January 19th, 2013

stop calling me lucky!

19. januar 2013. Fire måneder på reis. Ti land bak meg, og bare ett igjen. Det er et ubeskrivelig eventyr, som jeg på mystisk vis klarer å sette ord på i en blogg allikevel, men jeg er ikke heldig. Slutt å kall meg heldig!

Hele motstandsbevegelsen i meg våkner når jeg leser om hvor “heldig” alle syns jeg er. Heldige Marie reiser verden rundt. Heldige Marie lever ut drømmen sin. Heldig, hun Marie, som får oppleve så mye fantastisk! Jeg tror ikke Marie vet hvor heldig hun er. Vel, heldige Marie skal fortelle dere noe.

Jeg er heldig som er frisk. Jeg er heldig som ble født og oppvokst i et av verdens rikeste land. Jeg er heldig når ting jeg ikke har kontroll over går min vei. Men kom ikke og si at jeg er heldig som reiser verden rundt! For dette har ingenting med hell å gjøre, dette har jeg valgt selv. Dette har jeg jobbet for, betalt for og sørget for å skje. Jeg hadde funnet meg i å bli stemplet heldig dersom reisen min ble kastet etter meg, og jeg ikke hadde trengt å gjøre noe som helst annet enn å ta i mot. Men det ble den ikke, så jeg må si dere i mot.

Det er ikke hell at jeg fikk fingeren ut av hiet og gikk inn for å realisere drømmen min om å reise verden rundt. Det er guts. Det er ikke hell at jeg til slutt kunne si opp jobben min for å leve livet utenfor det A4-arket jeg måtte signere for å bli ansatt til å begynne med. Det kalles egne valg, og jeg tok ett av dem. Det er ikke hell at jeg reiste. Det er mentale forberedelser til beinet, og resultatet av en innsats og en rekke valg jeg har tatt på veien mot terskelen til resten av verden. Og nå er det ikke hell at jeg får oppleve så mye som jeg gjør. Det skjer nettopp fordi jeg valgte å forlate min trygge havn, mitt lille land og gikk inn for å oppleve. Med trykk på leve.

Heldig har ingen verdens ting med saken å gjøre, det handler om å GJØRE noe! Ikke bare snakk om det! Du må få ut fingeren, slipp taket og realisér deg selv! Du må slutte å tulle rundt, og vente på at drømmer “en gang kanskje” skal gå i oppfyllelse. Det kommer ikke til å skje, med mindre du er – ja, nettopp – heldig. Men ingen er så heldige, så ta deg sammen. Ett liv, hvor mye har du egentlig råd til å sløse? Hvis du ikke skal tørre å gutse nå – når skal du gjøre det da? Pakk hodet ditt rundt spørsmål som det, så skal du se at den lille gnisten du nå har for drømmen din utvikler seg til et branninferno. Du har et flott utgangspunkt med alt du har allerede; en drøm, et liv i Norge, og muligheten til å jobbe for å oppnå punkt nummer én. Du har to bein, et hjerte som banker og armer å strekke etter hva enn du drømmer om. Hvis utgangspunktet ditt ikke er like godt, så legg listen litt lavere da, og se muligheter fremfor begrensninger.

Vi er ikke HELDIGE. Vi er målbevisste, drømmende jenter og gutter som finner veier å gå for å oppnå dem. Og finner vi ikke veier, så lager vi dem.

19th of January 2013. Been traveling for four months. Ten countries behind, and only one more to go. It’s an undescribable adventure, that I’m – in a mysterious way, manage to describe in a blog anyway, but I’m not LUCKY. Stop calling me lucky! My entire resistance are waking up when I read about how “lucky” everyone thinks I am. Lucky Marie is traveling the world around. Lucky Marie is living her dream. Lucky, that Marie, that gets to experience so much amazing stuff around the world! Well, Lucky Marie’s gonna tell you something.

I’m lucky that I don’t have a disease, or an illness or something. I’m lucky that I was born in Norway, one of the richest countries in the world. I’m lucky when things I don’t control goes my way. But don’t come and tell me that I’m lucky to travel the world! ‘Cause this has NOTHING to do with luck, this is something I chose. This is something I’ve been working for, something I paid for and something I made happen. I could’ve lived with beeing called “lucky” if my travel was thrown at me, and I didn’t have to do anything but catch. But it wasn’t, so I’ve to disagree with you guys.

It wasn’t LUCK that made me take my finger out of my behind and start to realize my dream about traveling the world around. It was guts. It wasn’t LUCK that made me quit my job to live my life. It’s called ‘own choise’, we all have them and I took one of mine. It wasn’t LUCK that made me leave. It was mental preperations to the bone, and a result of efforts and a line of choises I made in the past – on my way to see the world. And it isn’t LUCK that makes me see and do so much as I do. It happens because I chose to leave my safe harbour, my own country and was all in to live my life.

LUCKY has got nothing to do with it, it’s all about DOING something! Stop talking about it! You’ve to get your finger out of there, let go and realize yourself! You’ve to stop fooling around and wait for dreams to come true. They won’t, unless you are… excacty – LUCKY. But noone’s that lucky, so get yourself together. ONE LIFE, how much are you willing to waste? If you’re not gonna do it now – when are you? Wrap your head around Q’es like that, and you’ll se that your little spark about something’s gonna be a BIG fire. You’ve a great start with all you’ve got already; a dream, a life in a wealthy country, and the possibility to achieve the first mention. You have two legs, a heart that beats and arms to strech for whatever you’re dreaming of. If your base isn’t that good. then put your expectations a little lower and se POSSIBILITIES – not the limitations.

We are not lucky. We are determinded, dreaming boys and girls that find our way to achieve them. And if we don’t, we’ll MAKE the way. 

60 Comments »

 1. Fantastisk skrevet, Marie!

  Comment by ingrid — 19/01/2013 @ 10:49
 2. :-( Du har rett, man har bare et liv, et liv å leve. Du er kanskje ikke heldig, men du er jævlig tøff som tør å gjøre noe annet enn alle andre, og det beundrer jeg deg for. Jeg føler jeg gutser til da jeg bestemte meg for å bli gravid, kjøpe hus og droppe ut av skolen for å ikke kaste bort tre år på noe jeg ikke vil. Noen vil kanskje kalle meg dum og naiv, men jaggu har jeg hatt noen kamper med meg selv når det gjelder mine valg også. Det andre mener da de sier du er heldig, er kanskje ikke at du er heldig som reiser jorden rundt, men at du tør, heldig som har den egenskapen å tørre. “Bare gjør det”, tenker du kanskje, men jeg har valgt et annet liv og velger også da å bare beundre det du gjør og modigheten du har. :-)

  Comment by Vivian — 19/01/2013 @ 10:51
 3. YES. DET er jenta si, det!!!!!!!!

  Comment by Siv — 19/01/2013 @ 10:53
 4. Ble skikkelig engasjert av dette innlegget! Du er så flink

  Comment by Maren — 19/01/2013 @ 10:56
 5. Bra skrevet Marie, du inspirerer! :)

  Comment by Ingrid E — 19/01/2013 @ 11:16
 6. Så sant, så sant. Hurra for Marie!

  Comment by Elin — 19/01/2013 @ 11:29
 7. Skulle ønske jeg kjente deg! Du virker som en så god persong, Marie.

  Comment by maria — 19/01/2013 @ 11:42
 8. okiiii! neida – er med på det!

  Comment by SigridU — 19/01/2013 @ 11:44
 9. Jeg har aldri tenkt at du er heldig som reiser jorden rundt… Du er heldig fordi ting har godt som det ha godt, og at du ikke har støttet på noen store problemer. Men du er flink som har fått ut fingern og reist denne lange reiden, flink som har tørt og reise fra venner, familie og det trygge grønne. :) *Flinke Maria! :)

  Comment by Julie Iversen — 19/01/2013 @ 11:55
 10. Vel jeg synes fortsatt du er HELDIG som har slikt guts :) Jeg vet at jeg ikke har det. Du er også HELDIG som får oppleve så mye fantastisk, selvom du som du sier har valgt det, planlagt og betalt det selv.

  Jeg vet at mest sannsynlig får jeg aldri mulighet til det selv, men det handler mest om mine prioriteringer og livsvalg. Derfor synes jeg du er HELDIG som “unner deg selv” muligheten til å gjøre noe så gøy :)

  Comment by Jannicke — 19/01/2013 @ 12:07
 11. Du får sakt det, as!

  Comment by Maren — 19/01/2013 @ 12:32
 12. <3

  Comment by ylva — 19/01/2013 @ 12:32
 13. Du har vært flink til å ta de valgene du har tatt, rett og slett. Jeg har lest bloggen din siden juli kanskje? Og jeg har ikke tatt meg tid til å skrive eneste kommentar, desverre. Jeg lever meg inn i reisen din, jeg elsker måten du beskriver ting på, så nøye og fine! Jeg digger deg og bloggen din, du er en stor inspirasjon for meg!

  Comment by Marielle — 19/01/2013 @ 12:58
 14. Skjønner godt hva du mener, og jeg beklager hvis jeg er en av de som har kallt deg heldig haha;P Jeg har vært på lignende reise selv og vet at det er valg man tar og penger man sparer og jeg sa også opp jobben pga en reise. Jeg tror det kan være lett å ty til ordet heldig, i mangel på noe annet. Alle burde vite at dette er valg du har tatt og står for selv, og at du ikke har vunnet denne reisa i et lotteri ;)

  Comment by christina — 19/01/2013 @ 12:59
 15. Åååå, du er fantastisk.

  Comment by Karoline — 19/01/2013 @ 13:15
 16. Åh, denne teksten traff meg rett inn i ribbeinet og beyond. Det er så lett å anta at ting er umulig å få til bare fordi de ikke står rett foran deg. For å nå drømmene sine må man gripe fatt i de ressursene man har rett ved rota, og riste de litt før tryllestøv kommer ut :-) Tusen takk for en nydelig, motiverende tekst. Det var akkurat det jeg trengte.

  Comment by Hanna — 19/01/2013 @ 13:18
 17. Innlegg som dette viser så tydelig hvorfor du er en stor inspirasjon for mange. :-)

  Comment by Pål — 19/01/2013 @ 13:27
 18. Jeg er så veldig enig og forstår deg så godt, vi som er født i landet med alle verdens muligheter foran dørstokken vår bare vi VIL og tørr å jobbe for det vi har lyst til. Vi kan gjøre alt! Ingen ting er umulig. Allikevel finder mange trøst i signaturen på A4-arket, noe jeg også forstår.

  Mot blir ofte forvekslet med hell der vi kommer fra.

  Comment by vanja — 19/01/2013 @ 13:39
 19. jeg tror vi alle trengte å lese dette! hvis man kan kalle noe for “hell” så er det vel hellet du har hatt med deg siden alt har gått så bra, at du har vært på det riktige stedet til riktige tid for å møte alle de fine menneskene du har møtt. men det at du faktisk lever ut drømmen din er ikke å være heldig, det er jo som du sier noe du har valgt selv, fordi du faktisk er modig nok til å gjøre noe med det! de fleste av oss sitter bare i stuen og håper og drømmer på at noe skal skje, du går faktisk ut og får det til å skje! og det er til stor inspirasjon! <3

  Comment by Rebecca — 19/01/2013 @ 13:49
 20. Veldig, veldig bra skrevet! Fikk i allefall meg til å tenke.. ;-)

  Comment by Vilde — 19/01/2013 @ 14:31
 21. Jeg kunne ikke vært mer enig. Jeg blir også irritert hver gang noen avfeier noe jeg har oppnådd ved å kalle meg heldig. Det handler ikke om noe lykketreff, det handler om å sette seg et mål og jobbe til man når det. Ja, jeg lever drømmen i Paris, men jeg har selv fått den til å gå i oppfyllelse.
  Riktig god tur – både for deg og den trofaste ryggsekken – til Brasil! Hurra!

  Comment by Synne — 19/01/2013 @ 15:10
 22. HELT ENIG!!!!!!

  Comment by Liva Adéle — 19/01/2013 @ 15:44
 23. Skjønner hva du mener, men syns fremdeles du er heldig som har klart å få en så bra reise som du har fått! Ting som har klaffet og alt som har gått rette veien for deg! Og ikke minst er du heldig som har fått det til! Som har klart å opparbeide deg nok til å få det til, det er ikke en selvfølge for alle..
  Men men! Detta gir meg motivasjon til å trene, for det er det som MÅ til om jeg vil at mine drømmer skal gå i oppfyllelse!

  Comment by Mariann — 19/01/2013 @ 15:44
 24. Nok en gang klarte du å sette perfekte ord på akkurat det jeg føler! Du er heldig, men du er også flink, og det er nok det som først og fremst ligger bak alt det morsom du har muligheten til å oppleve! (vi derimot er heldige, som har muligheten til å følge alt gjennom bloggen din!)

  Comment by Sol — 19/01/2013 @ 15:52
 25. Du er ikke heldig som er ute på verdensreise, du er heldig fordi du har muligheten. Å den muligheten misunner jeg deg veldig

  Comment by H — 19/01/2013 @ 16:41
 26. Et ureligiøst AMEN! Stiller meg helt bak dine tanker; du er ikke heldig, du har hatt en drøm, jobba for den, og oppnådd resultater, nemlig en fantastisk verdensreise! Det er noe å være stolt av, for det er din fortjeneste, du har neimen ikke bare vært heldig ;-)

  Comment by ingrid — 19/01/2013 @ 16:45
 27. Utropstegn.

  Comment by Eva — 19/01/2013 @ 16:49
 28. Er helt enig i det du skriver, Marie, og kjenner meg godt igjen. Starter selv min reise rundt jorden på mandag, og hører ofte hvor heldig jeg er som skal ut å reise. Men som du skriver, det er ikke hell vi har, men guts. Kos deg videre på turen.

  Comment by Runa — 19/01/2013 @ 16:51
 29. takk!

  Comment by embla — 19/01/2013 @ 17:13
 30. Wow for et bra innlegg! Du har virkelig helt rett! Jeg har nok
  kanskje kalt det heldig, men da har jeg ment hvordan du
  skriver om alle de flotte menneskene du se møtt. Men igjen
  så hadde kanskje jeg vært like “heldig” som deg. Derfor jeg skal
  gjøre virkelighet ut av drømmen min neste år. Da skal fingen ut,
  og jeg skal reeeise

  Comment by Hilde — 19/01/2013 @ 17:44
 31. Helt enig! Har mange ganger hørt folk si at andre er såå heldige som feks har kjøpt seg bil, reist på en ferie eller lignende. Det er ikke hell, men vilje, hardt arbeid i forkant og beslutning som ligger bak! H

  Comment by Stine — 19/01/2013 @ 17:45
 32. Så sant så sant!
  Fortsett å leve drømmen din, nå skal jeg planlegge min!

  Comment by Mari — 19/01/2013 @ 18:46
 33. Godt sagt! Du er steintøff som følger drømmene dine, både de på hjemmebane og de ute i den store verden! :)

  Comment by Sandra — 19/01/2013 @ 19:23
 34. FANTASTISK SKREVET! Og du har så rettrettrett i det du skriver. Alt i alt så likte jeg bare dette innlegget utrolig godt. Det fikk meg til å få lyst til å GJØRE noe. Jobbe MER og HARDERE mot å realisere en drøm, eller noe. Hihi. :)

  Comment by camilla — 19/01/2013 @ 20:02
 35. AMEN to that, supre Marie!
  Jeg reiste som deg for noen år siden, og jeg er fortsatt på et stadie hvor jeg blir sur når noen sier jeg er heldig (men jeg forklarer dem jo selvfølgelig det du skriver her. men litt surt)!

  Comment by Marte — 19/01/2013 @ 20:14
 36. Enig i det du sier her! Hardt arbeid lønner seg :)
  Hvor lenge har du planlagt reisen din?

  Comment by Ragnhild — 19/01/2013 @ 21:23
 37. Inspirerende, Marie!! Og du har så rett! :) Jeg beundrer deg, og motet ditt!

  Comment by Elise — 19/01/2013 @ 21:58
 38. Åh, Marie! Jeg blir så glad og motivert av å lese alt det du skriver (og oppLEVER)! Du er rett og slett super! Takk.

  Selv realiserte jeg en drøm nylig, nemlig å reise til Kambodsja, hvor jeg bodde i tre måneder før jul. Men nå er jeg tilbake i moderlandet, og er bare enda mer reiselysten enn noen gang.. Det er jo SÅ mye av verden jeg ikke har fått oppleve enda!! Så nå er det bare å gripe fatt i neste drøm. Hello World, I’m not done with you! Ü

  Kos deg masse i Brasil, og nyt den siste tiden du har igjen ute i den store verden (for denne gang..)! And, once again, takk! Takk for at du er mitt forbilde!

  Comment by Renate — 19/01/2013 @ 23:58
 39. du er mitt forbilde!

  Comment by thao — 20/01/2013 @ 00:05
 40. Vet at du er på verdensreise og nyter livet og alt det der, men jeg blir så glad hver gang du legger inn et nytt innlegg, så om det er mulig å skvise inn et par 10 innlegg til per dag hadde det vært supert ;) hehe. Bortsett fra å væte ufattelig kravstor ved å ønske flere innlegg ønsker jeg deg en fantastisk reise videre, du er en stor inspirasjon og jeg gleder meg allerede til neste oppdatering! :)

  Comment by Camilla — 20/01/2013 @ 01:43
 41. Du tar pusten fra meg med hvordan du får satt ord på ting. Midt på. Så ærlig og rett ut, nesten frustrerende at jeg ikke får til å formulere meg, men så trenger jeg jo ikke det, du gjør det helt glimrende for meg!
  Bloggen din er good stuff, skuffer aldri.
  Du får ha lykke til videre på siste delen av reisa!
  Og nei, du er ikke heldig, du er tøff.

  Comment by Lifjeld — 20/01/2013 @ 05:48
 42. Måtte lagre dette innlegget i favoritter, og den siste setningen elsket jeg! For det er helt sant det du skriver; vi er ikke heldige, men målbevisste, og hvis vi vil noe nok så får vi det til! :)

  Comment by Ingvild — 20/01/2013 @ 13:31
 43. Pow!! Haha, du æ no ingenting mindre enn tvers igjennom herleg. Reisa di har inspirert meg, Marie. Eg skal ein gong i framtida (ikkje bare ynskjer) gjere noko basert på inspirasjonen eg har fått frå reisa di. Og som du seier, så handler det ikkje berre om flaks. Eg vil tru alle lesarane dine er imponerte over det du har gjort på reisa di. Absolutt. Og misunnelege. Men ein får jau ikkje opplevd ein einaste fjert, om ein ikkje gjer noko m det! Verden er der! Livet er ikkje berre til for Facebook og sofa.

  Comment by Signe — 20/01/2013 @ 15:31
 44. så fantastisk skrevet. jeg veit du har jobbet lenge for å realisere drømmen din. du fortjener alt det du har opplevd og alt det fantastiske du har lagt bak deg til nå – og det du har foran deg. det er VI som er heldige som får være med deg på reisen din, fordi vi selv ikke har klart å komme oss dit ennå. takk for at du er du, stort HJERTE

  Comment by anja — 20/01/2013 @ 15:39
 45. Det er vel egentlig sant. Du har jo valgt å reise og bestemt deg for å gjøre det selv. Du er TØFF som reiser alene rundt verden, du er modig som har vært borte så lenge, det er mer riktig(:

  Comment by Lise-Marie — 20/01/2013 @ 16:24
 46. Jeg sier bare AMEN til det! Folk kaller meg også heldig fordi jeg reiser så mye, men jeg jobber hardt for å kunne ha den muligheten! Jeg velger bort mye av det andre fokuserer på, som dyre kafebesøk, dyre klær, å dra ut på byen hver helg osv, fordi jeg ønker å spare pengene mine slik at jeg kan bruke det på turer og reiser rundt i verden og opplevelser jeg aldri kunne fått hjemme.. Alle har den muligheten! Det er bare snakk om prioriteringer, og å ta bevisste valg. Jeg blir så utrolig glad hver gang jeg hører om mennesker som realiserer drømmene sine. Tenk å bli 80 år, sitte på gamlehjemmet og angre på at man aldri turtee å gjøre det man drømte om?

  Comment by Randomjenta — 20/01/2013 @ 17:53
 47. Word!

  Comment by Luisa Fernanda del Mar — 20/01/2013 @ 20:51
 48. Så fantastisk bra skrevet! Du har faktisk helt rett i det du skriver, du må gjøre noe for at drømmene skal gå i oppfyllelse. Det hjelper ikke å bare sitte å drømme og tenke at det hadde sikkert vært fint, for dersom du ikke får fingeren ut og gjør noe med det så vil det aldri bli mer enn en drøm.. :)

  Comment by Hanne panne — 20/01/2013 @ 22:27
 49. Takk.

  Comment by Guro — 21/01/2013 @ 12:43
 50. Du er en sann inspirasjonskilde Marie!! Ikke bare er du på verdensreise, men du formidler det hele så flott igjennom ord og bilder også! =)

  Comment by Marthine — 21/01/2013 @ 13:18
 51. Jeg glemte tydeligvis en ting (som jeg trodde jeg skrev) og det er at innlegget viser ikke bare hvorfor du er en stor inspirasjon, men også hvorfor du er et godt forbilde. Jeg håper du får mange flere lesere og at de kan lære litt av deg om hva som er viktig her i livet. De burde bl.a. titte litt på dine bilder av dagens outfit’er fra da du var i kongens klær. Jeg syntes de var like morsomme hver eneste gang. :-)

  Comment by Pål — 21/01/2013 @ 17:36
 52. sinsykt bra skrevet! tenkte aldri på det selv, når jeg skrev at du var en heldiggris! du er vel heller målbevisst og har mye mot! og det er beundringsverdig!

  Comment by helene — 21/01/2013 @ 17:53
 53. […] (gratulerer!) er mer enn mange kan drømme om det også, men jeg ska’kke kalle dere heldige. BRA JOBBA! Og dere som fremdeles drømmer; En dag, dere. En dag! Bare jobba på, jeg heier på […]

  Pingback by supermarie.net » carnival season! — 21/01/2013 @ 20:00
 54. Jeg synes at det er litt trist at så mange synes det er SÅ innmari inspirerende at du er modig og går på denne verdensreisen. Selvfølgelig er du modig, men jeg synes det er trist at det finnes så veldig mange folk som rett og slett ikke tør gjøre noe av livet sitt. Som ikke tør prøve (og kanskje feile, men prøve likevel). Det er ganske mange folk i Norge som er sånn: veldstående folk som er feige, rett og slett. Så synd. Jeg er glad at jeg er i USA og i et miljø hvor de fleste rundt meg har pågangsmot, styrke, og vilje til å gjøre det de ønsker i livet. Supermarie, jeg ser ikke på deg som en gudinne som klarer alt, du er heller en slags venninne som deler erfaringer og opplevelser med leserne sine, og ikke minst med meg. Uansett, du må fortsette å skrive og skildre, det gleder og inspirer både meg og andre. Hjerte <3

  Comment by Alva — 21/01/2013 @ 20:10
 55. Det er FAEN så sant!

  Comment by Linn L. — 23/01/2013 @ 21:08
 56. Så sant som man får sagt det! Livet er en kreativ reise hvor man får uttrykke hvem man er gjennom de valgene en tar.. vi må bare huske på at det er VÅRT valg :) takk for inspirasjon

  Comment by ChooseYourDays — 26/01/2013 @ 14:31
 57. […] skulle det stått “Jeg er så heldig!”, men jeg tok meg i å mene det stikk motsatte. JEG ER IKKE HELDIG, jeg er i live, og utnytter […]

  Pingback by supermarie.net » LIFE AS WE SPEAK — 26/04/2013 @ 01:17
 58. du er ikke heldig, du er BLESSED.

  Comment by me — 13/01/2014 @ 11:24
 59. Noen bruker vel det ordet i den sammenhengen fordi det kanskje er litt vanskelig å finne rette ordet.
  Jeg har alltid tenkt at du har hatt litt hell her og der, men du er ikke heldig som har reist, det er jeg enig i, du er tøff som har vært på den reisen du har. Og de som ligger forran deg. Du er awesome!

  Comment by Siri — 13/01/2014 @ 11:27
 60. Åh, dette likte jeg. Veldig bra skrevet, og jeg er så enig. Jeg har begynt å booke flybilletter til min jorda rund-reise nå, og jeg vil si at du har vært en veldig stor inspirasjon til å faktisk gjennomføre dette som jeg har tenkt på så lenge :)

  Comment by June — 13/01/2014 @ 12:42

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment