January 18th, 2013

Sur(e) I (n)am!


ph_priv, the cathedral, Zuz & Zo fav place, old house, street in Paramaribo, Suriname

Det er siste dag i Surinam, og jeg har brukt den på å ta farvel. Tok farvel med to kort på postkontoret i dag, ett til familien min – og ett til en herlig leser, Jannicke, som lyser opp kommentarfeltet mitt rett som det er. Jeg tok farvel med Zuz & Zo, favorittstedet mitt i Paramaribo, spiste mitt siste måltid og fikk lykkeønskninger fra servitøren. Han vet hvem jeg er nå, jeg er hun som trenger den ene engelske menyen de har på huset – hun eneste blant kundene som ikke forstår nederlandsk. Jeg tok farvel med palmene i Palmentuin. Jeg tok farvel med det kule synet av Paramaribos gater, på vei hjem fra byen i en taxi. Jeg tok farvel med taxitjenesten, de som alltid har plukket meg opp i slitne biler fra 90 tallet rundt kl 12, de som sender meg en ny sjåfør hver eneste gang – i håp om å lure meg med litt før høy pris hver eneste gang. Jeg er ikke så lett å lure. I dag tok jeg farvel, og jeg gjorde det ved å betale en litt for høy pris med vilje – som takk for at de har fått meg trygt frem og tilbake hele uken. I kveld skal jeg ta farvel med hosten min, som har lært meg gleden ved å drive kokkekunst, og sørget for at oppholdet mitt i Surinam ble en vinner, og i natt tar jeg farvel med Surinam.

Neste destinasjon er, uvirkelig nok, mitt siste hvilested på reisen min rundt jorden allerede. Og med karneval i Rio sier det meg at det blir et punktum jeg aldri vil glemme! <3

It’s my last day in Suriname, and I’ve spent it on goodbyes. I said goodbye to two postcards at the postoffice this morning, one for my famile – and one for a lovley reader, Jannicke, that’s lightening up my comment field anytime. I said goodbye to Zuz & Zo, my fav place in Paramaribo, had my last meal and got ‘good luck!’ wishes from the waiter. He knows who I am now, I’m the girl that needs that ONE English menu they have, the only one that doesn’t understand Dutch. I said goodbye to the palms in Palmentuin. I said goodbye to that cool sight of the street of Paramaribo, on my way home in the taxi. I said goodbye to the taxi service, the one that has always picked me up in tired cars at noon, they who always send me a new driver to fool me with too high prices. I’m not easy to fool. Today I said goodbye, and I did it with paying too much by purpose – as a thank you for bringing me home everyday. Tonight I’ll say goodbye to my host, that taught me how to enjoy cooking, and made sure that my stay in Suriname became a winner. Tonight I’ll say goodbye to Suriname.

My next destination is, unbelievable enough, my last on my travel around the world. And with the Carneval in Rio – I’ll be the perfect final ever! <3

25 Comments »

 1. Det kan du jo ikke annet enn å glede deg til!!
  Karneval i Rio er helt klart et punkt man kan sette på “Ting-jeg-må-gjøre-før-jeg-dør” lista si! (ikke at jeg har opplevd det, men HALLO! Det ser vilt ut!)
  KOS DEG og fest med måte ;)

  Comment by Mariann — 18/01/2013 @ 19:06
 2. Må si at det er noen helt fantastiske bilder du tar! Skjønner ikke hvordan du greier det..

  Comment by Maren — 18/01/2013 @ 19:16
 3. Tiden har gått så utrolig fort, føles ut som om det var i går du dro og jeg gledet meg til å følge deg jorden rundt. Tenk at du snart er i mål. Det har vært en fryd å reise med deg, dine ord og bilder har gjort slik at jeg har dratt jorden rundt også, til tross for frykten min for å forlate det trygge. Du er så fantastisk flink, tøff, og jeg beundrer deg for alt du har gjort hittil i livet, til og med da du farget håret blått (?), du kledde det også!

  Comment by Vivian — 18/01/2013 @ 19:20
 4. Du MÅ ta deg en tur gjennom flere sør-amerikanske land senere! Seriøst! Og ta deg et spanskkurs før den tid, her snakker ingen engelsk.

  Comment by Aurora — 18/01/2013 @ 19:21
 5. Hater taxisjåfører som prøver å lure meg. Har mang en historie fra Kario-eventyret mitt. God tur videre :)

  Comment by Anette — 18/01/2013 @ 20:19
 6. god tur! <3 karnevalet i Rio blir sikkert helt fantastisk! :D

  Comment by Rebecca — 18/01/2013 @ 20:41
 7. Hæh?! Skal du til siste destinasjon allerede? Så utrolig fort det har gått. Føler nesten at jeg har vært med på tur, jeg. Gleder meg veldig til å få se karneval i Rio gjennom bloggen din. Det må være litt av en opplevelse!

  Comment by Camilla Albertine — 18/01/2013 @ 20:54
 8. HERREGUD, jeg blir nesten misunnelig, ikke sjalu! Har såååå utrolig lyst til å reise til Rio! Men tror ikke jeg tør å fly dit. Utrolig fine bilder, håper du har hatt et fint opphold i Surinam – det virker det mildt sagt som du har hatt ;)

  Comment by Jannicke — 18/01/2013 @ 20:55
 9. Ååå! God tur videre :D håper reisen går fint! Helt utrolig at det blir siste destinasjon. Det har gått utrolig fort! (Syns nå hvertfall jeg:) )

  Comment by Anne Kristine — 18/01/2013 @ 21:12
 10. Jeg likte bildet av katedralen veldig godt. Og av Zuz & Zo. Og av… Skulle vel egentlig gjerne sett hvert eneste bilde du har tatt underveis på turen. Du har ikke planlagt å begynne med salg av eksterne harddisker fylt opp med bilder vel? ;-)

  Gleder meg til å få oppleve Brasil gjennom dine øyne og din penn. Ja, eller tastatur da! Brasil kan tilby alt fra fargesprakende glade mennesker til stor fattigdom. Det er jo også masse kriminalitet enkelte plasser men jeg regner med at du tar dine forholdsregler og med din ring og din karma vil klare deg fint.
  Håper reisen nedover også går like smertefritt som de tidligere etappene.

  Comment by Pål — 18/01/2013 @ 22:02
 11. Fine bilder! Shit, tiden går fort gitt. Men lykke til videre på reisen. Minnene fra Surinam bærer du med deg for alltid, og punktum i Rio, blir det bedre? Kos deg og fortsett å ta vare på deg søta ;)

  Comment by Luisa Fernanda del Mar — 18/01/2013 @ 22:15
 12. Wow tiden går så fort! Jeg føler dagene dine på reis, har vart i noen uker. Men jøje meg. du har jo vært på reis ganske så lenge!

  Comment by Hilde — 18/01/2013 @ 22:20
 13. Surinam virker fantastisk! Den palmeparken og cafeen, woow. Skal du være lenge i Brasil? :) Siden det er siste stoppested, meinte du hadde igjen en stund på reisen din!

  Comment by Elise — 18/01/2013 @ 22:28
 14. Tenk at det så lite og ukjent land kan romme alle de nydelige stedene! Måten du fremstiller det på får meg til å formelig SPURTE til notatblokka så jeg kan skrive “besøke Surinam” under overskriften “ting jeg skal gjøre før jeg dør”. Rio høres så fantastisk ut! Du kommer til å drukne i fjær, glitter og shakende hips rett som det er. :-)

  Comment by Hanna — 18/01/2013 @ 22:40
 15. Uff, jeg må bli flinkere til å kommentere!
  Jeg leser hvert eneste innlegg du skriver å elsker bloggen din! Har en venninne som nettopp begynte i militæret. Jeg er så stolt av henne! Men samtidig skulle jeg ønske at hun var her hos meg. Hvordan klarer du å holde kontakt med vennene dine i militæret og nå på verdens reise….

  Comment by Elisabeth — 18/01/2013 @ 23:22
 16. Wow! Gleder meg til karnevall-bilder!

  Comment by stine friis — 18/01/2013 @ 23:28
 17. Diggbar overskrift og diggbart innlegg. TENK at det er siste dest. Det er sinnsykt.!!

  Comment by Siv — 19/01/2013 @ 10:16
 18. Var på besøk hos familie i Brasil (med base i Rio) i tre uker i fjor, og det er noe jeg aldri kommer til å glemme. Gjorde aldri de typiske turisttingene som sukkertoppen og jesusstatuen, men det var så mye mer interessante ting der. Se favelaene, spis masse god mat (spiste den beste thaimaten i Rio av alle ting), gå på toppturer for å se fantastisk utsikt (innebærer jungeltur da, men noen øgler er bare gøy), sitt på strandkafe ved ipanema og spis reker, drikk øl og se på alle de sinnsyke gateartistene, dra på academia de cahaca og drikk den beste caipirinaen og spis god mat, dra til Lapa og fest i gatene (rio scenarium er også en opplevelse i seg selv), og se på trappa, stå på rulleskøyter i gatene på copacobana på søndager, dra til santa theresa. Hvis du vil ta deg en tur utenom er Buzios og Persepolis flotte steder.

  Oi, dette ble bare masse masse surr og drømmer fra min side. Skal tilbake neste år, og med en gang jeg hører Rio blir jeg litt småforelska åpå nytt :) Kos deg masse, med din innstilling til livet kommer du til å synes det er helt fantastisk! Nå skal jeg slutte å bable. God tur

  Comment by Nina — 19/01/2013 @ 10:19
 19. Utrolig fine bilder! Har så lyst til å reise til Rio, jeg får vel bare leve Rio gjennom deg ;-) Ha en god tur!

  Comment by Marielle — 19/01/2013 @ 12:59
 20. Er Surinam å anbefale å reise til?
  Kor lenge skal du vere i Brasil?

  Comment by Gunnvor — 19/01/2013 @ 18:01
 21. Kos deg på karneval, gleder meg til å lese om opplevelsene i Brazil.
  Min tur neste gang!

  Comment by Mari — 19/01/2013 @ 18:39
 22. God tur videre!! :) Det blir nok fantastisk med karneval :D Gleder meg til å se bilder og høre mer!

  Comment by Elise — 19/01/2013 @ 22:02
 23. Høres ut som du har kost deg masse i Surinam! Håper du får det enda bedre i Rio!

  Comment by Lise-Marie — 20/01/2013 @ 16:20
 24. Åh, jeg skal også til Rio når det er karneval! :D Skal du bo på sofa da også eller blir det hostel/hotell? :)

  Marie svarer: Jeg skal sofasurfe! Så gøy! Kanskje vi sees :)

  Comment by Lena — 20/01/2013 @ 21:11
 25. Gavin vil også ha postkort, jo! Fnis.

  Comment by » Gavin. — 20/02/2013 @ 00:02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment