January 29th, 2011

kamuflerte confessions

Visste dere at….

…jeg startet med str 38 i militærstøvlene mine, men etter at leirevannet fra Krigens Krav på rekrutten utvidet dem måtte jeg få nye i str 37? Nå har ullsokkene krympet føttene mine/gjort skoene større igjen, det er like før jeg må gå til 36.
…det egentlig er dødsrart, for da jeg gikk i 7. klasse brukte jeg str 40/41? Føttene mine krymper!!!!
…jeg har hatt den samme samboeren helt fra rekrutten og gjennom hele førstegangstjenesten?
…jeg har meldt min interesse for tjeneste i internasjonale operasjoner til Forsvaret, men fikk avslag på selveste julaften? God jul, mili.
…jeg dimmer om 46 dager? 5 av de er i felt på Rjukan. Jeg har 14 dager med permdager igjen som jeg må ta ut før jeg dimmer, og hvis jeg tar bort alle helgene (da har jeg fri) i tillegg, sitter jeg igjen med bare 14 dager igjen på Rygge som soldat. Wow.

…etter jeg har dimmet har jeg 10 måneder igjen i uniform? I mars er jeg ferdig med førstegangstjenesten og går over til å bli ansatt som 2. årslærling i Luftforsvaret. Da får jeg egen leilighet inne på leir, er ikke lenger en del av en tropp og kommer til å henge i befalspuben og drikke meg full alene hver kveld. Neida… (joda)
…min største frykt for å dra inn i militæret var den beryktede GASSBODEN? Den var ene og alene grunnen til at jeg vurderte å droppe hele militærtjenesten, haha! PINGEL :)
…da jeg først møtte min største frykt der inne, valgte jeg å triumfere SKIKKELIG ved å løpe gjennom gassen 2 ganger mer enn strengt talt nødvendig? Fra pingel til badass 2010.
…jeg fikk beskjed av militærlegen ved innrykk på rekrutten at beinbygningen min var så spinkel at stridssekken under feltøvelsen kom til å bli ekstra tung for meg? Ingen tvil om at det var TUNGT nok, iallfall!
…militæret alene er grunnen til at jeg i dag drikker kaffe fra bartekoppen min minst èn gang om dagen? På rekrutten måtte de søvnigste rekruttene reise seg opp og STÅ så alle så det, hvis de så for trøtte ut i trynet, jeg hadde ikke så lyst til det og tvang meg til å drikke kaffe i stedet. Luring :)

…min største bekymring for KBE-øvelsen jeg skal på i februar er hvordan kameraet og batteriet skal overleve i SÅ mange blå?
…jeg fikk beskjed om å fjerne alle bilder med militære effekter på, noe som resulterte i at jeg nesten la ned hele bloggen fordi jeg ikke hadde tid til å sette meg ned og slette et og et bilde? Herregud, for et styr. Og så måtte jeg ikke det allikevel.
…min største bekymring for å dra i militæret (etter gassboden) var at jeg trodde jeg måtte gå helt uten sminke, hele året? Selvillit.no var ikke MITT domene, iallfall!
…tiden i Forsvaret går 59 ganger så raskt som den sivile tiden? Jeg føler hele livet mitt mellom innrykk og frem til idag har vært en illusjon, en fortfilm uten skilpaddefunksjon.

Fant dere noe dere ikke visste?

25 Comments »

 1. Hvorfor måtte du ikke fjerne bildene alikavell? :)

  Comment by » Rebekka - Får en prins i april — 29/01/2011 @ 19:55
 2. Tips til hvordan batteriet overlever minusgrader kan jeg i alle fall gi deg! :) Hvis du har to, så oppbevarer du det ene i lomma/nær kroppen (hold det varmt) :) Hvis du har ett, så får du prøve å ha det inntill kroppen når du ikke bruker det! Men kanskje ikke det letteste på øvelse ;)

  Når det gjelder kameraet, er det lurt å ikke ta av linsekapselen før det har gått en time hvis du går fra minusgrader til plussgrader. Da unngår du dugg inni kameraet, uskarpe bilder er ikke noe moro!

  Comment by Maria — 29/01/2011 @ 20:20
 3. JEG SÅ DEG I DAG. hoho, kjørte forbi deg i byen ;-)

  Comment by Luna Anette — 29/01/2011 @ 20:25
 4. Enig med deg i det siste punket altså! Kan ikke skjønne at jeg er halvveis i førstegangstjenesten allerede,heiilt sykt :O

  Comment by Anette — 29/01/2011 @ 20:30
 5. masse! håper kameraet overlever, vil se bildeeeeer!!!!!!!

  Comment by ingrid — 29/01/2011 @ 21:24
 6. Fikk du avslag på søknaden din til inter. operasjoner? O.o

  Comment by Henriette — 29/01/2011 @ 21:47
 7. Åh, så gøy. Jeg liker slik – visste du dette?-innlegg hos bloggere.

  Comment by Kristin — 29/01/2011 @ 22:06
 8. Jeg fikk ikke med meg at du fikk avslag på inter!! :o Hvorfor fikk jeg ikke med meg det?!? Kanskje det egentlig er en bra ting at jeg ikke leste blogger akkurat i julen… x]

  Comment by Helene — 29/01/2011 @ 22:36
 9. See!
  http://24.media.tumblr.com/tumblr_lft0y22Kto1qavcl9o1_500.jpg

  Comment by Randi — 29/01/2011 @ 23:19
 10. Haha, du skriver “pingel”. Det sier vi her oppe i Trøndelag, eller, min sære familie sier i alle fall det! Hihi.

  Comment by Little Miss Sunshine — 29/01/2011 @ 23:34
 11. HVA?! Får man ikke bruke sminke i militæret?! Hva som feiler?!?!? :O Ja, der gikk min bittelille miiiiini interesse for forsvaret rett ned i bakken, gjennom jorda og til Kina..(og jeg har ingen planer om å hente den interessen tilbake heller…) Dette er det est absurde jeg har hørt på lenge!

  Comment by Elise — 29/01/2011 @ 23:55
 12. PS: NEI, jeg er ikke en brunkremberte, jeg bare føler meg ikke vel uten sminke ..

  Comment by Elise — 29/01/2011 @ 23:56
 13. Føttene mine krymper også!

  Comment by Marte — 30/01/2011 @ 00:31
 14. Oi, mye morsomt!
  Hva er KBE-øvelsen? Og hvaa…er gassboden? Jeg så det vel på film da jeg var på sesjon, men skjønte ikke helt poenget. :-)

  Comment by Mari — 30/01/2011 @ 01:13
 15. Bartekopper er fantastiske. Jeg bruker min til te da.

  Comment by Karen — 30/01/2011 @ 01:36
 16. Flere fakta ja takk, sånt er gøy! :D Men jeg kommer ikke over at du fikk beskjed om å fjerne alle miligreier fra bloggen. Altså, det er som om jeg skulle få beskjed om å fjerne alle fotografiene jeg har der statens veiskilt er med i bakgrunnen. Hvem var det du fikk den grusomt strenge beskjeden fra? Var det militæret selv som ikke likte bloggen din i begynnelsen?

  Uansett så er det bra de ombestemte seg hvem det nå var, bloggen din er som tidligere nevnt et enormt, fristende, blinkende reklameskilt for den grønne gjengen – halloo! Bildene dine er KUNST. Det er ikke “se så grusomt vi har det i militæret, ikke vær i militæret”-bilder, liksom. Liksom. Henger ikke folk med, blogging er det nye alt liksom. Liksom, liksom, liksom. Åh, så konstruktive vi er midt på natta da.

  Uansett. Du inspirerer SÅ mange unge!

  Stå på soldat Super, bloggen din er bare best.

  Comment by Matilde Brandt — 30/01/2011 @ 03:53
 17. Mye jeg er enig i i allefall :) Savner militæret og Rygge så sykt :)

  Comment by Nina Irene — 30/01/2011 @ 11:42
 18. åååhh! <3 når jeg ser bildene av uniformen kribler og klør det i kroppen. Gleder meg til å komme meg i grønt! :D :D :D

  Comment by astrid — 30/01/2011 @ 13:16
 19. ja herregud. militæret høres jo helt fantastisk ut!!

  Comment by emilie — 30/01/2011 @ 18:44
 20. mine føtter har også krympa, har brukt størrelse 39 siden 6. klasse, nå har jeg krympa til 37 hehhh

  Comment by Emma — 30/01/2011 @ 20:19
 21. Jeg hadde med kameraet mitt til 35 blå på Svalbard da jeg studerte der i 2007; batteriet ble utrolig fort utladet, men det hjalp å putte det i BH’en mellom blinkskuddene. Det ble ikke så mange blinkskudd når jeg tenker meg om….og det var et manuellt speilrefleks. Hm. Kanskje du bør google det i stedet for å høre på meg :) Det blir sikkert en fantastisk opplevelse uansett! Det er så kult når det er iskaldt ute men du likevel er varm siden du har kledd deg riktig, og snørret ditt fryser til is ved hvert innpust <3

  Comment by Chris10ane — 30/01/2011 @ 21:29
 22. Rebekka: Det vet jeg ikke, men jeg fikk iallfall en kontramelding! Takk og pris, hehe.

  Matilde Brandt: Forsvaret har stilt seg positive til bloggen, det var heller enkeltpersoner som hadde vanskeligheter med å forholde seg til det, blogg i Forsvaret er jo ganske nytt! Tusen takk, ååh, made my day!

  Comment by supermarie — 31/01/2011 @ 08:53
 23. hei marie. jeg har et spørsmål til deg :) Hvordan forberedte du deg i tiden før du skulle inn i millitæret? var du godt trent? Var det sånn at du la deg i hardtrening i mange måneder før? Håper på svar :) hadde vært supert om du hadde skrevet et innlegg om dette.

  hilsen superfan som vurderer millitæret :D:D

  Comment by Martha — 31/01/2011 @ 10:32
 24. Står det virkelig Supermarie på jakka di? Noe så herlig :D

  Comment by Marenparen — 01/02/2011 @ 13:08
 25. hahah, du er så morsom :) Håper på at kamera overlever ;)

  Comment by Ester — 01/02/2011 @ 13:38

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment