January 9th, 2013

Caribbean, baby!

Hey! Nytter ikke å starte innlegget med en hilsen på det lokale språket her, for det er ikke mer spennende enn engelsk. Jeg er i Trinidad & Tobago! I Port of Spain, som er hovedstaden. Landet er kjent for steel band-musikk, hvor oljefat brukes som instrumenter (copycat-Kaizers, hæ?), rosa flamingoer og asfaltsjøen – Pitch Lake. Øyene ble oppdaget av Colombus, og har vært både spansk, fransk og senest engelsk – det ble ikke selvstendig før i 1962. Bare spebarnet!

Noe av T&T’s historie måtte jeg google meg frem til, men mesteparten har jeg allerede fått servert av en lokal. Og det lenge før jeg satte føttene mine her! Husker dere jeg nevnte noe om den utrolige karmaen min i forrige innlegg? Vel, i dag igjen, dere…. Jeg vet snart ikke hvordan jeg skal forholde meg til dette universet lenger, det er så uforståelig hvorfor akkurat JEG skal være målskive for så mye fint her i livet, så innmari heldig med alt. Uansett. I dag. Jeg gikk mot sete 6F i businessclass, på flyet fra Miami til Port of Spain. Hvorfor jeg som backpacker fortsetter å få seter i himmelens himmel aner jeg ikke, men jeg er jo ikke typen til å klage heller. Mannen i setet ved siden av meg stanset meg før jeg fikk satt meg ned.
«Sorry, is it possible that you could change seat with my daugther? She’s in 2F. Window seat aswell.»
«Yes, of course», smilte jeg og prøvde å krympe til kvart størrelse i det jeg kjempet meg mot strømmen av passsasjerer på setejakt i midtgangen. Jeg fant 2F, ventet tålmodig på at farens datter skulle flytte seg, og slo meg så ned ved siden av en liten, spe dame 50+.

Etter å ha levd i en snodig virkelighet på reis i noen måneder, har jeg for lengst merket meg at ting har en tendens til å skje for en grunn. Derfor slo tanken meg da jeg festet setebeltet i dette nye setet. Noe ville at jeg skulle sitte her ved siden av denne damen, og ikke den store mannen i 6E. Men hvorfor? For å redde begynnelsen på mitt karibiske eventyr, forstod jeg senere. For noen timer ut i flyturen kom vi i snakk, og jeg lot meg nok en gang vippe av pinnen av min egen flaks. Hun lurte på om jeg hadde noen kjente i Trinidad, jeg fortalte at jeg reiste jorden rundt alene. Hun var fra Trinidad selv, og likte ikke tanken på at jeg var på vei til Port of Spain uten kontakter, uten et sted å bo, uten noe som helst. Min plan var å ta en taxi til hvilket som helst hotell, spørre om ledig rom og se hvordan det gikk. Hun rynket på nesen enda en gang da jeg nevnte “taxi”, og sa at jeg heller kunne sitte på med henne – de måtte forbi uansett. Jeg takket selvfølgelig ja, hun foreslo noen hoteller og…. Her sitter jeg. I 17. etasje på et dødsfint hotell, med utsikt utover hele havet. Og flaksen stopper ikke der – resepsjonisten ga meg gratis internett! Æh!

Jeg rakk heldigvis å utveksle nummer med Noreen, damen fra flyet, og ba henne ringe meg i morgen for å ta en kaffe – hvis hun orker. For kofferten hennes var nemlig full av parykker, og av samme grunn var hun i Miami….. Det er alltid de beste menneskene på jord som får svi, er det ikke?

Nå skal jeg legge meg i min syke kingsize bed, og våkne opp til det karibiske hav i morgen! Gleder meg til å se mer av dette flamingolandet i karnevalmode, og til å fortelle dere om det etterpå! Ta vare på hverandre, der hjemme, og send noen gode tanker til skjønneste Noreen. <3

28 Comments »

 1. Wow :) Fantastisk!

  Comment by Signe — 09/01/2013 @ 07:49
 2. Jæddæ, der ble det bekreftet at min anelse var fullstendig på viddene! Va’kke i nærheten en gang! :-P
  Karma’n har atter en gang slått til, fullt fortjent (og egentlig også forventet…). Sender varme tanker til Noreen! Tipper hun også vil kunne bidra til ny visdom under oppholdet ditt. Blir spennende å høre om opplevelsene som er i vente. Enjoy!!

  Comment by Pål — 09/01/2013 @ 08:04
 3. Det er så magisk å høre om! Håper du får masse nye og fine opplevelser i Trinidag & Tobage. <3

  Comment by Malin — 09/01/2013 @ 08:44
 4. Gosh, så fantastisk! Gleder meg til å se mer! Karibien har en stor plass i mitt hjerte.

  Comment by Luisa — 09/01/2013 @ 08:57
 5. åh, herlig! Nyt det fine hotellrommet og Trinidad. Noreen hørtes koselig ut!

  Comment by Karoline — 09/01/2013 @ 10:08
 6. Ah, siden jeg ikke tror på karma får vi si at du har englevakt, vakre du, noe du fortjener! Noreen fortjener derimot ikke å lide på den måten hun gjør, og varme tanker og bønner bes for henne. Kos deg glugg ihjel (ikke ta den bokstavelig, du skal overleve!) og opplev ENDA flere nye ting!

  Comment by Linn-Elisabeth Halvorsen — 09/01/2013 @ 10:20
 7. Der har jeg vært! Da jeg gikk i 2. klasse (sommeren før jeg begynte i 3. klasse) Tok hele familien flyet over til Trinidad, satte oss i min pappas fetters seilbåt, og seilte en måned mellom Trinidad, Tobago, Grenada, etc. etc. Det er et så ubeskrivelig vakkert sted, det var i alle fall det da jeg var der. Håper du koser deg masse, gleder meg så mye til å se bildene dine derfra(: Sukk…

  Comment by Lise-Marie — 09/01/2013 @ 10:47
 8. SICK – du altså. HAPPY FLAX!!!!

  Comment by Siv — 09/01/2013 @ 10:47
 9. Sinnsykt spennende å følge med på deg, Marie! :-) Jeg har delt bloggen din til min bror som har coachsurfere hjemme hos seg i et sett! Han husket deg ikke fra tiden vi var brevvenner da, hihi..

  Comment by Suzanne — 09/01/2013 @ 11:33
 10. Det er så typisk det, alltid de fineste menneskene. Men som du sa, hvis alt skjer for en grunn, kanskje hun fikk det i steden for noen andre fordi hun kan takle det ^^ Om du skjønner? Hehe. Litt søkt kanskje…

  Du og den karmaen din ja. Ha det KJEMPEfint!

  PS. Mira Craig er fra Trinidad & Tobago :p Hvis jeg ikke tar helt feil?? Haha.

  Comment by Jannicke — 09/01/2013 @ 11:44
 11. Uff, så trist :'(

  Comment by Sigrid — 09/01/2013 @ 12:05
 12. Shit, du har flaks jente!

  Comment by Camilla Albertine — 09/01/2013 @ 12:10
 13. Gleder meg til å høre om T&T, har vurdert å reise dit selv :) Karma’n er nok heeelt sikkert fortjent :)

  Comment by Lene — 09/01/2013 @ 14:17
 14. Det er et sånt land man bare hører om i OL-åpningen, når alle landene marsjerer inn i tur og orden. Håper du møter flere kule mennesker der, sånn at vi får masse fint å lese om her inne. Jeg har ikke mye backpacker-blod selv, men jeg elsker å høre om opplevelsene andre har hatt! Og om alle var backpackere, hvem skulle da postkortene vært adressert til?

  Comment by stine friis — 09/01/2013 @ 15:30
 15. Så fantastisk! :) Berre lure, har du lagt ut reiseruta di – eller tek du det som det kjem? :)

  Comment by Hege — 09/01/2013 @ 15:50
 16. Dette liker vi!! Vi måå få se utsikten din, Marie :-)

  Comment by MARGRETEST.BLOGG.NO — 09/01/2013 @ 16:10
 17. Det er faktisk en reiseartikkel om Tobago i Det Nye denne måneden! Sitter og leser nå, høres og ser fantastisk ut! Har ogsa ei venninne som har vært der, og har veldig lyst til å reise dit selv :)

  Comment by jeanette — 09/01/2013 @ 16:17
 18. pirates of the caribbean!:-D så fantastisk å høre om karman din og de fantastiske menneskene du møter rundt i verdens hjørner:-) sender masse gode tanker til Noreen<3 hjerte, smil!

  Comment by anja — 09/01/2013 @ 16:41
 19. Caribbean hørtes ikke feil ut! Ei heller backpacker livet :)

  Comment by Greta — 09/01/2013 @ 16:42
 20. Herregud altså, super! Skjønner godt at du har god karma, så flott som du er! Gleder meg til å høre mer, er alltid herlig å lese innleggene dine <3 Lykke til til Noreen.

  Comment by Maren — 09/01/2013 @ 17:04
 21. Jeg sender henne varme tanker, jeg!

  Comment by Sigrid U — 09/01/2013 @ 17:06
 22. Åååh, det er så utrolig koselig med snille mennesker! Karmaen din har du nok klart å fikse selv, for du virker som er utrolig snilt, hyggelig og morsomt menneske! Nyt ditt nye stoppested! :-D

  Comment by Vanessa — 09/01/2013 @ 17:35
 23. Takk for at du deler så mye med oss, Marie. Du tiltrekker deg fantastisk for du er det selv. Og byr livet på en motgang, finner du ut hvordan du skal bruke det til nytte, sånn helt instinktivt bare:)
  Jeg trives veldig godt her inne. Klem fra meg

  Comment by Linda — 09/01/2013 @ 19:07
 24. Er innom bloggen din alt for mange ganger i løpet av en dag, og bare håååper at du har oppdatert på nytt. Du skulle ha livestreamet hele reisen! Det ville vært noe! Kos deg i T&T! Venter i spenning på at vi nysgjerrige lesere får se bilder (og lese!) fra denne plassen også!

  Comment by Sol — 09/01/2013 @ 19:12
 25. Så heldig og så spennede! Jeg leste faktisk akkurat en reiseartikkel om T&T og i det neste jeg vet så er du der. Kult! :)

  Comment by Anette — 09/01/2013 @ 19:44
 26. Kult! Det er de gangene du besøker et land som er litt mer uvanlig å besøke at jeg syns det er aller gøyest å følge reisen din :-D

  Comment by Elisabeth — 09/01/2013 @ 22:50
 27. Du har nok gjort mye fint for andre i livet ditt, Marie, og det er nok derfor du har sånn flaks nå. KARMA:) Sender gode tanker til Noreen!

  Comment by christina — 10/01/2013 @ 01:45
 28. Ja du, det er nesten så man skulle begynt å tro på skjebnen når man leser innlegg som dette:)

  Comment by Linn L. — 11/01/2013 @ 12:05

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment