data og konkurrerer. Synd bare du får skrevet dem ned på en perfekt måte, mens jeg går rundt å har enveisordspill på skolen til folk som ikke har ord ;););););););););););););););) heh, tretti flere smily står med usynlig skrift. Men seriøst, på gjensyn.

  Comment by Linda(men) — 29/03/2011 @ 19:35
 19. Sorry for at jeg bruker blunkesmiley! Hater du meg? (Og det er ikke ment nedlatende, jeg har bare alltid brukt det …)

  Comment by Mari H — 29/03/2011 @ 21:31
 20. HERREGUD, skulle ønske garden ga meg tid til å lese bloggen din hver dag, så jeg kunne sett dette mye før! Får jo ikke kommentert lenger, heller! Om det hjelper har jeg fortalt samtlige i troppen om hvor fantastisk du og bloggen din er! Fortsatt hekta:))

  Comment by Inger-Johanne — 31/03/2011 @ 19:22

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment