December 27th, 2010

totusenogti, et eventyr er forbi

Sjekk tittelen, jeg skulle vært rapartist jeg vettu.

Jeg prøvde egentlig å oppsummere 2010, måned for måned, men det har skjedd så mye det året her at innlegget hadde vart for alltid.

Jeg opprettet mitt eget firma, gikk i bloggsamarbeid med Nettavisen, dro i militæret, tatoverte bart på fingeren og “Dr Phil” under foten, fløy helikopter, jagerfly, safir, supermarie-flyet, tigerflyet, ble kjent med Hotel Cæsar-Rolf, fikk mine første erfaringer med presse, reiste Norge rundt, kjørte stormpanzervogn med Hæren, hilste på Forsvarsministeren, spiste middag hos den afghanske ambassadøren (TO GANGER!!!), lekte med P4, Faryab United, Jagerpilotene, flyshow, ble singel, gikk fra Marie Brudevold til rekrutt 22901 Brudevold, ble lærling, var på mine første pressevisninger, flyttet til Oslo, meldte meg til internasjonale operasjoner….

Skjønner dere? For alltid…. Jeg tar en “Årets” i stedet.

Årets helomvending
2010 startet på et bakeriutsalg, hvor jeg smugspiste S-boller, lærte meg vanene til stamkundene og oppdaget barte-tatoveringen på kollegaen min. Hei, god idè…. I mars ble det “Heeeeelt… OM!” og andre boller (hehe, wordplay), da jeg byttet ut forkle med kongens klær. De passer meg perfekt!


Meg, Lindakjøtt (samboeren min på Rygge!), Stine og Sandra. Rekruttene på rom 209, mangler bare Bea. Hehe. “Bare Bea”. :)

Årets beste selskap

Lille, døde kirsebærtre. Du och jag…… Hjerte.

Årets “for alltid”

Jeg skal fylle på i 2011, og ta enda en tatovering. Kanskje Dr Phil legger merke til meg hvis jeg tatoverer navnet hans over brystet i stedet for under foten.

Årets oppfinnelse

Supermeteret fungerer som et speedometer, bare at supermeteret måler hvor super jeg er istedet for farten på en bil. Genial oppfinnelse, men å oppdatere supermeteret i ny og ne, derimot… Det ble for vanskelig. Talentløse premieduster, jeg kan jo ikke gi meg min egen score!!!

Årets didn’t-see-that-one-coming

PLUTSELIG hadde jeg et fly med navnet mitt på!!! Hun fikk senere navnet “Kjøttøksa” fordi flyet egentlig heter Tomahawk, som var navnet på øksa til indianerne. Indianerne og tomahawk, Supermarie og kjøttøksa. Derav navnet. Nå er hun ødelagt og venter på skjebnen sin; bli til klatrestativ eller bombes av F-16. Barn er skumle, heia F-16.

Årets sitat
Den yngste fetteren min hadde laget (!!) et lysende, blått tre som han ga til mamma og pappa til jul.
Mamma bare… “Åh, vi fikk en Bluetooth!” Faen, mamma…..

Årets måltid

Middagen hos den afghanske ambassadøren, etter et seminar om kvinner i Afghanistan. Jeg ble fortalt sterke historier om livet med Taliban fra kvinner som bodde der for 10 år siden, og hvor fantastisk bra de har klart seg i Norge etter at de flyktet derfra og bosatte seg her. Jeg fikk innblikk i hva sivile hjelpeorganisasjoner gjør i Afghanistan og møtte plutselig en av kritikerne mine.
“Hei! Marie Brudevold.” “Åja….. Det er DEG, ja…..” Ice, ice, baby. Jeg rakk faktisk å spise lunsj med den øverste sjefen for Luftforsvaret og selveste Forsvarssjefen i år også. Hvordan havner jeg rundt sånne bord, igjen….?

Årets tårevåte

Det ble slutt etter 3 fantastiske år, hjerte. Kunne ikke hatt noen bedre. Jeg er så glad vi fremdeles har god kontakt, ingen kjenner meg bedre enn Jenz Bånn :) Nuss på tissen :*

Årets inntekt

Tiss-i-bånd-tskjortene, designet av… Meg! Selges fortsatt, 250,- inkl frakt. Skal jeg si dere en hemmelighet?
Jeg har ikke t-skjorten selv.

!!!!!!! ADVARSEL: DET KOMMER SNART ET STERKT BILDE, IKKE BLA NEDOVER HVIS DU ER SKJØR FOR BLOD OG SÅNN.

Årets feteste outfit

Tidenes halloweenkostyme!!! Jeg gikk ikke usett forbi på byen da, for å si det sånn. SÅ MANGE BLIKK, godt for oppmerksomhetssyken min.

Årets stolthet

Da Luftforsvarsstaben sto oppstilt utenfor Stjernebygget for å ønske ny Generalinspektør for Luftforsvaret velkommen. Da en F-16 formasjon brølte over oss så det ristet i marg og bein, og piloten sa noe lurt fra cockpiten til oss, var jeg så stolt at jeg hadde lyst til å GRÅTE. Luftforsvarshjerte.

Årets nye bekjentskap

Hotel Cæsar-Rolf lærte meg å like gin og akevitt og fortalte moren sin om tissen i bånd, mens jeg sto der og mistet livslysten.
Jeg har virkelig aldri vært så flau i hele mitt liv…..

Årets “#$%&/%$%

Jeg tok marsjmerket på guttekravet. Say no more.

Årets fremkomstmiddel

Når jeg skal hjem fra jobb i nord, foretrekker jeg å reise i jagerfly, jeg. Vampire, 800 km/t, der oppe hvor solen alltid skinner. Det er det mest sinnsyke jeg har vært med på, etter turen med Tiger Moth da. Tiger Moth er et fly UTEN TAK!!!

Årets største drøm

Afghanistan.

Årets mess

Det som er så bra med at jeg er et følelsmessig kaos akkurat nå, er at det kommer så mange fine tekster ut av det, sånne som dere liker så godt. Håper ingen noengang får orden på meg, uten følelser og noe å skrive på er jeg ingenting.

Hva skal man si? 2010 er det året jeg aldri i livet kommer til å glemme. Jeg har opplevd mer det året her enn jeg har gjort i mine 20 år tilsammen, og ingenting er som det var. I 2009 hadde jeg 9 to 5 jobb, kjæreste, brukte kveldene foran TVen og det “villeste” jeg gjorde var å dra på bowling med englevinger på (fordi det var en utkledningsbursdag…). Den største bekymringen jeg hadde var at skapet til mannekjøtt spiste klærne mine, og middagen spiste jeg hos svigers. I 2010 flyr jeg jagerfly hjem fra jobb, spiser middag med ambassadører, slår av en prat med Forsvarsministeren og… Hva SKJEDDE??? Det er helt sykt. Jeg har opplevd så masse, mest takket være Luftforsvaret, lært så mye og jeg sliter fremdeles å forstå og fordøye alt som har skjedd. Jeg lurer på hvordan jeg skal få takket for alt, og er livredd for at jeg ikke klarer å utrykke hvor glad jeg egentlig er for alt jeg har opplevd og erfart det året her. Ord er ikke nok.

Til sammenligning, kan dere lese oppsummering av 2009 HER. Shit.

Og så dere, da. Leserbein, eliten av norske lesere. Dere har vært en motivasjon og støtte ut av en annen verden!! Jeg vet ikke om det er noen vits i å skrive at oppmuntringer og ord fra dere OPPRIKTIG TALT har innvirkning på humøret mitt, ingen kommer til å tro meg når jeg sier det allikevel. Men det er helt sant, ord fra mennesker jeg aldri i verden har hatt noe som helst med å gjøre, har lyst opp tunge kvelder, varmet hjertet og fått meg til å smile når jeg sitter for meg selv. Dere sier at det JEG skriver inspirerer og motiverer…. HVA MED ‘RÆ SJÆL? Aldri slutt å skriv til meg, jeg elsker hvert ord, hver mail, hver kommentar. Jeg har til og med fått POST!! I postkassen, med håndskrevet hjertevarme, hjemmelaget supertruse, bartesmykke og bartekart-tskjorte. Speechless. Jeg håper dere aldri forlater åstedet, dere er fantastiske. Srsly.

Nå skal jeg runde av takketalen og kjærlighetserklæringen før en eller annen svak sjel begynner å grine. Tusen milliarder takk for i år, jeg håper dere blir med meg neste år også! Jeg har en del på agendaen da også nemlig…..

Hvordan har deres år hvert og hva skjer i 2011? :) Husk å kjøpe VG på fredag!

44 Comments »

 1. 2010 har vært flott, men ikke akkurat som et Supermarie.2010 da.. Det eneste jeg vet sikkert med 2011 er at jeg fortsetter å lese Superbloggen over dem alle!

  Comment by Sigrid — 27/12/2010 @ 20:16
 2. åå, du må virkelig ha hatt et fantastisk år! Så mye som du har opplevd kan jeg bare drømme om å få oppleve gjennom hele livet :O Sikkert mange andre som tenker det samme(lever hvertfall i håpet om at jeg ikke er den eneste:P)
  Håper at 2011 blir like bra, om ikke enda bedre for deg! Gleder meg til å fortsette å lese bloggen din året som kommer å få høre om alt det fantastiske du opplever, tenker og føler :) Du er awesome! <3

  Comment by Elise — 27/12/2010 @ 20:27
 3. Wææh, jeg var midt i innlegget også svartner det for dataen – katastrofe! Hurra for supernettverkstilgang på HTC :-)
  Ser ut som du har et supert år og jeg sikler smart etter førstegangstjeneste!
  Ser virkelig frem til et nytt år med bloggingen din :-D
  Og drømmen, den kommer til å gå oppfyllelse, jeg bare vet det!

  Comment by KjerstiJakobsen — 27/12/2010 @ 20:40
 4. 2010 var et år. Snart er det borte. Greit for meg. Nytt år, nye muligheter. 2010 var et greit år. Oppdaget supermarie da. 2011 skal bli bra! Jeg skal følge deg til du slutter. Nyttårshjerte!

  Comment by Mari H — 27/12/2010 @ 20:54
 5. tarm.

  ÅH DU ER SÅ FaNTASTISK. Jeg har lyst til å klemme en klem (f9z) ned i en konvolutt, poste den som “supermarie, militæret, verden” og når du åpner den skal du bare få en stoor klem! Du aner ikke hvor mye du har hjulpet meg. Du inspirerer meg i aller høyeste grad. Fantastiske du!

  For meg har jo bare 2010 vært et skikkelig drittår, men nå kommer 2011- og jeg skal bare be det året om å komme å ta meg! NÅ er jeg klar for et nytt år, nå. Og nå er jeg klar for å følge deg gjennom det nye året au. AAAAH.

  Tenk. Vi har akkurat startet å leve livet. Slitt oss gjennom ungdomskolen, vennedrama, puberteten, mensen og motgang. Men nå er det stopp på det og frem med et nytt år. Vi sees, Supre Marie!

  Comment by Thea Margrethe — 27/12/2010 @ 21:26
 6. FOR noen søte og korte tær!! :D

  2010 var.. eh.. egentlig ikke et veldig bemerkningsverdig år. Samtidig så har det jo vært det. Jeg ble tyve og greier. Men det var litt vel mange tårer og en del svette. 2011 bør bli bra!

  Comment by Abril — 27/12/2010 @ 21:58
 7. 2010 har vært et flott år som ble såå mye flottere etter jeg oppdaget deg :) du har gjort den siste delen av året mitt, marie <3

  Comment by anita — 27/12/2010 @ 22:03
 8. Jeg tror jeg er noe av det du kaller ‘en svak person.’ Jeg kan ikke vente på et nytt år med supermarie. Jeg ble ‘introdusert’ til bloggen gjennom en veninne, og har ikke kunnet latt være å lese et eneste ord etter den dagen. Du er nå på topp over alle lister hos meg, og jeg vet rett og slett ikke hvor jeg fant inspirasjon fra før jeg fant deg? :-) Du er virkelig super. Håper du får et helt SUPERT år, jeg vil følge med! :)

  Comment by Othea — 27/12/2010 @ 22:47
 9. Hva gjør man hvis man røyker og vil inn i militæret? Å slutte i militæret er uaktuelt.

  Comment by Eline — 27/12/2010 @ 22:49
 10. Det beste som skjedde meg i 2010 var supermarie.net !

  En helt utrolig blogg med verdens mest kreative og geniale blogg!

  En vekker hver dag, og ettersom jeg er helt frelst av alt som har med militæret å gjøre, så er du som skriver om det hver dag, midt i blinken for meg! :D

  Lykke til videre Marie! Forsett sånn som du gjør og du kommer til å komme langt!

  Comment by Benjamin — 27/12/2010 @ 23:17
 11. Elsker halloween kostymet!

  Comment by charlotte — 27/12/2010 @ 23:46
 12. Wooow, høres ut som et superfantastisk år! :D

  Comment by Silje Louise — 27/12/2010 @ 23:48
 13. Kan ikke beskrives ._.

  Comment by Anne - vietnameseren — 28/12/2010 @ 00:15
 14. Herregud, jeg fant bloggen din i går eller noe, og jeg har virkelig gått glipp av noe! Men nå er jeg en fast følger, og jeg kommer til å følge bloggen din til verdens ende! Eller, til den ender da, hvilket jeg håper den aldri gjør. Du er en inspirasjon for meg allerede, jeg fikk sinnsykt lyst til å begynne i militæret når jeg blir gammel nok! Du er sinnsykt kul, og du skriver så sinnsykt bra!

  Jeg elsker deg allerede <3<3……ok, wierd…

  STÅ PÅ!

  Comment by Maiken — 28/12/2010 @ 00:45
 15. Eline: Du gjør ikke så mye, det er flere på troppen som røyker :-) Både offiserer og soldater. Men røyking går jo utover kondisen, så for din egen del burde du slutte. Haha.

  Comment by supermarie — 28/12/2010 @ 00:47
 16. Utrolig ekstremt mye kult du har gjort dette året! :) Må være gøy å tenke over alt. Tror jeg skal ta meg tid til det jeg også! Var jallefall gøy å lese om ditt år. men kanskje ikke så gøy å lese om mitt? :p hehe..

  Comment by Ester — 28/12/2010 @ 01:17
 17. jeg grein…. neida(joda, litt). Jeg misunner deg 2010! Godt nytt år :)

  Comment by Jannicke Due — 28/12/2010 @ 01:35
 18. Kjempe interessant å lese om ditt år,du har vært med på så mye utrolig spennede! fikk lyst å melde meg inn i forsvaret med en gang, hadde en drøm å fly jagerfly,men tror jeg ikke får fart på “flesket” og ordnet synet mitt. Er det ikke sånn at man må ha perfekt syn?

  Comment by Nina C. — 28/12/2010 @ 02:28
 19. Så utrolig mye kult du har opplevd i 2010! Ååh, virker som om du har hatt ett supert år :-)
  2010 for meg har vært, tårefullt? Litt vondt år, egentlig. Ikke så mye bra som har skjedd for meg i år. Men neste år tror jeg skal bli bra. Begynne på videregående, som jeg har gleda meg masse til! Jeg blir 16 som betyr moped og piercing. Jeg skal kanskje på ferie med verdens beste venn, og jeg har bestemt meg for å legge vekk tankene om h*n. Jeg skal ha det mye bedre!

  Comment by Natasha Markiewicz Myran — 28/12/2010 @ 03:35
 20. Du er et fantastisk menneske! Håper å få møte deg en spesiell dag, mvh en soon to be green beundrer :)

  Comment by hvemduvil — 28/12/2010 @ 09:02
 21. […] This post was mentioned on Twitter by Halvor Nilsen. Halvor Nilsen said: God ambassadør: RT @mbrud: http://bit.ly/i6pP8a Sånn her har året mitt vært, smil #Forsvaret #Afghanistan #2010 […]

 22. FOR et år! wow. Jeg er litt mer på 9-5 jobb og ser film med kjæresten fremdeles jeg. Men jeg får i det minste spise middag med afrikanske biskoper og ha konserter foran tusenvis av folk da. det er da noe…
  Håper 2011 blir minst like fantastisk for deg !

  Comment by kristin — 28/12/2010 @ 14:21
 23. Huff, blir nesten litt deprimert når jeg ser hvor mye spennende du har opplevd i år.. hehe. Satt å skulle skrive et lignende innlegg på bloggen min her en dag, og det mest spennende JEG tydeligvis har gjort i 2010 er å kjøpe meg onepiece. Jaja, godt nytt år sier jeg bare ;)

  Comment by Marte — 28/12/2010 @ 15:54
 24. Så misunnelig at det nesten gjør vondt. Håper du får et ENDA bedre år i 2011 da(om det er mulig). Kos deg masse masse på fredag, gleder meg til ett nytt år med deg og bloggen :)

  Comment by Adriane — 28/12/2010 @ 16:30
 25. Du er virkelig super… o.O
  i likes :D

  Comment by K.D — 28/12/2010 @ 18:58
 26. Jeg MÅ bare spørre… Luftforsvaret.. Det er ikke noe tull. Må man ikke stille opp til ganske store krav da? Karakter osv eller lignende. Gjerne svar! Dødsnysgjerrig, for det er gjelden en kommmer over en blogg som er så tett inn på noen som driver med dette her :)

  Comment by Thea — 28/12/2010 @ 19:25
 27. Tøft! likes :-)

  Comment by Georg — 28/12/2010 @ 20:54
 28. Thea: Du trenger bare generelt god helse og bestå en IQ-test :) Det er ikke så veldig høye krav!

  Comment by supermarie — 28/12/2010 @ 21:09
 29. Jeg er skikkelig imponert over Avatar kostymet ditt! Skikkelig kult! :D

  Comment by ungdomsperioden — 28/12/2010 @ 21:47
 30. Du er kul du. Det er du virkelig. Er nok ikke uten grunn du kaller deg, og blir kalt supermarie. Supertsupertsupert. :) Håper du får et like fantastisk 2011, da. Også fordi at det er veldig morsomt å lese om! Utrolig glad for at jeg oppdaget bloggen din, selvom jeg oppdaget den litt for sent. Jaja, kan ikke få alt her i livet.

  Comment by Malin — 28/12/2010 @ 22:53
 31. Wow, imponert over Avatar kostymet ditt! Jeg var heks ala Nille på Halloween. Riktignok billig og helt ok, men tror jeg vil være litt mer kreativ neste år :p

  Comment by Elisabeth — 28/12/2010 @ 23:59
 32. Det har vært et magisk eventyr å følge bloggen din i 2010 Marie, og jeg gleder meg virkelig til å fortsette å lese i 2011! Du skriver på et vis som gjør at andre kan kjenne seg igjen i det du skriver, og du setter ord på følelser vi andre bærer inni oss og ikke klarer dele med resten av verden på den måten du gjør. Takk for alle de fantastiske bokstavene du har skrevet for oss lesere! <3

  Comment by Linn — 29/12/2010 @ 01:30
 33. Det er litt (bare litt) deprimerende å se hvordan ditt år har vært kontra mitt. Kanskje jeg også skal joine militæret, bare for å få litt fart på sakene.

  Samtidig er det litt (nei, veldig!) fint å se at noen faktisk har en drøm som ikke bare inneholder penger og storbyer. Det rører meg hver gang jeg ser det; at det fortsatt finnes mennesker med tro, og håp, og drømmer. Og at kanskje – selv om vi ikke greier å redde hele verden – vi greier å gjøre vår del.

  Comment by Helene — 29/12/2010 @ 01:54
 34. Du må jo skaffe deg HK416! SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ mye supre enn AG3!

  Comment by Looki — 29/12/2010 @ 08:03
 35. Shiit, for et år! Trodde du hadde levd superspennende hele livet jeg… Jaja, da er det vel håp for alle andre også, da :)

  Comment by Elise — 29/12/2010 @ 10:43
 36. Looki: Troppen vår har prøvd å skaffe det i snart et år…. :) Vi er ikke prioritert fordi vi ikke er operative.

  Comment by supermarie — 29/12/2010 @ 14:01
 37. SUPERMARIE PÅ FORSIDEN AV VGNETT

  Comment by Mari — 29/12/2010 @ 15:53
 38. Heisann, fant bloggen din via VGnett som har lagt ut link hit.

  Interessant å lese om hvordan året ditt har vært. Har alltid syns luftforsvaret virker spennende.. Så det var morsomt å finne en blogg til ei JENTE som er en av heltene. Skjønner at det har vært et veldig spennende år på deg! :)

  Ønsker deg et Godt Nytt År! :D

  Comment by Charlotte — 29/12/2010 @ 17:46
 39. Jeg elsker deg, og livet ditt! (noe skulle jeg kanskje vert foruten, men fy dæven, jeg vil FLY!!!)

  Comment by Oda — 30/12/2010 @ 20:38
 40. Og ja, takk for et fantastisk år! Du er en av de sjeldne. Elsker deg -igjen. Lunge

  Comment by Oda — 30/12/2010 @ 20:39
 41. Har ikke fulgt deg så lenge, men den tiden jeg har lest her har det vært fantastisk! Stå på Marie! Håper neste år blir like, om ikke enda mer super! :)

  Comment by Hans-Kristian — 01/01/2011 @ 13:04
 42. Du eier litt da :P<3

  Comment by Anne Berit — 02/01/2011 @ 15:18
 43. KUL avatar! hvordan fikk du til blåfargen? :D

  Comment by Tiril — 03/01/2011 @ 22:29
 44. Hvorfor i HELVETTE har jeg ikke kommet over denne bloggen før?! Faen ass… Men nå, nå skal jeg bli superleser!

  Comment by BelindaJagedal — 04/01/2011 @ 12:43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment