October 6th, 2010

husk det neste gang da

OPPMERKSOMHET, TAKK!!

Hei, skjerp deg.

Du er ikke svak selvom du velger å løpe i stedet for å tenke på alt som gjør deg kvalm. Du er smart fordi du velger å bruke den negative energien til noe bra. For hver gang du hiver etter pusten når du løper, flyr en stygg tanke ut mellom leppene dine og forsvinner i løse luften. Du svetter ut frustrasjonen og all gispingen resulterer i et smil. Fra åpen munn til bøyd munn. Det ligner litt på en parantes som ligger på magen. Alt blir bedre når du får løpt litt. Og så blir kroppen din så fin. :- ) Du er ikke svak selvom du velger å løpe av deg de vanskelige tankene i stedet for å deale med dem, du er sterk fordi du fortsetter og fortsetter med å sette en fot foran den andre, selvom du vet godt at faren for å falle er der i hvert eneste steg. Det er ingen garanti for at du holder deg på beina, allikevel løper du i stummende mørke. Det er så sterkt.

Du er ikke svak selvom du velger å ikke snakke med noen om det du har på hjertet, du er sterk fordi du klarer å bære vekten av det alene, selvom det veier hval og spekkhogger. Slipp Willy fri, løp deg en tur. Du er ikke svak selvom du ikke klarer å gi slipp på minnene om de kveldene, du er sterk som fortsatt tar vare på dem – til tross for hvordan de svir og brenner bak ribbeina. Følelser burde komme med bruksanvisning og brannslukningsapparat. Jeg anmoder* at de gjør det. Du er ikke svak selvom du rømmer til fortiden hver gang du passerer det stedet der alt begynte, du er sterk som tar den risikoen og som passerer med hevet hodet til tross for smertene. Du er ikke svak selv om du ser ham gjennom tårevåte øyne. Du er sterk som fremdeles har øynene åpne, selvom du ikke ser en dritt. Du kan blunke, da blir alt litt klarere. Ihverfall et sekund eller to. Du er sterk som tørr å gråte, og sterk som lar de salte dråpene dra med seg og ødelegge den dyre Isodora mascaraen du brukte flere hundrelapper på. Du er sterk som klarer å kaste bort penger på den måten. Du gråter penger. Det er veldig sterkt.

Du er ikke svak om du stenger deg inne med hjertesukkene dine så ingen merker at du lider, du er sterk som smiler og lyser opp andres hverdag selvom du ikke klarer å lyse opp din egen. Du er ikke svak selvom du tar deg selv i å skrive “savner deg” på iPhonen for å sende det i feil retning, du er sterk som tørr å innrømme savnet for deg selv. Du er ikke svak om du forteller han om det savnet, du er sterk som trosser frykten for å ikke få svar – og forteller det allikevel. Du er ikke svak om du fordyper deg i din egen tragedie og cry your heart out. Du er sterk som tørr å face følelsene dine.

Husk å puste.

Du er ikke svak selvom du slutter å løpe og lar smertene ta overhånd. Du er ikke svak om du løfter blikket og hånden og strekker den ut for å be om hjelp. Du er sterk som innrømmer for deg selv at du trenger hjelp, og enda sterkere som ber om den.

Du er ikke svak, du er ikke svak, du er ikke svak.
Du er sterk, så sterk at Pippi mistet tittelen sin og Willy ble satt fri.

Hvordan jeg EGENTLIG har det?
Jeg har akkurat løpt en tur. :- )

*å anmode betyr at du foreslår noe sterkt, og hvis du får avslag på forslaget så krever du det. Lært meg nytt ord vettu

76 Comments »

 1. Du beskriver det fint Marie. Sånn pleier jeg også tenke når jeg er trist. I en av dalene i bergogdalbanen. Det er bedre å hjelpe andre til å ha det bra enn å vise hvordan man har det selv, ikke sant. Bedre å hjelpe, bedre å skjule. Sterkere.
  Å bruke trening er genialt, gjort det mye selv. Når du står de siste sekundene du ikke egentlig orker i planken, så knip tenne sammen og slipp ut ordene. Slipp dem ut med smerten og hatet. Det hjelper alltid litt.
  Men hvis du har noen du KAN snakke med, så kanskje, etterhvert, når det er tid og plass og hjerterom, så kan det hjelpe litt. Det er overraskende hvor tungt brystet faktisk var og hvor lett det ble etter du sa det høyt for første eller kanskje andre gang.
  Men jeg er enig. Du er sterk. Det er vanskligere å face det enn å unngå det. Og du velger det verste. Men det kan du takke deg selv for i fremtiden. Det lover jeg.

  Comment by Camilla J — 06/10/2010 @ 22:11
 2. Åh, det er så rart at alt det du skriver i det innlegget her, og i innlegget om kuene i hjertet, treffer meg så hardt som det gjør. Det beskriver liksom ALT jeg ikke greier å sette ord på! Det er så …rart.

  Takk for at du er så super som du er supermarie! ♥

  Comment by Anne-Cathrine — 06/10/2010 @ 22:26
 3. Du er awesome. Fant et klipp på YouTube, http://www.youtube.com/watch?v=2jrcO1dPBGk&feature=sub
  Hehe, enda flere med bart! BARTESMYKKE!

  Comment by Ingvild :) — 06/10/2010 @ 22:29
 4. Så utrolig fint skrevet. Dette kommer til å hjelpe meg i tunge stunder, vet jeg. Håper ikke jeg får kjærlighetssorg på en stund, fordi det vet jeg er hardt (er det du har, sant? Sorry for rett på og ukoselighet :\). Sist jeg hadde det bare lå jeg på gulvet, senga, sofaen, bakken, etc, etc i flere dager og bare… Var mongo… Grein litt. Sukk. ILLE!

  Og det midt inni der. “Husk å puste” Ble enda mer sikker på tatoveringa mi nå.. Nå MÅ jeg snart.

  Comment by Jannicke — 06/10/2010 @ 22:29
 5. Herre. Gud. Du er D R I T R Å!
  nå fikk jeg lyst å dra på meg joggeskoene å løpe meg en tur

  du inspirerer meg

  Comment by ingrid — 06/10/2010 @ 22:31
 6. Akkurat sånt følte jeg meg i dag, også hadde jeg lyst på en løpetur minus regnet så skrev meg opp på en prøvetime på Fitness Xpress. Den måtte jeg ta før 1600 på en hverdag. Thanks alot liksom….. Sliter.

  Comment by Marie — 06/10/2010 @ 22:34
 7. Hadde det ikke vært for at det pøsregner her – så skulle jeg lett slengt på meg refleksvesten og løpt til jeg stupte. Bare for å være like sterk som deg. Marie – du er min helt! Du er den eneste personen(inkl meg selv) som kan sette så godt ord på følelsene mine. Takk for at du er best.
  Du ER sterk. Du er SUPERSTERK :D <3 elsk

  Comment by Kristin — 06/10/2010 @ 22:40
 8. du har lært MEG masse nye ord. Når du skriver en tekst, skriver du så detaljert og nydelig. Ingen slår supermarie!

  Comment by ellen catrine — 06/10/2010 @ 22:40
 9. Herregud, jeg er forelsket i innlegget! Du er råflink til å skrive. Dette innlegget er lagret, så jeg kan se på det, når jeg er på et nivå hvor jeg føler meg svak. Du er den beste blogger’n jeg har vært borti – du er virkelig super!! :D

  Comment by Lena — 06/10/2010 @ 22:47
 10. først kua og nå det her? ikke skriv så fint da, treffer meg rett i hjertet hver gang. tror snart det er truffet en gang for mye… SMIL

  Comment by Maritdott — 06/10/2010 @ 22:50
 11. herlig skrevet! du er så flink til å skrive og sette ord på ting. din “dype” innlegg er så ærlige og blottet for klisjeer at det blir en fryd å lese.

  Comment by Emma — 06/10/2010 @ 22:53
 12. Fantastisk bra skrevet. Kjenner meg så godt igjen. Det hjelper MYE å løpe. Man føler seg nesten lykkelig etterpå… helt til man ikke er det igjen noen timer senere. Kjærlighetssorg tar på.

  Comment by M — 06/10/2010 @ 23:03
 13. Jeg har neverever kommentert en blogg, men hjelp.
  Du er fantastisk!
  Takk for så gode ord på en av mine jævligste dager dette året. <3

  Comment by Drea — 06/10/2010 @ 23:03
 14. herregud så bra skrevet, jeg fikk bare lyst å hoppe i treningsklærne å jogge meg en tur asap… øynene mine er helt tårevåte av innlegget, av ord, av ordene dine, herregud du er flink til å skrive og fenge folk. ble helt satt ut, men på en positiv og fin måte :-)

  Comment by Amalie Rebekka — 06/10/2010 @ 23:09
 15. Dette har ingenting med innlegget ditt å gjøre, men surfet rundt på ginatricot og så denne t-skjorta: http://www.ginatricot.com/no/kolleksjon/ccollection-p0.html#product_118305

  Tenkte øyeblikkelig på deg!

  Comment by Therese — 06/10/2010 @ 23:09
 16. Åfytti. Marie, du er ei flott dame med store ord. Du er så flink til å sette navn på følelser. Du lager magi med sorte avtrykk.

  Er det mulig for meg å publisere denne teksten på min blogg? Med link selvfølgelig

  Comment by Eirin — 06/10/2010 @ 23:14
 17. Good gad. Jeg blir rett og slett rørt til tårer. Takk. Jeg kjenner meg så utrolig godt igjen. Har problemer med pappan min. Fy det var bra skrevet. STÅ PÅ MARIE, husk som jeg har sagt før; alt det gode som skjer med deg, det skjer fordi du – akkurat DU – fortjener det. Du er en utrolig sterk person. UTROLIG. Du er en utrolig inspirasjon for meg, både grafisk, og til livet. Takk.

  Comment by trine — 06/10/2010 @ 23:19
 18. Du skriver så… pent! Du setter ord på ord man egentlig ikke greier å sette ord på. Åh fine ord.

  Jeg fant dette bildet;
  http://weheartit.com/entry/4233319
  og tenkte på deg.
  Fine fine supermarie

  Comment by ida marlene — 06/10/2010 @ 23:25
 19. Ååååhh….fantatisk <3

  Comment by Ida — 06/10/2010 @ 23:29
 20. Åh. Du er flink som klarer å ta løpeturen. Jeg har gjort det motsatte. Sløyfet trening for å bare ligge å sove og gråte.

  Comment by Abril — 06/10/2010 @ 23:31
 21. Kan du skrive en bok?
  Fy fader, har kunnet lest det du skriver, når du skriver sånn, i uendelighet. Og jeg leser ikke bøker.

  Du er sterk, supermarie.
  Du er sterk, Marie.

  Comment by Siri — 06/10/2010 @ 23:31
 22. DU ER IKKE SVAK.

  Comment by Jadey — 06/10/2010 @ 23:42
 23. […] This post was mentioned on Twitter by Ine Espevik Larsen, Marie Brudevold. Marie Brudevold said: http://www.supermarie.net/?p=4785 STERK […]

 24. takk.

  Comment by jorunn — 07/10/2010 @ 00:02
 25. Du skriver så bra!!
  Forresten, jeg fant nettopp dette bildet: http://25.media.tumblr.com/tumblr_l9ugouK6Ew1qbu1ovo1_500.jpg
  Tenkte med en gang på deg :D

  Comment by Ida SO — 07/10/2010 @ 00:06
 26. akkurat sånn har jeg det nå, bare at jeg er svak. jeg har så panikk for å kjenne på de følelsene som er knyttet til kua at jeg har låst alt helt inne i meg og ikke føler noen ting. bortsett fra om morgenen, for når jeg sover passer jeg ikke på, da drømmer jeg. og så våkner jeg, og skjønner at det bare var en drøm, og da gjør det vondt. og den smerten følger meg som et ekko hele dagen, helt til jeg legger meg. og drømmer om gode tider. drømmer som aldri kan bli virkelighet. jeg har ikke pustet på to uker, jeg. men i morgen tror jeg faktisk jeg skal løpe, så får resten komme etterhvert. kanskje jeg også klarer å sende den meldingen, og innrømme for meg selv at han finnes der ute, ikke så langt unna, og det at han ikke vil ha meg mer gjør VONDT. det er bare det at hvis jeg innrømmer det, hvordan skal jeg klare å lese til eksamen da? hvordan skal jeg klare å leke lykkelig? jeg er redd for:
  1. høyder
  2. å kjøre fort i bil
  3. å gråte

  Comment by kjøttkverna for sure — 07/10/2010 @ 00:09
 27. Du skriver så utrolig bra. Jeg gråter av tekstene dine, fordi de treffer meg så langt inn i hjertet. Har aldri tenkt på at jeg er sterk, som gjør akkurat det du sier. Har alltid trodd jeg er svak, svak som ikke klarer å gi slipp. Svak som ikke klarer å gå videre. Fordi det er det jeg tror jeg er. Svak som ikke klarer å legge fortiden bak meg, når den er så himla vond. Kanskje jeg er sterk likevell?
  Elsker når du skriver. Du treffer på de riktige punktene. Aldri slutt å skriv, du muntrer opp dagen min SUPERmarie :-)

  Comment by Natasha Markiewicz Myran — 07/10/2010 @ 00:15
 28. “Depresjon er ikke et tegn på svakhet, men et tegn på at du har vært sterk for lenge”

  Jeg lever litt på den, jeg. For Gud, så sant det er.

  Comment by Maren — 07/10/2010 @ 00:29
 29. tusen tusen tusen takk, marie. for at du deler.
  er så godt å lese om noen som vet hva de snakker om, og som ikke er redd for å gi tips. tusen takk for all inspirasjonen, marie. det betyr mye :)

  Comment by Idun SK — 07/10/2010 @ 00:33
 30. “Du er ikke svak selvom du velger å ikke snakke med noen om det du har på hjertet, du er sterk fordi du klarer å bære vekten av det alene, selvom det veier hval og spekkhogger.”

  Takk for denne, tusen, tusen takk.

  Comment by Sarah — 07/10/2010 @ 00:38
 31. Jeg vet ikke hva jeg skal si jeg. Speechless!
  Du er forbildet mitt, marie. Really. og jeg har egentlig aldri hatt noen store forbilder før. Men fytti katta så bra det der var, pirka på hjerterota mi!

  Comment by jeanette — 07/10/2010 @ 00:42
 32. Tusentakk<3 Jeg begynte å gråte. Trengte virkelig å "høre" akkurat disse ordene.
  Jeg kommenterer ikke så ofte, for jeg syns det er skummelt, men…
  Du er så utrolig flink til å skrive! Til å få frem det du vil få frem. Til å bruke sammenligninger og metaforer, som gjør det så fint å lese.
  Du er sterk, det her får du til. Jeg heier på deg :)
  Aldri slutt å skrive, ok, Marie?

  Comment by Linn — 07/10/2010 @ 00:48
 33. Du er fantastisk, Marie. Ikke noe mer å si.

  Comment by Ellabepp ♥ — 07/10/2010 @ 00:49
 34. Takk for at du skriver så fint! <3

  Comment by Hannah — 07/10/2010 @ 01:00
 35. Du er så flink! Vet hva du snakker om. Elsker deg <3

  Comment by Oda — 07/10/2010 @ 01:11
 36. Du er urettferdig flink til å uttrykke deg selv. JEG VIL BLI SOM DEG NÅR JEG BLIR STOR! :D

  Comment by julianesofie faktisk — 07/10/2010 @ 05:01
 37. Marie… Du er titan <3

  Comment by Carina — 07/10/2010 @ 06:33
 38. <3
  du er fantastisk, både som person og til å skrive, og i hvertfall ikke svak!

  Comment by Vivian — 07/10/2010 @ 07:17
 39. herlighet, så utrolig fint å lese. Du er sterk du, som kan dele slike tanker!

  Comment by Rebecca — 07/10/2010 @ 08:20
 40. wow, just wow. jeg gråter litt jeg, supermarie.

  Comment by helene — 07/10/2010 @ 08:22
 41. !!!

  Comment by Hilde — 07/10/2010 @ 10:01
 42. Du er helt super, fantastisk tekst! Aldri gi opp, dette kan du <3

  Comment by Silje Marie — 07/10/2010 @ 11:37
 43. Åå, Supermarie, du er super! Du beskriver virkelig alt som jeg ikke greier å sette ord på! Jeg er innom her flere ganger om dagen. Å lese bloggen din hjelper meg gjennom tunge dager. De dagene jeg er trist og lei, så går jeg inn her å leser. Og det hjelper! Du skriver så bra, du ER så bra! Tusen takk for at du er den du er og for at du hjelper meg med å få en bedre hverdag. Jeg pleier ikke å kommentere bloggen din, men du skal vite at jeg er takknemlig for at du i det hele tatt gidder, du hjelper meg så mye. <3 Jeg er på en måte blitt glad i deg og din blogg, det er så bra alt du skriver. Tusen takk, Marie, du er super! <3

  Comment by Malin Rydland — 07/10/2010 @ 12:04
 44. har ikke ord, marie. fantastisk, som alltid.

  Comment by sara — 07/10/2010 @ 12:34
 45. marie, du er så flink til å skrive!

  Comment by Julie Susanne — 07/10/2010 @ 12:58
 46. Ja, selv om man ikke er svak, så kjennes det så ofte ut som om man er det. Og man er heller ikke svak om man er om hjelp til å få et bedre liv. Veldig fint skrevet.

  Comment by Johanne Grov — 07/10/2010 @ 16:12
 47. Du skriver nydelig Supermarie!
  Vet denne ikke matcher innlegget ditt, men den er awesome og du vil digge den:
  http://www.youtube.com/watch?v=5NIzTShlcBk Moustache^^

  Comment by Martine — 07/10/2010 @ 16:15
 48. Jeg Elsker Deg.

  Comment by KN — 07/10/2010 @ 16:31
 49. ååh, kjære deg da. Du vet at det bare er å sende en melding på facebook? Jeg er her for deg vennen, såppas fortjener du av meg. Jeg er her for deg vennen <3

  Comment by Marianne — 07/10/2010 @ 16:38
 50. Du skriver så bra SuperMarie, jeg blir så sykt inspirert av deg! Får lyst til å skrive masse selv, men jeg er ikke så flink til det!

  Men stå på, og ikke gi opp (ikke at jeg tror du kommer til å gjøre det). Det er i motbakke ting går oppover :)
  Ha en suuuuper dag

  Comment by Kine Marie — 07/10/2010 @ 16:38
 51. Du er en stor inspirasjon. Seriøst. Hva skulle jeg gjort uten boggen din? :-)

  Comment by Hannah Christine — 07/10/2010 @ 17:27
 52. deg og bloggen din*

  Comment by Hannah Christine — 07/10/2010 @ 17:28
 53. Fy faen i helvete, Marie.

  Jeg har ikke ord for hvor SUPER du egentlig er. Og jeg er ganske ekstremt enig med vedkommende som skrev at du kan gjerne skrive en bok. Helst uendelig lang, takk.

  Comment by Sam — 07/10/2010 @ 18:19
 54. Wow! Jeg tror jeg nettopp felte en tåre.. Det jeg nettopp leste nå var som tatt ut i fra min egen virkelighet. Forskjellen var bare at jeg selv mente jeg var svak som savnet, som gråt, som holdt ting inne, osv. Men når jeg leser det du har skrevet, så innser jeg at det ikke er svakhet allikvel, men styrke.

  Så.. Takk. Innimellom så trenger man å bli påmint hvor sterk man egentlig er, når man føler seg på sitt svakeste :)

  Comment by Lisbeth — 07/10/2010 @ 22:11
 55. tusen takk for tidenes mest inspirerende, og beste innlegg.

  Comment by anniken — 08/10/2010 @ 02:52
 56. elsker måten du skriver på!!!!

  Comment by Camilla — 08/10/2010 @ 03:36
 57. For en herlig tekst, Marie! Jeg bare så sykt lyst til å ta meg en løpetur nå :-)

  Comment by Aymara — 08/10/2010 @ 14:44
 58. Jeg blir litt ekstra glad i deg av å lese dette. Du hjelper meg veldig med det du skriver, du får meg til å føle meg sterkere! Du er fantastisk!

  Comment by Linn — 08/10/2010 @ 20:32
 59. Har lest 23 sider av bloggen din de siste to dagene, hekta!

  http://weheartit.com/entry/3869598 , and i love you!

  Comment by Emily — 10/10/2010 @ 13:24
 60. Fantastisk. Den traff meg.. Runners high. Hjelper mot alt.

  Comment by Signe — 11/10/2010 @ 09:20
 61. Veldig bra skrevet, ble rørt :-)

  Comment by Ellen Marie — 11/10/2010 @ 18:33
 62. Du er så flink til å skrive supermarie! Jeg vet ikke om noen som er bedre enn deg. Du beskriver det så kreativt, helt utrolig.

  Comment by Stine — 13/10/2010 @ 20:31
 63. Det er sant, ingen ord over eller vedsiden av.

  Comment by SivL — 07/11/2010 @ 12:45
 64. Det der er så nyydelig skrevet :) Hjelper helt utrolig mye å lese det. Om og om igjen. Hundre ganger. Og gjente det stille for seg selv. “Jeg er ikke svak”.
  Er så deilig å se at noen har det AKUURAT som meg. Selvom jeg ikke vil at andre skal lide, vil jeg jo ikke være alene heller.
  Det er veldig bra at du blogger så mye om følelser og litt dype ting, hjelper meg i å ikke falle sammen hver dag :)
  Noen ganger kan man ikke falle skjønner du, og da må man stå uansett hvor vondt det gjør. Da er det fint med gode innlegg fra verdens beste blogger!
  Elsker bloggen din!

  Comment by Sofia — 09/11/2010 @ 22:18
 65. Er ikke uten grunn at du blir kalt verdensmester.
  Har lest innlegget mange mange ganger, og får ikke nok. Takk!

  Comment by Julie Moltuabkk — 13/11/2010 @ 22:17
 66. Dette innlegget forandret akuratt livet mitt. Takk.

  Comment by Mill — 30/11/2010 @ 18:54
 67. Kan ikke telle hvor mange ganger jeg har lest dette innlegget. Du gir meg mot. Mot nok til å ikke gi opp. Til å forstå selv at jeg ikke er svak, når jeg mest har lyst til å forsvinne. Aldri slutt å skriv, du forandrer meg, SUPERmarie <3

  Comment by Natasha Markiewicz Myran — 14/12/2010 @ 22:17
 68. Hver gang jeg ikke har det så bra leser jeg dette innlegget. Det inspirerer meg sånn! Jeg får lyst til å skrive og løpe! Det er rett før jeg printer det ut og rammer det inn på veggen. Jeg har lenge gått rundt og trodd jeg har vært svak som verken har klart å deale med problemene mine eller snakke med noen om det, men nå forstår jeg det. Jeg har vært sterk, og det skal jeg fortsette og være.

  TAKK!

  Comment by Marie — 21/12/2010 @ 01:23
 69. Å, JEG DIGGER DEEEG. du er ‘forbildet’ mitt.

  Comment by olga — 06/02/2011 @ 20:22
 70. <3

  Comment by haldis — 08/02/2011 @ 23:27
 71. dager jeg er litt smådeppa, som nå, helt uten grunn, må jeg lese de beste tekstene dine som jeg har lagret som bokmerker øverst i firefox(reve)-linja mi. Denne hjalp nå, den er så bra og gjennomført skrevet!

  Comment by Vivian — 07/04/2011 @ 23:28
 72. herregud, du er fantastisk!

  Comment by amanda — 23/05/2011 @ 22:24
 73. […] viktig å finne det igjen så du ikke blir liggende der nede, usuper og lost. Det hender jeg bare løper også, og tenker tankene helt ut gjennom skogen. Eller snakker med noen, men det er sjeldent. Jeg […]

  Pingback by supermarie.net » prosessen — 28/07/2011 @ 13:09
 74. Kjære deg.
  Du gjorde akkurat dagen min bedre. Jeg leser bloggen din omtrent hver dag og da kan du tenke deg hvor mange fine dager jeg får i uken! Det er så perfekt det du skriver.
  Ingen roser, ingen himler – bare den opplyste sannheten av hvordan man føler seg iblant.
  Jeg er visst sterk, jeg.
  Klem og nuss til deg for at du er så super

  Comment by Petrine maria — 19/01/2012 @ 17:18
 75. Dette trengte jeg akkurat nå! Takk skal du ha!

  Comment by Solveig — 06/02/2012 @ 20:20
 76. […] to, tre, fire, fem, seks, sju, åtte, ni, ti, ølløv, tolv, tretten, fjorten, femten, seksten, søtten, atten, nitten, tjue, tjueén, tjueto, tjuetre, […]

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment