hvis jeg kunne publisert et menneske på bloggen…

..hadde det vært henne. Dere hadde elsket henne. Aldri før har en stemme nådd så langt inn som det hennes gjorde. Jeg tror hun fortsatte å snakke i underbevisstheten min etter jeg hadde gått også, for jeg tok meg selv i å krysse den snødekte grusplassen i stedet for å gå den måkte, bare veien, haha! Bare fordi :)

La meg spole tilbake til start, så dere skjønner litt mer.

Jeg ble invitert på årsmøte for Nettverk for Kvinnelig Befal i år, dødshyggelig! Da jeg så programmet ble jeg så ivrig, ALT var interessant! Desverre kræsjet det med det skarpe designoppdraget jeg er ute på for Forsvarets Mediesenter, deadline i morgen, men sjefene mine lot meg velge to foredrag jeg absolutt ville få med meg. Bedre det. Jeg valgte Cecilie Skogs, har dere hørt om henne? Google it, hun er virkelig en inspirasjon. Hun er kjent som bl.a. polfarer, og fortalte om reisen over både Nordpolen og Sydpolen. Turer som tok 78 dager, grader ned i -60 og situasjoner jeg ville lagt under kategorien “livsfarlig”. Hun viste oss bilder og filmer, jeg ble skikkelig revet med. Jeg gikk mentalt over hennes sko, og ble fanget i en merkelig facinasjon for snø, natur og….
Hun er et forbilde.

Hun var så facinerende der hun sto, så liten med verdens største krøller og et så pent, blidt ansikt. Tenk at en så liten person kan fortelle noe så stort. Hun fortalte om hvordan den ville naturen på Nordpolen tvang de til å være tilstede akkurat her og nå. Hvordan hver nye dag var en bonus, hvordan mestringsfølelsen tok over hver gang de klarte å sette opp teltet i full storm og hvordan de belønnet seg selv med kake hver gang de nådde et nytt mål. Dere skulle vært der og hørt, virkelig!

Hun fortalte om hvordan den evige horisonten dekket av snø på ferden mot Sydpolen tvang henne til å være alene med tankene etter at hun mistet kjæresten sin i fjellet. Hvordan hele livet mistet meningen da hun mistet ham. Hvor lett det var å komme seg unna alle vonde tanker i en hektisk hverdag hjemme, og hvordan naturen virkelig TVANG henne ut på en mental reise da hun gikk på ski over mot Syd. Hun fortalte hvordan hun måtte tenke tankene helt ut, hvordan en klem eller en gul blomst laget av tiss i snøen kunne gjøre tilværelsen der ute så mye lettere, og hvordan hun virkelig levde for å leve ut drømmene sine om å gå verden veggimellom på ski. “Drømmer er dyrebare, grip drømmene dine”.

Ingen stemmer har nådd så dypt som hennes. Jeg vet jeg kommer til å sette foredraget hennes på repeat for meg selv når jeg trenger det mest. Kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg til å trenge henne sårt om et par uker når jeg ligger ute i x antall blå og tror jeg skal DØ på feltøvelse, haha! Pingeel :)

Hvilket menneske inspirerer dere mest i verden?

33 Responses to “hvis jeg kunne publisert et menneske på bloggen…”

 1. Little Miss Sunshine writes:

  Vet ikke hvem som inspirerer meg MEST, men en stor inspirasjon er vel… Uhm… Deg. :-)

 2. Eirin writes:

  Go sunnmøringer, yeah :) Bare så du vet det, DU er et forbilde!

 3. Thea Margrethe writes:

  <3

 4. michelle writes:

  mamma! :)

 5. Anne Marie writes:

  Du er en stor inspirasjon! Vær stolt av deg selv, supermarie!

 6. Kristin writes:

  Dette høres vel utrolig “”cheesy”” ut, men BROOKE DAVIS. En person som ikke finnes!! Likevel gir hun meg en slags støtte, hm

 7. Viel writes:

  Mitt inntrykk av Skog er generelt det samme som du formidler her; ei vanvittig sterk dame, som ikke lar tilfeldighetene råde. Masse cudos til henne!

  Ellers må det jo nevnes at din positivitet i så godt som alt du gjør og skriver, er en vanvittig inspirasjon til “oss vanlige dødelige”. Takk, Marie! :)

 8. veronica writes:

  amelie poulain.

 9. Malene writes:

  DU er et av de menneskene som inspirerer meg mest i verden :)

 10. Mari writes:

  Åh, Cecilie Skog er virkelig helt fantastisk! Skulle så gjerne vært på et av hennes foredrag jeg og!

 11. Susie writes:

  Én inspirasjon må jo være det forbanna fine headerbildet du har fått deg!

 12. Helene writes:

  På TEDTalks er det veldig mange mennesker som inspirerer, og en av dem var denne operasangeren. Hun fikk beskjed av legen om at hun hadde et eltfor stort hjerte, og at dette gjorde at hun måtte slutte å synge. Men dette var livet hennes, så det nektet hun. Etter å ha nesten-dødd flere ganger, og etter å ha fått nye lunger, kan hun nå synge som aldri før igjen.

  Opera har aldri vært så nydelig.

 13. Silje Pairotte writes:

  Cecilie rocker sokker, rett og slett!
  Og Baffin Babes, du vil jo elske dem om du digger Cecilie.

  Ahh, barske jenter vil vi ha mere av!

  Apropo barske, når jeg skulle nevne barske jenter i et innlegg, var det faktisk DEG jeg nevnte (http://www.pierats.org/2011/01/pierats-in-norwegian.html). Du skal få krooone!

  Vortemus-klem

 14. Tonje writes:

  Du, vennene mine, kjæresten min, søskenbarnet mitt. åå.. eg ser opptil så mangen.

 15. Åshild writes:

  Åh! Jeg var på det foredraget da hun var i Bergen, og jeg følte nøyaktig det samme. Cecilie Skog er helt fantastisk som forbilde og inspirasjon. Jeg tror jeg ville til Sydpolen i sånn tre uker etter å ha hørt henne, hihi. Men håper alle får med seg det foredraget en gang. Jeg tror alle trenger å høre det. :)

 16. Guro0o writes:

  åå, Cecilie skog er så fantastisk! har alltid hatt lyst til å dra på foredrag med henne, du er heldig.

 17. Therese writes:

  Hei! Jeg lurte på, er det mulig å ta realfag under førstegangstjenesten? Som f.eks kjemi 1 og 2?

  Liiiker bloggen din, veldig interessant! :-)

 18. Maria writes:

  Hun er virkelig inspirerende, et godt forbilde :)

 19. emilie writes:

  vet ikke helt hvem som inspirerer meg mest fordi det er så mange personer men jeg vet hvertfall at du er ganske høyt opp på den lista. og cecilie har verdens fineste hår!

 20. Eirin writes:

  storesøstra mi og søskenbarnet mitt! De jobber og står på og følger drømmene sine som ingen andre!

  FORRESTE: JEG HAR BLITT KALT INN TIL FØRSTEGANGSTJENESTE I HMKG!!! Er ikke det crazy så vet ikke jeg :D

 21. Ingrid writes:

  Mormor. Min hverdagshelt<3

 22. Rebecca writes:

  Du og bestevennen min inspirerer meg mest <3 :D

 23. Mari H writes:

  Du er jo en inspirasjon for mange, Marie. Du vet vel det? :-) det burde du. Du er en utrolig stor inspirasjon for meg og et forbilde for mange og meg. Heia!

  Har forresten lest ut den boka om hun jenta i forsvaret som jeg lånte. En bra bok om hvordan det er å være jente på befalskolen i Rena. Syns den var bra, men ikke kjempebra, helt grei liksom. :-) Og jeg lærte jo noe av den. Virker veldig hardt å være der.

 24. Malin Rydland writes:

  Min største inspirasjon i hele verden, er deg, Marie :-)Men det vet du vel, for det har jeg fortalt deg før. Alt du gjør, alt du skriver.. åå, du er best :-)Du får meg alltid i bedre humør på de dårlige dagene, uansett hvordan jeg føler meg. Du er den største inspirasjonen min, forbildet mitt :-)

 25. Susanne writes:

  Har lest bøkene til cecilie skog. En virkelig bra dame! misunner deg som har vært på foredrag med henne!!

 26. Kristin writes:

  Jeg har også vært på foredrag med Cecilie Skog. :)

 27. Anja writes:

  Oj oj oj Marie se på alle disse menneskene som du inspirerer så masse, det er så utrolig kult hva du har fått til med denne bloggen! Du er bra! Personlig vil jeg si at jeg syns jeg Fritjof Nansen var veldig kul, og Mona Juul også. Leste forøvrig et intervju med Cecilie Skog for et par måneder siden, hun virker veldig interessant!

 28. Maiken writes:

  Du er en sykt stor inspirasjon for meg! Du skriver sinnsykt bra, jeg håper jeg blir like flink som deg en gang! En annen person som inspirerer meg er en av lærern min, haha! Og mange andre personer som gjør godt i hverdagen og løfter opp dagen til andre.

 29. Linn writes:

  Du er et av de menneskene som inspirerer meg mest her i verden :)

 30. S. André writes:

  sv; Der var du. Du blir seriøst pingle i forhold til meg, men greit.. <3333

 31. Camilla Lund writes:

  DU inspirerer meg mest her i verden Marie! Fordi du er suuper! tarm

 32. Kristine Marie Aas writes:

  Du inspirerer meg mest i verden.

 33. olga writes:

  vet ikke hvem som inspirerer meg MEST. men duuu inspirerer meg VELDIG :D

Leave a Reply