March 3rd, 2011

kunsten å blogge

Etter at jeg ble en superkanin og gulrotsjefen sådde en gulrotåker, har jeg vært gira på lesertall og dyrket en liten evne til å tiltrekke meg stalkere. “Hvis du dobler lesertallet skal du få en jagerflytur”, sa han.
Som gulrot foran kanin, ost foran mus, jagerflytur foran jente. Uten gulrot hadde jeg tisset på statistikken, bak den orange åkeren kunne jeg egentlig ikke BRYDD meg mindre om hvor mange dere er så lenge dere er så fantastiske som dere er. xoxo

Men så kom altså denne åkeren og gjorde meg litt utspekulert i å reise lesertall allikevel, og jeg har samlet noen tips og triks i ludo som jeg vil fortelle dere om. Dere vet… Tilfelle noen av dere er ambisiøse og ønsker å få lesertallet up & go. Alt er basert på egne erfaringer, og det er selvfølgelig ikke noen fasit på noe som helst, men det fungerte for meg! Værsågod:

1. KVALITET!!!!! Seriøst. Hvis bloggen din skal være verdt å komme tilbake til, må innleggene være av kvalitet. Ikke blogg for å blogge, oppdater bare hvis du faktisk har noe å si. Det er bedre å holde kjeft og gjøre innleggene verdt å vente på, enn å buse ut med “Hei blablablabla uinteressant, hihi, blabla kozemozeoverdoze” bare for å buse. Og hvis du ikke har buset på en stund – IKKE SI UNNSKYLD!!!! Ååårh, jeg får VONDT i øynene når jeg ser blogger med egne unnskyldningsinnlegg for å ikke ha blogget! Leserne dine har ikke krav på oppgulpet ditt av ord hver dag, du har ingenting å beklage deg for hvis du ikke har blogget på en dag eller to. En blogg skal liksom være en hobby du koser deg med, ikke noe du anstrenger deg for å drive. Bloggen er din, du er ikke bloggen sin, hæla i taket.

Og husk rettskriving………..

2. Ta en spansk en! Flørt litt med toppbloggerne. Ikke som i “hei søta, snakker vi lunsj?”, men som i å lage søte fanbilder til en blogger du er fan av, spørre de om å få intervjue de til skoleoppgaver (hvis det passer med en reell oppgave så klart, mener ikke at dere skal juge og finne opp egne skoleoppgaver bare for å utnytte en toppblogger, stakkars, haha) eller lage header – hvis du er god til det. Kanskje blir Ida Wulff så imponert over fanbildet, Fotballfruen så sjarmert av skoleoppgaven din, eller Annais så fornøyd med headeren du lagde at de berømmer deg ved å blogge det. Hvis du er veldig heldig blir du linket også :-)

Det siste gjorde jeg som et bevisst sjakktrekk i jakten på gulrota. Jeg designet en header til 10000-daglige-lesere-toppblogger Annais og hun valgte å bruke den. SMIL! Dermed linket hun meg i et innlegg, det drysset litt annaislesertall og plutselig var jeg et stort skritt nærmere jagerflyet. Hun fikk fin header, jeg fikk fly jetjagerfly. Win-win-situation, kind of! Hehe.

3. Heng deg på det som er inbloglovin. Det virker som forsiden på bloglovin fungerer sånn at de innleggene som er mest “Liked” i løpet av uken blir berømt med spalteplass. Når du får spalteplass på selveste forsiden av bloglovin.com, blir du lettere oppdaget av nye potensielle lesere.

Den teller automatisk hvor mange som “Like”r det du blogger. For at leserne dine skal “Like” innlegget ditt, må de først og fremst være registrert på bloglovin (selvfølgelig). Det neste du kan tenke på for å få mest mulig ut av bloglovin-world, er å virkelig gå inn for å skrive innlegg du på forhånd forestiller deg at de kommer til å “Like”. De innleggene som er populære og mest “Like”d for tiden er typ:

- Fine “dagens outfit”-bildeinnlegg som gir leserne ideer til egne outfits, og kvaliteeet er nøkkelen på alt rundt en blogg.
- Matoppskrifter (åhh, jeg er så METT på matblogging…)
- Innlegg om hvordan man redigerer i photoshop, legger sminke eller hvordan man gjør andre ting. Det virker som innlegg som gir leseren kunnskap eller tips scorer høyt, de innleggene som leseren faktisk får noe ut av.
- Inspirerende og motiverende innlegg om livet
- Søte, triste og tankevekkende historier som rører leseren på en eller annen måte
- Tips- og anbefalingsinnlegg (feks musikk, bøker, filmer, sminke, apps)
- Treningsinnlegg
- Truseinnlegg. (……..hehe.)

Innlegg som er basert på noe av det her faller tydeligvis i smak hos innbyggerne på Internettet og har en større sjanse for å få en “Like”. Og en “Like” fører ofte til fler. (JA jeg har faktisk hengt rundt på bloglovin og kommet frem til det her helt selv, så mye jæævla fritid har jeg…..)

Men hør da. Mange nok “Like”s GIR forsideplass.

Jeg havnet på forsiden to ganger på en gang, øverst og nest øverst, med innlegget om selvtillit (15 likes) og innlegget om hvordan jeg redigerer bildene mine (33 likes). Dette gjorde at flere bloglovinbrukere oppdaget bloggen min, som igjen gjorde at flere valgte å følge meg på bloglovin. Det IGJEN førte til at jeg havnet på 7. plass under “HOT AKKURAT NÅ”. (se til høyre i bildet over), og kjedereaksjonen førte videre til at ENDA fler dro på oppdagelsesferd til supermarie.net

Dere aner ikke hvor SYKT smart jeg følte meg da jeg tenkte meg frem til det her helt selv!!! Ingen har selvfølgelig NOENGANG tenkt på det før meg. Jeg var SÅ førstemann til månen og nå snakker jeg IKKE om Dr Phil’s. For å si det sånn.

4. Prøv å skriv innlegg som gjør at leseren sitter igjen med noe etter å ha lest. Husk at leseren bruker opp verdifull tid av livet sitt ved å lese akkurat din blogg, og hvis du da serverer svada etter svada kan følelsen av å kaste bort tid komme snikende etter en stund. Jeg mener selvfølgelig ikke at ALLE innleggene på en blogg må være så forbanna innholdsrike og fulle av skatter, men prøv å få til hvertfall ETT virkelig godt innlegg i uken, slik at du sørger for at leseren blir værende. :-)

5. IKKE VÆR MAINSTREAM. Prøv å skille deg ut litt, blogg-Norge har FOR mange like blogger. Da jeg fordypet meg i bloglovin (….) og studerte “Like”s (……), oppdaget jeg hvor utrolig mange det er som blogger om det samme. Det kom innlegg med mat, oppskrifter, mat, trening, sminke litt, mat, mat, oppskrifter, trening og oppskrifter på forsiden av bloglove HELE tiden, og hvis jeg var heldig fant jeg et par søte innlegg innimellom som handlet om noe helt annet. Tenk nytt, tenk så facinerende stor verden faktisk er – det MÅ finnes mye mer å skrive om enn bare mat og trening.

6. Skriv om ting leserne kan relatere seg til. Hverdagslige ting som meninger, kjærlighet, tanker, håp og drømmer fanger lett en leser fordi de kan kjenne seg igjen.

7. Gi av deg selv, men ikke alt. La leserne bli kjent med deg, men ikke så kjent at de kan bruke det mot deg. Ikke gjør deg sårbar. En leser kan plutselig være en drittslenger, og hvis du da har utlevert deg selv 100% er det LETT for h*n å sikte seg inn, skyte og treffe deg med kommentarer som sårer. Det er viktig med rustning :-)

8. Husk at du er super! Og husk at bloggen din ikke hadde vært en suksess uten leserne dine. Ta vare på dem. Hjerte Ryggrad.

48 Comments »

 1. Ååå, du er så bra! Selv har jeg alltid tenkt på å skrive blogg, men har alltid feiga ut siden jeg ikke er sykelig opptatt av mote og skjønnhet. Fegis, hehe. En blogg om tanker og slikt har jeg prøvd, men da var jeg også feig: vi snakker hemmelig passord. Men du er unntaket, sammen med flere andre blogger jeg leser! Kunne ønske jeg bare kunne hoppe inn i din blogg og være deg. Stå på, det er DU som er super!

  Comment by Katrine — 03/03/2011 @ 08:53
 2. bra sagt! blogger som skiller seg ut er de som holder lengst på oppmerksomheten min.

  Comment by Kristine — 03/03/2011 @ 08:58
 3. hvor mange fanart kommer ikke du til å få nå? høhø.
  Jeg skal ihvertfall bruke musikktimen min til å tegne i paint!

  Comment by Rebecca — 03/03/2011 @ 10:05
 4. [...] dag ble jeg inspirert av http://www.supermarie.net/?p=7352 til å opprette en egen side. LikeBe the first to like this [...]

  Pingback by eyeofmyheart — 03/03/2011 @ 10:10
 5. hei supermarie :-)
  kunne ikke du laget et innlegg der du anbefaler apps til iphone? :-D
  ps: elsker bloggen din! inspirasjonskilde nummer EN!

  Comment by ine — 03/03/2011 @ 10:11
 6. Content is king, viser bare hvor viktig punkt 1. er. Det finnes de som ikke liker å se på alle stygge design, rare fonter, reklame osv..
  RSS gir meg bare teksten du skriver, og bildene du publiserer og jeg hadde ikke fulgt deg hvis du ikke hadde levert noe jeg faktisk hadde giddet å lese.

  Skulle ønske du hadde husket å nevne, kanskje det viktigste punktet: Hold deg til tema.
  Temablogg, enten det er dagboken din, hvor du forteller om dagene i grønt eller livet i sengen. Vær rosa eller smart, men ikke prøv på for mye på en gang, komboblogg er failblogg.

  Overdreven bruk av caps-lock er også irriterende og burde for all del unngås! Du blir ikke superkul av å skrive ord med STORE bokstaver.

  Comment by Didrik — 03/03/2011 @ 10:28
 7. SuuuperMarie! Du er så super, og på grunn av din blogging så klarte jeg på sesjonen i går å bli direkte fordelt en plass i militæret (førstegangstjeneste). Jeg er i utrolig godt humør nå og måtte bare dele det med deg <3

  Comment by Catharina — 03/03/2011 @ 10:36
 8. Så fine tips! Prøver å “blogge for å blogge”, ikke nødvendigvis for å få følgere, men jeg må innrømme at jeg hopper litt i taket og danser salsa hver gang jeg får en ny følger… :) Bloggnørd jeg vet du ;)

  Comment by Kristin — 03/03/2011 @ 10:41
 9. Så fine tips! Prøver å “blogge for å blogge”, ikke nødvendigvis for å få følgere, men jeg må innrømme at jeg hopper litt i taket og danser salsa hver gang jeg får en ny følger… :)

  Comment by Kristin — 03/03/2011 @ 10:42
 10. samtreff at jeg skulle ”ta en spansk en” med deg i dag da, LOL!

  Comment by Maritdott — 03/03/2011 @ 10:51
 11. Didrik: Takk for påfyll :-) Hvis man låser seg helt fast til et tema kan det fort bli ensformig føler jeg, men ellers ganske enig!

  Tusen takk, alle! Loveu

  Comment by supermarie — 03/03/2011 @ 10:58
 12. kjempe fine tips :) men er vanskelig å følge :(

  Comment by Rebecca — 03/03/2011 @ 11:18
 13. Supre tips, rett og slett! Jeg liker at du ikke legger skjul på at lesere er litt viktige de også. Det er altfor mange bloggere som sier at lesertallet ikke betyr NOE. Det gjør jo det, for det er mye morsommere å gi av seg selv når flere bryr seg :-) Jeg blir i hvert fall mer inspirert når lesertallet går oppover enn nedover. Skal prøve å følge noen av rådene dine, har ikke brukt bloglovin’ på kanskje et år! Takk for at du blogger, Supermarie, du er og blir superduper!

  Comment by Julie — 03/03/2011 @ 11:21
 14. denne skal jeg “like” ;)

  Comment by Line — 03/03/2011 @ 12:03
 15. Et godt og innsiktsfullt innlegg!
  Jeg er selv oppgitt over antallet “dette spiste og hadde jeg på meg i dag, og så trente jeg for å kunne spise sjokolade etterpå, og beklager at jeg ikke har latt høre fra meg på to uker”-blogger der ute. Bare med skrivefeil i, så klart.
  Ha en fin dag!

  Comment by Synne — 03/03/2011 @ 12:05
 16. Så mange gode tips! Nå følte jeg virkelig at jeg ble inspirert her, og inspriasjon, det trengte jeg. Oppi all prøveøving og prosjektarbeid har jeg ikke hatt overskudd til å tenke skikkelig blogg :(

  Comment by Helene — 03/03/2011 @ 12:11
 17. hahaha “truseinnlegg”! Du er så braa !

  Comment by K — 03/03/2011 @ 12:18
 18. Fascinerende. Du har skjønt det, men jeg tror ikke det skader at du har et sykt talent både for skriving og foto i tillegg;) Jeg er en av de nye fansa som oppdaget deg på bloglovin, du har en kjempefin og inspirerende blogg, ilu!!

  Comment by Maria — 03/03/2011 @ 12:29
 19. Hei!

  Fant bloggen din på bloglovin, haha. Jeg elsker måten du skriver på, humoristisk og med selvironi, og det er gøy å lese selv om noen av tingene du skriver er litt selvsagte. Nå er ikke jeg noen headerlager, men kanskje jeg skal prøve meg på et i paint til Ida Wulf eller noen.. Jeg er awesome i paint.
  Jeg vil også få benytte denne kommentarplassen til å anbefale min egen blogg, som er helt annerledes fra andre blogger og tar for seg helt andre tema.. Jeg lover!
  Ok, akkurat i går prøvde jeg meg på et kommersielt bli ny-innlegg, men det funka ikke, haha.
  Men les da vel! :-)

  Comment by Hege — 03/03/2011 @ 13:33
 20. Jeg husker ikke hvordan jeg fant bloggen din, men jeg følger deg ihvertfall på bloglovin nå ;)

  Comment by Elisabeth — 03/03/2011 @ 15:12
 21. Supert innlegg Marie! :) Me like! Huff.. uten internett en stund nå, føler seg jo heeelt uorientert om hva som skjer i verden! Men kos å kunne lese litt på bloggen din når jeg har tid! :)

  TARM! <3

  Comment by Nenna — 03/03/2011 @ 15:24
 22. det var sånn jeg fant bloggen din :-)
  hver dag så var det et nytt innlegg fra deg som hadde 20 likes, liksom

  Comment by maria — 03/03/2011 @ 15:31
 23. Herlig, tusen takk! :))

  Comment by Ronja ((: — 03/03/2011 @ 15:58
 24. Hva kan vell være bedre enn å få tips fra superfruen ? Tusen takk! :D

  Comment by Natasha Markiewicz Myran — 03/03/2011 @ 15:58
 25. Sykt bra, kjempe gode tips! Og mye av det er jeg veldig enig i, det fins svært få unike bloggere i Norge, jeg syns faktisk din er den eneste som skiller seg ut på en positiv måte, da jeg kjenner meg igjen i så utrolig mye av det du skriver. Vi trenger flere som er like super som deg!

  Comment by Hannah Christine — 03/03/2011 @ 16:10
 26. Herregud, tusen takk! Dere….. gjør meg målløs.

  Comment by supermarie — 03/03/2011 @ 16:13
 27. Åh, Supermarie, du er så superduper! Du aner ikke hvor mange ganger du har fått meg til å gråte (for eksempel da jeg fikk en kjempefin mail av deg om MS. Pappaen min har MS, og du var den første som faktisk fikk meg til å skjønne hva det gikk ut på.. TAKK!) og le. Du har verdens beste humor, og skriveferdighetene dine er til å drepe for. Jeg digger deg, virkelig.

  Comment by Renate — 03/03/2011 @ 16:57
 28. Ååå flinke deg :D Tenkte på deg før idag, da jeg fikk nytt abonnoment til mobilen! SUPERpluss med SUPERtekst!

  Comment by jeanette — 03/03/2011 @ 17:05
 29. “Husk at leseren bruker opp verdifull tid av livet sitt ved å lese akkurat din blogg.”

  Haha, har nettopp kastet bort en halvtime av min ekstremt viktige tid til å lese til naturfagprøve i morgen (……). Du er genial, Marie. Gift deg med meg, da. Men vær så snill, ikke arsenikk. Bihule.

  Comment by Marianne — 03/03/2011 @ 17:55
 30. rettelse* skulle brukt den til å lese, men kastet bort tiden på deg, så det ble litt feil formulert. tannkjøtt.

  Comment by Marianne — 03/03/2011 @ 17:56
 31. Bra tips og råd:D

  Comment by Nina C. — 03/03/2011 @ 18:07
 32. Marie: Hvis ditt eneste tema for bloggen er DLD, strømpriskrigen eller truseinnlegg (kan du utdype hvordan du starter å skrive et truseinnlegg til bloggen?) er jeg helt enig i at det fort blir kjedelig og ensformig.

  Blogger du derimot om enten; mote, “rosa kliss”, teknologi, øl og studieliv har du såpass store emner at det blir total kulturkræsj hvis du blander alle på samme blogg.

  Comment by Didrik — 03/03/2011 @ 18:28
 33. For noen supre tips, supermarie!
  Er det du som har laget den headeren som annais har nå?

  Comment by Sandra — 03/03/2011 @ 18:43
 34. Sandra: Nei, det er lenge siden nå :) Takk!

  Comment by supermarie — 03/03/2011 @ 19:03
 35. Klem på deg, så fint innlegg! Jeg har akurat startet blogg selv (etter press fra mamma så hun kan følge med på hva jeg gjør, lol) og prøver å ikke være FOR kjedelig, men det er jo vanskelig å bedømme selv ;)
  Jeg trykker like jeg, så kanskje den store bloglovinballen begynner å rulle igjen, det fortjener du :D

  Comment by Maria — 03/03/2011 @ 20:25
 36. Nå er innlegget ditt helt på toppen! :D

  Comment by Marte — 03/03/2011 @ 21:13
 37. Problemet er vell egentlig ikke å skrive en god blogg, men å bli oppdaget uten å gnåle etter oppmerksomhet.
  DU er super.

  Comment by Ingvild Alette — 03/03/2011 @ 23:54
 38. Supermarie <3 I say no more.

  Comment by sara - leserbeeein c: — 04/03/2011 @ 00:08
 39. jeg “like”t det på bloglovin.

  fant bloggen din der, med et innlegg mange hadde likt. så leste jeg innlegget du hadde skrevet om moren din. og det om faren din. satt med tårer i øynene, det var så vakkert.

  siden har jeg lest alle innleggene dine – og jeg elsker bloggen din. <3 hehehehhee

  Comment by sandra — 04/03/2011 @ 00:21
 40. Flotte tips!! Hvem vet, kanskje du får en header av noen snart ;)
  :D

  Comment by "nora" — 04/03/2011 @ 02:42
 41. Tusen takk for inspirerende og veldig nyttig innlegg :)

  Comment by Christina Helene — 04/03/2011 @ 12:12
 42. SV: tusen takk for kommentar, ble nesten litt starstruck her, lol ;) Og frysen full av lunsjmuffins er forresten dødsgenialt for raske og sunne matpakker :)

  Comment by Maria — 04/03/2011 @ 22:02
 43. Mange bra punkter der. Det eneste jeg savner fra deg er at du hadde byttet til en font som er mer leselig for nettet, uten seriffer (feks verdana, tahoma e.l.). Den du bruker nå er på nippet til å være irriterende på en skjerm. Ellers er bloggen din super (akkurat som deg!), og du er utrolig flink til å skrive :)

  Comment by anne — 05/03/2011 @ 00:21
 44. Et av de beste “hvordan få flere lesere”-innlegg jeg har lest! Og du skriver virkelig bra. Jeg lo høyt av første avsnitt, sykt bra!

  Comment by Renate — 05/03/2011 @ 10:27
 45. Haha, alt er faktisk sant! :)

  Comment by ungdomsperioden — 05/03/2011 @ 14:01
 46. Tusen takk! Nå fikk jeg noen ideér :-)
  Elsker bloggen din!

  Comment by melinda — 06/03/2011 @ 16:32
 47. du er god du, marie :D

  Comment by ragnhild — 06/03/2011 @ 19:51
 48. takk for ålreite tips altså. fra nå av er det kun truseinnlegg på meg.

  Comment by Omana — 08/03/2011 @ 22:45

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment