January 15th, 2013

Paramaribo, Surinam


ph_priv, Paramaribo, Surinam

Vel, så måtte jeg begynne på pilla igjen… Den mot malaria, altså. Det er både dét og dengufeber her, så hvis flaksen min noen gang hadde tenkt å ta slutt, er det vel typisk at det skjer her! Men…n, og kvinner. I dag ringte jeg én av de mange taxiene hosten min ga meg nummerne til, og kom meg inn til sentrum av Paramaribo. Neinei, du må se for deg noe helt annet enn det fantasien din driver og styrer med nå. Utseendet på dette stedet er bare så kult, alt sammen! Fargerikt, luftig og anderledes enn noe annet jeg har sett tidligere på reisen. Dere skal få flere bilder senere, første dag på egen hånd i ny by er alltid litt anstrengt… Jeg følte ikke for å spre rundt meg med kart og kameraer, og lokke til meg all verdens overfallsmenn med det samme. Bedre å spre det litt utover, nå som jeg allikevel har tre flere dager i byen enn jeg hadde lyst til! Lysten min hellet nemlig mot jungelen, heller. Hosten min tipset meg om en helt fantastisk tur i går, hvor man reiser nedover i landet med jeep, drar inn i jungelen, utforsker og overnatter der i hengekøye, før man bruker dag nummer tre på å komme seg opp nord igjen. Men første mulighet var ikke før på fredag, og det kan ikke jeg. Jeg blir så sur…. inam. Heh!

Jeg ba sjåføren, Robert, om å slippe meg av ved Palmentuin – en hel park full av palmer. Like ved lå et superkoselig spisested, så jeg tok frokosten min der (deilig hjemmelaget brød med pesto og aioli-dips!) før jeg gikk mot byen. Det var en befrielse å vandre gatelangs her, sammenlignet med Trinidad. Byen har så mange nederlendere at de er vant med å se lyse og blonde, så jeg følte meg ikke som den vandrende målskiven jeg var på forrige sted. Og folk her er virkelig vennlige! Ruben, taxisjåføren som kjørte meg hjem igjen fra byen, ga meg e-postadressen sin, og ville ha historiene mine om hva jeg syns om om landet hans – Surinam, OG om neste destinasjon. Han ville bli som meg, en dag, og bare… reise. Skjønner’n godt jeg. Jeg ville også ha vært som meg, om jeg ikke var det – men det er jeg jo. FORNØYD!

Nå må jeg legge på (as if vi snakker i telefon….), host og jeg lager mat! Bakt potet og eplepai. Dere skal se jeg kommer hjem igjen som tidenes koneemne! (Hvis vi ser bortifra at jeg lager maten med en Bloody Mary som min høyre hånd…) God natt, superapor! Og takk for at dere svever rundt her i tide og utide <3

So I had to start on the pill again… The one against Malaria. It’s both that and dengufever here, so if my luck was planning to turn one day – this would be a typical place. But…t and forhead. Today I called one of the many taxis my host gave me the number to, and went into the center of Paramaribo. Noo, you’ve to imagine something completeley different than the things you’re fantasy is putting together right now. The look of this place is just so freakin’ cool! Colorful, full of space and outstanding compared to the other places I’ve seen so far during my travels. You’ll get more pics later, the first day in a new place is always like this. Too paranoid to throw my camera out there, I don’t wanna be the new goal for all of the bad guys in town, not yet. I’ve got plenty of days to come, now that my plans changed. I wanted to go to the jungle and stay there overnight, but it seems impossible before I leave… Too sad!

Anyway, I asked th driver – Robert, to take me to the Palmentuin. A garden full of palmtrees! Across the street there was a nice little place to eat and chill out, where I had my breakfast, before I went down to the city. It was so liberating to walk down the streets today, compared to Trinidad. This place has so many Dutch people, so they’re used to see white blondes like myself – I didn’t have to feel like a wandering target like I did in my last place. And people here are so friendly! Ruben, the taxi driver that brought me home after town, gave me his email and asked me to send him my thoughts about his country, Suriname, and also about my next destination. He wish to become like me, one day, just… traveling around. I can see why. I would have the same wish, if I wasn’t me. But I am! AND I’M GLAD!

Now I’ve to go, my host and I are making dinner! Baked potato and apple pie. Wait and see, I’ll return to Norway as a wife topic – I tell ya! (If you just ignore the fact that I’m making the food with a Bloody Mary right by my side) Good night, super monkeys! And thank you for following <3 I can’t really say that enough, can I :)

20 Comments »

 1. du er så flink til å skrive, jeg blir nesten satt ut :) haha, god lesning hvertfall! kos deg videre på tur – jeg og skulle ønske det hadde vært meg ;)

  Comment by emma — 15/01/2013 @ 06:47
 2. ser utrulig fint ut!:) blir kjekt å sjå masse fleire bilder. kos deg!

  Comment by siv kristin — 15/01/2013 @ 08:01
 3. Så fint du har det :)

  Comment by Hilde — 15/01/2013 @ 09:37
 4. Det så fint ut der! Kjempestilig den palmeparken :) Høye, tynne med en dott på toppen. Haha!

  Comment by Jannicke — 15/01/2013 @ 10:48
 5. Nytt land, nye utfordringer! Du har så bra flaks på reisen, så får satse på at du holder deg frisk igjennom hele turen =)
  Moro å treffe på hyggelige fremmede når man er ute å opplever et nytt land, de er jo endel av kulturen der =)

  Comment by Marthine — 15/01/2013 @ 11:10
 6. Jeg vil ogsåååå reise! Men du er jo deg, så, haha! :D

  Comment by SigridU — 15/01/2013 @ 12:37
 7. DÆSKEN!! KORDAN E DET HER MULIG?!
  æ har og vært i Surinam, og æ har og vært på Trinidad og Tobago, OG æ syns og dettan e råkult!

  Artig! Ufattelig interessant å følge reisa di verden rundt. Ka syns du om flyplassen i Paramaribo forresten? Kan du ikke ta noen bilda hvis du flyr på vei til neste land? Æ har nemlig ingen derfra, men vil se kordan det har blitt der!

  Comment by Ingeborg — 15/01/2013 @ 12:45
 8. veldig gøy med så ukjent land :)

  Comment by Lene — 15/01/2013 @ 12:57
 9. Surinam er et sånt land som er ca like fjernt som Tardsjikistan of Madagascar og Sibir. Og der har er du! Du er så kul!

  Comment by Susanne — 15/01/2013 @ 14:26
 10. Surinam er et sånt land som er ca like fjernt som Tardsjikistan of Madagascar og Sibir. Og der er du! Du er så kul!

  Comment by Susanne — 15/01/2013 @ 14:26
 11. Høres ut som en virkelig trivelig og kul plass! Gleder meg til flere bilde, ble nysgjerrig på det fargerike landet ;) Det er jo ikke så langt unna det fineste landet i Sør-Amerika (aka Colombia) så kanskje til og med jeg kan ta meg en tur innom der en gang. Tilværelsen din høres deilig ut, nyt det!

  Comment by Luisa Fernanda del Mar — 15/01/2013 @ 18:05
 12. Hvis du skal videre i Sør-Amerika vil jeg anbefale å se en salt grotte! Var med på en guidet tur til en slik grotte på Cuba og det var noe av det kuleste jeg har sett!

  Comment by Marie — 15/01/2013 @ 20:00
 13. Så synd at du ikke får med deg en slik tur inn i jungelen. Det må være en flott opplevelse! Men du kan jo ikke få med deg alt heller da. Noe må du jo ha mulighet til å komme tilbake og gjøre senere. ;-)

  Legger også merke til at de aller aller fleste du har møtt til nå er mennesker som ikke ser deg som et objekt. Tenker da spesielt på Flash som forsøkte seg på noen urdårlige linjer, som sikkert funker på noen dessverre, i håp om å score. Vet jo at det enkelte steder rundt i verden er direkte livreddende for seg selv og familien hvis de på en eller annen måte klarer å knytte seg til en person fra et velstående land, og at de derfor kan være ganske pågående. Måten Flash tilnærmet seg deg på er vel en av slike metoder. Jeg flira godt av måten du avspiste ham på forresten. :-)

  Må le litt også av den biten med Bloody Mary. Mener å huske at du før avreise hadde lovet moren din å holde deg unna alkohol de neste månedene men at det røyk allerede første kvelden i Sør-Afrika! Så lenge du ikke blir helt ape (altså drikke deg helt ape…) så går det nok helt fint å kose seg litt. :-)

  Keep on enjoying yourself!!

  Comment by Pål — 15/01/2013 @ 22:23
 14. Hva er på det øverste bildet? Hvilken bygning liksom? For den så veldig fin ut :-)

  Marie svarer: Det er en synagoge! Den var superfin!

  Comment by Elisabeth — 15/01/2013 @ 23:29
 15. Spennende, spennende(:

  Comment by Lise-Marie — 16/01/2013 @ 15:33
 16. det er så fantastisk å komme inn på bloggen din hver dag og drømme meg bort i landene du befinner deg i. du skriver så fantastisk!! håper surinam behandler deg fantastisk! SMIL

  Comment by anja — 16/01/2013 @ 17:36
 17. Nydelige bygninger ! Og den parken så utrolig koselig ut :) Stilig med SÅ mange palmer samlet på et sted :O

  Comment by Elise — 16/01/2013 @ 22:55
 18. jeg har også veldig lyst til å bli som deg! :( håper jeg får sjansen når jeg er ferdig på skolen! :D nå er ikke jeg like tøff da, så tviler på det blir å reise HELT alene, hehe

  Comment by Rebecca — 17/01/2013 @ 17:32
 19. Jeg blir litt sånn målløs. Blir så glad når jeg ser fra alle verdens hjørner!!

  Comment by Siv — 19/01/2013 @ 09:51
 20. Hahahahah! Dit vil jeg også dra!!

  Comment by Sofia — 20/01/2013 @ 21:34

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment