medskyldig i Oslo-oppstandelse…..

Hjertet mitt dunker så høyt at tastaturet nesten rister, eller så er det fingerne mine som skjelver i jakten på tastetrykkene – for en DAG det har vært! Jeg er så gira! Vi lanserte jubileumsflyet vårt, F-16 som jeg har designet, med en flyfotoshoot fra Hercules over Lillestrøm, Oslo til Fagernes og tilbake igjen. (VG har fortalt dere alt om det, sikkert)

Å se bilder av det ferdiglakkerte flyet i innboksen min var én ting, men å møte det ansikt til ansikt var virkelig en Ting, dere. Med stor T. Jeg husker det som om det var i går, da jeg satt i møte med lakkererne og piloten som skal fly henne rundt i år, og fortalte de hvordan jeg ville at flyet skulle se ut. OG I DAG SER DET UT! Jeg er så himla…. Jeg har ikke ord, så jeg må lage et: Fornøydstolt, type overbegeistret.

Vi dro til Gardermoen for å bli med jagerflyet vårt opp i luften, i et Hercules på treningstur. Hercules. Flashbacks. Kebnekaise. Jeg sto plutselig med en fot i sorgen over å ha mistet fem kolleger i tragedien tidligere i år, og en fot i ekstasen over hvor fantastisk mye glede jobben min gir meg. Glede og sorg. For en kontrast å forholde seg til. Det tankespinnet som spant mens jeg satt der i Herculesen og ventet på at bakluken skulle åpne seg kan jeg aldri få dere til å forstå med ord….

Og så åpnet de bakluken i Hercen, og tankene mine ble for øyeblikket oppløst og trollbandt seg totalt til det som skjedde der ute i himmelen. Flyet vårt! Rett ved siden av oss! I himmelen!!!!! Det var helt sykt. Ordene finnes ikke engang. Jeg vet pilotene hadde stålkontroll på sikkerheten, men et hakeslepende øyeblikk kunne jeg bannet på at F-16 skulle komme inn og parkere INNI flyet vårt. Det så så nært ut! Og det var så vanvittig å se! Jeg er mentalt der oppe enda, det er derfor jeg famler med ord og overbruker utropstegnet. Beklager det, dagen min har bare vært… BEYOND!

(Følg med på TV2 nyhetene nå kl 21, dere.)

En ting er sikkert, jeg kommer aldri til å finne en jobb i det sivile som kan måle seg med det spennet av opplevelser, kontraster, gleder og sorger som militæret gir meg. Det er en arbeidsplass som foralltid har fått hjerteplass.

__________________________________________________________
Har ikke hjertekapasitet til å oversette noe til engelsk i dag, så for my english readers: I can’t even describe this day…… 

33 Responses to “medskyldig i Oslo-oppstandelse…..”

 1. Camilla Albertine writes:

  Lo litt da jeg leste saken på VG tidligere i kveld.

  Dette er vel grunn til å oppdatere supermeteret?

 2. Siv writes:

  Målløs, du er så happy, og da blir jeg så happy, og jeg vil også bruke tusen utropstegn!!!! GRATULERER WIIII :D

 3. Chris writes:

  Stilig! :D antar at det har fargene rødt, blått å hvit? syntes jeg så rødt på vingene. er det bare oppvisnings fly eller er det stridsdyktig? :)

 4. Elise writes:

  Awesome!! :D Må ha vært fantastisk! :)
  Jeg vil se på nyhetene!! men tven min er klikka :(

 5. Karin writes:

  Så utrolig kult! Gratulerer me ditt (fingerav-)trykk (-arbeid?) på et F16-fly! Gleder mæ te det kommer susende over himmelen over Barteby (Trondheim) :)

 6. Mathilde writes:

  Så utrolig gøy!! Gratulerer med vel gjennomført :))

 7. Kamilla writes:

  Åååh, dere fløy over skolen under mattetimen! Heldige meg som hadde vindusplass og fikk sett det hele, var kjempefint! :)

 8. Maria writes:

  Så utrolig gøy! Jeg beundrer deg virkelig, Marie! :D Stå på :D

 9. Stine V. Hansen writes:

  Eg såg nettopp superflyet! :D Eg blei kjempestolt, sa “åååh, da e flyet til Supermarie!! :D ” når eg såg da ^^, Så fint da va! Flinking!! :D

 10. Ingrid writes:

  Gratulerer masse, masse, masse Marie :D

 11. Sonja writes:

  Hihi, så deg på Gardermoen i dag! :) Kunne tenkt meg å vært med på den Herculesturen altså! :)

 12. Susann writes:

  Haha, jeg elsker deg! Gratulerer med flyet! :-D

 13. Simen Askjer writes:

  Hei Marie,

  Jobb i det sivile er ikke så ille innimellom det:)
  Takk for en fin tur i dag, slår meg etterpå at det igrunn var ganske sykt.
  Moro!

  Håper jeg klarte å yte flyet ditt noe rettferdighet, og at du likte reportasjen :)

  S

 14. Margrete writes:

  Herre jesus! Gratulerer så mye, Marie! Du er virkelig SUPER!

 15. Marenparen writes:

  Jeg så det, også tenkte jeg på deg også hadde jeg rett :D Begge flyene fløy over oss på Huseby leir idag :)

 16. Tanja MH writes:

  er så STOLT, marie!!!

 17. Hanne panne writes:

  Så utrolig kult!! :D Jeg gleder meg til å se det i virkeligheten på lørdag når jeg skal på fly showet på Kjevik!

 18. Anne - vietnameseren writes:

  WOW! <3

 19. Kristina Ersland writes:

  Smile mitt ble bare bredere å bredere til mer jeg leste! Fytti du løfter hverdagen min altså! Har vært med halve hodet på Bali og halve i militæret, og hele litt på den forbannede 3000m jeg ikke klarer å fullføre…… Men jeg skal gjøre det! Skal, skal, skal og må da. Gratulerer Marie, virkelig! Dette her fortjener en sånn som deg:)

 20. Jannicke writes:

  Spennende. Lever meg så inn i det du skriver, elsker å føle at du virkelig brenner for det du gjør :)

 21. Vanja writes:

  Gratulerer med dagen! Det ser vanvittig kult ut!

 22. Thea Margrethe writes:

  Så du satt i Hercen som jeg så fly over Oslo, altså? :D WIIIIIII. Kjæresten min og søss klødde seg bare i hodet da jeg sa “DET ER FLYET TIL MARIE, DET ER FLYET TIL MARIE!!!!”…… De skjønner ingenting.

  Heldige du som flydde Herc i går, jeg DØR av ønsket etter en ny tur!!!!!!!! Jeg har SÅ lyst til å fly det igjen, men sjansene er vel minimale… Kanskjekanskje om jeg får bli med på en øvelse til, kanskjekanskje jeg får lov til å være med da… Jeg krysser fingrene!

  SÅ stolt av deg, Marie! Du får til så mye! Gratulerer og jeg bøyer meg i støvet!

 23. Linn-Elisabeth Halvorsen writes:

  I går hørte jeg en voldsomt høy lyd som skar over himmelen ved et ingenmannsland kalt Røyse, og tenkte bare “herligland, hva er det som bråker sånn?!” så kom jeg på at det var SuperMarie i farta! Litt trist over at jeg ikke fikk SETT det, men jeg må si meg meget fornøyd med å bare ha HØRT det!
  Jeg er kjempestolt av deg, Marie! :D

 24. Aleksander writes:

  Så det VAR faktisk ditt fly! Ble vilt overrasket og stoked når jeg så det fly så lavt, og så nærme, over Oslo! Gratulerer med enda en accomplishment du kan være (super)stolt av!

 25. Solfrid writes:

  Gratulererrrr!!! For ein herleg tekst, og bilete og DU er herleg!
  (Herreguud, du får meg til å få tårer i augene fordi du er så happy og fornøydstolt og forelska i militærlivet! Eg blir rørt! Du gjer at EG får lyst til å reise i militæret!)

  Gratulererrrr!!

 26. ¨Tonje writes:

  Jeg tror jeg så dere fly over Huseby leir ;D

 27. Signe writes:

  Så utrolig bra gjort! :D STOLT

  Du har virkelig fått til mye, i en alder av 21! Forbilde <3

 28. Camilla Lund writes:

  Jeg så deg og flyene mens vi var på klassetur i Oslo :D

 29. Maria writes:

  Jeg så det i Oslo! :D

 30. Trille writes:

  Åååååååh, herregud så herlig! Du er så flink, Marie. Jeg så en bildeserie fra dette tidligere i dag, og bare tenkte “MARIE”. Jeg digger jo F-16, det må man jo om man er fra Bodø, så da jeg hørte brølet på onsdagen, var jeg snar til å kaste av meg headsettet og henge ut av vinduet. :) Flyet var kjempefint! :) Flink, flink! :) <3

 31. supermarie.net » fighting falcon, baby writes:

  [...] hvilken fighter av et jagerfly jeg har fargelagt! Det er henne på bildet, tatt for ti år siden! Jeg ble enda stoltere enn før, da kollegaen min [...]

 32. supermarie.net » min siste mandag i grønt writes:

  [...] åpen dør. Jeg har det med å havne i flymaskiner som på død og liv skal slippe himmelen inn. Hercules over Oslo, og nå Sea King over havet. Det eneste jeg slapp inn var skrekkblandet fryd, mens hjertet mitt [...]

 33. Christiane writes:

  herregud som jeg digger deg!

Leave a Reply