January 20th, 2013

innrykk i superhæren

Jeg blir så trøtt av å alltid snakke om meg selv, la oss heller snakke om dere. HVEM ER DERE?
Si meg, hvor bor du, hvor gammel er du, hva driver du med og hvordan fant du bloggen min?

I’m so tired of always talk about me, let’s talk about you for a while! WHO ARE YOU?
Tell me, where do you live, how old are you, what’s your life about and how did you find my blog?

129 Comments »

 1. Jeg er 15 år, fra Bergen, går på skole, fotball og er ellers med venner, hvordan jeg fant bloggen din husker jeg ikke, men tror det kan ha vært på bloglovin ;)

  Comment by Maren — 20/01/2013 @ 09:40
 2. Jeg heter Kristin, bor i Lom, Oppland, Norway. :) Jeg er 17 år gammel, og fyller 18 i desember en gang! Jeg er like gammel som annais, og begynte å lese bloggen din fast etter at laget header (eller var det design?) til henne.

  Jeg likte (..liker) bloggen din så godt på grunn av kreativiteten din! Jeg syntes det var så kult at du sto midt på et jorde med vinger på ryggen, og med ryggen til kameraet – og ikke klistret på et falsk blogg-smil som alle andre. At du brukte de kreative metaforene, som fortsatt får meg til å trekke på smilebåndet<3 Jeg likte at du var jente i militæret, at du hadde tiss i bånd, gullerotsjef, kjøttdisk, supermeter, og at du brukte photoshopen din til noe annet enn å glatte over kviser! Du gjorde, og gjør, noe annerledes – noe som jeg savnet da – og gleder meg over deg i dag. Liker'e! smil

  Comment by Kristin vs — 20/01/2013 @ 09:47
 3. Jeg er en 25 år gammel medisinstudent som for tiden bor i Ungarn. Husker ikke helt hvordan jeg kom over bloggen din, men jeg fortsatte å lese den fordi dine opplevelser minner meg om livet mitt før jeg startet på medisinstudiet da jeg reiste mye rundt i verden og ristet fra meg ;) Det du skriver holder reiselysten min levende, selv om det egentlig er litt selvpining for meg å lese om alt det fine du opplever mens jeg sitter og drukner i bøker. Men jeg VET at jeg skal reise mer senere og det holder du liv i!

  Comment by Mari — 20/01/2013 @ 09:52
 4. Heisann!
  Jeg heter da Caroline, kommer opprinnelig fra Thailand, har bodd i Norge over halve livet mitt! Jeg fylte 17, den 17 januar. I fritiden min, går for det meste tiden til skolearbeid, venner og kjæresten. Ellers så liker jeg å reise til hjemlandet mitt, prøver å utforske nye steder, slik at jeg kan anbefale folk jeg kjenner! Når jeg blir eldre har jeg så utrolig lyst til å utforske et annet kontinent :)
  Jeg fant bloggen din da du var i militæret, det var en blogger som linket deg, og siden den gang har jeg fulgt bloggen din!
  Ha en fin dag Marie :)

  Comment by Caroline — 20/01/2013 @ 10:03
 5. Jeg er Mariann, fra lille Rjukan (hvor du var på øvelse en gang!)
  18 år (19 på tirsdag) som fortida drar seg gjennom siste året Videregående – realfag, jobbet mine siste måneder på museet (hvor dere var innom når dere var på øvelse!) og venter og skal starte å trene igjen til FOS!
  Fant vel bloggen din via Google (?) søkte militær om jeg kjenner megselv rett.. Og det har gitt meg masse inspirasjon, og jeg gleder meg til å bli grønn/blå!

  Comment by Mariann — 20/01/2013 @ 10:06
 6. Mente jobber .. Damn you autocorrect!

  Comment by Mariann — 20/01/2013 @ 10:07
 7. Gavin e (etter)navnet med snart 22 år på jorda. Æ trene og spis som en anna tulling fordi; 8 april. trer æ inn i kongens klær – igjen og frem til da skal æ bi maskin!
  Kordan fant æ dæ? Ei uke før innrykk (desember ’11) satt ei ganske smånervøs pia og søkte opp og i mente om alt som va mulig å finne om militæret. Siste natta hjemme prioriterte æ heller dine militærbokstava enn nattesøvn, og det gjor så æ nesten forsov mæ. Ha ha! Men det va så verdt det, for æ gikk fra ei usikker, skjelven jenta til å bi stålbestemt og va sikker på at æ hadde gjort et rett valg. Æ e heldig som fant bokstavan dine og en dag, langt der fremme, så skal æ gå i dine fotspor. I ei anna avdeling riktig nok, but still. Så dersom du en dag e innom Oslo, så kan du vite at det e din fortjeneste at Gavin står utfor slottet å passe på kongen.. og du e hjertelig velkommen til å hilse på!

  Fnis! :-)

  Comment by - Gavin. — 20/01/2013 @ 10:21
 8. Hei, Marie! Jeg er 18 år og kommer fra et lite tettsted like utenfor Haugesund (45 min!). For øyeblikket går jeg mitt siste år på VGS, nærere bestemt påbygg. Jeg fant bloggen din ved en tilfeldighet. Jeg drev å søkte etter litt background information om Forsvaret, og så dukket du opp blant de mange hundre treffene Google la frem. Har siden ansett deg som en av mine favoritt bloggere!

  Jeg har også et spørsmål angående livet som mediegrafikerlærling ved Forsvaret: Hvor store krav har de til lærlingens kunnskaper rundt programmer, design, komposisjon osv?

  Comment by Oda Kristine — 20/01/2013 @ 10:21
 9. Jeg heter Sigrid, og er 19 år. Jeg studerer psykologi i Oslo, men tilbringer likevel mesteparten av tiden hjemme-hjemme (sånn, på fjellet, ca. 3 timer unna Oslo- mot vest). Det vil si hos mine eller kjærestens foreldre. Han bor fortsatt her, nemmlig – så med en gang jeg har fri, drar jeg til ham. Jeg har hatt ferie siden 29. November, og begynner igjen i morgen, så jeg har vært her og jobba hele den tida :) Eh, jeg husker ikke hvordan jeg fant bloggen din i det hele tatt, det føles som at jeg har lest den siden tidenes morgen. Jeg tipper jeg fant den via en blogganbefaling! :p

  Comment by SigridU — 20/01/2013 @ 10:24
 10. Eg bor litt hjemme og litt på kaserna, fyller veldig snart 20 år! Eg fant bloggen din gjennom en skoleoppgave, og bloggen din (du) har videre inspirert meg til å være i forsvaret. Og nå er eg ett stykke lykkelig flysoldat!

  Comment by Tonje — 20/01/2013 @ 10:28
 11. Vel, jeg heter Rebecca og er 17 (snart 18) år og er stuck i midten av videregående, går vanlig SSP med Realfag, ikke så spennende, og er fra Lillestrøm :) Aner ikke hvordan jeg fant bloggen din, i og med at det er så lenge siden! Jeg måtte bla tilbake i arkivet ditt for å se hvilke innlegg jeg fortsatt kjente igjen, og fant ut at jeg har vært her minst siden September i 2010! :o Så hvordan jeg fant bloggen din husker jeg virkelig ikke, men jeg har i alle fall vært en stor fan av bloggen etter at jeg gjorde det :) Husker det var litt ille det første året, var jo helt nyforelsket i alle tekstene dine, “supermarie ditt og supermarie datt” var det eneste jeg snakket om, det fikk i alle fall vennene mine til å lese bloggen din også da, ok, herregud, nå føler jeg meg litt som en stalker, vil bare si at jeg ikke er det.. Er bare veldig inspirert og blir så glad av å lese bloggen din :D Vet jeg har vært utrolig dårlig til å kommentere, var kanskje litt flinkere før, men så var det en periode jeg bare var en usynlig leser igjen. Men det har alltid vært så vanskelig å kommentere, for du er så flink til å sette ord på ting, og, vel, det er ikke jeg, hehe :D Livet mitt er dessverre ikke like spennende som ditt, så det var vel alt :D

  Comment by Rebecca — 20/01/2013 @ 10:31
 12. jeg heter Christina, 16 år fra Bærum og jeg leser bloggen din fordi du er min aller største inspirasjon, og fordi jeg har et enormt ønske om å en gang få muligheten til å gjennomføre en slik reise som deg. ALDRI SLUTT Å BLOGGE!!!

  Comment by Christina — 20/01/2013 @ 10:41
 13. 18 år gammel jente fra byen under paraplyen, eller skyen. Jeg faktisk ikke hvordan jeg fant bloggen din – har vært fastleser siden 2010.

  Comment by Karoline — 20/01/2013 @ 10:45
 14. Hei på deg !
  Jeg er en 20 år gammel jente fra Jessheim. Jeg jobber nå frem til jeg skal i luftforsvaret i september ;) jeg husker ikke hvordan jeg fant bloggen din egentlig, men det er iallfall lenge siden jeg begynte å lese den!

  Comment by Astrid Marie — 20/01/2013 @ 10:46
 15. Jeg er Vilde, og jeg går for tiden på folkehøgskole ikke så langt fra Molde! Jeg er 19 år, og husker ikke helt hvordan jeg fant bloggen din. Det begynner å bli en stund siden, nå :)

  Comment by Vilde — 20/01/2013 @ 10:57
 16. Jeg heter Julie og er 17 år gammel. Jeg kommer fra et lite sted som heter Sætre (uttales Seter for alle som bor der) som ligger rett ovenfor Drøbak. Jeg er hobby fotograf, og har en forkjærlighet for Photoshop. Jeg og en venninne kjedet oss på skolen og begynt å snakke om blogger, da hun viste meg bloggen din. Dette var en stund før du designet F-16 baby’n din :)
  Det rare er at jeg har en plan for fremtiden min etter videregående: Utdanne meg som Grafisk designer, og så reise jorden rundt. Etter at jeg fant bloggen din endret dette seg til grafisk designer i forsvaret, og deretter jorden rundt. Hvorfor følger du planen min???
  Digger forresten bloggen din og ønsker deg masse lykke til i Brasil :)

  Comment by Julie Iversen — 20/01/2013 @ 11:01
 17. 25, Drammen, jobber som lærer på videregående og har fulgt bloggen din så lenge at jeg ikke husker hvordan jeg kom over den. Er en av disse passive leserne, men jeg setter stor pris på arbeidet og tiden du legger ned i bloggen din. En stor inspirasjon.

  Comment by Nina — 20/01/2013 @ 11:11
 18. Jeg bor i en liten bygd i Nordland som heter Steigen. Jeg er 15, og livet mitt er vel helt som livet til en 15åring skal være. Jeg går siste året på grunnskolen, jobber på en café i helgene, og ellers er jeg med venner, rir, danser, leser(bloggen din) bøker, osv. Jeg husker ærlig talt ikke hvordan jeg fant bloggen din, men jeg husker den videobloggen der du spiser pølse i lumpe, og den der du (og eksmannekjøtt) blåser opp den ballongen. Haha, det var ivertfall i min supermarie-startfase.

  Comment by Maren — 20/01/2013 @ 11:11
 19. 20 år ung og eventyrlysten!
  ferdig med garden i september 2012, jobber som lærer nå, og skal ut og reise fra midten av mars! huhei! husker ikke hvordan jeg fant bloggen din. Jeg har i alle fall vært med i tre / fire år :)

  Comment by Eirin — 20/01/2013 @ 11:17
 20. Jeg er 21(hurra, bursdag idag!), bor i Drammen hvor jeg studerer sykepleie! :)
  Dimmet fra Hæren for et år siden, men har i ettertid innsett hvor mye jeg har savnet det. Vurderer en karriere der EET (vel etter endt utdanning :p)
  Jeg har fulgt bloggen din en stund, usikker på hvor lenge, men det føles lenge :)
  Fortsett å blogg, blir glad hver gang jeg klikker innom her. Du har et stort talent!:)

  Comment by astrid :) — 20/01/2013 @ 11:19
 21. Jeg heter Sol! Jeg er (snart) 20 år gammel, bor i Mo i Rana (verdens navle…), og dagene blir fylt med jobb. Går og lengter etter at jeg selv skal legge ut på backpacking i April, og bloggen din får meg til å lengte eeeenda mer! Husker ikke hvordan jeg fant bloggen din, men det var en stund før du dro i militæret! Husker jeg og lillesøster satt og diskuterte deg og livet ditt rundt middagsbordet, og mamma syntes vi var “helt teite” da hun fant ut at vi prata om en ingen av oss kjente.

  Comment by Sol — 20/01/2013 @ 11:25
 22. Jeg bor i Haugesund, er snart 17 år, blogger, er med venner, jobber og går på skole. Jeg fant bloggen din gjennom at ei venninne på facebook likte et innlegg :)

  Comment by solveig birta — 20/01/2013 @ 11:39
 23. jeg er en norsk kjemistudent i østerrike som ikke helt klarer å komme på hvordan jeg fant deg, jeg tror det var etter en avisartikkel for noen år siden, litt usikker. jeg har i hvert fall ikke dratt herfra siden den gangen!

  Comment by vanja — 20/01/2013 @ 11:55
 24. Jeg er en jente på 19 år, som går på folkehøgskole! Jeg har lest bloggen din kjempe lenge, og kan ikke huske hvordan jeg fant den :)

  Comment by Hilde — 20/01/2013 @ 11:58
 25. Hei!
  Jeg er Tone Angelika. Bor i Oslo, er 26 år, og tar for tiden studiekompetanse og et par ekstrafag, slik at jeg kan komme inn på høyskolen til høsten!
  Jeg bare ramlet over bloggen din en gang for lenge siden, og har fulgt deg siden. (jeg er dog elendig til å kommentere på blogger, men har begynt å bli bedre på det!)

  Comment by Tone Angelika — 20/01/2013 @ 12:04
 26. bor i nærheten av Trondheim, er 17 (18 om 20 dager) og går på vgs. Husker ikke hvordan jeg fant bloggen din, da det er så lenge siden, haha :)

  Comment by Elisabeth — 20/01/2013 @ 12:07
 27. Hei :-) jeg er 15 år fra Rennebu i sør-trøndelag. På fritiden spiller jeg saksofon, sitter i styret i AUF, og venter på at snøen skal smelte så jeg kan kjøre motorsykkel. For noen år siden leste jeg bloggen til ei jente som var stor fan av deg, og siden har jeg vært fan også. Elsker humoren din! ;-D

  Comment by Marthe — 20/01/2013 @ 12:13
 28. Jeg liker å lese om deg jeg! er så misunnelig på deg og elsker å lese om alle de forkjellige stedene du er.
  Jeg heter Jeanett bor i Bergen og er 18 år. Jeg husker jeg fikk høre om bloggen din når jeg så videoen din på “under the spotlight”. Jeg har selv psoriasis så jeg tror det var derfor jeg kom over den og nå leser jeg den hver dag.

  Comment by Jeanett — 20/01/2013 @ 12:19
 29. Maren, 20, student i Trondheim i år, var gardist i HMKG musikktropp i fjor. Det beste året i mitt liv. MÅ få en karriere innen Forsvaret, håper de trenger sykepleiere..

  Comment by Maren — 20/01/2013 @ 12:34
 30. Jeg er 19 år og bor egentlig i Oslo, men akkurat nå bor jeg på KNM Harald Haarfagre – og er rekrutt i luftforsvaret :-) Jeg har lest bloggen din så lenge jeg kan huske (aner ikke hvordan jeg fant den), lenge før du skulle inn i militæret. Det var du som motiverte meg til å søke! Masse takk skal du ha :-)

  Comment by Eline — 20/01/2013 @ 12:41
 31. hvor bor du, hvor gammel er du, hva driver du med og hvordan fant du bloggen min?:

  Oslo, Kjelsås
  18 år
  Siste året på vgs og jobber litt på si
  Fant den mens du var i militæret for jeg var intrisert i det, og har bare fulgt deg siden :)

  Comment by Oda — 20/01/2013 @ 12:48
 32. Bor i Vesterålen i Nordland, blir 20 i august og akkurat nå leter jeg etter jobb :) Fikk høre om bloggen din for noen år siden fra en venninne og har vært fast leser siden da! Kos deg i Brasil <3

  Comment by Ingrid — 20/01/2013 @ 12:49
 33. Jeg heter Marielle, er 13 år og jeg spiller håndball. Jeg fant bloggen din gjennom blogkeen, du hadde skrevet et innlegg og den kom på forsiden så jeg klikket meg på bloggen, og vips! Jeg er blitt fast leser :-)

  Comment by Marielle — 20/01/2013 @ 13:12
 34. Bor i Rainbow, Vic i Australia og jobber i en koselig bar der atm. Skal reise litt rundt i Australia og så skal jeg på samme reise som du tok i India, din skyld! :) Jeg er 19. Husker ikke når eller hvordan jeg fikk høre om bloggen, men det er 2++ år siden? Endelig en blogg som man faktisk kunne lese. Enda mer inspirerende nå som du reiser.

  Comment by Lisa — 20/01/2013 @ 13:27
 35. Mari fra Stavanger, 22 år, studerer i Kristiansand, jobber på klatresenter i Stavanger av og til. Husker ikke hvordan jeg fant bloggen din, men jeg er jammen glad for at jeg fant den! :-D

  Comment by Mari — 20/01/2013 @ 13:38
 36. Som man roper i skogen får man svar, so here it goes:
  Jeg er 35 år gammel, iallefall på papiret. Jeg bor såvidt sør for hovedstaden sammen med kjæresten min. Jeg kaller ham sjørøveren, fordi han elsker pirater, og fordi han for snart 5 år siden kom seilende inn fra venstre og røvet hjertet mitt. Nå drømmer vi om småbruk og et par frittgående kjæledyr, mens jeg slår ihjel tiden med å ta en bachelor på BI – bedre sent enn aldri…Så alt i alt kan man si at livet leker!
  Bloggen din oppdaget jeg for et par år siden tror jeg det må være – og hele tiden har det vært en girl power-boost! Nå bare nyter jeg å følge deg på eventyr, fytti katta du er modig! Jeg kan være enig i at det ikke nødvendigvis har noe med hell å gjøre at du er der du er, det krever målrettet arbeid og fokus å få til det du gjør – men motet kan ingen ta fra deg! Kos deg på tur, Marie :)

  Comment by Vibeke Lie — 20/01/2013 @ 13:40
 37. Jeg heter Jeanette, er 20 år gammel om under 2 mnd og bor i Elverum! Jeg jobber for tiden på Bik Bok og har et friår fra skolen :) Hvordan jeg fant bloggen din? Det er så lenge siden at det husker jeg faktisk ikke! Men det var helt i starten av bloggingen din :) husker jeg syntes du hadde så kul header! :D Og her er jeg enda, ikke alltid like flink til å kommentere, men jeg er sikker på at jeg har lest alle iinnleggene på bloggen din!

  Comment by jeanette — 20/01/2013 @ 13:43
 38. Jeg heter Maria, er 16år (snart 17), og bor i Sandefjord. Går vg 1, på formgivningslinja siden jeg elsker å tegne. Også får jeg generell studiekompetanse så jeg kan studere etterpå :) Har så lyst til å ta et år i millitæret, og så studere om utvikling (fattige land, hvorfor det er sånn osv.), også håper jeg at jeg kan få en jobb i Unicef eller noe lignende. Har så lyst til å gjøre en forskjell i verden! Hjelpe de som trenger det mest, og gjøre urettferdighetene og skeivfordelingen litt mindre. Har også veldig lyst til å reise verden rundt sånn som deg, og du inspirerer meg så myyye! Du er SUPER!

  Jeg fant bloggen din i fjord, eller forrigefjord, når jeg søkte rundt på millitæret, og det er jeg så glad for. Elsker bloggen din, og deg! Du burde skrive en bok eller noe, den hadde vært like rå som deg! <3

  Comment by Maria — 20/01/2013 @ 13:53
 39. I går kom en eldre mann innom jobben min. Han spurte hvor gammel jeg var, om grunnen til at jeg jobbet var den kommende russetiden som stod meg i vente. Jeg svarte at nei; jeg vil ut å reise.
  Han responderte med: “gjør det. hadde jeg kunnet leve livet mitt om igjen, ville jeg samlet sammen så mange penger jeg kunne og reist. Over hele verden. Men på den tiden hadde vi ikke de samme mulighetene.”

  Jeg vil reise alene, slik som deg. Fordi jeg føler ingen er som meg. Det er ingen jeg kunne tenke meg å reise rundt med i 6+ måneder, som vil oppleve verden på samme måte og samme steder.
  Jeg har utrolig mange venner, fordi jeg kommer så godt overens med andre mennesker. Men som alle sier, så er jeg en helt annen person. Vet ikke hvor mange ganger jeg har fått høre at jeg er så annerledes enn alle andre de har møtt. “Du gjør ting som ingen andre tør, eller drømmer om”.

  Og Marie. SuperMarie. Du er nok den første jeg ser meg selv i. Jeg kan se meg reise rundt med en som deg! Og det synes jeg er ganske sykt, fra min side. At jeg faktisk har funnet det. Jeg vil filme hele opplevelsen.

  Så deg da du var på Norway Cup noen år tilbake. Turte desverre ikke å gå bort, da jeg tenkte at nei, herregud… jeg er for stor til å løpe bort til en blogger og si at jeg leser bloggen hennes.. Burde jeg jo gjort!!

  Si ifra neste gang du vil reise jordkloden på tvers!

  Comment by Charlotte — 20/01/2013 @ 13:59
 40. Jeg er Silje, bor i Grimstad, studerer dataingeniør og er 26 år.
  Fant bloggen din gjennom en avisartikkel som ble skrevet om deg. Om at du blogget fra/om militæret.

  Fantastisk blogg du har, leser hver dag, men er ikke så veldig på å kommentere.
  Må du kose deg masse på siste del av verdensreisen din. Du er knalltøff som drar helt alene!

  Ønsker deg en nydelig søndag Marie! :-D

  Comment by Silje Jensen — 20/01/2013 @ 14:04
 41. Hei hei.

  Æ hete Lena og bor i Trondheim. 34 år og veldig fan av bloggen din :) Et par år siden jeg snubla over Supermarie, kan ikke huske hvordan. Tror jeg leste om deg i en nettartikkel og fant ut at dene dama måtte jeg sjekke ut! Falt for bloggen med engang. Liker bildene du legger ut, de gode ordene du får ned og alt du deler med oss. Er innom daglig for å se hva slags visdomsord du har lagt igjen eller kanskje er det noe å le av denne gangen, drømme seg bort i bildene og diktene dine.Du virker som ei supertøff dame som takler militæret og den O store verden på en glimmrende måte. Kos deg på ferden videre :)

  Comment by Lena — 20/01/2013 @ 14:11
 42. bor i oslo, er 20 år og studerer foto.
  haha, ganske artig historie om hvordan jeg fant bloggen din faktisk. jeg hadde vært innom her lenge før du skulle inn i militæret og jeg husker jeg leste et innlegg hvor du hadde nevnt mannekjøtt og dr.phil. kanskje noen måneder senere var jeg innpå en annen blogg hvor noen hadde skrevet mannekjøtt, og så tenkte jeg at det hørtes kjent ut. leste kommentarfeltet så var det flere lesere som sa; det var MARIE som var først å si mannekjøtt, slutt og herm!!!” + en link til din blogg og etter det fulgte jeg deg på bloglovin.

  Comment by hanna — 20/01/2013 @ 14:34
 43. Jeg er 22 år. Har droppet ut av studier fordi jeg har glemt hva jeg vil bli når jeg blir stor. For tiden bor jeg hjemme i kjelleren hos mamma og pappa og jobber som ekstravakt på en byggvarehandel. Ikke drømmen, men det er greit som en nødløsning mens jeg prøver å komme på hva jeg har lyst til. Vet ikke helt hvordan jeg fant bloggen din. Men det er en stund siden, og jeg er veldig glad jeg gjorde det. Smil!

  Comment by Camilla Albertine — 20/01/2013 @ 14:46
 44. Hei marie! Jeg heter Henriette, bor på et lite sted som heter Jevnaker. Er 19 år og har fulgt bloggen din i noen år. Det var en venn av meg som anbefalte bloggen din til meg, siden denne personen visste at jeg hadde et stort ønske om å komme inn i forsvaret. For meg viste det seg å bli 10 måneder med mange brev frem og tilbake med forsvaret for og komme inn. Men endelig fredag forrige uke (11,jan) fikk jeg endelig brev fra forsvaret om at min helseprofil ble endret, og at jeg er tjenestedyktig! Lykke :D
  Og jeg vil takke deg for inspirasjon med din tid i forsvaret( og ikke minst reisen din) det har gitt mye pågangsmot, noe som har vært nyttig etter alle brevene med avslag! Så tusen takk, også må du ha en superfin tur videre, det fortjener du!
  Klem fra hun som endelig er tjenestedyktig :)

  Comment by henriette hummel — 20/01/2013 @ 14:48
 45. Hei Marie! :) Eg heiter Signe og er 17. Kjem frå Seljord i Telemark, og går på ein veldig kosleg internat-vgs i Telemark (Kvitsund).. Hugsar eg rett, fann eg bloggen din via Lise Ripnes sin blogg: lissis.blogspot.no :) kos deg vidare på turen din!

  Comment by Signe — 20/01/2013 @ 15:54
 46. Jeeeeeeg er ei 17 år gammal jente som går på skole og pendler kjedelige 3 timer HVER ukedag for å komme til-og-fra skolen. Ellers så danser jeg hiphop og har en indre grønn en i magen som egentlig bare VENTER på å få komme ut etter videregående (litt din skyld, mehehehe)!
  Ellers så bor jeg bor i et stygg-sjarmerende lite tettsted kalt Krokstadelva (uttales Kråkkstælva med “hul” L på ekte dialekt) og jeg husker egentlig ikke hvordan jeg fant bloggen din, men jeg tror det var gjennom en annens blogg… og det er et par-tre år siden, ellerno. Husker iallfall at du nesten akkurat hadde hoppet inn i de grønne rekker!

  Fortsett å snakke om deg selv, du er interessant, hihi!

  Comment by Linn-Elisabeth Halvorsen — 20/01/2013 @ 15:57
 47. Haha, dette var en ny vri.. Jeg er ei 19 år gammel jente fra et lite sted i Nord-Norge, som nettopp har flyttet til Oljehovedstaden etter å ha bodd tre måneder i Kambodsja. Her i Stavanger holder jeg på med en bachelor i reiseliv, som jeg tok første semester av i Kambodsja.

  Jeg husker ikke helt hvordan jeg fant bloggen din, tror det var ganske tilfeldig for to-tre år siden. Men jeg ble i alle fall veldig fascinert over hvor bra du skriver, og har fulgt med mer eller mindre fast siden da. Ekstra spennende er det å lese nå som du er ute i den store verden, for det er noe jeg har en stor drøm om å gjøre selv også. Ü

  Stå på videre, du er super!

  Comment by Renate — 20/01/2013 @ 16:09
 48. Som navnet sier er jeg Mari, bor i Norges nordligste by og har fulgt bloggen din siden du gikk i grønt. Husker ikke helt hvor jeg fant den, men tror det var i en kommentar hos en annen blogger der jeg ble nysgjerrig på navnet “supermarie”. Et klikk også var jeg hekta…

  Comment by Mari — 20/01/2013 @ 16:12
 49. 18 år, kjem frå jølster, som e ei lita bygd (finaste bygda, hehe) i sogn og fjordane. eg går tredje og siste året på medium og kommunikasjon, og e veldig interessert i foto og journalistikk, og lika ellers mote, musikk og reise! prøvde å tenke ut korleis eg fant bloggen din, men eg huska faktisk ikkje. har lest den veldig, veldig lenge. du skrive så bra og fint, stor respekt for deg som reise verden rundt aleine. drømme om å gjer det samme en dag!:))

  Comment by siv kristin — 20/01/2013 @ 16:22
 50. Jeg er forsatt andrea, jeg bor i bartebyen, er 20år og jobber. Og jeg digger at du fortsatt har leopard-bakgrunnen jeg sendte deg på twitter. fnis. Hvordan jeg fant bloggen din husker jeg ikke, kan hende jeg leste om den i en nettavis? Eller noe sånt.

  Comment by andrea sundberg — 20/01/2013 @ 16:35
 51. Hei! Jeg heter Lina, 18 år, bor i Skjåk og går siste året på påbygging på Otta. Har akkurat flyttet på hybel for det siste året, begynner å bli lei av nesten 3 t. med buss om dagen. (+ Greit med hybel til russetida, hehe)
  Jeg har lest bloggen din så lenge jeg kan huske omtrent (sikkert 3 år elns.) Men tror dette er en av de første gangene jeg kommenterer. Skal skjerpe meg, om du virkelig vil ha flere kommentarer (om jeg var blogger hadde jeg syntes det var slitsomt å måtte lese en haug med kommentarer hver dag) skal jeg gjøre mitt for å få et postkort! Fordi det hadde vært så stas. Over og ut! :)

  Comment by Lina — 20/01/2013 @ 16:43
 52. Heei:) Fannt bloggen din da jeg søkte på blogger om jenter i forsvaret!:) Er 17 år og går i 2. kl og utrolig usikker på hva jeg skal gjøre når jeg er ferdig med vgs, så vurderere sterkt et år i førstegangstjenesten, bare for å gjøre noe heelt annet + det ser utrolig spennende ut:) Digger bloggen din og har lyst til så mye av de samme tingene du gjør, reise osv… Forbilde asså!:D

  Comment by Sofie — 20/01/2013 @ 16:51
 53. Jeg bor i Stavanger og blir 27 år i februar. Jeg er lidenskapelig opptatt av så mangt, elsker å skrive, brenner i ny jobb i morgen (iiiiik!!!) og fant bloggen din … Husker ikke, det er liksom en de fleste vet om, hehe.

  Comment by Luisa Fernanda del Mar — 20/01/2013 @ 17:04
 54. Hei! Jeg heter Camilla Alexandra, jeg blir 17 om noen dager, og har fulgt bloggen din i 2 år(?). Husker absolutt ikke hvordan jeg fant den, var vel en eller annen som tipsa om det på sin egen blogg. Uansett, jeg elsker bildene dine, (tidligere) jobben din og hvordan du skriver, og freaket ut da du i fjor sommer kommenterte på min egen blogg.. Det endte opp med fangirling på høyt nivå, for å si det sånn!

  Helt siden du dro ut på verdensreisen din har jeg fulgt bloggen din enda nøyere, fordi du praktisk talt lever min egen drøm akkurat nå. Heldig. Sier bare lykke til videre, og nyt Brasil!

  Comment by Camilla — 20/01/2013 @ 17:07
 55. Kommer fra Oslo, men er foreløpig stasjonert i nord i hærens sanitetsbataljon! Forsvaret yee:) Fant bloggen din helt tilfeldig for noen år siden, har fulgt den siden:)

  Comment by Cecilie — 20/01/2013 @ 17:10
 56. Bor i Halden, blir 19 år, driver masse med fotografering og musikk – pluss at jeg prøver å trene og holde en bra form og har lest bloggen din i evigheter så hvordan jeg fant den husker jeg jammen ikke.

  Comment by Juliane Sofie — 20/01/2013 @ 17:23
 57. Jeg er snart 23, jeg bor i Oslo og jeg studerer på Blindern. En jeg studerte med før fortalte meg om bloggen din og sa “jeg tror du kommer til å like den!” and I sure did!

  :D

  Comment by Abril — 20/01/2013 @ 17:23
 58. Jeg heter Helene og er 22 år gammel. Jeg bor i Oslo og studerer journalistikk, og har veldig lyst til å intervjue deg for et portrett intervju til sommeren :)

  Comment by Helene — 20/01/2013 @ 17:28
 59. Haha, sexy bilde – søte deg!
  Well you asked for it – Jeg bor for øyeblikket i London, men er fra Stavanger. Jeg er 20 år, og for ett år siden reiste jeg jorda rundt med ei venninne. Savner det sånn, spesielt når du tar meg tilbake – gang på gang! Jeg er tilbake på skolebenken hvor jeg studerer journalistikk & psykologi. Jeg ANER ikke hvordan jeg fant blogger din fordi jeg har lest den så lenge. Husker deg ekstra godt for tiss-i-bånd! Du inspirerer gang på gang! Nyre/hjerte

  Comment by Liva Adéle — 20/01/2013 @ 17:40
 60. Hei! Jeg heter Lise-Marie, er 19 år og bor i Asker, Norge. Jeg studerer spesialpedagogikk på universitetet i Oslo og trives der. Har nettopp begynt på andre semester! Husker ærlig talt ikke helt hvordan jeg kom inn på bloggen din, hjelp, tror jeg lette etter bloggere som reiste rundt verden!

  Comment by Lise-Marie — 20/01/2013 @ 18:07
 61. Ylva, 17 (snaart 18) fra Lørenskog. Går på vgs, fjellet og ski, og fotograferer det meste. Du inspirerer med tøffheten din, at du tørr å reise verden rundt alene og dele det med oss. Jeg husker egentlig ikke hvor og når jeg kom over bloggen din, men det er en stund siden. Har kikket innom litt iblant før, men har vært her dag,og siden desember i fjor. Tenker å fortsette med det. Kos deg videre på turen din, gleder meg til å følge med videre! Smil! :))

  Comment by Ylva — 20/01/2013 @ 18:19
 62. Jeg blir ikke trøtt av å lese om deg! Selv storkoser jeg meg med å lese bloggen din, og angrer en smule på at jeg ikke valgte å reise et år før jeg begynte på skolen. Nå skal det sies at jeg går Forsvarets Ingeniørhøgskole og at det er forsvarsinteressen som sørget for at jeg begynte å lese bloggen din, men jeg har alltid ønsket å reise og oppleve nye ting! Nå har jeg 4,5 år igjen forpliktet til Forsvaret, men klager ikke av den grunn – jeg stortrives, og gleder meg som et barn til å reise til Bergen (av alle ting) på vinterøvelse neste uke. Blir en liten opplevelse det også. Jeg er nettopp fylt 21, begynte FIH rett fra vgs og satte stor pris på å flytte til Lillehammer, starte et helt nytt liv og flytte akkurat så langt vekk fra indre Østfold at jeg reiser hjem bare når jeg har tid og lyst!
  Du er super, Marie! God tur videre :)

  Comment by Silje — 20/01/2013 @ 18:23
 63. starten av 20-årene, bor i nuet i Trondheim, studerer – fant bloggen din for lenge siden, men husker virkelig ikke hvordan – tittet innom i ny og ne da du var i militæret, men virkelig blitt fast følger (daglig!) etter du har dratt ut på tur! Var selv og reiste i fjor, men synes det er så spennende å følge med og bli inspirert av andre som reiser! Får jeg bare lyst til å reise enda mer :)

  Comment by Anniken — 20/01/2013 @ 18:29
 64. Jeg er 18 år (i dag!) og bor for tiden i Wales, Storbritannia! :)

  Comment by Inger Nielsen Hole — 20/01/2013 @ 18:38
 65. Kari Hillesland, 19 år fra Haugesund. Fant bloggen din på blogg.no, men ble fast leser da jeg bestemte meg for å reise verden rundt selv :)

  Comment by Kari Hillesland — 20/01/2013 @ 18:38
 66. Jeg bor i nordland, er 23 år og studerer til å bli lærer:) Husker ikke helt hvor jeg fant bloggen din, tror noen anbefalte den for lenge, lenge siden :) Du skriver så nydelig :)

  Comment by Siril — 20/01/2013 @ 18:58
 67. Hei Supermarie! Jeg har aldri kommentert her før, men har fulgt bloggen din helt siden du begynte med verdensreisen! Jeg heter Alva, er 21 år, og bor i USA (jeg flytta dit fra Norge da jeg var 13 år gammel, sammen med familien). Akkurat nå er jeg student på Princeton University, som ligger i New Jersey i USA. Familien min bor i Maryland (ved Washington-DC området). Jeg er på mitt siste år i universitetet og det har vært en veldig spennende opplevelse så langt, jeg trives veldig godt og har lært så mye! Jeg studerer biologi og biofysikk. Jeg fant bloggen din fordi Lissis linket deg på bloggen hennes. Lissis var den første bloggen jeg begynte å lese (for et år siden nå, fant den helt tilfeldigvis), før leste jeg aldri blogger (man leser ikke blogger i USA). Jeg drømmer om å reise og oppleve masse i min nære framtid, og bloggen din inspirerer meg så utrolig mye! Jeg planlegger allerede en tur til Europa sammen med en venninne, så det blir starten på mine reiser! Forresten må jeg si at jeg er norsk (faren min er norsk og jeg er norsk statsborger), men moren min kommer fra Peru (så jeg er halvt-peruansk). På din neste reise annbefaler jeg deg å besøke Peru på det sterkeste, det er et fantastisk land! Jeg snakker spansk flytende, i tillegg til flytende fransk (har gått på fransk skole). Så her får du litt (mye) om meg! Skal begynne å kommentere litt mere nå også… Gleder meg til å få høre om dine opplevelser i Brasil!

  Comment by Alva — 20/01/2013 @ 19:05
 68. hvor bor du, hvor gammel er du, hva driver du med og hvordan fant du bloggen min?
  Spennende! Jeg er 18år, Går på Apotekteknikk, VG3 og Kommer fra Jæren. Er rett og slett usikker på hvordan jeg kom over bloggen din, var innom av og til før og nå etter at du har reist er jeg en fast følger!! :) For en spennende og inspirerende tur du har, Takker for GOD lesning! Klem*

  Comment by ingrid — 20/01/2013 @ 19:16
 69. Kristin, 18 år, går på videregående fortsatt, men har (heldigvis) bare et halvt år igjen. Vet enda ikke hva jeg vil etter det. Fant bloggen din for flere år siden, sikkert gjennom en annen blogg!

  Comment by Kristin — 20/01/2013 @ 19:57
 70. Hei Marie. Super, sådan.
  Jeg heter Lisa. Blir 23 år om en drøy måned. Jeg kommer fra en søt liten kommune på Nordmøre, men bor for tiden i Oslo. Her jobber jeg på Rikshospitalet som bioingeniør ved farmakologisk avdeling. Hvis du er så snill og gir bort eller så (u)heldig at du får et organ, så vil jeg være en av de første du møter på morgenen for å suge blodet ut av deg og ønske deg en fin dag videre. hæhæ

  Fant bloggen din i løpet av videregående en gang (usikker på hvordan eller hvor) og har siden hengt på som en tiss i bånd. Veldig morsomt å følge deg gjennom dette eventyret av en reise. Du er den tøffeste og søteste personen jeg ikke kjenner.

  God reise videre! :)

  Comment by Lisa — 20/01/2013 @ 20:07
 71. Jeg er fra Kristiansund, men bor nå i Oslo. Studerer offentlig administrasjon og ledelse på universitetet, men trives ikke helt med studievalget. Er 19, men fyller 20 i løpet av dette året(Sjokk der). Har sendt brev og klager og legeattester fram og tilbake til vernepliktsverket i snart ett år. Og er nå endelig erklært tjenestedyktig. Så med litt mer mail og brev, så blir det muligens forsvaret til høsten! Endelig er en av mine drømmer innen rekkevidde! HAr planer om å være superflink, og melde meg til utenlandstjeneste. En del inspirert av deg og en annen del av storebroren min. HAr fulgt bloggen din siden du rykket inn i begynnelsen. Har også jobbet på peppes, men det engod stund siden nå. (Måtte le når jeg så at du også hadde jobbet der.) Var også en av leserene dine som kom bort (ganske sjenert og flau) til deg og sa sjøbuse. Innom hver dag, men for dårlig til å kommentere, siden macen min er gammel og sliten, hvor mellomromstasten enten ikke lager mellomrom (blir sittende og trykke på den en million ganger før den reagerer, eller lager syv mellomrom i slengen. Som jeg kommentrerte på det innlegget om forbilde, så er du (og mamma og mormor) et av forbildene mine.
  Så det er meg.
  Trofast leser og en jente med store drømmer.

  Comment by Elin Marie — 20/01/2013 @ 20:09
 72. Kjæære, suupre Marie. Sitter og tenker over hva jeg trenger til jeg selv legger ut på reisen min, og kunne ikke du vært så snill å bare skrevet litt om hvordan du oppbevarer verdisakene dine? (Skriv på godt norsk, slik at ikke brasilianerne gjennomskuer deg!) Går du med pengebelte hver dag? Har du passet bestandig på deg? Og siden du reiser med speilrefleks, hvordan oppbevarer du dette på en tryggest mulig måte? Du har vel kanskje ikke bodd så mye på doorms, men om du har, hvordan oppbevarer du sekken når du drar ut derifra? OG har du med deg myggnett, og har du fått bruk for det?

  Hodet var på feil sted under spørsmålsrunden, så spørsmålene kommer kanskje på litt feil tidspunkt…

  Comment by Sol — 20/01/2013 @ 20:17
 73. Introduksjon skal bli! Annemarie her, trofast leser i mange år. Er 23 år og bor i Bergen, hvor jeg studerer juss. Planen er å dra ut på oppdagelsesferd rundt jorda når jeg er ferdig med studiet :)
  Hvordan jeg fant bloggen din? Hmm… Har lest den så lenge at det husker jeg nesten ikke. Tror kanskje jeg oppdaget den gjennom den “lokale blogger”-greia som Fredriksstad Blad hadde en gang. Du jobbet hvertfall fortsatt på Peppes når jeg begynte å lese bloggen.

  Er egentlig en veldig dårlig leser, med tanke på hvor mange år jeg har lest bloggen din, og hvor lite jeg har kommentert. Men prøver å bli bedre da :)

  Comment by Annemarie — 20/01/2013 @ 20:19
 74. Jeg blir aldri trøtt av at du prater om deg selv :D
  Men jaja, jeg er ei (nesten) 21 år gammel jente som bor på en liten hybel i lille Volda, hvor jeg studerer til å bli barnevernspedagog. Ferdig om 1,5 år! :-D
  Husker så godt da jeg fant bloggen din! Var noen som linket til den på sin blogg, husker ikke hvem det var, og jeg gikk inn og leste. Der hadde du skrevet et innlegg om å være spontan – noe som du nettopp hadde vært da du plutselig hadde dratt til Oslo ut av det blå om jeg ikke husker helt feil (utrolig at jeg husker det så mye av det xD). Og jeg ble helt trollbundet av måten du skrev på! Var innom bloggen din en gang i blant etter dette, og det bare ble oftere og oftere :-)

  Comment by Elise — 20/01/2013 @ 20:20
 75. Bor på Kolbotn, snart 16, trener og var bare flaks at jeg fant bloggen din! Klikker meg innom flere ganger daglig. Du inspirerer like mye hver gang!

  Comment by Marie — 20/01/2013 @ 20:57
 76. Eg bur i Ørsta, er 24 år og jobbar som pedagogisk leiar i ein barnehage! Bloggen din har eg fulgt ei stund no, fant den på bloglovin :)

  Comment by Hege — 20/01/2013 @ 21:07
 77. Elisabeth. Er 23 år. Bor i Porsgrunn og er ferdig med bachelorgrad som førskolelærer i juni. Fant bloggen din ved en tilfeldighet. Tror det var via side2 eller noe sånt.

  Comment by Elisabeth — 20/01/2013 @ 21:28
 78. Jeg bor i Nittedal, er 20 år gammel og jobber for tiden på Anton Sport i Lillestrøm, før jeg om 3 uker reiser til Brasil for å studere kosthold og ernæring med Active Education! Gleder meg dødsmye til det :) Jeg husker ikke hvordan jeg fant bloggen din, men tror det var gjennom en blogg eller en bloggliste. Husker i alle fall at jeg elsket den etter å ha lest et innlegg. Jeg har alltid vært 100% sikker på ikke å gå inn i militæret, men du har fått meg til å angre og til å vurdere det! Du skriver så sinnsykt bra og er så flink til å formidle alt mulig. Elsker bloggen din :D

  Comment by Lena — 20/01/2013 @ 21:41
 79. Jeg bor i Tromsø, er 24 år og jobber som sykepleier. Jeg fant bloggen din for et par år siden tror jeg, men husker ikke hvordan

  Comment by Pia — 20/01/2013 @ 21:59
 80. Mårn! Ska ein skrive på dialækt au eill? Eill kanskje itte, skal du skjønne hva som skrives : P Bor litt her og litt der. Kommer fra ei lita bygd sør i Gudbrands gode gamle dal som heter Tretten (nei, ikke fjorten, eller tolv..) og kaller det for hjemmehjemme. Bor egentlig i nabobygda, Øyer, nå, men går/bor på internatskole på Lena, Østre Toten, Vest-Oppland. Er 19 år. Og et halvt. I dag faktisk. Høhø. Driver med hest, hest og litt mer hest. Går til og med på hestelinja på vgs o.O Hvordan jeg fant bloggen din.. Øøøøh, tror jeg leste om deg i ei avis eller noe ett sted for mange år siden, og siden har jeg vært fast innom!

  Håper du blir “kjent” med leserhæren din – vi (jeg regner med at jeg kan si det) digger deg : D

  Comment by Kjersti — 20/01/2013 @ 22:02
 81. Jeg husker ikke hvordan jeg fant bloggen din, men jeg er 17år (siden i går, hehe), jeg bor i Molde og jeg driver med musikk :)

  Comment by Susanne — 20/01/2013 @ 23:21
 82. Jeg heter Lise og er 19 år. Kommer fra Trøndelag. Strever meg igjennom det siste året på videregående, og gleder meg villt til å leve livet som deg når jeg er ferdig her. Husker ikke hvor jeg fant bloggen din, men er evig takknemmelig for at jeg gjorde det! Vil bli like kul og tøff som deg! Eelsker og reise!

  Comment by Lise — 20/01/2013 @ 23:32
 83. Drammen, snaart 24. For øyeblikket.. gjør jeg svært lite. Long story. Fant bloggen din for relativt lenge siden (2-3 år?), tror det var gjennom leiting etter info om forsvaret somehow.
  Forresten, cred for innlegget om å være heldig!

  Comment by Andrea — 20/01/2013 @ 23:38
 84. Skal vi se. Jeg bor i Paris, er 25 år gammel, studerer fransk (men er utdannet journalist) og fant bloggen din fordi noen tipset meg om den i …2020, tror jeg det var. Jeg fikk høre at den skilte seg fra overfladiske rosablogger, og det gjorde den til gangs, og det gjør den fortsatt. Heldigvis.

  Comment by Synne — 20/01/2013 @ 23:43
 85. Sykepleier fra Trondheim, 28 år. Nettopp blitt tobarnsmor, så jeg lever det glade permisjonslivet :D Elsker å reise og oppleve nye kulturer, så for tiden drømmer jeg meg bort i bloggen din! Kos deg videre og nyt hver dag!

  Comment by Tone — 20/01/2013 @ 23:46
 86. Guro, 16 år om 8 dager (!!!), bor i midten av Norge i det fine, men lille, hullet Valdres. Jeg spiller trombone på fritiden, og litt piano. Jeg tar også masse bilder, går turer og liker meg ute.

  Jeg kom over bloggen din for nesten akkurat et år siden, og ble med en gang fascinert. Måten bildene dine snakker for seg selv, og måten du skriver på gjør at jeg bare får lyst til å lese mer og mer og mer. Det ligger mye bak det du viser her på bloggen og jeg må si at jeg beundrer styrken din. Hvis jeg har en dårlig dag kommer jeg inn hit og leser litt, og den blir automatisk mye bedre. Du er virkelig SUPERMarie :)

  Comment by Guro — 21/01/2013 @ 00:08
 87. Jeg heter Elise, bor i Asker, og er 18 (straks 19) år gammel. Går på skole, tar IB, og er ferdig med videregående om bare 5 måneder! Har kjæreste (vært forelska i 5 år, og sammen i litt over 1 – lykkelig ending etter all den kjærlighetssorgen, hurra), og bruker tiden min på skole, tv-serier, mat, bøker og å løpe.

  Jeg er utrooolig dårlig på å kommentere, men sjekker inn (opptil flere ganger) hver dag. Husker egentlig ikke hvor/når jeg fant bloggen din for første gang, men vet jeg klikket innom flere ganger uten å følge opp før jeg ble helfrelst. Har vært heldig som har hatt en pappa som gjerne har ville tatt meg med rundt om i verden, så er veldig glad i å reise. Tror min yndlingsaktivitet må være å planlegge reiser. Har kun dratt på to “helt alene (uten foreldre), planlagt selv” reiser så langt, men sitter i timesvis og gjør research og planlegger og obsesser. Blir så utrolig fokusert på den ene tingen, at det nesten er alt jeg kan snakke om.

  Jeg bor alene omtrent 70% av tiden, og elsker det. Altsa, pappa kjøpte hus med ny kjæreste og bor der 50%, her 30% og reiser 20%. Å lage mat, bake, styre og organisere er så gøy, gleder meg utrolig mye til jeg får et eget sted å bo, så jeg kan begynne å kjøpe kjøkkenutstyr, bokhyller og telyseholdere. Har ikke fått begynt med det enda, ettersom jeg mest sannsynlig drar til USA for å studere til høsten (med mindre jeg blir her pga. kjæresten). Den beslutningen tar opp ganske mye tankekraft, og jeg aner rett og slett ikke hva jeg skal gjøre. Hvis du har noen råd vil jeg gjerne høre, en kommentar eller email settes stor pris på.

  Sånn, nå vet du litt om mitt liv også. Tusen takk for at du er deg Marie, setter umåtelig stor pris på bloggen din!

  Comment by Elise — 21/01/2013 @ 00:18
 88. Hei Marie!

  Har aldri kommentert på bloggen din før, men siden du spør får jeg si hvem jeg er. Jeg er en jente på 24 år, studerer i Australia, har bodd her i tre år nå, og elsker det! Drømmer meg bort i dine blogginnlegg om reisen din, her jeg sitter å leser til eksamen. Bokstavelig talt drømmer faktisk, når du var i Guam drømte jeg at jeg var der også.. og møtte deg tilfeldigvis på et lite hostel. Så påvirket blir man tydeligvis av ting man leser :) Elsker måten du skriver på, og fortsett å nyt turen og den vakre jorda vi lever på :)

  Comment by Jenny — 21/01/2013 @ 03:36
 89. Jeg heter Christiane, jeg er 20 år. Jeg er egentlig en IKT-lærlingog elsker jobben min, men jeg er for tiden sykemeldt og har vært syk i snart fem månede. Jeg husker ikke hvordan jeg fant bloggen din, for jeg har fulgt den så lenge. Og jeg må si at du er et av de mest inspirerende individene jeg vet om. Stå på Super Marie!

  Comment by Christiane — 21/01/2013 @ 03:57
 90. Heipådeg!
  Jeg er frilansjournalist, og kom over bloggen din for lenge siden på en oversiktsside over blogger.
  Synes du skriver morsomt, alvorlig og ærlig –
  Jeg elsker å reise, og har laget en mye mer saklig blogg enn deg ;)
  Nå følger jeg med deg på reisen, og er like spent på hver dag på hva du nå har opplevd :)
  Ha en fortsatt supertur!

  Min blogg:
  http://alltidreiseklar.blogspot.no

  Comment by Ann-Mari — 21/01/2013 @ 08:07
 91. Bur i Vereide city (knøttlita bygd i Sogn og Fjordane), er 16 år gammal og går på vidaregåande. Har lest bloggen din i maaange år, så veit ikkje korleis eg fann den!

  Comment by Ragnhild — 21/01/2013 @ 08:22
 92. Jeg er 19 år, bor i Ski utenfor Oslo sammen med kjæresten min. Jeg studerer spesialpedagogikk på Blindern og jobber i cafe. Og de få gangene jeg har noen timer fri leser jeg bloggen din og strikker. Jeg husker ikke hvordan jeg fant bloggen din, men jeg lagret den på bloglovin med en gang! Og har lest den siden.

  Comment by Elisabeth — 21/01/2013 @ 11:11
 93. Elise, 19år, forsvarsjente (FMS <3), fant bloggen din da jeg var nyskjerrig på om jeg skulle plante beina mine i slitte converse for å studere, eller snøre på meg M-77

  Comment by Elise — 21/01/2013 @ 12:43
 94. Jeg heter Marthine, er 22år og bor i Horten. Jeg jobber i interiørbutikk, elsker alt som har med interiør og gjøre, og ellers fotografering, tegning og alt kreativt =) Jeg har fulgt bloggen din så lenge at jeg ikke kan huske hvordan jeg oppdaga den! :-P men er ihvertfall fast leser :D

  Comment by Marthine — 21/01/2013 @ 13:21
 95. Jeg er Malin, 18 år, og går Helsefagarbeider. Bor i en liten knøttby i Nordland, og skal snart flytte enda lengre nord for å være lærling. Fant bloggen din for snart to år siden, over en liste med inspirerende blogger, og har vært fast del av leserhæren siden da! Du skriver så levende, og tar nydelige bilder, så jeg ville plassert denne øverst på inspo-listen. :D

  Comment by Malin — 21/01/2013 @ 13:27
 96. Bor i Volda, studerer på Grunnskolelærerutdanninga. Er 20 år. Husker ikke hvordan jeg fant bloggen din, men det er veldig lenge siden! Siden headeren med bæsj, katt og tiss i bånd på. Husker at det var derfor jeg ville følge deg, for den headeren er så kul!!!

  Comment by Henriette Linnea — 21/01/2013 @ 13:41
 97. Hei Marie! Jeg er Aurora, snart 18 år(gud som tiden flyr) fra den landsdelen der nordlyset flagrer så fint på himmelen på vinteren og der sola aldri går ned på sommeren. For tiden er jeg utvekslingselev i Ecuador og koser meg med ny lærdom hver dag. Jeg har lest bloggen din siden 2010, ble tipset av en vennine da vi snakket om hvor mange rosabloggere det finnes der ute :) elsker bloggen din!

  Comment by Aurora — 21/01/2013 @ 15:17
 98. Hei supermarie!
  Jeg har også psoriasis, også ville jeg finne mer informasjon om det, og der var plutselig du! Jeg hadde lyst til å begynne i militæret, og leste gjennom bloggen din noen ganger. Så fant jeg bloggen din igjen ganske tilfeldig, da jeg så at du var på reise rundt verden. Da ble jeg fast leser. Jeg elsker bloggen din! Hvis jeg ikke har vært innom bloggen din på 3 dager, gleder jeg meg alltid til de nye spennende innleggene dine.
  Jeg er 18 år gammel, bor ved Mo i Rana.
  Jeg går siste året på videregående, har generell studiekompetanse med engelsk, sosiologi og visuelle kunstfag som valgfag.
  Det store spørsmålet nå er hva man skal finne på til neste år! Huff… Jeg vet at jeg ikke har råd til å reise jorda rundt som du gjør. I tillegg vil jeg savne mine kjære for mye.
  Jeg tror kanskje jeg skal ta en årsenhet i kunst og håndverk i Trøndelag. :)

  Comment by Emma — 21/01/2013 @ 15:28
 99. Heisann, Marie!
  Jeg er ei 20 år gammel jente boende på Setermoen, hvor grønne menn løper rundt i skogen ca hele året. For tiden jobber jeg og leser litt pensum før jeg reiser avgårde for å ta ex.phil/ex.fac og idéhistorie i Roma! Planlegger å opprette en blogg i det jeg skal dra i slutten av februar. Drømmer om en grønn start på karrieren, så syns det er spennende å lese dine fortellinger fra forsvaret, for så å la meg inspirere til å ville reise verden rundt alene. Husker egentlig ikke hvor jeg fant bloggen din… Tror det kanskje var via en artikkel eller en anbefaling på en annen blogg for noen år siden :)

  Comment by Synøve — 21/01/2013 @ 17:41
 100. OL-året og OL-byen, 18 år gammel jente fra Lillehammer :-) Driver med hest, og på fritiden går jeg på skole, 3. året studiespesialisering. Husker ikke hvordan jeg fant bloggen din, men lurer på om ei venninne anbefalte bloggen din på bloggen sin. Begynner å bli noen år siden, men falt for den med en gang og har vært fast leser siden :)

  Comment by Elise — 21/01/2013 @ 17:44
 101. Hei! Supertøft av deg å reise rundt i verden slik, er kjempespennende å lese om :) Jeg er Ine, 19 år fra Stavanger, atm tar jeg et årsstudium i sosiologi. Bloggen din fant jeg når du vant en designkonkurranse i en eller annen sammenheng tror jeg, det var ganske random i hvert fall! Har vært fast leser siden den gang (var vel et par-tre år siden eller noe) :)

  Comment by Ine — 21/01/2013 @ 17:51
 102. Jeg heter Nora, er 20 år gammel og bor på Lillehammer med kjæresten min :-) Jeg startet å lese bloggen din da du var i militæret, men det er først nå jeg har startet å lese den fast.

  Min blogg heter Norahvem.blogg.no :-)

  Comment by Nora — 21/01/2013 @ 17:54
 103. heisann
  jeg heter helene, 16 år, og bor i en liten by ganske så sør i norge! på fritiden driver jeg med fotball, lekser, venner og familie! Har fulgt bloggen din siden vår i fjor? tror jeg.. husker ikke helt hvordan jeg kom over den, men jeg angrer ikke et sekund på at jeg fant den!! digger deg og skrivemåten din, og motet ditt er virkelig inspirerende! skal søke til forsvaret når jeg kan foressten! gleder meg helt vilt! :D god tur!

  Comment by helene — 21/01/2013 @ 18:02
 104. Hælla! Jeg er 17 år, spiller håndball, lidenskapelig opptatt og glad i dyr. Har et stort ønske om å komme inn i Heimevernets ungdom til høsten. Drømmen min er å bli stormsoldar og å selv få oppdage alle verdens hjørner <3

  Comment by Grete — 21/01/2013 @ 18:13
 105. Amalie, 16 år, Ålesund. Går for øyeblikket i førsteklasse på studiespesialisering. Er utrolig reiselysten, noe som har ført til at jeg er i en prosess hvor jeg mentalt forbereder meg på å reise bort fra alt og alle etter sommeren – da skal jeg nemlig til USA som utvekslingsstudent! Videre har jeg veldig lyst til å studere i Australia og England, og også bruke mye tid på å reise så mye som mulig så jeg får oppdaget alt det fine verden har å by på. På den fronten er du en utrolig stor inspirasjonskilde, keep up the good work! :)

  Comment by Amalie — 21/01/2013 @ 20:24
 106. Jeg heter Kamilla og runder snart det magiske tallet 18! Jeg går andre året på medier og kommunikasjon midt i Oslo der jeg også er fra. Jeg fant bloggen din i 2010(tror jeg) via en venninne som tipset meg, og bare noen måneder etterpå tok jeg meg selv i å løpe etter deg langs på Karl Johan! Hverdagen går i litt av hvert av det som dukker opp. #YOLO (neida.joda..neida.)

  Comment by Kamilla — 21/01/2013 @ 20:39
 107. Bur i Førde, blir 16 på torsdag (!!!!) og driver med handball når eg ikkje sitte heime og kosa meg for meg sjøl eller er på skulen. Eg huska ikkje korleis eg fann bloggen din, men det er lenge sidan no! Eg blei ikkje fast leser før verdensreisa di begynte, fordi verdensreise er KJEKT! Du skriver så bra og får meg virkelig til å tenke. Det er ikkje så mange populære bloggarar som gjer det. Og så er bilda dine så fine. Og smilet ditt.

  Stå på vidare og kos deg ute i den store vide verda!

  Comment by Kristin — 21/01/2013 @ 22:25
 108. Heisann hoppsann! Jeg er 18 år, og bor på nordmøre! :) har fulgt bloggen din en good stund, rett etter at du kom inn i militæret! Har vært fast leser og superfan siden da! :D du er flott!

  Comment by Ingrid — 21/01/2013 @ 23:16
 109. Jeg er 30 år og bor i Oslo. Jobber som sykepleier og trives med det. Elsker å reise og oppleve nye steder og kulturer. Du er en stor inspirasjon til å følge det man drømmer om, og jeg drømmer meg helt bort til der du er når jeg leser innleggene dine:) Begynte å lese bloggen din et par mnd før du reiste tror jeg. Selv om det ikke er så lenge siden, greier jeg ikke huske hvor jeg fant bloggen, men jeg er overlykkelig for at jeg fant den;)

  Comment by christina — 21/01/2013 @ 23:22
 110. Jeg er en 25 år gammel sykepleier, fant bloggen din etter en venninne anbefalte den: Hun skriver utrolig morsomt og bra! og det gjør du, gleder meg til hvert nye innlegg. Har fulgt med en stund, og elsker å følge med på reisen din!! Har lyst til å følge etter:) til mine egne reisemål selvølgelig:) Begynner med new york i år:) God tur videre!!

  Comment by Renate — 21/01/2013 @ 23:26
 111. Jeg heter Clara og er 16 år. Jeg bor for øyblikket i Boise, Idaho i USA som utveklingstudent og nyter livet med min supre familie. Jeg koser meg her, men jeg hører hjemme i bartebyen. Dessverre så er jeg enda skoleelev, men når jeg har tid så liker jeg å legge framtidsplaner og gjøre alt mulig av crazy ting. Jeg har uendelig med notatbøker fylt med lister over alt mulig, for det meste går det i steder jeg vil dra, ting jeg vil gjøre, og mat jeg vil smake. Drømmen er å reise verden rundt en dag og se alle de magiske tingene den har å gi. Jeg vet det er mer magi der ute enn det vi har i Norge. Jeg oppdaget bloggen din 2-3 år siden og du er den eneste jeg har fulgt konstant over de 2-3 årene. Det at du var i miltæret fikk meg hektet siden det er jo min andre store drøm. I tillegg så elsker du barter akkurat som meg og når jeg leste at du skulle reise verden rundt var det perfekt. Jeg håper jeg blir like kul som deg en gang og kan bli edret med en superhelt status. Det hadde vært stas det! Kos deg masse videre på reisen din! :)

  Comment by Clara — 22/01/2013 @ 03:05
 112. Jeg heter Maria, er 23, og bor på Sørlandet :) Holder på med en mastergrad i et samf. vit fag. Har lest bloggen din i et par år :) Liker skrivestilen din veldig godt, du er så kreativ!

  Comment by Maria — 22/01/2013 @ 10:18
 113. Jeg er 34 år og driver min egen klesbutikk i en mellomstor by et sted i landet.
  Jeg er utdannet økonom, men har nå altså forfulgt drømmen om å etablere egen bedrift. Har samboer og verdens fineste, men dummeste, katt :)
  Jeg ramlet over bloggen din via TegneHanne som hadde tegnet deg i en av postene sine, og har fulgt deg i tykt og tynt siden!
  Du inspirerer meg, og jeg er enig i deg med at jenter som gjør noe annet enn det som er mainstream ikke kan kalles heldige for de (vi) har tatt aktive valg for å komme dit vi er idag :)
  God tur videre på verdensreisen, og jeg gleder meg til å lese videre om den grønne karrieren når du kommer hjem :)

  Comment by Anne — 22/01/2013 @ 11:23
 114. Jeg er 16 år og kommer fra ei lita bygd i Nord-Norge. For tida går jeg medier og kommunikasjon vg1, og fant bloggen din for leeenge siden gjennom annais. Du har inspirert meg sykt mye, jeg kan garantere at det blir verdenstur på meg også en dag! Kanskje det til og med blir førstegangstjeneste? Hvem vet.

  Comment by Anne-Maren — 22/01/2013 @ 11:36
 115. Jeg er 18 år og er ifra Halden. Begynte å lese bloggen din fordi 1.du kalte deg selv super, og 2. du var i militære, noe som er “annerledes” og det liker jeg. Nå går jeg siste året på idrettslinja, etter et utvekslingsår i USA. Neste år har jeg fått plass i militære, fordi dine ord om det grønne liv har gitt meg håpet om at det er okei, det går bra og det er gøy. Så nå kaster jeg meg i det. Trosser alt og alle rundt meg, OK, ikke trosser, men skiller lag da. :-)

  Comment by Pernille Solheim — 22/01/2013 @ 11:59
 116. Flysoldat A! Grønn lærling i fotofaget, og elsker det! Favorittfargen min er lys blå, liker glamusikk og søvn. Atten år og minste soldaten på leir. Ellers er jeg hobbysurfer og opplevelsesjeger (så langt permdagene strekker til), elsker sol og varme. Utenom det så elsker jeg å bo i en vandrene kjøttdisk!

  Comment by A — 22/01/2013 @ 12:00
 117. Hei Marie :) Jeg heter Tonje, er 18 år og bor i fine Hønefoss. Jeg går siste året mitt på videregående, og er snart klar til å reise ut til den store verden. Jeg er heldig som har en fantastisk familie, kjæreste og venner som jeg er med på fritiden. Jeg husker helt ærlig ikke hvordan jeg fant bloggen din for det er mange år siden, tror det har vært gjennom en annen. Husker ihvertfall jeg leste alle de fine tekstene dine og etter det har jeg vært en trofast følger :)

  Comment by Tonje — 22/01/2013 @ 14:40
 118. 23 år, og dei tre og halvt siste er tilbrakt i tigerstaden. Før det budde eg 18 år i Valdres, og eit på Flisa. Trivst godt i byen, sjølv om eg absoulutt IKKJE skulle hit, høh. Eg jobbar i arkivet(ish) i Plan- og bygningsetaten. Omtrent like spennande som det høyres ut som, men eg likar det eigentleg og har fine kollegaer. Vil ikkje bli vaksen endå, så drøymer om sminke-skule i utlandet og andre turar ut i det store utland. Eg hugsar ikkje akkurat korleis og når eg fann bloggen din, men har lest den i sånn ca. 2 år, og fleire år skal det bli!

  Comment by Solfrid — 22/01/2013 @ 15:39
 119. Heisann! Jeg heter Hanne, jeg er 18 år og bor i Farsund. Jeg går siste året på videregående, og skal til sommeren inn i førstegangstjenesten. Etter det har jeg lyst til å reise litt rundt i verden før jeg forhåpentligvis starter på flygerutdanningen i forsvaret! På fritiden så trener jeg for det meste, er med mine fantastiske venner og flyr mikrofly. Jeg fant bloggen din da du var i avisen for et par år siden, etter det har jeg vært fast leser av dine fantastiske ord <3

  Comment by Hanne panne — 22/01/2013 @ 17:42
 120. Heihei! Jeg heter Juliane og er en 16år gammel veganer. Født i Oslo, men har bodd i Sarpsborg (hehe, nabobyen!) siden jeg var 5. Akkurat nå går jeg på vgs, på en realfagslinje, og jeg har lyst til å bli fysiker og/eller astronaut senere i livet. Jeg drømmer om en verdenrundt reise, og har bestemt meg for å starte å spare litt allerede nå, hehe, en dag skal jeg også reise! Ellers spiller jeg fotball, trener, leser er meg venner osv. :)

  tror jeg fant bloggen din via tegnehanne.no eller mewkid.net, det husker jeg ikke :) Men jeg leser den fordi jeg synes den er kjempe spennende, og jeg elsker hvert eneste innlegg fra reisen din!

  Comment by Juliane — 22/01/2013 @ 18:11
 121. Trønderjente fra bartebyen, er 23 hele år og jobber som sykepleier. Kan ikke huske helt hvordan jeg begynte å lese bloggen din, men det var ihvertfall før militærtiden din, altså en stund siden. Vært fast leser siden da, kjenner meg igjen på så mange punkter:) stå på videre Marie, og nyt siste rest av eventyret ditt:)

  Comment by Nina — 22/01/2013 @ 20:20
 122. Hei! Jeg heter Randi, er 20 år og bor i Sydney, Australia, hvor jeg studerer på bibelskolen Hillsong International Leadership College. Annet enn det er skriving den store lidenskapen min, og jeg elsker musikk, reising og folk. Historier finnes jo absolutt overalt, og det er noe av det beste jeg vet. Hvordan jeg fant bloggen din vet jeg knapt, jeg har lest den siden før du i det hele tatt begynte i militæret; men grunnen til at jeg enda leser den er de gode bildene dine, hvor mye klokt du har på hjertet, og mest av alt måten du skriver; elsker elsker ordspillene og metaforene dine. Stor klem

  Comment by Randi — 23/01/2013 @ 02:19
 123. anja. 19. kjedelig. derfor elsker jeg bloggen din. fant den tidlig i 2011 og har siden vært fast leser og har med hånden på hjertet lest hvert eneste ord du noen sinne har skrevet på denne fantastiske, kreative, vidunderet av en blogg. du er noe helt for deg selv (i aller BESTE mening) og hvert ord du skriver, er jeg mer og mer fortapt. jeg drømmer meg inn i hver eneste setning, bilde, metafor og ordspill. ingen blogg, menneske eller noe annet har fått meg til å drømme meg så mye bort, og fått meg til å tenke så mye positivt om denne fantastiske verden vi lever i, som deg. du er sann INSPIRASJON, LIVSGLEDE og er en UNIK perle vi i norge burde være stolt av å ha i landet vårt (og i resten av delene av verden du har beseiret.) takket være deg har jeg åpnet øynene mine og bestemt meg for at EN dag, er det MIN tur. reising gir mening, og det er alt jeg vil gjøre. takket være deg, skal jeg gjøre det. En dag. TAKK for at du er du!!

  Comment by anja — 23/01/2013 @ 07:27
 124. Jeg bor i Hemne, er straks 19 år og går 3-året påbygg på videregående. Liker å være kreativ, trene og være med den fine kjæresten min og de fine vennene mine. Jeg jobber som avløser i et kufjøs og jeg er kornettlærer på den lokale kulturskolen. Jeg så bloggen din i en reportasje i nyhetene, eller noe sånt og siden har jeg vært fast leser, hihi!

  Comment by Aslaug — 23/01/2013 @ 13:34
 125. Eg heite Antonie og eg er ei jenta, nokon plassar er det eit guta namn ;) Eg er 17år og går på internatskule rett utenfor Ølen, på Lundeneset. Går første året på medier og kommunikasjon og trivs her, vekk i frå heime. Likar å ver her ei stundt for då er det så godt å komme heim til familie og venner, og så er det jo kjekt å få besøk her borte og. Eg er veldig intresert i film og verden og utforsking og eventyr, så har nok tenkt å flytte til England for å studere etter videregående og så kanskje ut i verda og utforske den. For verda er så Utruleg svær og me har knapt åpna augene våre. Og så likar eg ikkje Bømlo, det er den drittøya på vestlandet eg kjem i frå.
  Veldig kjekt og spennande og lesa om reisa di, håpar eg kan gjer noko lignande ein gong i framtida. Takk for at du deler alt dette med oss, du er ein inspirasjonskilde for meg.

  Comment by Antonie — 23/01/2013 @ 13:55
 126. ida, 19 år fra Sandefjord, student og livsnyter. Akkurat nå er jeg nerd på fulltid (nesten) og er klar for å fullføre siste året på videregående. Etter det vet jeg ikke hva som skjer. enten blir det oslo, eller så blir det folkehøgskole som tar meg med til Cuba og Mexico! Jeg fant bloggen din for leeenge siden. husker ikke hvordan.. Men det var FØR du begynte i militæret! husker jeg falt for bildene og tekstene dine, og så klarte jeg aldri slutte å lese.

  Comment by ida — 23/01/2013 @ 17:56
 127. Hei igjen Marie :)

  Jeg heter (overraskende nok;) Linn, er 29 og jobber innen bilbransjen. Husker faktisk ikke hvordan jeg fant bloggen din, føler jeg har lest den i en liten evighet:) Men tipper det var gjennom noen andre sin blogg!

  Comment by Linn L. — 24/01/2013 @ 14:13
 128. Jeg er 16 år og kommer fra litt utenfor Bodø. Jeg liker å trene, drive med musikk, ta bilder og lage mat og har lyst til å reise verden rundt sånn som du har gjort! Husker ikke hvordan jeg fant bloggen din men ELSKER den, blir så inspirert!!!

  Comment by Emilie Solbakken — 25/01/2013 @ 13:12
 129. Hei!
  Jeg kom innom bloggen din da jeg søkte om militæret eller så var det noe om eksem ihvertfall. Jeg husker ikke helt, men jeg husker jeg leste om ubåtturen din. Jeg ble veldig nysgjerrig på det du sa om at det å nevne hester ville bringe ulykke når man var på havet eller i en ubåt. Så begynte jeg å lese innleggene dine for mer info om det, og etter det var jeg vel egentlig solgt.

  Er fra en stinkeby kalt Moss, eller det pleide å være kjent for lukten. Synd Peterson ble lagt ned. Går siste år på vgs, og har lyst til å ta et friår for å oppleve verden. Vurderer å kombinere friåret med jobb og deretter semester i utlandet sånn at jeg får en introduksjon i det jeg skal drive på med etter friåret.

  Ellers prøver jeg så godt jeg kan å få bra karakterer for å komme inn på kultur og kommunikasjon. Er litt overambisiøs der, men det har gått før. Så jeg satser livet, samtidig som jeg prøver å leve det.

  Tøft er det, men så har jeg bloggen din til å drømme meg bort i!

  Comment by Vyni — 28/01/2013 @ 22:09

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment