April 14th, 2012

leopard i manesjen


foto: priv, leoparden prikker meg på skulderen, he-he

“Jeg vil bare si en ting til Marie; Jeg har hatt psoriasis i 35 år, jeg har vært i Forsvaret i 35 år og jeg er der enda. Du har ingenting å være redd for.” “…Marie. Jeg er stolt av deg!” “Kjempebra!”

De var som et levende supermarie.net-kommentarfelt, dere. Jeg visste ikke hva jeg skulle si. Jeg ble så overveldet! Fremmede mennesker som sier at de har anbefalt ordene mine til så mange, ukjente som sier direkte til meg at de er stolte av meg og en offiser som bare reiser seg opp og tar seg fullstendig av den største frykten jeg har – at leoparden skal spolere de militære drømmene mine, just like that. Øynene mine ble store og blanke, det var så… Jeg ble så overveldet av alt sammen! Av alle som sa noe!

Nå skjønner dere sikkert ingenting, så jeg skal fortelle: Jeg hadde foredrag om å blogge åpent om leoparden i går, på jubileumskonferansen til Leopardforbundet. Jeg fortalte de gladelig hvor stor rolle dere har hatt, og har, i hvor bra jeg har det sammen med villdyret. Alle tipsene dere har kommet med, all støtten, alle oppmuntringer. Leserne mine! Dere kommer aldri til å forstå hvor viktige dere har vært i prosessen av å svelge en kronisk hudsykdom, for jeg kommer aldri til å klare å forklare det for dere. Dere må bare vite det, det er enormt. Nå prikker leoparden meg på skulderen igjen, men jeg tar det som en klapp på skulderen for at jeg er tøff nok til å vise den frem i manesjen, og jeg kunne ikke brydd meg mindre. For dere har sagt at jeg er fin uansett, og da tror jeg på dere.

Nå skal jeg kaste meg rundt og bli klar for jentevorse hos Lone, før vi helt sikkert havner på byen – igjen. Skriver byhateren over alle byhatere, helg etter helg…. Jaja. Håper dere har en super helg, folket mitt! I love you!

22 Comments »

 1. Du har all grunn til å være stolt over deg selv, du er ei så tøff ei <3

  Comment by Mira — 14/04/2012 @ 18:25
 2. Du er überfin Marie! Alltid.

  Comment by Tonje — 14/04/2012 @ 18:25
 3. Du er fantastisk:)

  Comment by Elise — 14/04/2012 @ 19:14
 4. Unner deg all støtte du får! Utrolig tøft av deg å stå foran så mange ukjente fjes å prate. En ting er jo å gjøre det foran en PC-skjerm, en annen ting er å gjøre det foran andre ansikter.

  Comment by Maren — 14/04/2012 @ 19:50
 5. Bra det er flere enn meg som er stolt av deg, det fortjener du!

  Comment by Jannicke — 14/04/2012 @ 21:15
 6. Kos dæ kjempemasse i kveld! Du har all grunn til å være stolt, superM :-D

  Comment by Line — 14/04/2012 @ 23:03
 7. Herregudddd ass, JEG er stolt av deg beibi. Du er saa flink med ord og fin med kroppen uansett. Beinet har et par flekker paa armen btw.. det visste du ikke det. men naa er jeg full og rar, saa maa avslutte her. HIHIHI!

  Comment by Ida Sundae — 14/04/2012 @ 23:13
 8. Folk er fine! :-)

  Comment by Cecilie Lykke — 14/04/2012 @ 23:28
 9. You make my day. Alltid. Ha en super helg selv <3

  Comment by Camilla Albertine — 14/04/2012 @ 23:47
 10. Utrolig stort av deg å holde et slikt foredrag, hadde aldri turt det selv, så jeg beundrer deg stort! :) Har litt leopardflekker selv, men det har blitt litt bedre med tiden.

  Jeg vet forresten ikke om du har iPhone, men om du har lurte jeg på om denne var noe for deg ;)

  http://www.etsy.com/listing/93755131/iphone-4-case-keep-calm-and-stache-on?ref=cat2_gallery_3

  Comment by Nina — 15/04/2012 @ 00:30
 11. Så flott at du tror på oss, og så flott at du er deg! Du er absolutt helt nydelig, Marie! Og det beste av alt er smilet og utstrålingen din, uten tvil! Det gjør meg så godt å lese dette, du er super som gir alle oss som leser bloggen din noe igjen for det! Men haha, kos deg mye ute på byen i kveld:) Det fortjener du ass!

  Comment by Kristina Ersland — 15/04/2012 @ 00:49
 12. … Jeg har også nylig fått psoreasis, men i mye mindre grad enn deg. Jeg har kun noen få prikker, flest på ryggen, noen på framsiden og noen i fjeset. Virker som de lever sitt eget liv, noen dager er de store, andre dager er de vekke. Så kommer de tilbake, men mest på de samme stedene. Kjedelig! Har fått en salvegreie, men er ikke alltid like lett å smøre seg på prikker du ikke selv ser :p Virker though som det bare blir fler og fler av dem, og det er litt skremmende, men jeg overlever :) Noen smarte tips?

  Comment by Sandra Jeanette — 15/04/2012 @ 01:25
 13. Du er så bra Marie, og du har all grunn til å være stolt av deg selv som de over her sier :-) amen!

  Comment by Mari :-) — 15/04/2012 @ 12:28
 14. Du er så tøff, så inspirerende og så himla fin, du Marie!!! :)
  I love it! Stå på. :)

  Comment by Trille — 15/04/2012 @ 12:44
 15. selvfølgelig er du fin uansett!
  Noen har mange føflekker, noen har ingen. Noen har fregner, noen har ikke fregner. Noen har pigmentflekker, andre har ikke. Noen har leoprikker, andre har ikke. Du er fin både med og uten prikker, du er super!

  Comment by Therese — 15/04/2012 @ 14:44
 16. STORTSTORT hjerte fra nord <3

  Comment by Siv — 15/04/2012 @ 15:48
 17. LOVE YOU. flinkis!

  Comment by siv kristin — 15/04/2012 @ 17:19
 18. Marie <3

  Comment by Stina — 15/04/2012 @ 22:50
 19. du har ALL ære for dette selv, Marie. du som er så herlig mot oss, da skulle det bare mangle at vi er ærlige tilbake. Du er vakker, og ingen sår kan ødelegge det.

  Comment by Tanja MH — 16/04/2012 @ 16:28
 20. Hei Marie, og takk for sist!
  Du var SUPERflink!! :))

  MVH
  Kjersti

  Marie svarer: Hei! Tusen takk, godt å høre at foredraget hørtes bedre ut fra utsiden enn det gjorde i mitt eget hode… Der var det nemlig bare kaos. Hehe. Hyggelig å møte deg! :)

  Comment by Kjersti — 17/04/2012 @ 08:35
 21. Du er fantastisk, Marie!

  Comment by Camilla — 18/04/2012 @ 09:14
 22. Hei!

  Jeg vil bare takke deg for at du har blogget åpent om sykdommen din, det har gjort det enklere for meg å takle min. Jeg har nok samme type leopard som du tror jeg, for bena mine ser ut som dine gjorde. Men jeg venter fortsatt på time hos hudlege, og var hos en veldig dyktig fastlegevikar som forkynte at “jeg har sett mye verre psoriasis enn det du har der”. At ikke all psoriasis ble tykk og flassende visste han nok ikke noe om. Nå er sommeren her, og jeg har gått med bare armer til veldig mange kommentarer fra folk omkring meg. Vannkopper, soleksem, allergi er bare noen av tingene jeg har blitt konfrontert med. Og jeg som synes jeg ser bra ut nå!

  Takk for at du våger.

  Comment by Britt — 28/05/2012 @ 10:41

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment