June 15th, 2012

(truse)innlegg om mensen i militæret

Jeg må le litt av dere, søteste. Unnskyld gutter…..

“Hei! Jeg vil selv inn i militæret, men hva gjør man om man får/har mensen midt ute i ødemarka og du er på øvelse? Haha, big deal:-)”

“for å komme med et litt.. merkelig spørsmål.. hvordan er det å være i militæret når man har mensen? ute i skogen osv..kan ikke det bli grisete og ekkelt? for ikke å snakke om vondt”

“Hei, bare lurte på det der med mensen og førstegangstjenesten… hvordan gjør man det? Innlegg? :D Elsker bloggen din, btw ^^”

“Så lurer jeg på.. når du får mensen i millitære feltøvelser? Hvordan fungerer det? eller må dere bare hoppe over mens med evnt p-piller eller ring?”

“Jeg lurer på noe.. Jeg skal i militæret om ca 2 år, forhåpentlig vis MP. Jeg gruer meg egentlig veldig. Vennene mine spør meg hele tiden; men hva skal du gjøre vis du har mensen i helvettesuken? Ja, hva gjør jeg da? Da blir det jo rene helvettesuken da :-( 
Hjelp meg, jeg trenger svar :-)”

“Har vært en ting som har svirret i skallen min en stund. Hvordan er det for jenter med mensen i grønn uke ? : P”

“Okei – SYYYKT teit spørsmål, men appropo mensen – hvordan går det? Er det stress? (du trenger ikke svare, og viss du bestemmer deg for å gjøre det så trenger du overhodet ikke gå i detaljer altså!) :)”

Jeg har snakket med dere om det her før, men siden dere fortsetter å lure skal jeg ta meg tiden igjen. Ikke bekymre dere så fælt, hæ? Det gjelder bare å være løsningsorientert!

Å ha “feil uke” i militæret er ikke noe annerledes enn å ha det i det sivile livet. Vi har ikke egne skogfarget bomullsdotter med hjelm på, vi bruker vanlige, hvite tamponger akkurat som dere og har som regel tilgang på vanlig porselenstoalett. Med mindre vi skal ut på øvelse, som helt sikkert er det dere bekymrer dere for. Da bor du i skogen, med liten eller ingen tilgang på toalett og avlukkede områder, så du vil nok helst unngå å få rød uke samtidig som den grønne. Rødt og grønt passer ikke så godt sammen uansett, med mindre det er jul.

Jeg har ingen erfaringer med mensen i felt selv, det anbefales å utsette det til etter øvelsen, men må du så må du! Krev en bøtte på BC* av befalet, og gå dit for å gjøre det ritualet du vanligvis gjør den sinte uken. Bare bytt ut de hvite flisene, teppet og baderomsduften med skog, barnåler og litt kald vind på tissen. Det er lurt å ha med seg våtservietter og truseinnlegg i lommene, hvor enn dere går. Disse tingene kan dere ta med en god del av ut i felt uansett, uavhengig av mensen eller ikke, for da har du mulighet til å “skifte truse” (innlegget fungerer som en engangstruse, ikke sant) og være ren hver dag. Enda en fordel med å være jente, i militæret!

Mensen i felt går nok helt sikkert fint skal dere se, bare prøv å behersk hormonene deres akkurat når dere håndterer våpen.

Og så vil jeg tipse dere om gratis tamponger mens (hehe) vi er i gang. “Tampons for free” er en deal hvor dere kan registrere dere for å få tilsendt gratis tamponger i posten. De får inntekt ved å selge reklameplass på tampongeskene, og kan derfor gi dere de helt gratis! Kjempesmart! Registrer dere her for å få gratis tamponger.

*Bæsj & carry, felt-toalett – et plaststativ med sort søppelpose på.
(Reklamebasert innlegg) 

9 Comments »

 1. Hei!
  Synes det er kjempe at du tar med dette i bloggen din, forsvaret har godt av rekruttering, og bloggen din er helt super.
  jobber å trives i forsvaret og har vært her siden 2006 (nettopp blitt kjent med bloggen din)
  det kan være fint å poengtere at det er lurt også og tenke på når man er ute på øvelse, og hvis det er spesiellt tøffe øvelser, så er det også ofte at (jeg har opplevd selv) at kvinnelige soldater (til og med på p-piller, primolut, provera har fåt mensen pga stress/uvant miljø, og også som en innryksreaksjon. Dette har gått helt fint:) både med hjelp av litt ekstra nød-pakningsløsninger (tamponger, våtservietter, bind) og litt ekstra do-tid.

  litt sånn for artig på BS hadde vi følgende motto, grønn beredskap- bind, gul/rød-tampong;)

  Comment by anne — 15/06/2012 @ 01:25
 2. Hurra!!

  Comment by Ingvild Marie — 15/06/2012 @ 01:46
 3. Har aldri sett på mensen som et problem. Du har enten BC tilgjengelig, bytter tamponger/bind der. Bare å si til befalet at du har mensen og du trenger ekstra tid på BC. Eller så tar du piller eller slikt, og hopper over mensen. Det er lett å bli litt døgnforvirret på øvelser, så husk å ta pillene ellers sitter du der med mensen. Dårlig stemning.

  Comment by astrid :) — 15/06/2012 @ 14:12
 4. Bra innlegg da:) Sikkert mange som har lurt på det,og jeg har selv fundert på det selv.=)

  Comment by Nina C. — 15/06/2012 @ 14:55
 5. Hei, litt morsom historie ang mensen i felt:
  Jeg klarte en gang under øvelse, og få min periode hele 1 1/2 for tidlig. Så der stod jeg, midt i skauen, men uten noen form for verken bind eller tamponger. Vi var også få jenter, og ingen av de to andre jentene hadde med de heller for de hadde nettopp hatt sin (heldig).

  Så jeg ble nødt til å spørre befalet mitt om å snakke med den eneste kvinnelige sersjanten som jobbet hos oss. Han var selvfølgelig interissert i å vite hvorfor jeg skulle snakke med akkurat henne og ikke han. Etter å ha sagt at jeg hadde fått perioden min, forstod han ingen ting. Jeg prøvde å hviske flere ganger og vise tydelig at dette var et “kvinneproblem”. Når det tilslutt gikk opp for han, fikk han panikk. Han stammet frem at han skulle ringe sersjanten med en eneste gang for meg. Så måtte jeg gå i en time for å finne befalets camp, og tilbake. Gutta var jo selvfølgelig nyskjerrig på hvorfor jeg hadde gått, og trodde jeg var blitt syk.
  Så forklarte jeg bare rolig at jeg fikk noe som gutter ikke fikk, og måtte fikse det. Da holdt de kjeft:)
  Gutter og mensen er morsomme:)

  Comment by tina — 15/06/2012 @ 19:11
 6. Åh, dette er virkelig en av grunnene til at jeg digger deg! Er så fantastisk bra at du faktisk skriver om ting som folk BRYR seg om og lurer på .. likte forresten skogstampongene med hjelm haha, genialt!!

  Comment by Tanja MH — 16/06/2012 @ 17:05
 7. Jeg har hatt uflaks mange ganger. stresset alltid på øvelser og fikk mensen gang på gang. Det verste var å forklare befalet, som bare var menn, at jeg hadde mensen smerter. Det kunne de ikke forstå, og flere av gutta “mobba” meg fordi jeg var svak osv pga disse smertene. Om mobbing oppstår pga mensen så sjønner du hvor barnslige gutta du er med virkelig er. Her burde jeg egentlig si at du burde si ifra til befalet, men i mitt tilfelle hadde ingen av de erfaring med jenter i forsvaret, og tok det ikke seriøst i det hele tatt. håper ingen jenter havner i en slik situasjon som jeg har vert i. men ikke vær redd, er du tøff nok klarer du det:) og som regel er det flere jenter til stede som du kan snakke med!
  13dtd!!!!!!!!
  rikke

  Comment by Rikke — 23/06/2012 @ 00:03
 8. Mensen i felt er ikke farlig i det hele tatt. Har og hatt et par episoder der befalet har fått litt panikk, men det har vi jentene bare ledd av. På grenaderopptak i vår var den morsomste episoden. Vi skulle teste 3000m og jeg måtte bytte tampong, mitt ut i skogen – hvor gjør du da av den brukte? Jo, du graver et hull, legger den ned i der og håper for noe andre sin del at de slipper å finne den. Vi hadde og en del morsomme militære ord rundt mensen.
  Gul beredskap = gul tampong
  Blå beredskap = blå tampong (ikke at noe annet er blå beredskap, men for gøy)
  Rød beredskap = rosa tampong, you get it
  Vaktbytte = på tide å skifte
  Oskar Bravo = har du OB på deg?
  Tango Papa = trenger tissepause, skal du være med å finne en stein å sitte bak?

  “Oskar Bravo? Gul beredskap det er vaktbytte”

  Comment by malin — 16/07/2012 @ 20:27
 9. Interessant å få et innblikk i kvinnelivet i felten! Jeg tror ikke det hadde vært noe for meg, er for mye sofagris :-) Hvordan ville det vært med menskopp, har noen av dere jentene prøvd det, evt diskutert det?

  Comment by Inger — 19/04/2013 @ 23:43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment