March 20th, 2012

SKATEISTAN

Skateistan i Afghanistan. Filmen gjør meg vekselsvis trist og glad. Trist fordi de har det så vondt, og glad fordi de finner en virkelighetsflukt og glede i noe så enkelt og kult som et skateboard. Blikkene i gata stiller spørsmål ved jentas rett til å skate, jeg elsker at jenta er tøff og velger å skate allikevel. Gutten blir dårlig av å ikke få skate, så mye betyr den lille rullende gleden i et ellers så herjet liv.

Dere, virkelig, vi må sette mer pris på det vi har rundt oss i hverdagen. Her klamrer de seg til et fattig skateboard på gata i et land fullt av krig og smerte, mens vi lager nasjonal krise så fort NSB står på stedet hvil eller Tone Damli Aaberge lager en lettkledd musikkvideo. Realitycheck! Det er så himla latterlig. Vi er utrolig heldige som har det så bra, la oss ikke meske oss sånn i vår egen velstand at vi glemmer hvor bra vi egentlig har det.

10 Comments »

 1. Utrolig bra film. Herregud. MÅ bare være så takknmelig for alt vi har.

  Comment by Vilde — 20/03/2012 @ 15:36
 2. åh, sånt gir meg virkelig gåsehud, man revurderer liksom luksusproblemene sine en smule..

  Comment by Tanja MH — 20/03/2012 @ 15:39
 3. :(

  Comment by Vandrefalken — 20/03/2012 @ 19:03
 4. Du skriver på en måte som får meg til å virkelig innse ting. Lysten på å forandre små deler i livet, sakte men sikkert, spirer i meg! Jeg skal virkelig prøve, jeg lover meg selv det!

  Comment by Kristina Ersland — 20/03/2012 @ 21:17
 5. Kunne ikke sagt det bedre selv. Realitycheck!

  Comment by Jannicke — 21/03/2012 @ 07:10
 6. Veldig fine ord, Marie. Og du har så rett!

  Comment by Mira — 21/03/2012 @ 08:47
 7. Du er så flink å skrive!
  Vet du, jeg tenkte på deg da jeg gikk Birkebeinerrennet i helga. Det var et punkt i løypa hvor jeg var i ferd med å gi opp, men så tenkte jeg på deg. Fordi du er forbildet mitt. Tusen takk for “hjelpen”!

  Comment by Olivia — 21/03/2012 @ 16:19
 8. Tusen takk for at du delte dette, Marie! Det er så bra at det er noen bloggere som også blogger om slike ting! Det er SÅ mye viktigere å tenke over hvor utrolig godt vi har det, enn å lese alle disse “rosa” innleggene. Det er så bra at du er så flink til å minne oss på det virkelige livet!:)

  Comment by Marianne — 21/03/2012 @ 20:50
 9. har vært tre måneder i mauritus nå, drar hjem om under en uke, vært her å jobbet(hatt praksisen fra skolen min her), og er helt enig i at vi må sette mer pris på ting og ta oss bedre tid! etter min mening tar de seg altfor god tid her(aldri opplevd at et møte begynner når det skal, at vi blir hentet på de tidspunktene vi oppgir osv), men det finnes jo en mellomting. det å stresse pga tog som ikke går, rush trafikk og slike ting som vi ikke har kontroll over, det er bare tulle! etter alt vi vet, så lever vi bare en gang, viktig å nyte det, og å hjelpe til med det du kan :)

  Comment by Line — 24/03/2012 @ 10:42
 10. Åh, jeg synes Skateistan-konseptet er så bra! Har fulgt med på det en stund, og det er så godt å se at organisasjonen slår røtter i flere land, og faktisk gjør det godt. Flott konsept, flotte folk.

  Comment by Frida — 24/03/2012 @ 13:01

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment