January 16th, 2013

Palmentuin


ph_priv, Paramaribo, Surinam

Heisann! I dag tok jeg turen tilbake til Palmentuin, og det superkoselige spisestedet Zus & Zo tvers over veien. Jeg knytter meg altfor fort til steder som det! Nydelig sunn frokost, fredelig og… gratis wifi. Da har du meg. Jeg ble sittende der i noen timer, før jeg gikk mot katedralen for å se om jeg kunne gå inn for en titt. Utsiden er nemlig ikke noe å se, den er under renovering og ligner mer på et kingsize klatrestativ av grå stål, enn en katedral. Den var stengt, så jeg ruslet tilbake mot Zus & Zo og satt meg under en palme i Palmentuin for å lese i stedet. På mandag satt det en under hver eneste palme og leste, i dag hadde jeg alle for meg selv. Godt for blogghjertet og 10 sek selvutløser’n! (Herregud, som jeg savner fjernkontrollen min!)

I går lagde hosten min og jeg mat igjen, denne gangen noe mer avansert – stek og soppsaus! (Merk dere det, fremtidige ektemenn!) I kveld har han salsatime, så vi ble enige om å ta middagen ute et sted i stedet – han ville vise meg Surinamensk mat. Jeg gleder meg til å se hva det dreier seg om! Verre enn andefosteret jeg spiste på Boracay kan det vel uansett ikke bli.

Hello! Today I went back to Palmentuin and this adorable place called Zus & Zo right across the street. I get very attached to places like that! Lovley healthy breakfast, peaceful and… free wifi! Then you have me at hello. I stayed there for a couple of hours, before I went to the cathedral to see if I could get a sneakpeak inside. The outside is getting rebuiled at the moment, so that’s nothing to see. But it was closed, so I went back to Z&Z and sat down under a palm in Palmentuin to read instead. I had the whole park for myself! Good for my blog heart and my camera with a timer. (God, I miss my camera remote!)

Yesterday my host and I cooked again, something more advanced this time; steak and mushroom sauce! (Take a note, future husbands!) Tonight he’s busy, so we agreed to go out for dinner – he wants to show me Suriname food. I’m looking forward to see what that’s about! It can’t get any worse than the balut (duck embryo) I ate in the Philippines anyway.

19 Comments »

 1. Wow, heftig!

  Comment by Stine — 16/01/2013 @ 20:53
 2. Å, det hadde vært stilig om du hadde tatt selvutløserbilde av deg selv under forskjellige trær. Kunne klipt de sammen og det hadde blitt Supermarie x supermange.

  Comment by Maren — 16/01/2013 @ 20:57
 3. For et fint sted å finne roen! Perfekt for å lese i fred :-)

  Comment by Marthine — 16/01/2013 @ 20:57
 4. Mener å ha lest noen ord du har skrevet tidligere om at du er ubrukelig på et kjøkken (bortsett fra til oppvask da!), men her er du reine Hellstrøm’n! Har du utviklet kjøkkenkunnskapene dine i løpet av reisen eller? Hehe
  Men det blir spennende å høre om hva du blir servert av lokal mat. :-)

  Comment by Pål — 16/01/2013 @ 21:08
 5. Ser fantastisk ut å sitte der mellom trærene og lese! :D misunner deg mye

  Comment by Emilie — 16/01/2013 @ 21:11
 6. Åh, elsker fargen i bildene dine! Og selve bildene, såklart. Det ser helt nydelig ut der :)

  Comment by Jannicke — 16/01/2013 @ 21:27
 7. Mener du ikke ektemAnn, og ikke ektemenn? :) i entall, altså. hehe
  – hva har skjedd med fjernkontrollen forresten?

  Marie svarer: Nei, man vet jo aldri i disse skilsmissetider! Hehe. Jeg mistet den på Guam :(

  Comment by Kristin VS — 16/01/2013 @ 22:07
 8. Vil bare legge igjen en hilsen om at du er favorittbloggeren min! Jeg har lest utrolig mange blogger i mange år, men egentlig bryr jeg meg fint lite om hva disse jentene har gjort og har på seg i løpet av dagene. Jeg gleder meg alltid til å lese hva du har sett og gjort! Du inspirerer meg masse, og virker som ei skikkelig kul jente. Det fryder meg å se at du har det så bra og er så heldig :-D

  Comment by Lise — 16/01/2013 @ 22:52
 9. Åh, det høres ut (og ser ut) som et helt fantastisk sted.. Tenk å sitte å lese under en palme. Og her ligger jeg under dyna og vet at det er minusgrader utenfor. Kos deg videre ;)

  Comment by Luisa Fernanda del Mar — 17/01/2013 @ 00:14
 10. Så koselig det ser ut! Jeg er så sjalu – skulle ønske jeg var like tøff som deg å kom meg ut i verden!

  Ps: digger deg!

  Comment by Elisabeth — 17/01/2013 @ 00:27
 11. Jeg elsker å prøve ny mat i nye land. Det er såå mye godt:) Er sikker på at maten du får i dette landet er himmelsk, selv om de sikkert har noen rariteter som “andefoster” der også;P Men du er jo så tøff at du prøver vel hva det måtte være;P

  Comment by christina — 17/01/2013 @ 00:36
 12. det der så bare helt fantastisk herlig ut! unner deg det, og gleder meg enda mer til jeg skal ut å reise selv :)

  Comment by Elise — 17/01/2013 @ 10:44
 13. Herlig, herlig! Kos deg med tradisjonell mat!

  Comment by Lise-Marie — 17/01/2013 @ 12:35
 14. kjempe søte bilder! ser jo ut som en skikkelig eventyrskog (av palmer!) :D
  får virkelig ikke håpe den surinamensk (skrev jeg det riktig..? for et vanskelig ord!) maten er verre enn baluten! skjønner fortsatt ikke åssen du klarte å få den i deg, haha :D

  Comment by Rebecca — 17/01/2013 @ 17:48
 15. Det så veldig herlig ut :-)
  Drøymer meg bort på reise med deg av og til ^^

  Comment by Gunnvor — 17/01/2013 @ 19:10
 16. Kjempefine bilder, som alltid! :-D

  Comment by MARGRETEST.BLOGG.NO — 17/01/2013 @ 20:45
 17. Digger bildet av deg der du leser – så fint! Og hurra for lokalmat!

  Comment by Siv — 19/01/2013 @ 10:06
 18. Fantastisk fine bilder! Du er så tøff som reiser alene.

  Comment by Nora — 19/01/2013 @ 15:42
 19. Det er akkurat en sånn veske jeg leter etter, hvor har du fått tak i den?
  Beklager, for et så overfladisk spørsmål på en blogg som handler om så mye ekte, ærlig og levende :) Håper du kan unnskylde meg, som ellers er en stille leser.
  Turen din ser forresten kjempespennende ut, og jeg beundrer virkelig motet dit!

  Marie svarer: Merket heter Fossil, kjøpte den i USA! :) Haha, ikke no’ problem, den kostet mye mer enn jeg vanligvis ville brukt på en veske så jeg blir FORNØYD når folk legger merke til den! Haha. DEt er den, tusen takk!

  Comment by Sissel-Johanne :) — 20/01/2013 @ 14:26

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment