January 9th, 2013

unsafe


Utsikten jeg våkner til hver morgen <3 // the view I’m waking up to every morning <3


Mannen som advarte meg mot måten jeg bar kameraet mitt på // the man that warned me about how I was carrying my camera


Blid og glad, sikkert // So happy I could die, or something


ph_priv the infinity pool @ my hotel <3

Åh, det er så deilig med litt varme igjen! Kulden (20 celcius) i Los Angeles tok knekken på meg og loppet meg nesten for brunfarge, så nå må jeg på rehab. Med karibien på alle kanter skal ikke dét bli noe problem.

Jeg har nettopp kommet inn etter en liten orientation walk i byen. Det siste jeg hørte før døren lukket seg bak meg i lobbyen var sirener, de skar fantasiene mine om Trinidad & Tobago i to. Det er ikke trygt for meg der ute, og jeg som hadde gledet meg sånn til å oppleve øyene! For første gang i løpet av reisen hadde jeg faktisk satt meg ned, laget dagsplaner og tenkt ut hva jeg skulle gjøre i landet, nå må jeg veie hver eneste lille idé opp mot risikoen det er å faktisk gjøre det. Jeg kom ikke lenger enn til Independent Square, like bortenfor hotellet, før advarslene kom – fra de lokale. «Hey girl, you shouldn’t carry your camera like that, take it around your neck instead. They’re gonna steal it…. I’m serious.», også viste han meg sitt eget kamera – trygt plassert på kroppen hans. Jeg takket for tipset, og ommøblerte straks meg selv.

Litt senere, da jeg hadde passert kirken, og stod og fiklet med mobilen for å finne frem kartet, kom en hyggelig dame opp bak meg. «Sweetie? I don’t think you should be here, the area you’re going into now is getting really rough. You see that man over there? Go that way, that’s safer, there’s book stores and shops, and police. Ok?» Ok. Så jeg snudde. Eventyrlysten óg.

Overalt hvor jeg gikk i dag var det blikk som målte meg opp og ned, menn som «Helloo, niiice….», «Hey miss, miss! Company? ;);))», etterfulgt av følelsen av å måtte komme seg vekk derfra. I alle de andre landene har det vært greit å bare gå videre, ignorere de sleezy kommentarene en blondine på tur alene “må” tåle i slike land, i dette landet er terrenget for ukjent til at jeg tørr å ta sjansen. Så i kveld skal jeg sette meg ordentlig inn i kartet, spørre om hotellet om kan hjelpe meg med å sette opp en trygg rute til alt jeg vil se, og prøve igjen i morgen. Blir det for skummelt, er alltids evighetsbassenget med utsikt til havet et fantastisk godt alternativ! Det er dit jeg skal nå, med bøkene mine. Hejhej!

18 Comments »

 1. Nei, det er nok ikke så trygt der! jeg kjenner noen nordmenn som er der nesten hver jul og hver nyttårsaften, nå vet jeg ikke hvilken øy du eller de er på eller om de er dratt hjem, men de har vel sikkert noen tips til deg. Send meg en e-post om du vil! :)

  Comment by Aurora — 09/01/2013 @ 19:54
 2. Uff, jammen bra det finnes snille mennesker som kan hjelpe deg, ikke alltid lett å komme til et helt fremmed land! Men jeg tipper du klarer dette med glans, og hvis ikke, har du jo bassenget, som du sier.

  Kjenner jeg savner sommeren når jeg ser disse bildene..!

  Comment by Vilde — 09/01/2013 @ 19:58
 3. Hyggelig av lokale å advare deg da! Ta vare på deg sjølv!

  Comment by Hege — 09/01/2013 @ 20:09
 4. Kjipt at det skulle være sånn da :/ Ser jo kjempefint ut det, fargerikt og tropisk :) Håper du finner en løsning, men kjenner jeg deg rett, gjør du det ;) Hahah.

  Comment by Jannicke — 09/01/2013 @ 20:17
 5. Pass på deg selv! :)

  Comment by Therese — 09/01/2013 @ 20:22
 6. Åh, sjekk den utsikten da! Vær forsiktig, Marie! :-(

  Comment by MARGRETEST.BLOGG.NO — 09/01/2013 @ 20:26
 7. Ser karma’n passer litt på deg. Heldigvis!
  Kanskje Noreen kan hjelpe deg med en trygg sightseeing? :-)
  Enjoy and be safe!

  Marie svarer: Hun skulle ringe i dag hvis hun orket, men jeg tror kuren hennes tar knekken på henne – så jeg vil ikke være til bry! Takk, I will :-)

  Comment by Pål — 09/01/2013 @ 20:35
 8. Vær forsiktig, kjære Marie! Kos deg hvor enn du er ivertfall :-)

  Comment by Maren — 09/01/2013 @ 21:00
 9. Det er jo utrolig kult at folk generelt er såpass obs og passer på! Du klarer deg nok fint som alltid, vær forsiktig <3

  Comment by Hanne panne — 09/01/2013 @ 21:13
 10. Huff så ubehagelig. Du skulle vell ikke ønske at du reiste med noen? Kan jo være litt “Unsafe” og ensomt på egenhånd? møter du mange backpackere på reisen din?

  Comment by Ida Sofie — 09/01/2013 @ 21:40
 11. Hørtes ikke så betryggende ut de kommentarene der nei. Sånnsett er jeg glad jeg har mørkt hår og mørke pigmenter i huden. Bortsett fra kav-afrikaner, kan jeg gå for å være ganske mange folkeraser. Når jeg har vært i Georgia har det hendt at folk har snakka georgisk til meg fordi de har trodd jeg var derfra :p

  Comment by Elisabeth — 09/01/2013 @ 22:56
 12. Ta vare på deg selv og ikke la eventyrlysten ta overhånd når du er alene på et litt skullemt sted da:) det høres ut som du er fornuftig og det er bra:)

  Comment by christina — 10/01/2013 @ 01:48
 13. Utrolig uhyggelig at jenter ikke kan nyte et slikt sted pga elendighet og machokulturen. Godt at du har et alternativ i bakhånd,mevighetsbasseng høres digg ut. Men håper du finner en tryggere måte å ferdes på med hjelp fra hotellet ;)

  Comment by Luisa — 10/01/2013 @ 11:47
 14. Wow! Ser helt fantastisk ut :D
  Må dessverre si at min erfaring er at slike kommentarer osv. er utrolig vanlig i Karibien, og jo færre turister de er vant til, jo verre blir det.. Men, kan fremdeles bare snakke ut i fra egen erfaring, de vil nesten aldri ta på deg.
  Lykke til videre :D

  Comment by Henrikke — 10/01/2013 @ 13:24
 15. Å få slike kommentarer slengt til seg når man går alene i et ukjent land må være veldig ubehagelig.. Ta godt vare på deg selv og vær forsiktig, Marie! Bassenget og utsikten så jo bare helt nydelig ut da <3

  Comment by Rebecca — 10/01/2013 @ 17:30
 16. Åh, det må være deilig med varme! :D Går selv rundt i minusgrader så å si hver dag :/

  Har selv vært på steder der det ikke er helt trygt å fare, er ikke så kjekt, lykke til på eventyrene dine der i alle fall :D

  Comment by Emilie — 10/01/2013 @ 23:40
 17. Uff, nå må du passe godt på deg selv! Håper du får sett og gjort de fleste tingene du vil uansett(:

  Comment by Lise-Marie — 11/01/2013 @ 09:23
 18. LYKKE TIL TØFFA!!!

  Comment by Siv — 11/01/2013 @ 10:19

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment