August 26th, 2012

den store bloggsperren

Til dager hvor ordene ikke finnes, men du allikevel har lyst til å gi leserne dine noe å komme til, har jeg laget noen tips til hva dere kan fylle bloggen deres med:

△ Lag et innlegg med inspirerende bilder, fra weheartit og tumblr. Selv pleier jeg å søke på “quotes”, “text” og “inspo” der inne, eller mer konkrete ting som “travel”, “dreams”, hva enn det er du vil inspirere leserne dine med. Etter å ha trykket “søk“, pleier jeg å velge “Most popular” på toppen av søkeresultatene – da kommer de vakreste bildene opp først! Husk kredittering, gjerne mer spisset enn å bare skrive “weheartit“. Weheartit har som regel en mer nøyaktig kildehenvisning like over det bildet du trykker på, så du finner ofte den opprinnelige kilden der inne. Bildene som er hentet fra bloggen min, og lagt ut på weheartit, linker f.eks. til “supermarie.net“. Det er en god nok kredittering, ikke “foto: weheartit”.

△ Lag egne inspirerende bilder med fine ord på. Bruk bilder du selv har tatt, rediger de fint og legg til inspirerende quotes du finner ved hjelp av google. Husk kredittering her også, hvis du finner ut hvem som har laget sitatet. Eksempler på slike innlegg finner dere her og her.

△ Finn lister på nettet, de er perfekte når du ikke aner hva du selv kan skrive om. Jeg finner som regel listene mine på andre blogger, mange herfra. Hun er listegal! Andre tips for å finne lister er å google “meme“, “list+blog” eller gå inn på blogg.no og søke på “liste” der.

△ Hopp tilbake ett år i arkivet ditt, enten i bildearkivet du har på maskinen din eller i arkivet på bloggen din. Lag et innlegg om hva du gjorde for nøyaktig ett år siden, det er gøy for din egen del, kanskje for de faste leserne dine som har fulgt deg lenge og helt sikkert spennende for nye lesere å se hva du drev med før de fant deg.

△ Dra ut og GJØR noe, så du får noe å blogge om! Oppsøk steder du aldri har vært, gjør ting du vanligvis ikke gjør og husk å ha med kameraet. Forslag kan være å ta en ridetime, en dansetime, hva som helst. Ikke sitt og vent på at inspirasjonen skal komme til deg, gå ut og finn den selv!

△ Prøv deg som fotograf! Ta kreative bilder og lag et rent fotoinnlegg, inspirasjon til det kan du finne på deviantart.com, weheartit og tumblr. Bruk masker, smink deg opp, finn fine ting å lage et bilde med. Her finner dere innlegget jeg har skrevet om det å ta kreative bilder.

△ Lag dine egne lister! Eksempler: Favorittskoene dine, 10 fine ting som har skjedd i dag, 10 fine ting i nærheten av deg akkurat nå, 10 forbilder, din egen blogg-toppliste, favorittmat, ønskeliste – bare fantasien setter grenser for hva du kan liste opp.

Dette hjelper iallfall meg når fingerne mine trenger bloggkrykker. Har dere flere tips å legge til, superapor?

9 Comments »

 1. Hurra,hurra,hurra!!! Liker den “gå ut og GJØR noe” ;) Hihihhi

  Comment by Siv — 26/08/2012 @ 13:42
 2. Ååå, jeg liker dette. Veldig godt!

  Comment by Karoline — 26/08/2012 @ 14:07
 3. SV:i// Hei igjen Marie! Tusen takk for fine ord<3 Håper din sommer har vært knall!

  Comment by ina — 26/08/2012 @ 15:14
 4. Takk for innlegg Marie:) Du er super!

  Comment by Nina C. — 26/08/2012 @ 16:21
 5. Elsker lister!

  Comment by Camilla Albertine — 26/08/2012 @ 21:09
 6. […] hvordan  jeg skal blogge. Fikk ett puff i “bloggræva” når jeg leste dette innlegget her, som er skrevet av supermarie.net. Håper at jeg faktisk klarer og holde bloggen oppe å gå nå […]

  Pingback by Jeg lever i en boble | olasmil — 26/08/2012 @ 22:36
 7. Utrolig mange gode tips :)
  Syns det er litt trist at du skal forlate det grønne livet, for det har vært så artig å følge deg igjennom tiden! Selv ble jeg inspirert av å lese din blogg til å fortsette bloggingen også i min militære verden, noe jeg fikk “kjendistatus” av og følte på det da jeg brått møtte opp på KvinneCamp i år, og flere hadde lest min hehe. Håper på å se deg i grønt igjen! Hvis ikke så gleder jeg meg til å følge deg videre uansett! ^^

  Comment by Maiken — 27/08/2012 @ 02:37
 8. HAR DU VÆRT INNOM BLOGGEN MIN HERREGUD HVA ER VERDEN HVORDAN FANT DU DEN DETTE BLIR NESTEN LITT FOR SYKT DETTE ER IKKE PÅ EKTE!!!!

  Men takk, dette gjorde dagen min hvertfall (som hittil desverre har vært nokså bedregelig):D :D :D D!

  Comment by IK — 30/08/2012 @ 23:09
 9. Jeg må prøve å presse megselv til å blogge mer, merker jeg. Takk og pris for at du linka hit igjen. Jeg trengte dette!! “dårlig tid” er bare ei dårlig unnskyldning for å slippe å tenke på hva jeg skal gjøre med kreativiteten i hjernen!

  Comment by Siv — 01/04/2013 @ 18:44

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment