April 4th, 2012

daughter see, daughter do

Hei igjen englefjes!

Nå har jeg lukket igjen google translator for denne gangen, og er ferdig med å servere dere franske overskrifter dere sikkert ikke skjønner bæret av. Jeg er hjemme! Ferien i Frankrike ble (heldigvis, turen hadde ikke vært særlig magisk uten Ida) ikke helt den store treningen på å reise alene rundt i verden som jeg hadde tenkt, men hey – det betyr jo bare at jeg snart må ut og reise IGJEN! “”””Å nei”””””. For øvelse gjør mester, og jeg må være litt mester hvis jeg skal klare meg selv i ukjente land så lenge som seks måneder i strekk. Kom gjerne med forslag til hvor i Europa jeg kan spontanreise en helg, jeg har ikke peiling! Italia, kanskje?

Som dere vet stjal jeg med meg noen bilder fra mammas gamle fotoalbum før jeg dro, og målet var å oppsøke de samme stedene som hun gjorde da hun var på min alder. Dere har allerede sett de to første bildene her, og her kommer de siste:


Foto by Ida, prosjekt “datter gjenskaper mammas fotoalbum” i kulissene. Hele Japan stod og stirret på meg mens jeg gjorde det her foran hver jævla turistattraksjon… De lurte fælt! Jeg elsker at hele Japan alltid er på tur, forresten, hvor enn jeg reiser i verden så er de faen meg der, med kamera rundt halsen og smil fra ører til ører. Så stereotype. Fascinerende til tusen. 


1983’s versjon av mamma ved buen ved Louvre, pent plassert i hånden til 2012-versjonen av datteren på akkurat samme sted. Det var så stilig å se hvordan det gamle fotografiet bare smeltet inn i hvordan omgivelsene ser ut i dag! Helt likt, så mange år etter!


Datters forsøk på å kopiere originalbildet. Noe sier meg at vi hadde litt forskjellig stil.


Eiffeltårnet 1983 møter Eiffeltårnet 2012. At mamma også hadde halsveske på seg da hun var der for 30 år siden la jeg faktisk ikke merke til før nå… Så retro, dere. Så retro. /Moteblogg slutt. For all fremtid.

Det prosjektet her gir meg lyst til å stjele hele Interrail-albumet hennes og ta de samme bildene Europa over. Det var så gøy! Jakten på bygningene, ekstasen over å finne de, og gleden ved å gjenskape øyeblikket i nye, glitrende pixler. Håper mine fremtidige barn får den samme reise- og eventyrlisten som meg, da skal jeg sende de ut på det samme fotooppdraget så kan mamma og jeg sitte eldgamle og humre sammen, mens vi mimrer fra våre egne turer.

Nå har jeg skreket så høyt om Frankrike i dagesvis at jeg egentlig ikke har fått med meg så mye annet. Hva gjør DERE i påsken, for eksempel? 

17 Comments »

 1. Utrolig morsomt at du har “gjenskapt” reisen til moren din!
  Jeg skal bare gjøre skolearbeid i påsken jeg :p

  Comment by Linn — 04/04/2012 @ 17:22
 2. Jeg har fri :D DIGG!

  Comment by Jannicke — 04/04/2012 @ 17:39
 3. så utrulig fantastisk gøy! skal såå gjere det samme med pappa sine usa bilder ein gang!:)

  Comment by siv kristin — 04/04/2012 @ 17:41
 4. Det ser så utrolig koselig ut. Jeg vil også!

  Jeg koser meg med familien :D

  Comment by Anne - vietnameseren — 04/04/2012 @ 18:08
 5. haha, noe så UTROLIG kult!! når mamma var på min alder var hun gravid, så tror ikke jeg skal forsøke og gjenskape hennes fotoalbum.. men utrolig godt at du har kost deg!
  sånn over til hva jeg gjør så jobber jeg. hurra!

  Comment by Tanja MH — 04/04/2012 @ 18:22
 6. Syns det lille prosjektet ditt er så vanvittig søtt, Marie! :)

  Comment by Cecilie Lykke — 04/04/2012 @ 19:35
 7. Jeg skal gå til Gaustatoppen i morgen, og ellers bruke det meste av påska på å flytte :D

  Comment by Elisabeth — 04/04/2012 @ 19:47
 8. Ein skikkeleg kul idè, og bileta med bilete i blir så stilige! Fekk veldig lyst til å gjere det same sjølv, takk!

  Haha, japanarar på tur er veldig moro. For nokre år sidan fekk me eit busslass med japanarar på gardsplassen. Dei gjekk rundt i hagen vår, oppi ein hengar og overalt og tok bilete. Me stod i glasa og flira og vinka – moro-minne!

  Comment by Solfrid — 04/04/2012 @ 19:49
 9. jeg koser meg på hytta i påsken:)

  neste reisemåltips: ROMA! det er en magisk, kjempefin by, men kan også være ganske kaotisk, så etter min mening perfekt for å teste dine egne komme-seg-fram-i-verden-på-egenhånd-evner. Og det er dessuten flere steder å se en times togtur i forskjellige retninger utenfor Roma. Og både Ryanair og Norwegian flyr dit hurra, så kanskje du finner ganske billige billetter også! har Roma-tips i fleng, hvis du vil:)

  Comment by Therese — 04/04/2012 @ 20:22
 10. Åh, jeg elsker disse bildene:D Du er så heldig, jeg har så utrolig lyst til Frankrike! Når jeg en gang blir “rik” (dvs. rikere enn blakk – som jeg er nå), så skal jeg dra dit! :D

  I påska har jeg vært hjemme så langt. Men i morgen drar jeg og hele familyn på hyttetur til ødemarka – stå på ski, reise til en litt mer sentral plass og shoppe og bare kose oss på hytta:) Litt scrapbookutstyr, kryssord og magasiner skal hindre meg fra å dø av kjedsomhet de dagene vi bare sitter på hytta, og jeg tror det kan funke bra! :D

  Ha en god påske, Marie! :D you deserve it!

  Comment by Elise — 04/04/2012 @ 21:22
 11. Så utrolig kult!! Stemmer for at du stjeler interrail-albumet og legger ut på samme reise selv, hvilken fotoserie hadde vel ikke det blitt? Spontanreisetips, forresten; Reykjavík :D

  Comment by Elise — 04/04/2012 @ 23:45
 12. Så herlig det så ut med sol og sommer! Har selv vært i Paris, men da var det en del overskyet så eifeltårn-turen ble ikke så høy og lang. Så utrolig vakkert det er der!

  Du MÅ_ ta en tur til Italia en eller annen gang, så en spontantur en helg dit bør stå høyt på listen :) Egentlig så bør en ta en måned i Italia… Men det bør en i mange land! Hehe. Har vært i Italia en del de siste årene og det er SÅ vakkert. Tips fra meg er og dra til de vakkre små-byene. Dra til en plass rundt Garda sjøen, bo på et hotell en plass og reis via tog, bil, buss til de andre byene rundt den. Det er super nydelig der :) !

  Comment by Siri — 05/04/2012 @ 00:38
 13. Du har jo blogget supermye når jeg ikke har vært på sølveplet mitt.. Dårlig samvittighet ass! Men jeg må bare si at du tar utrolig flotte bilder og jeg elsker prosjektet du har med de gamle bildene til mammaen din! Superkult:) Siden jeg er skolejente så har jeg jo hatt ferie da, og har jobbet en del. Men det blir jo selvfølgelig litt tid til nyting av livet også, så en bra ferie til nå! Gleder meg spent til å se hva de neste dagene har å by på! Kos deg, Marie:)

  Comment by Kristina Ersland — 05/04/2012 @ 01:46
 14. Jeg DIGGER prosjektet, jeg, og jeg har liiiikt å se alle Parisinneggene! Fikk enda mer lyst til å dra til Frankrike!!

  Comment by Siv — 05/04/2012 @ 11:41
 15. fine bilder :)

  Comment by ola samuelsen — 05/04/2012 @ 18:35
 16. Paris er en drøm! En vakker dag skal jeg også besøke den nydelige byen :)

  Comment by June Sundet — 10/04/2012 @ 11:43
 17. Superkult!

  Comment by Hilde — 14/04/2012 @ 23:37

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment