super førstegangstjeneste

Kjære dagbok, 18. Mars 2010:

“Vi går hele tiden to og to i rekker, og har lært enkle trinn som grunnstilling, på stedet hvil osv. Føler meg dritkul når jeg står i hvil. Seriøst.

 

Mannekjøtt og jeg kjører fortsatt forbudt kjærlighet, har bare så vidt sett hverandre siden vi kom inn. Vi holder kontakt over sms, og det går egentlig veldig fint!

Jeg skal begynne å ta bilder osv når ting har gått seg litt til, så dere skal få se hvor fint alt er her :- ) Foreløpig; PICTURE IT! Jeg liker dette så langt!”

“Nå så jeg akkurat på at samboer 1 strakk ut lakenet så det ble glatt, og nå tenker jeg at jeg egentlig bare kan ta det jævla lakenet og DRUKNE i det. Livslysten forsvant med skrukkene i lakenet hennes for å si det sånn. Og det der skal jeg klare i morgen? LOOOL.

Nei, dere. Hyggelig å snakke med dere igjen. NATTA, opp kl 6.00! Hurra!”

Haha, var noen av dere her da jeg la ut mine første militære innlegg? Det er så søtt å lese de igjen, jeg var så…. Fersk, uviten og sinnsykt sivil! Det nærmer seg ett år siden, allerede. Ååh, jeg kan ikke tro at jeg faktisk snart har fullført førstegangstjenesten! Det har gått så fort at jeg ikke helt har klart å få med meg alt som har skjedd engang. Ambassadører, afghanere, ministere, jagerfly, helikopt… Herregud?! Ingen tvil om at jeg har hatt en tjeneste ut av en annen verden, iallfall. Jeg tenkte å lage et innlegg om den – men orker ikke sånn der oppramsing måned for måned. Hvis dere vil ha repetisjon av hva som har skjedd i løpet av året kan dere bla i arkivet eller se i den militære delen av bloggen, jeg vil heller ha et innlegg type “det verste som skjedde”, “det sykeste som skjedde”, “det jeg lo mest av” osv.

Det er der dere kommer inn i bildet! Kom med forslag til hva dere vil høre om fra mitt første år i grønt, f.eks…. Ja. Sånn som eksemplene over. “Kuleste medsoldat”, “største erfaring”, “det du kunne ønske aldri skjedde” osv, blabla, bare for å få dere i gang.

Få se!

35 Responses to “super førstegangstjeneste”

 1. Sofie writes:

  Jeg var her før du kom på ditt eget domene. Var med på alle dine plattform-skift.

 2. Helge writes:

  Har i den siste tiden brukt noe tid på å lese dine blogginnlegg. Det ble en helt annen opplevelse enn eg var forberedt på. Spesielt innleggene til pappa og mamma. Det er den vakreste kjærlighetserklæringen eg noen gang har lest. Må få lov å si at de har en fantastisk datter også da. I den andre enden av spekteret er innlegget om deg og bilær. Dette er kanskje litt på siden av hva innlegget over handler om men du for bære over med meg. Hadde bare lyst til å si at eg leser bloggen din med stor glede. Har selv en fortid i Sjøforsvaret langt tilbake i forrige århundre. Bare en liten digresjon* til slutt. Ser at du bruker Mac. Har du hørt om Alfred. Det et lite gratisprog. som gjør det lettere å søke på Macen. Finnes i App Store. Ha en fortsatt fin tjeneste. Ikke ta deg vann over hode om det blir flere gulerøtter. :-D

  *sidesprang (avsporing)

 3. Randi writes:

  Jeg kom nok etter ditt nye domene, men som du sikkert vet har jeg vært her LENGE :P

 4. supermarie writes:

  Helge: Oi, tusen takk! Du plasserte akkurat et smil i ansiktet mitt som kommer til å sitte klistra en stund, kjenner jeg! Når det gjelder bilær, skal du ikke tenke så mye på det, altså. Jeg overlever stort sett HVER gang!

  Skal sjekke ut Alfred! Han hørtes hyggelig ut. Ha en fin dag!

 5. Helene writes:

  Jeg har var IKKE med deg når du skrev det innlegget, men det betyr ikke at jeg er noe mindre glad i deg altså! Helene elsker alle bloggene hun leser like mye. Bortsett fra din. Er du er faktisk min favoritt.

  Jeg jeg vil vite hva som har vært dine yndlingsbilder jeg :)

 6. AM writes:

  Beste og verste minne takk :D

 7. Anniken Holtet writes:

  Jeg var ikke en ivrig leser da, men det var ikke langt etter. Når jeg først fikk sansen for bloggen din måtte jeg lese absolutt alle innleggene du hadde skrivi :)

 8. Helene writes:

  Sv: Tusen takk Marie! ^^ Jeg ble faktisk fornøyd med det selv (og når jeg kan si det, da er det stort) :P

  Duuuu! Jeg vil vite hvem som får tiss-i-bånd!! xD

 9. Stina writes:

  Hva du fint kunne greid deg uten!

 10. Stina writes:

  Jeg leste forresten bloggen din lenge før du kom i millitæret.

 11. kristin writes:

  wow, så lenge jeg har lest bloggen din! Siden før du dro i militæret, og tilogmed før du byttet domene og allting. Såå trofast jeg er !

 12. Signe writes:

  kleineste situasjon
  trøtteste øyeblikk

 13. Kvitebjørn writes:

  Jeg vil gjerne høre om din største mestringsfølelse? :-) Det er jo tross alt helveteshistoriene som pleier å gå igjen fra militæret, så nå vil jeg høre den/de historiene du skal fortelle barnebarna dine om “når jeg var i militæret, da var det andre boller..” ;P

 14. Therese writes:

  -hva du aldri trodde du kom til å klare, men klarte likevel! :)
  -stolteste øyeblikk
  -kjipeste øyeblikk
  -…og hva du lo mest av! =)eller som får deg til å smile bare ved å tenke tilbake på det.

 15. Lene writes:

  Heh, 18 mars er faktisk bursdagen min ;) Og jeg var her for nesten ett år siden også :)

 16. katslap writes:

  Selvfølgeleg var eg her før du la ut dine første militærinnlegg! Eg begynte vel å lese superbloggen på den tida da du jobba på bakeri! Good times.

 17. Henriette writes:

  Flaueste som skjedde ;)

 18. Rebecca writes:

  jeg var ikke her da, kom vel litt senere :O
  tror jeg kom rundt i september? oktober? i alle fall en liten stund etter sommerferien :D

  hmm, søteste øyeblikk eller flaueste minne ^^

 19. Jannicke Due writes:

  Jeppjepp! JEG var her til og med lenge FØR det :*

 20. jeanette writes:

  I was theeere :-) Og lenge før det også!

 21. Cecilie writes:

  Hadde vært kjempe moro med ett “det beste/værste/mest triste som har skjedd i løpet av førstegangstjenesten” – innlegg. Du har fått gjort så mye, så hadde vært gøy å få vite hva som ligger nærmest hjert..lungene dine :D

 22. karoline louise writes:

  jeg var her, fulgte med i lang tid før det også :)

 23. Susanne writes:

  Flaueste som skjedde, førsteinntrykket av militæret :)

 24. Linda writes:

  Fortell om de gangene du har grått under førstegangstjenesten =D :’(

 25. Tamara writes:

  Hei Marie!
  hehe,dedikerte nettopp bilde til deg på bloggen min..du inspirerer meg mer enn noen andre!

  Avatar’kostymet ditt var genialt,så jeg lurte rett og slett på hvordan du fikk det til?
  Skal kanskje i kostymefest snart,og jeg vil overgå alle andres kostyme,så kunne du lagt ut forklaring på bloggen eller sendt meg mail elns,om hvodan du fikk blåfargen over hele deg osv?

  Skjønner hvis du vil holde det for deg selv,men hadde vært kult!

  Bare’hilsen fra fan #1 Tamara

 26. Victoria writes:

  - Styggeste bildet av deg som har blitt tatt.
  - Det mest inappropiate’e bildet av deg.
  - Det skumleste som skjedde
  - Det tyngste øyeblikket, enten fysisk eller psykisk

 27. Marte writes:

  Jeg var her før det. :)

 28. Caroline writes:

  Jeg kunne tenke meg å få vite “den hotteste medsoldaten”, “den verste opplevelsen” og “det fineste bildet (tatt i forsvaret)” :)

  Du=inspirasjon!

 29. Camilla Lund writes:

  Aller flotteste øyeblikk(sånn jeg-begynner-straks-å-gråte øyeblikk) :D

 30. Malin writes:

  “det største sjokket” eller hva det var som overaska deg mest ved forsvaret når du var “fersk” :)

 31. Kjersti writes:

  Jeg leste ikke bloggen din da, men når jeg startet leste jeg alle de arkiverte innleggene fra militæret, så jeg husker det der :- )

  Har vært kjempeopptatt med forestillinger den siste uka,har knapt sett på blogg.no, så nå har jeg mange innlegg og ta igjen! Can’t wait!

 32. Ester writes:

  haha, morsomt å lese hvordan du skrev før :P Du har jallefall forandret deg, og blitt ikke så sevil lenger :P

 33. Nina C. writes:

  Morsomt med sånne tilbakeblikk da=) bare komme med sånne type innlegg du skrev( f.eks ” skumleste som har skjedd” osv.
  Kanksje “den kjipeste dagen”,eller om det fineste/spennende/morsomste som har skjedd.

 34. Andrea Sørlie writes:

  Var her lenge før militæret :D

 35. Mari H writes:

  “Mannekjøtt og jeg kjører fortsatt forbudt kjærlighet, har bare så vidt sett hverandre siden vi kom inn. Vi holder kontakt over sms, og det går egentlig veldig fint!”

  Hahah, minner om boka jeg leste.

Leave a Reply