December 26th, 2012

leopard travels

Ukens leserspørsmål:
Jeg vet at det er vanskelig for deg å svare, og kanskje du allerede har gjort det før, men jeg lurer på en liten ting supermarie! Hvordan går med deg og eksem/psoriasis? Er du fortsatt leopard, og i såfall, hvordan takler du det?
Forresten, jeg elsker bloggen din! Gleder meg til å lese alt det jeg gått glipp av.

Tusen takk, jeg elsker at du elsker! Hvorfor skulle det være vanskelig å svare på? Leoparder er jo så vakre! Jeg kommer alltid til å være en, det er kronisk i blodet mitt, men i skrivende stund holder dyret seg i bur. Huden min er flekkfri, det har den vært helt siden i fjor sommer – da jeg startet på en svaksvak cellegift for å temme leoparden, etter måneder med andre dyretemmere som ikke fungerte. Jeg får kanskje én flekk her og der i ny og ne, men det tar jeg bare som en liten påminnelse fra leopardklørne om hvor heldig jeg er som ellers er frisk og rask! Jeg rakk akkurat å bli frisk nok fra leo også, til å avslutte cellegiftkuren før jeg reiste hjemmefra. Så nå går jeg ikke på noe som helst, og huden min er like blid! FORNØYD!

A reader asked me about my psoriasis, if I’m still looking like a leopard in the colours of a human. Well, no! I finished my cure before I left home, and my skin is all fine again. It has been fine since the summer of 2011, not a single spot! Ok, the leo is scratching me once in a while, but I’m just taking that as a reminder for how lucky I am to be healthy – other than a superficial leopardish disease. I’m lucky, and smiling!

8 Comments »

 1. Åh, fina! Det der så ikke liiiite digg ut…. Godt du holder deg frisk <3

  Comment by Jannicke — 26/12/2012 @ 11:43
 2. Åå, så bra for deg! JEg har lurt litt på det selv, hvordan det går med leopardmarie, så flott å høre! :-)

  Comment by Maren — 26/12/2012 @ 14:45
 3. åå så bra at den tilslutt har latt seg temme og holder seg i buret :)

  Comment by Anne Kristine — 26/12/2012 @ 18:56
 4. Vet ikke om jeg har sagt det før, men jeg ser virkelig opp til deg. Du som tør å snakke om “sykdommen” og at du i tilegg er så positiv til den :) God tur videre, storkoser meg like mye som deg med alt du deler gjennom reisen din!

  Comment by Marinegasten — 26/12/2012 @ 19:04
 5. Hurra for en liten tekst om leoparden. Mitt brøler som besatt, men det gjør meg ikke egentlig så veldig mye..!

  Comment by Siv — 26/12/2012 @ 20:12
 6. Herlig bilde. Det hjelper vel kanskje litt med all den herlige solen du er borte i! Merker selv at leopardhodet mitt (jeg har psoriasis i hodebunnen) gjerne kunne tatt seg en tur til varme strøk og saltvann!

  Comment by Lise-Marie — 27/12/2012 @ 14:51
 7. Bra at leoparden holder seg i bur:) Men den cellegift kuren gis det til de som er veldig hardt rammet av psoriassis? Har selv vært plaget av det i over 12 år nå og det har gått opp & ned med hvor mye det har vært. Nå har jeg kun i hodebunn,armer og hender.

  Comment by Nina C. — 27/12/2012 @ 16:30
 8. Hei :)
  jeg er psoriasis artritter(voksen gepard:) på 25-30 året ..
  har nå brukt cellegift(methotrexate) tabletter i 12-13 år, men pga slankeoperasjon så hadde ikke tabletter virkning på meg så jeg måtte begynne på injeksjoner, metex 17,5 mg, samme dose som på tabletter ..
  jeg beundrer deg som “tørr” å stå frem, jeg går fremdeles med lange ermer selv om jeg ikke har store flekker lengre, litt på knærne og litt på armene, mye i leddene på innsiden …
  hodebunnen har jeg holdt det stabilt pga at jeg tar permanent for å få løfta håret fra hodebunnen, så det kommer luft til :)
  kommer til å følge deg og bloggen din og kanskje jeg nå kan gå ermeløs i sommer etter å ha lest og delt denne bloggen :)
  Ha en fin sommer 2014

  Comment by Eva M Jespersen — 03/07/2014 @ 17:47

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment