January 22nd, 2013

more to explore


Maranhenses dunes, Brazil

Nei, nå er det nok. Nå gidder jeg ikke reise “jorden rundt alene” lenger. Alene har aldri betydd alene, så nå har jeg bestemt meg for å reise videre på egen hånd. Reisen rundt fra Sør-Afrika til Brasil vært som en dans på roser for meg, med all min flaks og alle menneskene jeg har kunnet lene meg på underveis. Jeg føler jeg bare har skrytt på meg at jeg har reist så langt alene, for i praksis har jeg jo nesten aldri vært det! Bortsett fra i himmelen. Men nå. Nå starter det virkelige eventyret, det jeg skal legge ut på helt på egen hånd. Og jeg er så gira!

Jeg sitter her for meg selv og legger planer for månedene mine i Brasil. Hvor jeg skal reise, hva jeg skal se, hvilke regioner jeg må søke etter sofaer i. Og det er så GØY! I tidligere land har jeg stort sett holdt meg til byene rundt flyplassen, for å rekke flyet som skulle ta meg med videre, men nå har jeg så mye tid! Og det er så mye jeg vil rekke over!

Jeg kan nesten ikke tro at jeg skriver det her. For én måned siden satt jeg og lurte på når jeg skulle bestille flybillett fra Belém til Sao Paulo, hvor flyet mitt tilbake til Norge går fra. Belém – Sao Paulo har nemlig vært den eneste planlangte distansen på reisen hvor jeg måtte klare meg helt selv, hvor flybilletten ikke var en del av pakken. Det stresset meg litt, og tanken på å skulle komme meg ned dit på andre måter enn med fly ville jeg ikke slippe til engang. SÅ lat, SÅ engstlig, SÅ lite lyst til å utfordre meg selv. Og her sitter jeg, altså. Helt på andre siden av meg selv, eller den jeg pleide å være. Uten flybillett, og med ti byer i Brasil som jeg bare dør etter å se før jeg skal hjem. Og jeg skal reise dit til fots om jeg må, fly er iallfall ikke et alternativ. Vil dere se ruten min?

Ja, sa folk! Jeg startet altså i Belém, nord i Brasil. Herfra tar jeg buss til Sao Luis i morgen kveld – en 12 timers kjøretur. I Sao Luis skal jeg se Maranhenses dunes (bildet), det er mitt eneste mål og jeg drar ikke derfra før jeg har oppnådd det! Videre fra Sao Luis drar jeg til Jericoacoara for et par dager – etter tips fra en av dere! Takk! Det er en fiskelandsby på SAND! Hvor fantastisk?! Videre drar jeg til Recife og Salvador før jeg (forhåpentligvis) rekker til Rio for det store karnevalet. Etter Rio vil jeg se hovedstaden, Brasilia, Ouro Preto, Curitiba og Florianopolis. Og Sao Paulo, før jeg er nødt til å returnere hjem…. Hvor lenge jeg blir i hver by vet jeg ikke enda, det lar jeg være opp til tilfeldighetene igjen. Magien ved å backpacke!

Virker som flere av dere har kjennskap til Brasil – så om det er mer dere mener jeg bør se, smake, gjøre, skriv det gjerne til meg!

22 Comments »

 1. Maranhenses dunes ser rett og slett breathtaking ut! Gleder meg til å se bilder og lese ord som beskriver hvordan du opplever det. :-)
  Om du er spent så er det en noen tusen stor hær som også er spente på hva som er i vente.

  Comment by Pål — 22/01/2013 @ 22:18
 2. Der der så helt nydelig ut! Lykke til på turen rundt om i Brasil :D

  Comment by stine friis — 22/01/2013 @ 22:26
 3. Hællemåne, for et nydelig sted!! Renner over av sjalusi her. Gleder meg masse til å lese mer om surfeturen din gjennom Brasil… Æsj, så herlig!

  Comment by Hanna — 22/01/2013 @ 23:00
 4. Å herre, så spennende! Hadde det vært meg hadde jeg vært redd, spent, glad, og alle følelser på en gang. Lykke til, håper det blir dødsbra :D

  Comment by Cecilie — 22/01/2013 @ 23:23
 5. HERREGUD, så nydelig!! Gleder meg til å se bilder derfra! Har ikke hørt om noen av stedene du skal unntatt Sao Paolo, Brasilia og Rio, så gleder meg til å følge deg :)

  Comment by Jannicke — 23/01/2013 @ 00:38
 6. åh, for en fantastisk plan du har. jeg misunner deg utrolig masse, men unner deg det!

  Comment by Christiane — 23/01/2013 @ 05:30
 7. herlig! du har guts :-D gleder meg til å følge deg på den ruta!! høres fantastisk ut!

  Comment by anja — 23/01/2013 @ 07:04
 8. Dette blir så spennende :D Blir kjempegira på dine vegne! Nyt Brasil :D

  Comment by Lise-Marie — 23/01/2013 @ 08:47
 9. Hei.
  Siden du uansett skal til Salvador vil jeg anbefale deg å ta båten ut til øya Tinharè og besøke byen Morro de Sâo Paulo, mer informasjon finner du her:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Morro_de_S%C3%A3o_Paulo
  Bodde der i tre mnd mens jeg studerte. Fantastisk sted!
  God tur videre! :)

  Comment by Ragnhild — 23/01/2013 @ 10:52
 10. Florinapolis!!! Hvordan om du på den plassen?!? Det er en skjult skatt! Så hærlig vakkert mystisk koslig drømmende deilig superdupert! OMG du kommer til å digge Florinapolis! Og du mååå jo bare kose deg med de ulike dessertpizzaene med sjokolade, jordbær osv. Fortsatt god reise til deg!! Masse gode tanker og ønsker fra kalde nord med minus 17 grader idag.

  Comment by Al — 23/01/2013 @ 15:40
 11. Paraty er en utrolig fin og koselig by! Ligger noen timer sør for Rio:)

  Comment by Maria — 23/01/2013 @ 15:59
 12. Ilha grande som ligger mellom Rio og sao Paulo er vel verdt et besøk, nydelig sted! God tur, nyt!

  Comment by Ida — 23/01/2013 @ 16:38
 13. Sees i Salvador !

  Comment by Maja — 23/01/2013 @ 17:40
 14. Sjekk ut Paraty, koselig og rolig by med de mest fargerike båtene i havna! http://www.paraty.com.br/us/ http://wikitravel.org/en/Paraty

  Comment by Sigrid — 23/01/2013 @ 18:25
 15. Du tar så fine bilder og er så flink til å vise oss hva du ser gjennom linsa! Skjønner jo at det er mye, mye mer enn det vi ser. Gleder meg til å følge deg videre på reisen!

  Leser du nyheter på netter fra Norge mens du reiser ? :-)

  Marie svarer: Tusen takk! :) Ja, jeg prøver å følge med så godt jeg kan!

  Comment by Nora — 23/01/2013 @ 18:34
 16. Spennende! Kos deg masse og ta vare på deg selv, gleder meg sykt til å følge med videre :D

  Comment by Luisa Fernanda del Mar — 23/01/2013 @ 19:08
 17. Mer og mer imponerende hele tida!! Så lang tid i ETT land er jo sinnsykt kult – DA blir du skikkelig kjent med det, iallfall!

  Comment by Siv — 23/01/2013 @ 20:12
 18. Åh, skulle ønske jeg kunne leve litt inni ditt hode og sett gjennom dine øyner for en stund.

  Comment by Lina — 23/01/2013 @ 20:58
 19. Hei, kjempefin blogg, du skriver kjempebra. Jeg ville bare si at du burde virkelig, virkelig ta turen innom Ecuador en gang. Dette landet er utrolig vakkert og har absolutt alt, og etter de fem månedene jeg har bodd her så har jeg blitt så glad i det. Lykke til videre!

  Comment by Eini Øien — 23/01/2013 @ 21:42
 20. Jeg gleder meg virkelig til å se Rio! :-D

  Comment by MARGRETEST.BLOGG.NO — 23/01/2013 @ 22:13
 21. Syns noe av sjarmen er å ta lokale busser, tog og båter;P Man får jo med seg mye mere av landskapet og skikkene og alt på reisa også, og får sett flere steder. Kan jo bare sitte i timevis å kikke ut vinduet, og der kan det være små “under” som du ikke ville fått se dersom du tok fly;) Skjønner godt du ser frem til resten av reisa også:)

  Comment by christina — 23/01/2013 @ 22:55
 22. Høres fantastisk ut, god tur!

  Comment by Mari — 28/01/2013 @ 16:27

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment