February 7th, 2012

#14 tabu

Kjøttkverna er et konsept hvor dere kan skrive ut all frustrasjon, sinne og sorg over røde roser og hjerteknusere. Det er sykt deilig å sette ord på ting og få det ut av systemet, bare… Gjør det, gjør det, gjennomfør det: blogg@supermarie.net. Vær gjerne anonym, hvis det er bedre. Husk at du ikke er alene, og hvis ting er VIRKELIG ille kan jeg sikkert være kjæresten din jeg.


foto privat, modell meg og emilie

Hva gjør man når man innser at man har blitt det man hater? Gjort mot andre det man alltid har fryktet skal skje mot seg selv? Jeg har vært sint på venninner som har gjort det, jeg har baksnakket, fordømt. Aldri forstått, til tross for at jeg stort sett alltid har god innsikt, empati og forståelse for det meste. Men aldri utroskap. Vi har alle lært at utroskap sårer, ødelegger og igrunn er som å pisse i buksa for å holde seg varm. Til slutt angrer man, og skulle ønske man kunne få én sjanse til. Den samme historia går igjen og igjen og igjen. Min innstilling har derfor alltid vært ganske logisk: hvorfor er ikke mennesker i stand til å tenke lenger enn eget kjønnsorgan?

Men det måtte skje. Det finnes diverse rettferdiggjørelser, unnskyldninger og psykoanalytiske forklaringer på hvorfor det gikk som det gikk, men ingen av dem forandrer det faktum at leppene mine har vært i kontakt med andre enn kjærestens, at det ikke er kjærestens hender jeg savner når jeg ligger alene i sengen.  At det aldri vil skje igjen sier jeg høyt og ofte til meg selv, og kjenner med en gang tanken er tenkt hvor stor den løgnen er. Sannheten er at jeg gleder meg til neste gang. Sannheten er at jeg absolutt ikke angrer, og vet jeg ville gjort det samme igjen. Sannheten er at samme hvor godt jeg vet at mine handlinger er feil, føles de irriterende rett.  Etter flere måneder uten én eneste romantisk sommerfugl, har jeg endelig tusenvis samtidig.

Siden jeg har vært kjæreste i flere år, har jeg øvd inn rutinene ganske godt. Hei-kyss, hade-kyss, søte smil. Jeg vet hvor jeg skal putte hendene mine til riktig tid, hva jeg skal si, hvordan jeg skal oppføre meg. Jeg går på automatgir, og er så flink til å lyge og late som ingenting at det skremmer meg. Jeg skremmer meg.

Så – hva gjør man? Prøver man å være et bedre menneske overfor seg selv og være ærlig, når man vet det vil såre? Han er jo lykkelig uvitende. Den eneste som vil ha det bedre av det er meg, og jeg tror at en objektiv leser vil være enig i at jeg igrunn fortjener å ha det så jævlig som mulig.

For noe kjekt er det ikke. Følelsen av å sitte her med noens hjerte i hendene, uten å vite hva man skal gjøre med det. Følelsen av at å dra er det eneste rette, blandet med vissheten om at det er praktisk umulig for en fulltidsstudent å betale dobbel leie i flere måneder fram til sommeren og friheten kommer, og at det trygge pikerommet befinner seg flere hundre mil unna.

Filmene viser aldri denne siden av historien.

-  Skrevet av Anonym

9 Comments »

 1. fantastisk! liker kjøttkverna! :D

  Comment by Anne kristine — 07/02/2012 @ 17:48
 2. Oi!

  Comment by Camilla — 07/02/2012 @ 18:50
 3. kjenner følelsen så alt for godt :(

  Comment by anonym — 07/02/2012 @ 18:59
 4. <3 Nydelig skrevet, kjenner meg igjen i følelsen og bare elsker setningen
  "Følelsen av å sitte her med noens hjerte i hendene, uten å vite hva man skal gjøre med det."

  Comment by Linn Halvorsen — 07/02/2012 @ 19:06
 5. Slut(t)

  Comment by Margrethe — 07/02/2012 @ 22:33
 6. Bebbeh, du trenger nye illustrasjonsbilder. Jeg stiller til disposisjon!!
  <3<3<3

  Comment by Emilie Flatner — 08/02/2012 @ 02:02
 7. Så utrolig bra skrevet!! jeg vet liksom ikke hva jeg skal si, jeg. Har aldri vært i en sånn situasjon, men det høres helt vanvittig ut :S helt vanvittig vanskelig…

  <3

  Comment by Elise — 08/02/2012 @ 14:06
 8. Bra skrevet da. Tror det er en mer kjent følelse enn man snakker om. Blir jo litt tabu..

  Comment by Marie — 08/02/2012 @ 16:25
 9. Hei! Jeg skriver på vegne av goviral, som er en av de fremste distributørene av online videokampanjer. Bloggen din hadde passet veldig fint til mye av det vi holder på med, så det hadde vært supert om du kunne svare på e-post dersom du vil ha mer info.

  Du kan også lese mer om oss på http://www.goviralnetwork.com. Ser frem til å høre fra deg!

  Mvh Malene B.
  malene.balto@goviral.com
  Publishing Assistant

  Comment by Malene — 08/02/2012 @ 16:44

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment