April 28th, 2012

hun våknet ikke på Heistadmoen i dag

Jeg slang forvirret på hodet for å riste av meg Z’ene og komme til meg selv, tittet rundt meg i en trøtt tåke og bare…. Hvor er laget mitt? Snart oppstillnei…. Faen. Jeg er hjemme igjen. Lederskapskurset er så definitivt over. Jeg kravlet trøtt ut av sengen, møtte en uniform hengende i stua med tre vinkler på brystet. Smilte. “Sersjant Brudevold”. Barbeinte befalsføtter over et sivilt gulv kalt “hjemme”. Fant en nyvasket, grønn beret med gullmerke på sofaen, formet etter mitt eget hode og klar til bruk. Presse- og informasjonsoffiser. Smilte bredere. Det her har du faen meg fått til, Brudevold. Nå har hun sersjant blitt, og skal føre pennen for HV-03 – Gunnerside. Bredeste smilet i verden.

Det er for trist at kurset gikk så fort og at det ikke er noe mer, men hver gang jeg tar på meg bereten og beundrer vinklene mine, kommer alle minnene til å glitre i bakgrunnen. Den herlige innsatsen laget la ned i å mestre alt vi ble satt til å mestre (vi kom på 2. plass i lagskonkurransen!), den gode stemningen som rammet inn veien mot eksamen og alle de bra menneskene jeg har møtt som har lært meg så mye og mer enn det. Én uke av et helt liv er ingen verdens ting sett i perspektiv, men herregud så mye de syv dagene har av betydning for meg allikevel. Selvutvikling, samhold, sersjantvinkler og drøm i oppfyllelse. Livet i grønt er uforklarlig skjønt, case closed!

I dag skinner solen, som et slags punktum på en fantastisk uke, og jeg skal bare løpe rundt og være glad! Finner ingen grunn til å være noe mindre enn det.

Hva er deres grunn til å smile i dag? Glem alt som er dritt, dere har alltid minst én ting i livet som gjør det verdt å få frem et smil for. Det er jeg helt sikker på.

30 Comments »

 1. Du er så god, Marie! En uke er kanskje ikke så mye i hele livet, men noen dager setter seg i hjertet rett og slett. Jeg er s ufattrelig glad for at du fikk oppleve den uken.

  Jeg var på intervju for læringplass i foto på Rena på torsdag. I dag smiler jeg over at jeg var en av de fire utvalgte av 60 stykker som ble kalt inn til intervju. I dag smiler jeg, for jeg rett og slett er stolt over meg selv. Jeg har ufattelig lyst til å ringe min far, men det går jo ikke. Heldigvis så vet jeg at han hadde vært så stolt av meg! …og ufattelig spent på hvem som får plassen til slutt, som vi får vite neste uke.

  Comment by Ingrid — 28/04/2012 @ 13:23
 2. Åh, du er så suuuuuuper! (selvfølgelig, måtte liksom bare si det en gang til)

  Idag smiler jeg ikke bare fordi sola skinner i Fredrikstad, men for at den skinner for akkurat meg. Endelig er tåken borte, og jeg kan SE en verden som er verdt å ta del i utenfor vinduene. Jeg smiler fordi jeg har spist årets første pæreis og sett på menneskene, og klart å bare observere uten å bli redd dem. Idag smiler jeg for alt jeg får til, smiler for alt som ikke er en selvfølge men som alikevel går lekende lett. I dag smiler jeg for meg selv fordi dagen i dag er fantastisk fin, og det beste av alt er at den såvidt har begynt!

  Comment by Martine — 28/04/2012 @ 13:24
 3. Hørte noe på radioen om at jenter ikke er så populært i militæret pga de fysiske forskjellene mellom menn og kvinner. Du gjør meg stolt ved å bevise at kvinner kan gjøre det både like bra, og enda bedre enn menn. Du beviser at kvinner også kan! Ikke at jeg noen gang har tvilt, men det er bra å ha sånne som deg som viser det!)

  Min grunn til å smile i dag er at natt til 1. Mai har jeg fått mitt aller første betalte fotooppdrag! Er vilt stoked og nervøs om hverandre!

  Comment by Aleksander/Tjuhu — 28/04/2012 @ 13:26
 4. Det er sol i Bergen :D

  Comment by Marianne — 28/04/2012 @ 13:30
 5. i dag smiler jeg fordi Souldrop kommer på Slottsfjellfestivalen. Jeg så de på By:Larm i februar og det var magisk, spesielt siden en veldig kjekk fyr ga meg et blikk som som gjorde meg svak i knærna. og jeg VET at han kommer til å være på festivalen også. i tillegg smiler jeg fordi jeg har så mye annet fint å se frem til også. åh, det er nesten vanskelig for meg å være sur!

  Comment by ida — 28/04/2012 @ 13:50
 6. Jeg vil smile fordi jeg har verdens beste plan klar for en konfirmant!
  Jeg vil smile fordi jenter som deg gir meg megatonn med inspirasjon!
  Jeg vil smile fordi jeg skal spise frukt og sjokolade i dag!
  Jeg vil smile fordi motivasjonen til å trene er tilbake!
  Jeg vil smile fordi jeg vet at når du klarer å gå igjennom kurset med et glis hele uka, vet jeg at jeg kan klare akkurat det jeg vil om jeg bestemmer meg for det!
  og sist men ikke minst vil jeg smile fordi det er en ny uke med nye muligheter og jeg skal ikke se mørkt på den selv om det er prøve 2 av 3 dager den uka!
  SMIL til verden, og verden SMILER til deg!
  Åh, jeg er så GLAD i dag!

  Comment by Mariann — 28/04/2012 @ 14:11
 7. DEILIG;DEILIG, hurra! Jeg var superflink og sykla 25 km, selv om været ikke var helt på min side, SMIL!

  Comment by Siv — 28/04/2012 @ 14:30
 8. Åh, livet generelt! Det er som om jeg sitter skjerma fra all storminga utenfor, det skjer så utrolig mye i mine venners liv; depresjoner, brudd med kjærester, rævva karakterer osv, imens jeg er så heldig å ha det greit i singellivet, våkner hver dag og tenker “dette kommer til å bli en nydelig dag”, selv om det pøsregner ute (det er da det er best!)! Livet er så herlig, jeg er så heldig som har så vakre og omsorgsfulle venner som er glad i meg for meg, og jeg er glad for at jeg kan har en slik underbar(t) blogger som deg å stalke når jeg har tid :D
  Ha en nydelig dag videre, Sersjant Brudevold!

  Comment by Linn Halvorsen — 28/04/2012 @ 14:44
 9. Sjantebass Brudevold. Enn det a’! Så fortjent!
  Jeg er både veldig glad og litt trist på samme tid for tiden. I morgen er min aller siste dag etter 8mnd i Kina. Koffertene er allerede ferdigpakka og i dag kjøpte jeg inn siste gavene som skal bli med hjem å glede familie og venner. Jeg gleder meg kjempemasse til å se kjente fjes igjen. Men å si farvel til Kina og dette herlige livet jeg har hatt her, blir veldig rart. Men jeg har jo alltid minnene!

  Comment by Maren — 28/04/2012 @ 14:48
 10. Siden jeg allerede har gratulert deg og syns det er supert jobbet av deg, flinka … Kan jeg så spørre om HV faktisk skal ha gullmerke iht til den gjeldende uniformsreglementet? :P Siden Hæren holder på å bytte over til sølv, fordi gull er forbeholdt HMKG osv.

  Comment by Jenny — 28/04/2012 @ 14:51
 11. De snilleste vennene som vil muntre meg opp i en trist tid :)

  Comment by Anne - vietnameseren — 28/04/2012 @ 14:58
 12. For tiden er jeg veldig skolelei, og sint på meg selv siden jeg er en person som gjør alt i siste liten. Men om litt over en mnd er det sommerferie, det er grunn nok til å smile. Snart skal jeg feire konfirmasjonen til to herlige søskenbarn med resten av familien og kose masse med tantebarna. Og siden jeg må igjennom eksamene for å kunne bli ferdigutdannet så er de verdt det, og om noen år får jeg praktisere drømmeyrket. Og det er vell verdt et smil bare det :)

  Comment by Anne Marit — 28/04/2012 @ 15:00
 13. Min grunn til å smile i dag er at jeg har verdens fineste venner, som for hver dag klarer å åpne øynene mine litt mer i den forståelse at min x’kjæreste har behandlett meg som dritt, og at det rett og slett ikke er okei. Liker følelsen av å komme meg videre. stort smilefjes

  Comment by Silje — 28/04/2012 @ 15:00
 14. Jeg kan smile fordi det er lørdag, og jeg har en utrolig god kjæreste som endelig er hjemme på perm! snart ferdig på jobb, det er sol, og jeg har en (forhåpentligvis) bra russetid og se frem til. ser ingen grunn til å ikke smile! (sier jeg som har vært på jobb i 6 og en halv time allerede, 3 to go!)

  Comment by Tanja MH — 28/04/2012 @ 15:34
 15. Jeg har hentet en ring, en genser og en liten haug engelsk snop på postkontoret! Det gir meg grunn til å smile i dag :)

  Comment by Mira — 28/04/2012 @ 15:49
 16. Eg eg glad for i dag har eg redda eit liv. Er lammeveke her heime på garden, og det vart født eit lam, baklengs, altså ikkje med hovudet først som er normalt. og når det var komt ut pusta det ikkje. Så eg og mamma holdt på i lang tid med å få det til å puste. Utrulig givande når me nesten hadde gitt opp, å kjenne heile den vetle kroppen rykke til idet den trekker sitt fyrste pust. Eg smilte frå øyre til øyre. Både eg og mamma har bestemt oss for at ho er fjøsets nye lykkemaskot ^^

  Comment by Elisabet — 28/04/2012 @ 16:16
 17. FINA!
  I dag smiler jeg fordi jeg skal spise taco og kake med den beste, og noen andre gode også ^^

  Comment by Jannicke — 28/04/2012 @ 16:16
 18. Smiler fordi jeg endelig har fått meg JC sko og vi har kjøpt bil!!! ÆÆÆ

  Comment by ingrid — 28/04/2012 @ 16:57
 19. Det er et lyspunkt å finne fine bilder med ord på bloggen din. Ellers er det fine i dag at jeg endelig maler igjen, etter langt opphold. Sola skinner.

  Comment by Kristine H. — 28/04/2012 @ 17:51
 20. I dag smiler jeg fordi vi har feira 90-årsdagen til bestemor. Hun har ikke bursdag før om ei uke, men hun ville feire den i dag :-)

  Comment by Elisabeth — 28/04/2012 @ 18:29
 21. Again, I don’t understand a thing – but I love your hair.

  Comment by Zeitverschwender — 28/04/2012 @ 21:48
 22. Ille kost i felt ;-)

  Comment by Fenriken — 29/04/2012 @ 00:05
 23. Blir så GIRA når du skriver om militæret! Om ett år, så er jeg forhåpentligvis der jeg også :-) Tusen takk for masse inspirasjon, _SUPER_Marie!!!

  Comment by Marie — 29/04/2012 @ 01:13
 24. mye er dritt, men jeg er glad for at det ikke er lenge til roskilde, slottsfjell og til at jeg endelig skal flytte ut og starte studiene. du er best, marie :)

  Comment by helene — 29/04/2012 @ 10:12
 25. Jeg stappa hodet ut av vinduet idag tidlig mens jeg satt med kaffekoppen og røyken i hånda, fikk kald frisk luft i trynet og sola sto midt på himmelen. Null skyer i sikte. Da måtte jeg smile litt.

  Comment by PsychoHead — 29/04/2012 @ 11:07
 26. russetid! ellers går alt annet til helevete..

  Comment by elin — 29/04/2012 @ 17:49
 27. Smilte av å vokne opp i armene til forloveden min en morgen til før han måtte tilbake til militæret. Av hvor normalt alt virket igjen før han måtte sette seg på bussen for å nå flyet. At jeg er så heldig at jeg har en liten firbent venn som kan slikke meg på nesa når jeg er litt trist for at han måtte dra igjen.

  Comment by Lene — 29/04/2012 @ 19:54
 28. Åh, det finnes ingenting bedre enn å være stolt av seg selv for å ha gjort noe du lenge har drømt om, eller har lengtet til å bli ferdig med! Gratulerer som sersjant :)

  Comment by Camilla — 29/04/2012 @ 20:14
 29. I går smilte jeg fordi jeg nailet skytekonkurransen for uttaket til heimevernsungdommens landskonkkuranse så sykt! Jeg overgikk alle mine forventninger, og tror jeg for første gang har kjent på følelsen av å være skikkelig stolt av meg selv. I tillegg gjennomførte jeg resten av øvelsene bra, og kunne legge meg med en god følelse som viste seg å stemme – jeg kom med på laget, og skal være en av ti som skal representere HV-16!

  Marie svarer: Ææh nå ble jeg glad! Gratulerer så mye! :D STOLT!

  Comment by Anne Berit — 29/04/2012 @ 23:24
 30. Du skriver så bra!

  Comment by Jeanette — 30/04/2012 @ 18:18

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment