March 23rd, 2012

carwash og armybabes

Jentunge som tar ansvar og vasker mammas blåbær ren og pen! Det skulle vel egentlig bare mangle, jeg har så godt som stjålet hele bæret fra henne for å kunne stelle med leoparden i ny og ne. (Dyret oppfører seg fortsatt pent, hvis dere lurer. Og det gjør jeg også.)

Forsvarsminister Barth (navnet <3) la frem langtidsplanen for Forsvaret i dag, forresten:

Regjeringen anbefaler også at Luftforsvarets ledelse, som har vært midlertidig basert på Rygge, og inspektorater blir flyttet fra Rygge til Reitan. (…) For Rygges del vil redningshelikopter og et helikopterdetasjement med taktiske transporthelikoptre bli værende, men Rygge som militær flystasjon vil legges ned. (kilde)

Mitt lille militære hjem….. Jeg får legge meg ned jeg også, før jeg reiser verden rundt, og gi Rygge militære flystasjon en ordenlig bamseklem. Kanskje den ikke er der når jeg kommer hjem igjen. Synd, trist, leit. Mest trist, det er jo der jeg har hatt min militære oppvekst, barten på veggen og de beste årene i mitt liv. Au.

Barth vurderer en kjønnsnøytral verneplikt også, så før dere vet ord av det må dere kanskje inn i militæret hele gjengen!

Hva mener dere om det, egentlig? For eller mot at jenter MÅ inn i militæret, og hvorfor/hvorfor ikke? 

29 Comments »

 1. bloggen din gjør meg også glad. linker deg jeeg super <3

  Comment by Lise — 23/03/2012 @ 20:23
 2. Er veldig usikker til at alle jenter må inn i militæret. Jeg tror det holder at alle jenter på sesjon, at ved å få alle til sesjon så får man inn de jentene som vil inn og jenter som kanskje ikke har tenkt tanken, men får insp. til å dra inn. Kanskje vil “feltmadrass”-imaget som kom med jentene forsvinne, kanskje blir det enda verre. Helt ærlig trivdes jeg aller best på leir når vi kun var en håndfull igjen framfor to-sifret tall. Det var alltid så mye mer drama, gråting og stress med flere jenterom i gangene.
  Og jeg har hørt jenter si at de dro inn i forsvaret for å finne seg kjæreste eller har som konkurranse å ligge med flest gutter, der befal er ekstra poeng.
  Sånne hendelser er jeg redd det blir mye mer av hvis alle jenter får komme inn… Men igjen, jeg kan jo ha grundig feil. Det kan jo hende det funker veldig bra. Men helt ærlig; jeg tviler!

  Hva syns du? Hvis du kan si noe om det da.

  Comment by Maren — 23/03/2012 @ 20:35
 3. jeg er jente. som skal i militæret. synes det bør være frivillig. vi er ikke like bra fysisk utrustet. viktig at de som faktisk skal beskytte landet vårt hvis det oppstår krig må være fysisk bra utrustet. så ja, jeg er imot. selv om jeg er jente. og skal i militæret. selvmotsigende? neia, jeg skal ikke ut i krig jeg. skal bare tjene mitt fine land

  Comment by elin — 23/03/2012 @ 20:45
 4. Jeg syns det skal innføres verneplikt for jenter også. Vi er ute etter likestilling i Norge, så jeg ser ingen grunn til at militæret skal være ett unntak : )

  Comment by Hege — 23/03/2012 @ 20:49
 5. Hmm…jeg er i militæret selv (HMKG). Jeg tror på idéen om at alle jenter må på sesjon, men at det fra da blir valgfritt om de vil eller ikke. Jeg veit om mange jeg kjenner som ikke hadde klart dette, og når folk absolutt ikke er motivert er det bare tull å tvinge dem. Jeg er i musikktroppen i Garden, vi er 20 jenter av til sammen 80 mann og det fungerer kjempebra :)

  Comment by Marenparen — 23/03/2012 @ 20:55
 6. Jeg er for at jenter må inn i militæret. Jeg synes det skal være likestilling når det gjelder slike ting, og sånn det er nå kommer man jo omtrent bare inn om man har lyst. Så så lenge det ikke ender med at mange flere må inn i militæret enn nå, er det jo positivt for de guttene som ikke vil også.

  Comment by Susanne — 23/03/2012 @ 21:01
 7. Jeg har selv vært to år i Forsvaret som lærling (LK), og syns ikke det var noe spessielt hardt. Nå er det jo forskjellig på om du havner i luft, sjø eller hær og hvilken avdeling og hvor i landet.

  Men jeg er for at jenter og skal få verneplikt. Bedre å la alle faktisk få sjansen og la de som vil gjøre en innsats komme inn, enn å ta inn noen som ikke vil. Og vi skal jo ha likestilling i dette landet.

  Comment by Natalie Myhre — 23/03/2012 @ 21:20
 8. Jeg regner med du alltid har ønsket at du kunne spise bartesandwich til frokost og kvelds? :D http://www.modcloth.com/shop/kitchen-decor/sir-looks-good-sandwich-cutter-set

  Litt mer relevant: jeg vet virkelig ikke hva jeg mener om det. Feministen i meg synes det skal være samme regler for begge kjønn. Og egentlig synes jeg vel ikke at det burde være plikt for hverken gutter eller jenter, men da får man gjerne en situasjon der Forsvaret mye mer aktivt må reklamere for seg selv og få folk til å melde seg, og det tror jeg ikke man er tjent med. Men jeg vet ikke.. Det er et vanskelig spørsmål.

  Ikke enig med hun nest øverste i hvert fall.. Hvis det blir kjønnsnøytral verneplikt vil jo ikke militæret ha så stort flertall av gutter. Hvorfor skulle da disse (ekstremt forblåste jentene, som jeg egentlig ikke helt tror finnes. Kanskje de bare bruker det som unnskyldning fordi det av mange ikke er sett på som feminint å gå inn i militæret? Bedre å framstå som hore enn maskulin liksom?) jentene velge militæret?

  Comment by C — 23/03/2012 @ 21:29
 9. jeg er mot at jenter MÅ inn. jeg skjønner jo at folk vil ha likestilling, men er det virkelig rett å tvinge jenter inn i militæret?
  Jeg syns det opplegget vi har nå er flott! at man blir innkalt til sesjon 1 og kanskje 2, og at de tøffe, sterke jentene som vil inn i militæret får muligheten til det! men jeg personlig, og mange jeg kjenner, vil ikke inn, for vi er ikke sterke nok fysisk og psykisk.

  Bare fordi jenter ikke MÅ inn i militæret, så betyr det ikke at vi ikke er like sterke som gutta. Jeg syns at muligheten vi har til å velge er grei, for de jentene som absolutt vil at militæret skal være for gutter og jenter, og som vil inn i militæret, kan jo det!

  Comment by ida — 23/03/2012 @ 21:35
 10. Jeg tenker POSITIVT om at jenter MÅ inn. Det kan bidra til å fjerne/bli kvitt alle dumme rykter og stigmatiseringen. Det kan bidra til å endre dumme gutters syn på jenter i militæret, og også andre jenter som ikke har et godt syn på det. Jenter skal alltid rope så veldig høyt i kampen for likestilling, men noen ganger vil de bare ha godene som følger med. La militæret også være en gode, og ikke se på det som negativt. Det blir for dumt når jenter skal trykke seg selv ned og si at det blir slitsomt med gråtende jenter i militæret. Gå inn med hodet hevet og vis at vi også er en del av det. Jeg ville veldig gjerne inn, men jeg ble ikke funnet tjenestedyktig. Jeg synes det var utrolig kjipt. Og enda kjipere er det når jenter snakker nedlatene om seg selv, og sier at det bare blir masete med jenter i militæret. Jeg heier på jentene!

  Comment by Abril — 23/03/2012 @ 21:41
 11. Abril – godt skrevet!

  Comment by Maren — 23/03/2012 @ 22:01
 12. Jeg er imot. Dersom jeg må i millitæret fucker jo det opp min eneste fremtidsplan -nemlig det etterlengtede fri-/reiseåret etter vgs.

  Comment by Kristin — 23/03/2012 @ 22:21
 13. Må, Må, MÅÅÅ! Likestilling er viktig, men ikke minst tror jeg det er en utrolig viktig erfaring å ta med seg videre, uansett kjønn!

  Comment by Sigrid — 23/03/2012 @ 22:36
 14. Jenter og gutter vil alltid ha en ulik fysikk der gutter som regel er sterkere fysisk. Men i forsvaret er psyken en stor del av hverdagen som soldat. Og så lenge man har vilja kan man komme seg utrolig langt. Når det kommer til feltøvelser viser det seg ofte at jentene holder ut lengre enn gutter etter flere dager med lite mat og søvn. Så vi jenter kan være så mye sterkere enn vi tror. Kanskje er det fordi vi er oppvokste i et land der vi har lært at jenter ikke skal være i forsvaret. At det å være jente i forsvaret er unormalt sterke jenter og vi løfter målene for å komme inn i forsvaret skyhøyt opp. Det hadde vært spennende å se hvordan det hadde vært med like mange jenter som gutter i forsvaret. Men jeg er fremdeles usikker.

  Comment by Maren — 23/03/2012 @ 22:43
 15. Jeg er for!
  Har man en god nok grunn til å ikke dra i forsvaret, så slipper man nok unna. (eller så dimmer man etter kort tid, hehe).
  Selv har jeg ikke vært i forsvaret, gikk 4-årig VGS istede. Men nesten så jeg angrer på at jeg ikke dro ;-) Men nå er jeg i gang med utdannelsen, så det blir nok ikke forsvaret på meg! Men man vet jo aldri!

  Comment by Ina — 23/03/2012 @ 23:00
 16. Vet du hva, nå gidder jeg ikke være anonym fan av bloggen lenger! Du er dritkul og er stor inspirasjon! spesielt på de dagene jeg ikke føler meg super, er det fint å tenke på at noen med samme navn er det :)

  Comment by Marie — 23/03/2012 @ 23:04
 17. Liker bilen! :)

  I dag var jeg vikar på en barneskole, og alle elevene i klassen hadde tegnet bart på fingeren :) For en supergjeng!

  Comment by Frida — 23/03/2012 @ 23:39
 18. Du får komme til Ørland og jobbe i grønt når du kommer hjem fra verdensreisen da vet du :)

  Comment by Hilde — 24/03/2012 @ 00:27
 19. Jeg er helt klart for – når guttene skal bli tvunget, skal også jentene! Men på en annen side, burde det være vanskeligere å komme inn. Mao; alle skal ha plikt, men ikke alle skal ha mulighet. Men i dag er det jo i praksis at om man ikke vil, så slipper man, uavhengig av kjønn. Og det er egentlig ganske greit. Men om (når?) Norge kommer i knipe, er det greit at vi har dobbelt så mange å velge ut av slik at det blir de beste som blir valgt.

  Sikkert lett for meg å si forresten, som slapp unna sesjon del 2. Heh.

  Comment by Ia — 24/03/2012 @ 01:56
 20. Jer er FOR. Vil ikke at det skal være noe forsjellsbehandling. Selv vil jeg inn i militæret når den tid kommer :)

  Comment by Ida Jacobsen — 24/03/2012 @ 14:55
 21. Det er mange bra meninger ute og går – jeg må si meg enig med noen av de første der: jeg vet selv at jeg IKKE vil inn i militæret, og som liten jentunge var det nesten et mareritt å tenke på. Jeg liker det Elin sier først, her, jeg.

  Comment by Siv — 24/03/2012 @ 16:59
 22. for å komme med et litt..merkelig spørsmål..hvordan er det å være i militæret når man har mensen? ute i skogen osv..kan ikke det bli grisete og ekkelt? for ikke å snakke om vondt

  Comment by Mrln — 24/03/2012 @ 23:26
 23. Mennesker er mennesker, og jeg tror det finnes ufattelig mye bra i de, uavhengig av kjønn. Er egentlig vanskelig å bestemme seg her, for jeg tenker at det går en del på motivasjon òg jeg.. Men flott innlegg, gøy med tankesvirr og meninger som kan deles. Synd det med rygge… men tenk på hvor bra det nye å ukjente kan bli da! Ingen(liten) grunn til og deppe over det, da:)

  Comment by Kristina Ersland — 25/03/2012 @ 03:35
 24. Jeg er for frivillig verneplikt for begge kjønn. Å ta inn alle jenter og gutter vil bli veldig mange, så da mener jeg heller at de som har lyst skal få lov, og at de som ikke vil skal få slippe.

  Comment by Elisabeth — 25/03/2012 @ 17:02
 25. På en måte er jeg imot det..samtidig så burde det jo ikke være forskjellsbehandling. Det er vel ikke egentlig noe stort problem for jenter å måtte i millitæret, ikke større problem enn for gutta hvertfall. Utrolig mange gutter som ikke har lyst liksom :P

  Comment by Elise — 25/03/2012 @ 22:09
 26. Hvis man skal ha kjønnsnøytral verneplikt så syns jeg man skal ha likestilte krav og, samme krava for gutter og jenter, da syns jeg det er helt greit..

  Comment by Øyvind — 25/03/2012 @ 23:34
 27. Jeg er mot. Mener at jenter burde ha muligheten til å velge selv :) Jeg hadde ikke klart det, tror jeg.

  Comment by Kristin — 26/03/2012 @ 09:14
 28. jeg liker tanken på lik stilling mellom jenter og gutter jeg!
  Vi klager over likestilling og styr og stell og da blir det feil om ikke jenter skal settes på lik linje på gutter!
  Og militæret er jo bare kos!! Jeg er overbevist over at mange jenter og hadde vokst på et år i forsvaret!

  Comment by Mariann — 26/03/2012 @ 11:20
 29. FOR! Dro aldri selv, og nå, i en alder av 25.. angrer jeg. Veldig:(

  Comment by Jules — 28/03/2012 @ 10:49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment