January 21st, 2013

a walk in the park

Herregud! Jeg lurte systemet og har regelrett BRUTT meg inn på min egen blogg! Lenge leve Mikke! Og Kristoffer. Og meg selv, som til tross for den glitrende hårfargen min får til innbrudd som det her. Nå skal jeg kose meg med å godkjenne de over 200 (!!!) kommentarene fra dere som ligger og venter på meg, i mens kan dere lese hva jeg skrev i går: 

Obrigada! (Ingen verdens grunn til å starte innlegget med å si “takk” på portugisisk, skulle bare skryte til dere av at det første portugisiske ordet har festet seg) I dag har vært så fantastisk innholdsrik at jeg blir nødt til å spre det utover i flere innlegg. Alt jeg har opplevd er egentlig for utrolig til å i det hele tatt kunne beskrives, men typisk meg er å allikevel prøve – og det resulterer som regel i overdrevent mange ord. Her er noen av dem:

Det mest spennende med den nye hosten min, er at han aldri sier hva for noe lurt han har i tankene. Og jeg bryr meg ikke om å spørre heller, det var en skade jeg pådro meg på rekruttskolen. Å aldri vite hva dine neste timer bringer, gjør at du slipper forventningene og dagen blir til mens du går. Hverdagsmagi! I dag var en sånn dag. Vi var ute av huset rundt halv ti, hoppet på en buss og endte opp ved Republica Square. Hver søndag har de et digert marked der, med boder så langt øyet kan se – vakkert omkranset av trær, mennesker på søndagstur i parken, såpebobler og barn som strekker seg etter de. I bodene solgte de all slags suvernirer, småting av mange slag, lokal småmat (vi kjøpte et slags innbakt rundstykke til frokost), gullfisker i plastposer, jeg vet ikke hva de ikke hadde. Vi ble gående der en god stund, se på utsalget, menneskene og dragene de lekte med – før vi gikk et lite stykke og endte opp i enda en park. Der var det ikke marked, men det trengte det ikke heller. Det var totalt nydelig! Små tjern, bruer, de majestetiske hvite fuglene og en ro som ordene mine aldri kan male for dere. Belém vet hvordan de driver parker, det er det ingen tvil om. Og det fineste er hvordan de tar vare på fuglene sine. Husker dere de røde fuglene jeg viste dere? De har bygget en hel PARK i byen, den vi besøkte på lørdag, bare for å ta vare på de. Parken er helt åpen, så fuglene kan fly fritt om de vil, men de blir. Og det gjør parken så uendelig mye vakrere.

Men la oss PARKERe den biten av dagen, hehe. Etter å ha fordøyd idyllen i søndagens park nummer to, satt vi oss på en benk og ventet på tredjemann. Kameraten fra lørdagskvelden skulle bli med oss videre, og “videre” var som tatt ut av en film. Vi kjørte ut til havnen, satt fra oss bilen og gikk ombord i en veldig lokal båt. Den lå lavt i vannet, treverket var gammelt og passet i mitt hode ikke helt inn i den leirebrune viltre elven vi skulle krysse. Men det var litt av sjarmen, så jeg gikk smilende ombord allikevel. Turen over gikk som en drøm, og da vi endelig kom over falt jeg helt ut av det. Det var som å entre en helt ny verden. I ryggen hadde vi Belém, med høye bygninger, yrende liv og hektisk trafikk – foran hadde vi motpolen. Det var natur og jungel, kun avbrytt av et par trehytter og tynne pinnebrygger i tide og utide. Vi passerte rekken av en typisk filmkuliss, og gikk i land ved en resturant. Han hadde ikke trengt å si noe, for jeg så det helt fint selv på menneskene som satt der, men hosten min fortalte at turisme ikke var vanlig på denne siden av elven. De vet rett og slett ikke om båten som tar de med over. Og det kan de være lei seg for:

Det var absolutt perfekt der ute. Øverst til venstre ser dere hvor vi gikk i land. En brygge, og en resturant, midt i den frieste natur. Vi fant oss et bord, bestilte øl og spiste krabber. Jeg spiste til og med hodet, jeg orker ikke kalle det hjernen. Det var godt! Men det var omgivelsene som gjorde det uforglemmelig. Da vi hadde spist og drukket opp, viste hosten min meg det STØRSTE treet jeg noen gang har sett (vær glad jeg ikke tar med DET hjem, mamma!) Meg og stammen ser dere nederst til venstre. Galskap! Etterpå gikk vi mot båten igjen, og kom oss over elven tilbake til Belém. Der spiste vi, tok det med ro ved kameratens basseng før vi dro hjem for kvelden. Trodde jeg….. Helt til hosten min avbrøt meg i dagens Facebooking (for bloggen virker jo fortsatt ikke….), og spurte om vi ikke skulle gå ut en liten tur. Hva som ventet meg der ute må dere få senere, når jeg forstår det selv. For første gang i løpet av reisen fikk jeg kultursjokk. Det må det ha vært….

Fortsettelse følger!

17 Comments »

 1. Herlig med slike opplevelser, de som ikke alle får være med på, der det ikke har vært mange turister. Høres ut som en herlig host du har fått tak i her(: Blir spennende å se hva han fant på, hva som ga deg så kultursjokk! Jeg er veldig nysgjerrig nå!

  Comment by Lise-Marie — 21/01/2013 @ 17:23
 2. Hmm, lurer på om du har vært borti noen åndebesettelse/sjaman-greier? Det lille jeg vet om Belem er at de har en kultreligion som driver med sånt:)

  Comment by Martha — 21/01/2013 @ 17:36
 3. Jeg tar meg selv i å bli litt trollbundet av ordene dine. Og tar meg selv i å undre over hva som faktisk kan gi deg et kultursjokk nå, etter over fire måneders turné rundt omkring i verden, men jeg er spent! :-)

  Tror også moren og faren din er glad du ikke har plass til det treet i sekken din. De hadde vel fort måttet kjøpe opp naboeiendommene, om ikke det meste av Gressvik, for å få plass til det!

  Comment by Pål — 21/01/2013 @ 17:50
 4. æææ, høres ut som dere har hatt det utrolig fint :D gleder meg til å lese mer! :D jeg får ikke til å skjønne åssen du er så tøff når det kommer til maten da.. finnes jo (sikkert) så mye god mat der ute, men jeg er så kresen at jeg aldri hadde klart å prøve slike nye ting selv :(

  Comment by Rebecca — 21/01/2013 @ 17:51
 5. Så gøy å få oppleve noe ikke alle andre får! Lite privilegie der!! :D
  Brasil virker så artig!!

  Comment by Mariann — 21/01/2013 @ 17:59
 6. Woah, halloo, du kan jo ikke avslutte bloggen sånn! Venter i spenning på del to :D Resten av dagen virket veldig bra, elsker sånne små, bortgjemte plasser “ingen” veit om, det er alltid de fineste stedene :)

  Comment by Elise — 21/01/2013 @ 18:02
 7. Æh, nå er jeg spent!!

  Comment by jeanette — 21/01/2013 @ 18:46
 8. For en flott host du har klart å finne deg! Gleder meg til å lese og se mer!

  vær glad jeg ikke tar med DET hjem, mamma! – hahahhahaa

  Comment by EventyrEirin — 21/01/2013 @ 19:12
 9. Ååh, spent! Glær mæ på fortsettelse :)

  Comment by Lina — 21/01/2013 @ 19:15
 10. Herregud, så utrolig herlig!! Man hører liksom aldri om disse stedene i verden, men heller turistorgier som du kaller dem… og det er kanskje like greit, for da blir magien bevart. Det virker som et så fantastisk sted, verdensmester i idyll! Utrolig spent på hva du skal fortelle oss nå, kan det virkelig bli bedre…?

  Comment by Hanna — 21/01/2013 @ 19:27
 11. Wow. Bare vent til kirsebærtreet får høre om det treet der ‘a!

  Comment by stine friis — 21/01/2013 @ 20:43
 12. Du får nok med deg mye som andre turister aldri får se siden du sofasurfer og er med de lokale! Fantastisk:) Du tar jo så fine bilder også, og har sikkert flere tuuusen bilder med deg hjem når reisa er over… NYYYYYYT:)

  Comment by christina — 22/01/2013 @ 00:28
 13. Åh, fantastisk! Virker som en utrolig god ting å couchsurfe, da får du jo se alle de små hemmelighetene også! Kjempemisunnelig, men jeg unner deg det, super

  Comment by tanjaamh — 22/01/2013 @ 09:46
 14. IIIIIIK. Eventyrlig til tusen, altså!! Tar du meg med neste gang, så kan du vise meg alt dette på ordentlig????

  Comment by Siv — 22/01/2013 @ 13:43
 15. Fantastisk!

  Comment by Mari — 22/01/2013 @ 19:40
 16. Wow, det høres helt fantastisk ut! Perfekt rett og slett! Håper du koser deg masse nå også :)

  Comment by Luisa Fernanda del Mar — 23/01/2013 @ 17:43
 17. Ååå, jeg elsker elsker bloggen din

  Comment by Kristina — 23/01/2013 @ 22:54

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment