you are beautiful

05:52

Jeg pleide å leve i en Askepottverden. Jeg fulgte slavisk med på sekundviseren, hadde stålkontroll på solnedgang og dagslys. Skal vi finne på noe i dag? Jada. Jeg forsvant før det ble lyst, og dukket ikke opp noe sted før det i verste fall var skumring. Helst ventet jeg helt til det ble bekmørkt ute, slik at jeg var sikker på at de ikke så meg tydelig. Jeg følte meg så pen i mørket, det fungerte som mitt livs photoshop. Jeg var desperat etter å bli akseptert, strebet etter at de skulle snakke om meg som “hun fine”, og gjorde virkelig alt for at de ikke skulle se meg i dagslys, hvordan jeg egentlig så ut.

Jeg hadde sommerfugler nok til å fly meg opp til enhjørningene som danset på månen, men jeg nektet de avgang før solen hadde gått ned. Tanken på å være rundt ham gjorde at jeg lo meg selv i søvn, jeg var så forelsket at ordet “forelsket” ikke var beskrivende nok. Selv DET hindret meg ikke i å utsette møtene med han til etter solen hadde gått ned. Jeg løy nesten hver dag, når de spurte meg om jeg ville komme ut en tur. “”””Det passet aldri””””” å komme før i 7-8 tiden, når mørket omsider hadde lagt seg, som et filter over ansiktet mitt. Jeg følte iallfall at det gjorde det selv….

Om sommeren var det vanskelig å utsette hengingen helt til det ble mørkt ute. Jeg gledet meg alltid til mørketiden, for da kunne jeg dra ut tidligere og være rundt han lenger. Om sommeren måtte jeg ty til reserveløsninger, gigantiske solbriller som dekket 90% av ansiktet. Jeg gikk med de heletiden, uavhengig av sol eller regndråper. Det regnet, blåste, skyer som lignet kaniner, solskinn, whatever. De trodde det var fordi jeg skammet meg over Brudevoldnesen. Jeg visste bedre, det var redselen for å bli avvist på grunn av hvordan jeg så ut.

Åååh, hvilken selvtillitt…. :) Det er et grusomt ungdomsskolepensum. Er du pen – er du alt. Du er populær, du er kul, du har flest venner og baksnakket er bygget på misunnelse – ikke på personen. Du er guttemagnet og jentene ser opp til deg, du er dronningen på haugen og livet er en dans*. Jeg var en disippel av det pensumet, og gjorde ALT for å overbevise verden om at jeg også var pen. Måten jeg gjorde det på var insane…. Jeg mener…. Helårs-solbriller, sees etter solnedgang, kan bare gå ut på kveldstid, ikke se på meg???? Hvis hans skole skulle på Tinestafetten samtidig som vår, gikk jeg diskrè rundt og var oppriktig bekymret for å plutselig møte på ham uten å ha solbriller på. Jeg ville ikke møte noen, jeg ville ikke risikere at de så meg klart, ufiltrert i sjenerende lys. Fasaden ville falt, jeg innbilte meg at de ikke kunne omgåes med meg hvis jeg ikke var pen nok, og en 15 år gammel jentes verden ville rast sammen av et tilfeldig møte i dagslys. Tenk om de fikk se…. MEG. Jævla ungdomsskolen.

Jeg er så glad for at pensumet er et helt annet i livets skole. Er det èn ting som er deilig med å bli eldre, er det synet man får på hva som egentlig er viktig her i livet. Utseendet havner så langt ned på den listen at den ikke er verdt å nevne engang. Plutselig forstod jeg at mammas kunstverk og pappas skatt er helt unikt, et resultat av de to. Er ikke DET noe å være stolt av, vet ikke jeg. Tanken på å endre på noe er en fornærmelse mot skaperne, verdens vakreste mennesker som har formet kroppen min med tusenmillioner klemmer.

Jeg elsker å tenke på at jeg, som var “..ekkel og ta på” og “..knakk sammen bare de dultet borti meg” – og trynet mitt, som “..på en skala fra 1-10 er en 4 i pen” har oppnådd så mye, bare på grunn av ting jeg gjør og er. Jeg har troen på at de fleste kommer dit en dag, dit hvor besettelsen av å være så forbanna pen avtar litt og livet får en dybde. In the end vil du jo faktisk bare bli husket for alt du utrettet og oppnådde mens du levde, ikke for hvordan du så ut mens du gjorde det.

Det vil iallfall jeg, smil.

*ta det med en klype salt, jeg vet det ikke er så rosenrødt

57 Responses to “you are beautiful”

 1. Dorthea writes:

  Åh, super <3

 2. Kristine writes:

  Herregud du er så flink, Marie. Kjempebra skrevet.

 3. Benedicte writes:

  du får det sagt Marie!

 4. Vivian writes:

  SUPERmarie! <3 vil bare si at du er vakker.
  man kan gjøre seg pen, men vakker er man født. Jeg ser opp til deg, dog ikke fordi du er pen, men fordi du er alt annet også. kjærlighet!

 5. Adeline writes:

  wow, du skriver så dypt at jeg drukner. <3
  *likære*

 6. astrid writes:

  du skriver så utrolig bra! Kjenner meg igjen i det du skriver, det gjaldt å være verdensmester i baksnakking og drittslenging. Hatet barneskolen og ungdomskolen! Det er den drittkastinga som har gjort meg til den jeg er i dag( positiv setting ) ..

 7. Bioskop writes:

  Jeg synes du er fiiiin, jeg, Supermarie! Og jeg synes ofte at mennesker som er fine og spesielle inni blir fine utenpå også, mens det ikke går så bra for dem som ikke er så fine inni (du er veldig, veldig, veldig fin og spesiell inni, hvis du ikke skjønte det, jeg sender deg et hjerte jeg, hjerte).

 8. Sol Jensen writes:

  du er så vakker

 9. Dagens Outfit writes:

  haha, nei du var jo ikke edward liksom… tåler sola! ;)

 10. Matilda writes:

  jeg håper jeg kommer like langt som deg en dag. akkurat nå kan jeg ikke vente til å slippe alt det pisset der, selv.

 11. lise writes:

  Å. Jeg kjenner meg så utrolig igjen! Bra skrevet, flinke fine du!

 12. Merete writes:

  Men, Marie! Du er jo så utrolig pen! Vet du sier det ikke har stor betydning, men likevel! Ikke bare er du et forbilde grunnet alle inspirasjonsinnleggene dine, men fordi du er en av de få norske jentene som ser så utrolig vakre ut, uten konstant solarium, tannbleking, platina hår osv.

  Det jeg prøver å si er at du, Marie, er en av de vakreste menneskene jeg ser.

 13. Marie writes:

  Utrolig bra skrevet! Kjent problem

 14. Sara writes:

  Over til noe helt annet, har du lest på VG om hvor stor risikoen er hvis du drar til afghanistan? Og at danskene sier at slaget egentlig er tapt.

 15. Little Miss Sunshine writes:

  Jeg ELSKER deg. På en ikke-lesbisk, ikke-stalker måte. Du er den mest inspirerende personen jeg “kjenner”. ÅÅÅH. Du ass.

 16. haldis writes:

  <3

 17. Linn Jeanette writes:

  “In the end vil du jo faktisk bare bli husket for alt du utrettet og oppnådde mens du levde, ikke for hvordan du så ut mens du gjorde det.”

  word :-)

 18. Kristin writes:

  Kan ikke tro at DU gjorde alt det! Du er jo nydelig! :)

 19. Susanne writes:

  <3

 20. Jeanette M writes:

  Det er ikke ofte jeg leser hele blogginnlegg når det er ganske mye tekst, men her hadde du meg fra første setning. Jeg startet og lese og klarte ikke slutte, måtte lese hele. Kanskje fordi jeg kjenner meg igjen i det du skriver eller bare fordi jeg vet det er sånn for noen. Tusen takk for et kjempefint innlegg, likte forresten bildene godt også. :)

 21. kristin writes:

  Såå fint skrevet! Kjenner meg så altfor godt igjen. Men nå VET jeg at det ikke er frisyren og klærne som betyr noe, alle er så nydelige, og det er det man gjør man blir husket for, helt sant, så man trenger ikke være oransje for å være pen

 22. Sara Louise writes:

  Bra skrevet, det fikk meg til å tenke! takk :’3

 23. Elise writes:

  Dritbra skrevet! Man forandrer seg faktisk på den måten når man blir eldre. Merker det godt selv :) Og bra er det!

 24. Mathilde writes:

  Digger deg, jeg. Du er virkelig det man kan kalle et bra forbilde! Kunne ønske at flere folk snart forstår at det ikke er utsiden som betyr noe, men innsiden.

 25. meg writes:

  godt å høre at jeg ikke var den eneste som slet på ungdomsskolen. Pakket meg inn i 3 bukser og ditto gensere for å virke tykkere.. komplekser for å være tynn:P

  Sier seg selv at gymtimer og roting med gutter ble et mareritt :O

  Lettet 10kilo (bokstavelig) den dagen jeg hev av meg hammen og tok på et miniskjørt -avogtil er d godt å bli eldre :)

  Du er vakker!

  klem

 26. Kristin writes:

  Ungdomskolen altså. Elsker den!! nej,

 27. Gina writes:

  fine bilder ;)

 28. maria writes:

  utrolig bra skrevet! haha, dagen min ble med en gang bedre :)

 29. Henriette writes:

  Kjempebra innlegg :)

 30. ViildeSofie writes:

  Hærlig! Jeg lurer på … Hvordan redigeringsprogram er det du bruker på bildene dine? :)

 31. Maria Kristine writes:

  fantastisk innlegg!

 32. Nenna writes:

  Pent skrevet. Du skriver veldig bra Marie, også er du superflink til å ta bilder, redigere bilder, og har IGJEN laget en fiiin header! FLINKA <3

 33. Eirin writes:

  Der satte du virkelig S i super!

 34. Adriane writes:

  And this is why I love your blog !

  F to the antastisk.

 35. Kjersti writes:

  Åh, fantastisk tekst!
  Du burde putte den på flaske og selge den i butikken, 100% god selvtillits garanti! :- D

 36. Anne - vietnameseren writes:

  superinspirerende innlegg. omg <3

 37. Sandra writes:

  JA!

 38. Heidi writes:

  kom over en side og tenkte umiddel(bart) på deg!:)

  http://www.mcphee.com/shop/search.php?search_query=mustache&x=0&y=0

 39. Line writes:

  Hei!

  Jeg skal inn på rekrutten på madla i Juli og har noen spørsmål som jeg håper du kan svare på.
  Jeg er superivrig etter å komme inn på sanitet. For å få sitt ønske oppfylt, hva burde man gjøre utenom å yte sitt beste gjennom alle tester? Snakke med noen der inne, fylle ut søknader eller what so ever..

  Herlig å se at du mestrer militæret. Jeg gleder meg helt kanon!
  Vet du forresten om det er jentecamp i år, eller om den har vært?

  You go girl!

 40. supermarie writes:

  Line: Hei! Så spennende, du har masse å glede deg til! :D

  Hmm, jeg vet ikke om det er så mye mer du kan gjøre enn å gi utrykk for at du virkelig brenner for ønsket ditt og prestere bra på testene? Hør med befalet når du kommer dit, om det er noe mer du kan gjøre :)
  Det er en jentecamp siste helgen i februar, i forbindelse med VM! Facebookgruppen finner du her: http://www.facebook.com/pages/Camp-Ski-VM-2011/187127244641565

  Lykke til! :D

 41. Eline writes:

  Nå høres jeg sikkert veldig stalker ut, men jeg så deg i Fredrikstad en gang og du er utrolig pen. Tuller ikke.

  Æsj, ungdomsskolen. Sminkeoverdose og alltid berett med kniver klar til å stikke hvem som helst i ryggen. Og vet du hva? Det er ikke en fordel å være slik de ville. Minnene mine fra ungdomsskolen er gjennomsyret av dårlig samvittighet. Jeg må leve med vissheten om at jeg var med på å redusere gode mennesker til tall som skulle vise verdien deres. “hun er en treer fordi hun går i teite klær”. Å vite at ti år fra nå, så kan jeg være på butikken med ungen min og få stygge blikk fra de jeg trodde jeg var mer verdt enn fordi mine venner var kyniske og pene. Som sagt; æsj, ungdomsskolen.

 42. Mari H writes:

  Quoter “Jævla ungdomsskolen.” og resten av teksten for den del. Selv er jeg på det stadiet i ungdomsskolen og livet er nok jævlig av og til, men jeg er på bedringens vei og går i og gjør det jeg vil uten å bry seg om andre. For jeg prøver å si at jeg er unik, men jævla selvtillit har aldri likt meg.
  Pen du, Marie!

 43. ingvild writes:

  du er fantastisk! slike innlegg trengs det flere av i bloggnorge:)

 44. olga writes:

  åå, vet ikke hva jeg skal skrive. du skriver så bra. ..
  jeg elsker deg!!!

 45. Hannah Christine writes:

  Kjenner meg så utrolig godt igjen i det du skriver, og det er så godt å lese at det faktisk blir bedre! Betyr mer enn du noen gang kan tro.

 46. Malin writes:

  Men du er jo så fin!

 47. supermarie writes:

  Hannah Christine: <3 Heier på deg, du er fin!

 48. Ester writes:

  Suert skreve! Jeg husker at jeg tenkte før sommerferien, at etter sommerferien skulle jeg komme tilbake med brun hud, uten kviser, fin ny frisyre og briller(da var jeg en annen), men det skjedde jo aldri utenom det med den brune huden. Jeg var forstatt den samme Ester, i F-klassen.

 49. emilie writes:

  har en jævla dårlig dag i dag på grunn av akkurat det der. tusen takk.

 50. AM writes:

  åh, vakre Marie, du skriver så bra at jeg ikke har ord. Isåfall må det nærmeste jeg kan tenke meg være fantastisk x1000

 51. SivL writes:

  åå, elsker hvordan du skriver!

 52. supermarie.net » kunsten å blogge writes:

  [...] havnet på forsiden TO ganger på en gang, øverst og nest øverst, med innlegget om selvtillit (15 likes) og innlegget om hvordan jeg redigerer bildene mine (33 likes). Dette gjorde at flere [...]

 53. Maria writes:

  det ekke lett å velge et favorittinnlegg blant alle dine, men jeg tror dette er mitt.
  ungdomsskolepensum </3

 54. supermarie.net » Be you, that’s when it sounds be-you-tiful writes:

  [...] det ikke ironisk? Bare dager etter at jeg skrev innlegget om at utseendet ikke betyr noe, tidlig i februar, raser verden min sammen når hudlegen diagnoserer meg med en overfladisk kronisk [...]

 55. supermarie.net » oppskriften writes:

  [...] For selvtillit: Du er fantastisk, akkurat som du er. [...]

 56. Henriette writes:

  Gleder meg til den dagen hvor jeg innser at utseendet ikke betyr så jævelig mye..

 57. Kjersti writes:

  Hei du, jeg kjenner meg så igjen! Hadde jeg hatt like god fantasi til å ordlegge meg, hadde jeg kunnet skrevet akkurat det samme. Du skriver så utrolig bra (amen), og det er umulig å ikke bare måtte lese hele teksten ordentlig. Reflektert og supert – SuperMarie rett og slett! Med disse tankevekkerene dine har du blitt en utrolig stor inspirasjonskilde for meg, til og med barten står veldig høyt hos meg (bartemotiv på mobilen FTW) – tusen takk for det!

  Jeg har selv vært jenta som ingen ville ha noe med å gjøre, hun med dårlig selvtillit og som aller helst bare ville gjemme seg. Hvor supert er det ikke da å være høyere enn de fleste, ha den digre nesa og et ansikt som ingen har karakterisert som pent? Heh.. Heldigvis har jeg også kommet meg opp av den graven og sier til meg selv i speilet at “du ser ikke så ille ut, du!”. Og nesa; Den har jeg faktisk blitt ganske fornøyd med, selv om den er større enn de fleste andre sin. Det er jo litt kult, da, å ha en nese som ikke er prikk lik alle andre sin! Og så er den karakteristisk for slekta.

  Fortsett å skriv slike tekster du, SuperMarie, du er en stor inspirasjonskilde for mange!!!

Leave a Reply