MARIE

- Jeg syns det er vanskelig å ta i mot invitasjoner fra venner til koselige kvelder og moro, når jeg egentlig ikke har så lyst til å dra ut. Det verste jeg vet er å takke nei til ting, jeg er en typisk JA!!’er som alltid vil være med på alt som rører seg her i livet, så de gangene jeg er sliten, lat eller bare heller vil være hjemme er jeg det med et tungt sinn, og dårlig samvittighet.

- Jeg lurer noen ganger på om jeg hadde klart å skrive en hel bok om reisen min allerede, hvis jeg bare hadde latt vær å blogge om den underveis og nå i ettertid. Jeg tenker av og til at jeg har “brent av alt kruttet” ved å slenge det ut på bloggen så fort det hoper seg opp i hjertet mitt, og kunne noen ganger ønske at jeghadde fått det ned i en håndskrevet bok i stedet – som senere kunne blitt en bok å gi ut.

- Jeg går ofte for hoteller som er litt dyrere enn nødvendig, fordi jeg tenker at når jeg først skal betale for å sove et sted – så kan det like godt være et fint et.


Ph-priv, Rome, Italy 2013

- Jeg hører på NRK P2 nyhetsmorgen på vei til toget, og 17:30 (debattprogram på P4) på vei hjem igjen etter jobb, helt oppslukt i alt som skjer i verden, MÅ være oppdatert. De gangene jeg ikke rekker 17:30 slår jeg av radioen, setter på Spotify og synger av full hals helt til jeg parkerer hjemme i garasjen. Jeg elsker å synge (når ingen kan høre meg)!

- Dagene mine roterer rundt tiden. Hadde klokka mi gått bare et minutt feil, hadde hele dagen min klappet sammen. Jeg rekker toget til jobb med 2-3 minutter, løper fra kontoret hver dag for å rekke buss og tog hjem igjen med 1 minutt klaring, og jeg kaster meg generelt rundt fra klokkeslett til klokkeslett for å rekke ting, hele tiden. Jeg har lært meg å leve sånn, så jeg blir ikke lenger stressa av det. Bare sliten.

Hey babes, gi meg et par fakta om dere selv og, da, i kommentarfeltet, lenge siden vi har møtt hverandre på et personlig plan.

- I find it hard to say no when my friends are inviting me to movie nights, dinner or a night out. If I’m tired, or just don’t feel like going I feel AWFUL, I’m a typical YES TO THE WORLD-person who wanna be everywhere, all the time. So when I have to say no – I’m staying home with the heaviest heart in the world.
– Sometimes I wonder if I could’ve written a whole book about my travel already, if I didn’t threw it all out on my blog during my trip, and afterwards. I feel like I’ve burned all the powder now that everything is out on my blog, as soon as I feel my heart speak. Sometimes I wish I had written it al down in a book instead, and then tried to sell it.
– I’m often choosing hotels that are a bit more expensive than necessary, ’cause I’m thinking that when I have to pay for a place to sleep anyway – I wanna make the best of it.
– I’m a news junkie. I’m listening to the news on my way to the train station every morning, and I’m listening to a debate program on my way home. If I don’t get back in time for the debate program, I simply turn off the radio plug in my Spotify and SING. Loud. I love singing (when no one can hear me)
- My days are rotating around the time. If my clock had been 1 minute late my whole day would’ve collapsed. I’m sitting down in my seat at the train 2-3 minutes before departure, I’m running from the office and almost don’t make it in time for my train back home again – everyday. I’m running from one time to on time ALL the time. I’ve taught to live like that, so it doesn’t stress me out anymore. I just get tired. Give me some fun facts about you guys! Let’s get personal. 

35 Responses to “MARIE”

 1. Mariann writes:

  Hmmmm….
  Nyter livet kledd i blått (wihuu, sjøforsvaret <3 )
  Gleder meg til jul med kjente og kjære
  Savner kjæresten masse etter å ikke ha sett han på 2 mnd <3

 2. Lise-Marie writes:

  Hmmm… Jeg har juleferie! Ikke noe mer å si om meg i dag, haha. Joda. Jeg elsker å lese, spesielt fantasi fordi elsker å drømme meg bort i bøker som det. På prinsipp har jeg bestemt meg for å aldri smake alkohol igjen, ikke det at jeg pleide å drikke mye, men jeg er en person som gjør veldig mye på prinsipp. Og, hvis jeg ikke drikker alkohol er jeg så langt unna den forferdelige drikkekulturen vi har i Norge som bare mulig! Og jeg elsker å reise på kart, har ikke hatt sjansen til å reise så mye i mitt liv enda… Til sommeren skal jeg til Kreta i 2 uker da! Det høres nok ut som en typisk nordmann ferie, men jeg gleder meg til å se så mye av den øya som bare mulig på den tiden jeg har :D

 3. Kjersti writes:

  Slik fakta om folk skaper personligheter – spennende å lese!

  - Jeg er avhengig av hesten min. En dag eller to uten å bruke tid sammen med den går greit, men da er humøret på bånn også!

  - Jeg kunne helt greit klart å levd et liv uten PC og fjernsyn. Radio er et must, og kortstokk, men å bo på fjellet, i et gammelt seterhus uten hverken innlagt vann eller ordentlig strøm og med utedo og god vedovn er best. Prøv det – anbefales på det sterkeste!

 4. Solfrid writes:

  - elskar å danse. Både på kurs og å riste på rumpa til unts unts-musikk. Går tre timar i veka på steppdans, og det er dei tre beste timane iløpet av veka.

  - har eit kosedyr eg må ha med meg uansett. Kjøpte han når eg var 10-11, han heiter Wuchel (etter hunden til Wendy i Wendy-bladet). Han er ein golden retrivervalp og han har vore med på alle reiser, til og med til Zanzibar. Han er god.

  - eg har byrja å lese ein kiosklitteratur-serie. Er litt flau over det, men elskar serien (Fredsår). Flau fordi me på bibliotekstudiet lærte om kor dårleg kiosklitteratur liksom er, men whatever, det er lettlest, underholdande og eg likar det!

 5. Aurora writes:

  Jeg føler meg så dritt og skulle ønske jeg bare kunne bli ferdig med vgs i dag.

  Marie svarer: Hang in there! Det kommer til å være så verdt det når du en vakker dag er ferdig :)

 6. Sara Lea Svensdóttir writes:

  Du er ikke den eneste som liker å synge for full hals når du er alene.
  -jeg er en typisk gutte-jente. Jeg har alltid følt meg mer konfertabel med å leke i lag med guttene, sloss litt og være tøff. Er faktisk det eneste en gutt har sakt til meg at han liker meg for “jeg liker deg fordi du er en gutte-jente og er ganske tøff”, haha!

 7. Jannicke writes:

  Jeg har et fakta jeg er ganske stolt av, som jeg kom på da jeg leste “stresse-tingen” din: Jeg har lært meg, helt selv, å finne meg i at man rekker ikke ALT, man må prioritere. Om det gjelder skole, jobb, sosiale ting, hva som helst egentlig. Og det er viktig å prioritere riktig. Etter jeg fant ut dette har jeg blitt det jeg vil tro kalles lykkelig. Det er en kjempegod følelse å faktisk mestre dette.

 8. Tonje writes:

  Takket akkurat nei, med litt dårlig samvittighet til middag med svigerforeldrene. Sa akkurat hade enda en gang til kjæreste som er sersjant og jobber på Gardermoen (bor i Kristiansand.) Og støtter meg på de tingene som at folk er glad i meg eller ting som kan gjøre meg glad når dagen ikke er så grei. : )

 9. C writes:

  Den første er også typisk meg, men jeg tenker at jeg vil være med der det skjer, og hvis jeg frivillig går glipp av en sammenkomst mister jeg kontakten på en måte.

  Jeg overanalyserer hele tiden, men prøver å bli flinkere. Sier noen at de glemte å si ifra om noe så tenker jeg automatisk at de gjorde det med vilje fordi de ikke vil ha meg der, må slutte å tenke sånn!

  Jeg skriver dagbok og skulle av og til ønske at folk leste den så de ser ting fra mitt synspunkt.

  Når jeg er alene og ser meg i speilet tenker jeg “Jeg ser utrolig bra ut!”, men når jeg er med andre føler jeg meg til tider så liten.

 10. Mari writes:

  Jeg har gått fraå ha kontroll over planlagte helgeaktiviteter til å dobbelt bookemeg selv flere helger enn nødvendig, noe som er vanskelig da aktivitetene foregårr 2 timers flytur minst fra hverandre.

  Jeg er egentlig ubersosial, men krever en arena der man kan gå mereut på ting for å fikse det, dermed er jeg visst mer bymenneskeenn jeg hadde trodd. Noe å lære etter snart 1,5 år i Finnmark…

  jeg klarer ikke gå inn i en bokhandel uten å kjøpe en bok, med mindre jeg mentalt forbereder meg på det og inngår en muntlig avtale med noen om å ikke kjøpe bøker på forhånd. Resultatet er at bokhylla blir stadig fullere og leselista vokser.

 11. Juul writes:

  Så fine ting å vite om en person som en egentlig bare kjenner gjennom en datamaskin. Jeg er hun jenta som sitter i klasserommet og tenker på hvor fint jeg har det, uten å ha noe kontakt med de rundt meg. Vet det er sært, men jeg føler ingen klikk med noen i klassen. Men har det liksom så fint ellers på skolen. Jeg trenger tid, men blir likevel rastlaus og sur på meg selv når jeg bare ser på film og er på dataen og tar livet helt med ro en dag. Jeg har krav til meg selv at jeg hver dag skal gjøre noe “nyttig”. Jeg har aldri klart å kjøpe dyre ting, og har tenkt kvantitet over kvalitet. Men jeg merker at det forandres, og det er jeg faktisk ganske glad over! Når jeg baker klarer jeg aldri å følge oppskrifter, må gi min egen vri, ha i litt grovmel, litt mindre sukker, ikke spelt, javel ta rug. Spontan og litt rotete, det er min kvardag. Men likevel er jeg utrolig avhengig av rutiner og fastlagde planer. Takk for alle dine innlegg, men en bok om reisen din, det hadde vært noe det også<3 hjerte til deg, og kanskje du kan sette sammen en bok av de blogginnleggene du har skrevet?

 12. Elise writes:

  Jeg takler ikke å “ødelegge” vegger med spikere. Derfor har jeg ingen innrammede bilder oppe, og veggene mine veksler mellom å være helt tomme. og dekorert med ting som kan holdes oppe med teip.

  Jeg elsker å lese, men de to siste årene har jeg mistet gnisten litt. Finner liksom ikke den boka jeg ikke kan legge fra meg, og med tiden mister selv de gode bøkene bare en av mange, andre versjoner av ting jeg har lest før. Jeg savner leselysten, og jeg synes det er synd at jeg heller soser bort tid på nettet. Jeg er spent på om jeg klarer å lese de 50 bøkene jeg skal lese (et punkt på dayzero lista mi) så langt ha jeg bare lest 5

  Om jeg griser noe på den ene hånda, må jeg skylle begge (etter at jeg har vasket den jeg grisa – f eks smør). For det er noe med å tørke hendene – når den ene hånda er tør og den andre våt – som jeg synes er ubehagelig.

  Jeg har lyst til å bli støttekontakt.

  <3

 13. Maren writes:

  Jeg er interessert i en gutt, men er livredd for avvisning..

 14. Maren writes:

  Jeg går i 1 vgs og skal søke på en skole i utlandet for de to neste årene, og aner ikke hvordan jeg skal greie det! Men jeg har så lyst til å oppleve noe nytt,til å gå på skole med ungdommer fra hele verden og lære et nytt språk!

 15. Maren writes:

  Jeg er et skikkelig listemenneske! Skriver lister for alt: bøker jeg skal lese, gjøremål, gaver, bucketlist, osv.
  Beklager at det ble forskjellige kommentarer, jeg hadde visst mer på hjertet enn jeg trodde :)

  Marie svarer: Åh, jeg og! Og så er det SÅ deilig å stryke ut det du har gjort/lest/kjøpt etterhvert som du gjør det.

 16. Alva writes:

  Jeg vet ikke helt hva jeg vil eller hvem jeg ser etter mtp. kjærlighet og kjæreste. Jeg er et veldig selvstendig menneske, jeg elsker å gjøre ting alene og å ha kontroll over livet mitt, å gjøre ting på min måte. Samtidig ville jeg vært overlykkelig av å ha en partner som kan forstå meg, på ordentlig, og som kan stå ved min side. Noen som jeg er oppriktig glad i og som jeg føler meg veldig sikker på. Jeg hater å være usikker i kjærlighet. Vet ikke om andre jenter enn meg føler seg sånn som jeg gjør. Anyways, det var min kommentar. Har ikke skrevet så mye i kommentarfeltet ditt, men skal prøve å skjerpe meg. Din blogg er min go-to blogg når jeg vil føle meg inspirert og glad :)

  Marie svarer: Jeg vet følelsen, jeg er akkurat lik! Superselvstendig, klarer meg fantastisk bra alene og når jeg sitter ved roret og styrer livet selv. MEN det finnes mange som matcher en sånn personlighet, jeg har allerede funnet en og jeg er sikker på at det dukker opp en for deg og! Det er så deilig å ha en forståelsesfull en som er akkurat like selvstendig og fri som deg selv. No worries, han/hun dukker opp! (Å, tusen takk! Det betyr så mye!)

 17. Alva writes:

  @Elise: jeg føler det akkurat som deg, når du sier at du har mistet leselysten og at du ikke kommer på bøker som er fengende og gir deg den gnisten. Jeg bruker ganske mye tid på internett også. Prøver å sakte skifte den trenden, bruke mindre tid på internett og mer tid på bøker og andre ting, men noen ganger er det vanskelig. Jeg driver og leser Hunger Games trilogien nå, den har fått litt av leselysten min tilbake, anbefaler disse bøkene!

 18. Maren writes:

  Jeg skriver alltid ukeseddel (åjada, kaller det det ennå) på søndager, selv om jeg så altfor godt vet hva jeg bruker å gjøre på de forskjellige dagene. Det bare gir meg en ekstra bekreftelse om at jeg har ting jeg skal gjøre, og tilfredshetsfølelsen når jeg stryker ut noe, er ubeskrivelig.

  “Nå var du jammen flink”.

  (Maren nr. 5, hva skjer med det?)

 19. Elisabeth writes:

  - Jeg hører på P3 på vei til og fra jobb hver dag
  - Jeg er veldig glad i Lego, og kjøper til stadighet Lego til meg selv
  - Jeg savner å skrive lange, faglige oppgaver
  - Jeg liker å tilbringe tid alene, men når jeg først er alene, savner jeg fort å ha noen andre tilstede
  - Jeg drømmer om å kunne reise dit jeg vil, når jeg vil. Jeg drømmer faktisk så mye om det at jeg til stadighet kjøper nye reisebøker, til steder jeg vil besøke, men som jeg egentlig ikke har noen planer om å besøke med det første(greit å være forberedt)
  :)

 20. Lise writes:

  Morsomt å lese!

  Eg jobber best under press! To uker eller to dager mellom eksamen og det blir ikke lest noe særlig mer!
  Eg hater å løpe! Skal på FOS til sommeren forhåpentligvis så må vel bare lære det..
  Elsker å kjøre bil aleine! Synger for full hals, skjer aldri sammen med noen.

  Marie svarer: Haha, det siste punktet – jeg også! Så spennende med FOS, LYKKE TIL! Heia, heia!

 21. camillaiverden writes:

  Jeg lurer meg alltid til å tro at jeg er så flink til å leve i nuet, at jeg alltid gjør det jeg vil og at jeg lever slik at “om jeg dør i morgen går det greit”. Fakta er at jeg er håpløst tiltaksløs og altfor lite tøff til faktisk å leve ut alle drømmene mine. Dum som jeg er lurer jeg meg også til å tro at det blir bedre ;) du vet, sånn ut av det blå…

 22. Vyni writes:

  - Jeg liker når folk følger min timeplan og holder meg med selskap når jeg skal ut på forskjellige ærender.

  - Jeg liker ikke å komme tidlig, noe som resulterer til at jeg har knapt med tid. Før da, jeg gikk på vgs, løp jeg ofte til bussen på vei til skolen. Nå som jeg jobber, må jeg også stresse med å komme tidsnok.

  - Jeg er buddhist, og vil gjerne vite mer om buddhismen, men pga at jeg er sjenert og språkbarriere tør jeg ikke å snakke med munken. I tillegg er det ikke mange på min alder som pleier å være der, så da føler jeg det blir rart for meg å være der.

 23. Elise writes:

  @Alva (om du leser gjennom kommentarfeltet her igjen ;) Hungergames fanget interessen min allerede da den først ble gitt ut. Og jeg er så glad for at forfatteren med sukse tok et kjempe kult og nytt konsept, og gjorde det kjempe kult (og nytt). Er så mange bøker der ute med gode konsept, men så er det noe med dem som ikke strekker helt til.
  Tror jeg leste serien da leselysten min sang på sitt siste vers, og den er nok en av de bøkene som gjør at andre bare forsvinner i mengden :) Takk uansett for super bra tips! Jeg begynte å lese på the fault in ou stars. Etter mange annbefalninger, men glemte den igjen i Oslo så den lesinga rant ut i sand. Må vel prøve å få lest den i jula – Håper du får et fint år på utveksling!

 24. Elise writes:

  @Ayla
  Woops det gikk litt i ett med kommentarene fra Maren ;)

 25. M writes:

  - Jeg er kommer nesten alltid akkurat på klokkeslettet til toget og forelesninger, men når jeg skal noe gøy (f.eks i bursdag, møte venninner i byen) så kommer jeg alltid litt sent fordi jeg må skifte genser en gang til
  - Jeg skulle så ønske at jeg var flinkere til å lese bøker, spille spill, gå tur osv, men ender nesten alltid opp foran TVn eller PCn
  - Jeg har beslutningsvegring
  - Jeg savner kreativitet i livet! Spille musikk, håndarbeid, male, snekre osv – åh det er jo så gøy! Hvorfor gjør jeg ikke det mer?
  - Er “seriøs og flink” student, men egentlig skulle jeg ønske jeg ga litt mer f og bare kunne levd livet sånn som jeg vil. Ender alltid opp med å gjøre det som er “fornuftig”

 26. Annemarie writes:

  Jeg er akkurat som deg på det første punktet. Og har gjerne dårlig samvittighet unødvendig lenge etterpå… Jeg hører på P4 Radiofrokost hver morgen, synger høyt med på alle sanger (uansett om jeg kan hele forlengs og baklengs eller bare halve refrenget), drikker minst én kopp kaffe om dagen (studentlivet <3), blir ferdig utdannet jurist om et halvt år; jeg både gleder og gruer meg til det tidspunktet, vil ikke bli voksen helt enda :P

 27. Evelinn writes:

  Eg har ein evig lyst etter å reise. Kvar gang eg ser i eit reisemagasin eller lignande, kriblar det inni meg, og eg blir nesten trist fordi eg ikkje er på reise. Min neste drøymedestinasjon er Cuba. Eg MÅ sjå landet og kulturen.

  Marie svarer: åh JA, Cuba drømmer jeg om også!

 28. Merete writes:

  Jeg har, takket være verdens beste familie, venner og en dæsj superduper marie, overvunnet anoreksien! *proud*

  Marie svarer: Herregud for en fantastisk kommentar å logge på til! Nå ble jeg så glad!! <3 Du har all grunn til å være stolt, JEG er stolt! Stooor klem

 29. Line writes:

  - Jeg kommer alltid akkurat presis (eller kanskje heller litt sent…), aldri for tidlig
  - Jeg tenker altfor mye
  - Jeg ELSKER jul! Lever på en rød og grønn sky om dagen
  - Jeg skal studere i utlandet, og samtidig som jeg gleder meg noe helt utrolig, er jeg redd for å miste kontakt med de jeg har her
  - Jeg kan ikke se for meg livet uten familien min
  - Jeg kan absolutt ikke synge, men i bilen synger jeg av full hals!
  - Jeg er emotionally fucked up, vet aldri hva jeg føler og ikke
  - Jeg har et mål om å klare å senke forventningene til meg selv

  Takk for at du blogger, Marie!

 30. themostboringwomanever writes:

  Koselig innlegg. Føler for å delta i dag ;)

  - jeg elsker livet mitt, men vil allikevel dø
  - jeg jobber veldig hard for å få til et godt liv
  - jeg tror at alle er magisk på sitt eget lille vis
  - i år skal jeg feire julaften helt alene
  - jeg hater moren min
  - jeg finner ikke klokken jeg fikk i 30 årsgave og det gjør meg så trist
  - jeg er noen dager så redd for mennesker, at det gjør vondt å gå ute bland andre
  - jeg velger å være litt feit, for å ikke bli for “pen”

  Huff, her var det mye gørr, skal skrive 3 fine ting om meg selv

  - jeg er snill tvers igjennom
  - jeg heier på andre
  - jeg gir gode tilbakemeldinger til andre og er flink til å si unnskyld

  Jeg digger bloggen din, du får meg til å reflektere og ikke minst til å bli et litt bedre menneske :) Ha en fin adventstid

 31. Alva writes:

  @Elise (igjen): Hyggelig at du svarte! Skal jammen få fart i bok-lesinga mi når jeg blir ferdig med min aller siste eksamen! Haha, gjør ingenting, jeg bor i utlandet (USA) selv, så. Lykke til med lesingen videre!

 32. Maria writes:

  1 Jeg har vært forbannet i dag, og skal si det var herlig å kjefte på noen i resepsjonen i dag.
  2 Har hatt en dårlig begynnelse på uken.
  3 Men bloggen din hjelper!

 33. Synøve writes:

  1. Noen ganger lurer jeg på hvordan hverdagen min hadde vært om tidtakeren viste 14.59 og ikke 16.-noe på Kjevik. Enn hvis….

  2. I en alder av 21 ser jeg mange rundt meg som er så… Målrettet. Selv vet jeg ikke hva jeg vil eller hvor jeg vil ende opp som “voksen”.. Vil leve!

  3. Jeg er en procrastinator. Leverer oppgaver minutter før mappestenging. Derav er mitt eneste nyttårsforsett å være litt tidligere ute. Jeg har allerede gode trenings-og matvaner, så trenger ikke noe “neste år skal jeg bli sprek”.

  4. Skulle ønske jeg hadde roen til å være mer tilstede, gjøre det jeg har lyst til. Om tre minutter må jeg sette igang med siste innsats på eksamenslesing i stedet for å ta med meg kameraet en tur ut for å ta bilder og nyte friskluft i det fantastiske vinterlandskapet som nettopp er kommet.

 34. Marit Serine writes:

  Jeg er skikkelig drittlei av å være alene mens han jeg liker aller best er på Madla.
  Heldigvis bare en uke igjen med ensomhet :-)
  (Mellom oss: Fuck optimisme. Det suger faktisk å være alene.)

  Marie svarer: I feel you! <3

 35. Silje writes:

  Jeg ville definitivt lest boken fra verdens reisen din ;) har lest alt om den på bloggen, men å bla igjennom bilder, opplevelser og reisetips fra perm til perm er noe eget. Noen må jo vise oss verden når en ikke har tid og penger til å reise selv ;)

Leave a Reply