January 14th, 2013

this is one uknown destination

Hei superhær! Veldig gode forslag dere lirer av dere, og geografisk sett er dere ikke helt på bærtur… Men jeg er i Paramaribo, Surinam! Landet ligger nord for Brasil og var en nederlandsk koloni helt til det ble selvstendig i 1975. Det er altså nederlandsk det går i, og engelsk. For andreetasjens skyld, følg med i engelsktimene, dere! Blir ikke no’ greie på’ræ som verdensreisende uten det!

Heller ikke nå er reisen min hit spennende lesing. Flyet var halvfullt, så det tok av tidligere enn planlagt. Jeg ankom Surinam én time før jeg skulle, svevde gjennom passkontrollen, bagasjen min stod klar og logret som en bikkje da jeg kom til båndet, og plutselig satt jeg i en taxi (som sjåføren kalte for “buss”, fordi jeg insisterte på at jeg ville ta buss inn til byen – og ikke taxi, for det var billigere. Hvis å døpe om bilen din er alt som kreves…. Da er vi alle bussjåfører.) med to andre backpackere. De ble sluppet av på en bed & breakfast, selv ble jeg kjørt til døren til min nye host. Og “buss” lønte seg visst – jeg kunne velge beløp selv!

Kjøreturen fra flyplassen og inn til selve Paramaribo tok oss en times tid. For min del en time med fascinasjon for de nye omgivelsene utenfor. Det ser så kult ut her! Ikke “kult” som i “gøy”, men “kult” som i “det-her-er-et-bilde-jeg-kunne-lett-hatt-på-veggen”. Husene var fargerike, koselige og så mer eller mindre hjemmesnekra ut. Og rundt de var en frodig, tropisk vegetasjon i den reneste grønnfargen. Jeg ble helsjarmert! I hagene langs veien stod de innfødte og festet blikket til hver bil som passerte. De skled så perfekt inn i det kule landskapet! Det var en gang et kamera – i veska. Neste gang, jeg lover! Trafikken her er for øvrig indisk. Ikke fullt så ekstremt, kanskje, men de tar seg absolutt friheter her også, som går utover både nerver og timeplanen for når livet skal passere i revy. Men – jeg kom meg helskinnet frem, for et selvvalgt beløp – og min nye “sofa” er en dobbeltseng! I hagen er det et basseng, jeg har allerede fått egen nøkkel, og passordet til internettet er 9×9. Få strakser etter at hosten min, Peter (kjempefyr!), tok meg i mot ved porten, stod kyllingen han hadde stelt i stand på bordet, og ølen i kjøleskapet. Jeg skulle vært sofamanager, så flink som jeg er til å finne de rette rundt om i verden!

Nå er det nattan, ha en strålende mandag når den tid kommer, dere! Min kommer bare fire timer etter deres, så jeg har snart tatt dere igjen med tiden, smil.

Hi super troop! Very good suggestions, and geographicly you’re not completely out… But I’m in Paramaribo, Suriname! It’s “on top” of Brazil and was a dutch colony until its independence in 1975. The language is therefor dutch, and english! For 2nd floor’s sake – pay attention in the English classes, guys! You’re not gonna make it as a worldtraveller without that!

Even this travel’s a boring story. Everyting goes so smooth for me! The flight left earlier than scheduled, ’cause of the lack of passangers, so I arrived Suriname 1 hour before I was supposed to. I was flying through the passport control, by backpack was waiting for me in the arrival hall and before I knew I was in a taxi with to others – on my way to my couch. The drive to Paramaribo city took about an hour. It was one hour with fascination for the new look outside. It’s so cool here! Not “cool” as in fun, but as in “I want this view to be a pic on my wall”. The houses were so colorful, cozy and had like a homemade-look. Surrounded by tropical vegetation as green as you can imagine. I was totally charmed! In the yards the natives were standing, staring at every car that passed. They fit perfectly into the cool surroundings! I once was a camera… In my purse. Next time, I promise! The trafic here is Indian, by the way. Not as bad, maybe, but they sure take some liberties that makes your life pass by in revue earlier than you thought. But – I arrived safely and my new “couch” is a double bed! In the backyard there’s a pool, I’ve already got my own key and the password for the wifi is 9×9. Right after my new host, Peter (great guy!), welcomed me by the gate – the chicken he had prepared was on the table, and the beer in the fridge. I should’ve been a couch manager, as good as I am to choose the best ones! 

Now it’s bedtime! Have a super Monday! Mine’s coming just 4 hours after yours, so timewise I’m almost there now. Smile!

17 Comments »

 1. Jeg lærer ivertfall mange nye stedsnavn, haha! Jeg har ikke hørt om halvparten av plassene du har vært på, men jeg tror uansett hvor du reiser har verden godt av litt supermarie!

  Comment by Maren — 14/01/2013 @ 08:11
 2. åh, du må google Surinam toad!!! se på når den føder!

  Comment by Regine — 14/01/2013 @ 08:30
 3. Barten din kledde deg! Så fint å se at du har kommet fram! :-D

  Comment by MARGRETEST.BLOGG.NO — 14/01/2013 @ 08:56
 4. Så kult! Kos deg i Surinam, gleder meg til å høre mer:)

  Comment by Mari — 14/01/2013 @ 09:02
 5. Jeg traff på et av alternativene jo! Haha
  Man har lett for å sitte med hjertet et godt stykke oppe i halsen når man havner i en trafikkultur som er et stykke fra vår egen. Har opplevd det selv, kanskje ikke så ille som f.eks. India men allikavæl. Ofte er også standarden på de fleste av kjøretøyene rimelig dårlig, og det hjelper heller ikke akkurat på trygghetsfølelsen… Men med en karma som du har i sekken vil det gå heeelt fint!
  Gleder meg til god lesing av dine opplevelser i Surinam. :-)
  Enjoy!

  Comment by Pål — 14/01/2013 @ 09:17
 6. Å, så herlig! Gleder meg til å høre om dine flotte opplevelser i Surinam! Dette blir spennende, det er et land jeg vet lite(ingenting) om. Kos deg i “sofaen” og nyt det nyte landet, Supermarie(:

  Comment by Lise-Marie — 14/01/2013 @ 10:30
 7. Måtte faktisk google for å finne ut hvor du var! Så himla fint ut :) Hvis jeg fant riktig sted, så husene litt sånn norske ut (hvertfall i selve byen) og kliamet tropisk-ish! Spennende ^^ Også var det et sted som het Marienburg! Enten i den byen eller rett ved. Passet jo ypperlig! ;)

  Comment by Jannicke — 14/01/2013 @ 11:08
 8. Liker så godt mobildekselet ditt!=)Gleder meg til å se bilder fra neste sted med opplevelser, virkelig!

  Comment by Marthine — 14/01/2013 @ 11:55
 9. Lærer stadig noe nytt. Visste ikke at det var et sted en gang.
  Og blir stadig like imponert over hvor heldig du er med folkene du møter.

  Comment by Camilla Albertine — 14/01/2013 @ 12:10
 10. Wow, det høres fantastisk ut! Gleder meg til å se bilder!

  Comment by Luisa Fernanda del Mar — 14/01/2013 @ 12:32
 11. Det er virkelig et land jeg ALDRI har hørt om. Så spennende! Du er så heldig med alle dine sofa’er også. Gleder meg til å se bilder og høre om dine eventyr i dette landet :)

  Comment by Anette — 14/01/2013 @ 14:35
 12. Spent på å høre mer om dette landet, har så vidt hørt om det før! :)
  Har gått glipp av hele oppholdet ditt i karibien jeg nå! :( har begynt på skole igjen og vært litt for opptatt! Får sette meg ned å lese i kveld hvis jeg får tid :D Blir mye spennende lesestoff det :D

  Comment by Elise — 14/01/2013 @ 15:17
 13. Litt flaks skal man jo ha ;)

  Comment by Hege — 14/01/2013 @ 16:48
 14. åå hørtes ut som en spenende plass! aldri hørt om før, så det blir spennende å høre og se bilder :) Virker som du har funne deg enda en bra sofa (seng) å sove på/i :D

  Comment by Anne Kristine — 14/01/2013 @ 19:44
 15. Så spennende! Gleder meg til å se bilder :) Du er tøff som sofasurfer! Reist litt rundt jeg også, men kjenner at akkurat den sitter litt langt inne. Flink du! :)

  Comment by Lene — 14/01/2013 @ 20:57
 16. så spennende! har aldri hørt om det stedet før engang.. er så morsomt at du reiser rundt til steder som ikke er fullt så kjente, er vel da man opplever verden best! :D

  Comment by Rebecca — 17/01/2013 @ 17:14
 17. Superuberkult. Du, altså. Fina! Hils Paramaribo fra meg, da!

  Comment by Siv — 19/01/2013 @ 09:49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment