January 22nd, 2013

Bosque Rodrigues Alves Park


ph_priv, Bosque Rodrigues Alves Park, Belém, Brazil

Hei! I dag tok jeg turen til Bosque, en eksotisk park 20 minutter fra der jeg bor, et godt forslag hosten min kom med. Jeg var ikke så vond å be, for da jeg skulle prøve å finne frem til ting å gjøre i Belém selv var tårnet Belém det eneste jeg fant, som jeg virkelig hadde lyst til å se. Problemet er bare at det jævla tårnet viser seg å ligge i Portugal…. Hvor dum? Så, etter et mislykket forsøk på å lage tapiocapannekaker, og filme det for dere (fikk ikke ovnen til å virke, haha), kom jeg meg ut i det fine været. Skyfri himmel og 30 grader i skyggen, hva med dere? :-DD

Å komme seg rundt på egenhånd i fremmede land og byer er et kunststykke – jeg elsker det! Du har navnet på dit du vil dra, kartet forteller deg sånn ca hvor du skal, og så er det bare å navigere etter tilfeldige forbipasserende, busser og magefølelse. I dag var en god dag for å drive den slags kunst. Jeg fant gatene hosten hadde pekt ut for meg på forhånd, hoppet på en blå buss, viste den håndskrevne lappen min til sjåføren – fikk tommel opp og gikk og satt meg. Det er min måte å reise rundt her på. Jeg lukker igjen munnen, språklig kommer vi jo ingen vei sammen, og deler ut lapper med navn på i hytt og pine. Fungerer som bare det! 20 minutter senere dro kassereren i bussnora for meg, pekte ut retningen og etter en liten spasertur var jeg i parken.

Bosque var like fantastisk som de andre parkene jeg har sett i Belém. Små Herr Nilsoner hoppende rundt i trærne, papegøyer vi bare ser i dyrebutikker hjemme fløy fritt som de ville og skilpaddene kavet rundt i dammene sine. Selv kavet jeg rundt med kameraet mitt på selvutløser’n, har savna å ta bilder av meg sjæl.

Nå sitter jeg og lurer intenst på når jeg skal reise videre. Jeg har fått en host i Sao Luis, men han forlater Brazil på søndag – så hvis jeg skal rekke å se det jeg vil se mens jeg er der, må jeg egentlig få ut fingeren….

(2 sekunders stillhet)

Jeg tror jeg reiser i morgen, jeg dere! Mot Maranhenses Dunes og forbiiiii!

Hello! Today I went to Bosque, an exotic park 20 minutes from where I live at the moment, an excellent suggestion my host gave me. I wasn’t hard to ask, ’cause when I tried to find things to see in Belém by myself, I only found this tower called Belém. The only problem is… That tower is in Portugal. How stupid….? So, after I failed to make tapioca pancakes (I didn’t the oven to work, haha), I went out in the beautiful weather. Not a single cloud, and 30 degrees in the shade. What about you guys? :—))

It’s an art to travel around in new places by yourself – I love it! You’ve the name on where you wanna go, the map tells you about where to go, and then you just have to navigate with some help from the locals, buses and your own feeling. Today was a good day to do that kind of art. I found the streets my host told me to find, catched a blue bus, showed my handwritten note to the driver – got a thumb up, and sat down. That’s my way of traveling here. I shut my mouth, ’cause with the language barriers we’re not going anywhere. Instead I throw notes to everyone, hoping that they’ll point out my way for me, haha. It’s working! 20 minutes later the bus guy pulled the stop string for me, pointed out my way to go and after a little walk – I was in the park!

Bosque was just as beautiful as the other parks I’ve seen in Belém. Tiny Mr. Nilsons jumping around in the treet, parrots we only see in the stores in Norway flew free as the birds they are and the turtles were fooling around in their water. Me? I was fooling around with my camera on a timer, I’ve missed taking pics of myself.

Now I’m wondering when to go. I’ve already got a host in Sao Luis, but he’s leaving Brazil on Sunday so I have to get my finger out to get to see all the things I want over there….

(thinking for a sec)

I think I’ll leave tomorrow. Yes! Maranhenses Dunes, here we go!

 

9 Comments »

 1. For noen fantastiske bilder! Skulle gjerne tatt meg en tur dit, og sluppet unna de 15 minusgradene vi har her i Akershus/Oslo området… Begynner å bli ganske lei av nordisk vinter… Blir spennende å høre mer om Maranhenses Dunes, måtte google det, ser jo helt utrolig ut!

  Comment by Lise-Marie — 22/01/2013 @ 19:45
 2. gleder meg til sydenliknende tilstander på nett… eller.. gleder meg på dine vegne. jeg sitter bare her i misunnelse..;D

  Comment by Mariann — 22/01/2013 @ 21:02
 3. Så utrolig, utrolig pent!

  Comment by Camilla Albertine — 22/01/2013 @ 21:02
 4. Her i forrige uke forsøkte du å gi et hint til fremtidige ektemenn om at du know your way around a kitchen, men jeg vet ikke helt om du kan stå helt inne for den… :-P
  Takk for et par latterkuler forresten. Den første kom på tredje linje (de snakker i alle fall portugisisk der du er da!) og etter å ha tatt meg litt inn fikk jeg en ny en på linjen etter. Tekniske innretninger kan være no’ drit innimellom. ;-)

  Flotte bilder. Det ser så frodig og fint ut, og fredfullt. Og litt varmere ut enn her. Er 12 kalde og nordadrag her nå…

  God tur videre! :-)

  Comment by Pål — 22/01/2013 @ 21:33
 5. Det så utrolig fint ut!! Og der du er er bussjåførene faktisk snille og blid virker det som :-)

  Comment by Marielle — 22/01/2013 @ 22:35
 6. Åååhh, for noen nydelig bilder! De dyrene… og det stedet! Tatt rett ut av en national treasure-film… National treasure; the lost herr Nilson. Med Marie Brideviolence i hovedrollen :-)

  Comment by Hanna — 22/01/2013 @ 22:50
 7. Utrolig drømmende vakkert det var der du befant deg!

  Comment by Jannicke — 23/01/2013 @ 00:34
 8. EventyrMarie. GOD REISE!!!

  Comment by Siv — 23/01/2013 @ 20:19
 9. For en nydelig papegøye!

  Comment by MARGRETEST.BLOGG.NO — 23/01/2013 @ 22:16

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment