January 24th, 2011

giv akt, det ække lov med sex


foto priv/sjt lungemos

Jeg har lenge tenkt på Forsvaret, muligens ta utdanning i Forsvaret, evt sykepleier ellerno.. Men blir jeg opplært til militærøvelser og skyting osv da?
Luring! :) Ja, når du tar utdanning i Forsvaret er du jo soldat i Forsvaret og det innebærer militære øvelser og skytetrening. Du bør også tenke på at de alvorligste oppgavene en soldat kan bli satt til å gjøre er å ta liv, det er et viktig poeng å ta med i vurderingen om militæret er noe for deg eller ikke. Det er ikke bare snakk om gratis utdanning, glitter på CVen og å se maskin ut i uniform, i verste fall er det du som skal ut å forsvare landet, drepe fiender og gå i krig for Norge.

Fra krig til menstrasjon…..

Så lurer jeg på.. Når du får mensen i militære feltøvelser? Hvordan fungerer det? Må dere bare hoppe over med evt p-piller eller ring?
Vi ble anbefalt å hoppe over da vi hadde jentesamtale på rekruttskolen før vi skulle ut i felt, men du MÅ ikke. Jeg har aldri hatt mensen i felt, men kan se for meg at det er litt av et prosjekt, så det lønner seg sikkert å unngå det. :) Det eneste “toalettet” du får tilgang til når du er på øvelse er en BC (bæsj & carry), et lite plaststativ med en søppelpose på – midt ute i skogen…. Tenk å sitte der i 10 blå og fikle med en tampong mens du fryser på tissen. Fritt for å ikke!

Er det så strengt at du ikke kan ha sex i militæret? Om du finner en du virkelig liker eller bare har som fuckfriend.. Er det slik mange vet det siden dere er tett inn på hverandre? Er det lov at jenter og gutter sover på samme rom?
Det er ikke tillatt å ha sex innenfor en militærleir, nei. Hva du gjør utenfor leir legger ikke Forsvaret seg oppi, da kan du godt ha en medsoldat å pule på, en du virkelig liker eller en fuckfriend. Det går helt fint, så lenge soldaten ikke er av høyere grad enn deg selv, befal er no go – det blir som å ligge med læreren din.

De fleste får nok med seg hvem som er på hvem i troppen, og av og til nabotroppene, – man lever oppå hverandre konstant og praten går som ild i tørt gress. Det kan jeg faktisk skrive under på, hvis dere vil.

På noen leirer sover jenter og gutter på samme rom, men på de fleste er de adskilt og da er det ikke lov å blande. Guttelus og jentelus, iiiiik, osv.


foto priv/sjt lungemos

Hva gjør dere når dere ikke er opptatt med militær-ting?
Jeg pleier å trene eller dra på kjøpesenteret med de andre jentene, for å spise eller shoppe. De dagene vi ikke gidder noen av delene, blir vi sittende på rommet og snakke eller se på TV. Og sånn går no dagan…. I helgene drar jeg hjem og tror jeg er sivil. Det er også en velferdstjeneste på alle leirene som tilbyr bingo, kino, go-cart, sverigeturer og forskjellig gøy på kveldstid :) Du finner alltid noe å gjøre!

Hvor ofte trener dere? Bør jeg ha veldig bra kropp og veldig godt trent? Eller holder det med gjennomsnittlig dårlig og bra trent? Trener bare 1-2 ganger i uken nå.
På rekruttskolen trente vi ca hver dag, og i løpet av de 8 ukene med rekrutt lagde de Hulken ut av Sid fra Istid i mitt tilfelle. Jeg hadde ikke trent en dritt før jeg dro inn, men kom meg gjennom uten å ta skade av det – så det holder med en gjennomsnittlig kropp! Hvis du trener 1-2 ganger i uken, trener du 1-2 ganger oftere enn det jeg gjorde før jeg dro inn, så du har ingenting å bekymre deg for. Det er veldig smart å forberede seg litt, da jeg var MIDT i en hinderløype ut av en annen verden på rekrutten angret jeg bittert på at jeg ikke gjorde det samme. Døden har aldri fristet mer enn akkurat da.

Etter rekrutten trener du 2 timer i uka med troppen, resten foregår på eget insj.

Hvorfor ikke skrive litt om mulighetene du f.eks har i luft, starte med noen av mulighetene på rygge f.eks? Rekrutten er en ting men den varer jo bare en sjettedel av føretgangstjenesten.
Mulighetene i Luft og resten av Forsvaret kan dere finne i katalogene eller forsvaret.no :) Et innlegg om førstegangstjenesten kan jeg godt fikse, men da håper jeg dere kan lese gjennom de militære spørsmålene jeg har svart på tidligere først. Jeg kommer ikke til å svare på spørsmål som allerede er svart på, da blir jeg bare ekkel. Det er derfor mamma kjeftet på meg etter forrige innlegg, når jeg gjorde narr av et par av spørsmålene deres. Men ærlig talt…. Mensen i militæret er som mensen sivilt???? Du tetter igjen hullet en ukes tid, humøret ditt skremmer liv av folk, og så er det over. Og MILITÆRET og FORSVARET er det samme!!!……

Bla gjennom tidligere spørsmål og svar HER. De fleste militærspørsmålene finner dere herfra og utover i arkivet.

Er det noe dere lurer på om førstegangstjenesten? :)

14 Comments »

 1. Hm, hm. Tror jeg begynner å få svar på det meste nå. Nå er spørsmålet bare UB eller BS, og det spørsmålet må jeg naste svare på selv. Uææ.

  Comment by Signe — 24/01/2011 @ 08:49
 2. Med andre ord, så anbefales det å begynne i militæret for å hooke opp? Hmmm, kanskje jeg skal gjøre det

  Comment by Halvor — 24/01/2011 @ 09:18
 3. Jeg tror jeg har greien på det meste, som du kan svare oss på :D

  Eneste jeg lurer på er helvetesuken, men den er nok forskjellig ut i fra hvor du tjenestegjør?
  Har hørt så mange skumle rykter

  Comment by AM — 24/01/2011 @ 09:46
 4. Kan godt hende du har svart på dette før, men ikke som jeg har fått med meg:
  Hvor stor er sannsynligheten for at du blir sendt ut i krig? Kan du angre hvis du plutselig finner ut at du bare ikke klarer det?

  Comment by Helene — 24/01/2011 @ 10:46
 5. Har du noen videoer som er om hundeførere ? Eller viser mens de trener de/hvordan det er osv ?

  Comment by Tonje — 24/01/2011 @ 11:43
 6. Og jeg som var sikker på at det bare var i Norge vi hadde Forsvaret, og at resten av verden mer eller mindre hadde militære folk… Jaja, så feil kan man ta ;)

  Comment by Ingrid with hat — 24/01/2011 @ 16:21
 7. Jeg må innrømme at jeg ler litt av hvor mange ganger du svarer på de samme spørsmålene egentlig:p

  SV: Skjønner jeg godt, det var en himla god kake også!:D

  Comment by Linn — 24/01/2011 @ 17:25
 8. Hei Supermarie :-) Se: http://blogg.idafiskaa.com/?p=4353 Bart ut.

  Comment by Mari H — 24/01/2011 @ 17:59
 9. Svar/ Hihi :D Lillebroren min sin bart, han elsker den!

  Comment by Ida Fiskaa — 24/01/2011 @ 18:27
 10. Hvor lenge holdt dere på om dagene i rekrutt-tiden?
  Oooog….Hadde så mange spørsmål før jeg begynte å skrive..

  Comment by Mari — 24/01/2011 @ 20:25
 11. Supermarie…! Først og fremst; vettu.. Jeg drømte om deg i natt.. Du var ganske søt! Hehe. Trur vi skulle på byen, men du bare “Jeg stikker jeg, skal ikke ut før halv seks, snakkes!” (veldig logisk, ja) Så da ventet jeg da.. til halv seks. Og mens jeg ventet anbefalte jeg bloggen din til en annen, og ho blei også superfan… leserbein vettu. hehe…. Også var du sjenert.. Supersøta.

  MEN. Det jeg ville si.. Ville bare si at noroff har sånn fancy konkurranse hvor du kan vinne kamera og en tur til New York blant annet. Så da tenkte jeg på deg, for du tar jo så fine bilder! Også har du jo en hel hær av leserbein som ville stemt deg opp og frem om du hadde blitt med! IKKE SANT DET LESERBEIN??? Fotokonkurranse btw..

  http://www.noroff.no/konkurranser/vinn-tur-til-new-york-canon-5d?view=contest&id=2

  Du er best Marie, digger deg :)

  Comment by Nenna — 25/01/2011 @ 01:42
 12. Likte spesielt godt slutten: «Men ærlig talt…. Mensen i militæret er som mensen sivilt???? Du tetter igjen hullet en ukes tid, humøret ditt skremmer liv av folk, og så er det over. Og MILITÆRET og FORSVARET er det samme!!!……»

  Var godt å sette kaffen i halsen på kontoret fordi jeg holdt på å le meg ihjel! Bra du har tolvmodighet som en som jobber på dementavdeling. RE-PE-TERE-SEG-SELV.com, 9hi <3

  Kanksje noen tror man får kammomensen i militæret?
  Og "Forsvaret" og "militæret" kan jo kanskje til forveksling bli misforstått som "kvit" og "hvit" eggeplomme? Zha zame zhing.

  Køm tebake på SPÆRMINALEN!
  204 saknar litt BrideVIOLENCE :)

  Næss

  Comment by Næss — 25/01/2011 @ 10:59
 13. JEG KOM PÅ ET SPØRSMÅL.
  Eller, ikke et spørsmål. Mer en forespørsel.
  VIDEOBLOGG.

  Neida.

  Det jeg lurte på var om du kunne skrive the ups and downs om å ligge nederst og øverst i militæret?
  Hvis du har skrevet om det før blir jeg flau og gjemmer meg under sengen altså. Har prøvd å søke litt, men ja.

  Comment by AM — 26/01/2011 @ 17:25
 14. Hei! Jeg har utrolig lyst til å gå i militæret etter vgs, og jeg kjenner det kribler litt inni meg når jeg tenker på det. Jeg elsker å trene og presse meg selv til grenser jeg ikke trodde jeg hadde, så den delen kommer jeg til å takle.
  Men – dette er kansjke litt teit – sånn sosialt sett er jeg litt.. pysete.(Er veldig sjenert av meg.)Altså, tanken på å skulle være omringet av (ukjente) mennesker 24/7 skremmer meg litt. Er det sånn at folk er i forskjellige “gjenger”, mens noen blir holdt utenfor? Får man tid til å være alene?
  Elsker tekstene dine og måten du skriver på! Du er utrolig tøff :D

  Comment by Silje — 28/01/2011 @ 23:48

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment