you idiots, get up!

Dette er et spark i leggen til alle de som gir opp. Alle de som hører på andre, tar i mot og føyer seg som gummileire så fort noen legger fingeren sin på. TA DERE SAMMEN! Dere er deres eget jævla maskineri, det er bare dere som sitter med kontrollen, tankene og viljen til å være akkurat den du vil være, og gjøre akkurat det du har lyst til! Ikke la noen fortelle deg noe annet. Hvis drømmen din er i vest, går du ikke mot nord bare fordi noen mente at det var en retning som passet deg bedre.

«De bare ler av meg når jeg sier jeg vil inn i militæret…». Da er det viljen din som skal stoppe latteren deres. Dra i militæret, gi dem noe å le av og se hvordan kjeften deres lukker seg når du står der med attesten på utført førstegangstjeneste. «Men han såret meg sånn…!». Du burde ikke bry deg nok til å skrive den setningen engang. Han behandlet deg på en måte du ikke fortjener nærheten av, gi han den midterste fingeren din og gå videre. Ikke bruk tid og krefter på de som ikke bruker sine på å få deg opp og frem. Du er en uslepen diamant, og det er du selv som står med slipemaskinen. Noen kommer til å prøve å ødelegge deg med å lage fettete fingermerker på den krystallklare flaten din, andre kommer til å pusse på for å få deg til å skinne. Så er det opptil deg hvem du skal la få slippe til, og hvilke fingermerker du velger å bare tørke vekk uten å blunke, eller la være på som en demper på strålene du egentlig kunne gitt fra deg.

Ikke gi opp, du er der til slutt! Og fortsett å gå. Gå deres egen vei, følg deres egne drømmer, hør på det de rundt deg sier – men ikke la ordene overdøve deres eget jeg. Dere er diamanter som skal slipes, ikke gummileire som skal trykkes ned. Husk det.

23 Responses to “you idiots, get up!”

 1. Vilde writes:

  Digger deg!! Skikkelig bra inspirasjonsinnlegg:D

 2. Haldis writes:

  <3

 3. Maria writes:

  Jeg trengte virkelig det sparket i dag, nå skal jeg sette meg ned og jobbe med masteren min :) Takk!

 4. Elisabeth writes:

  Jeg har som nyttårsforsett å ikke bruke tid på energilekkasjer, og det føler jeg passer bra til dette innlegget :)

 5. ingrid writes:

  Traff meg rett i hjerterota, vondt og godt på samme tid. Tusen takk, jeg trang det! Drømmen er verdensreise (blir neste vinter/vår, om han derre fine ikke må i militæret) og medisinstudie høsten etter (men da må jeg lese og pugge masse til eksamener i fleng for å komme inn.. Men det SKAL gå.)Smilefjes, hjerte!

 6. Jannicke writes:

  Det var godt du skrev det nå, for jeg er nær ved å gi opp hele denne drittskolen. Men 4 måneder igjen.

 7. Vivian writes:

  Ey, du! Dette trengte jeg nå, siden jeg har bestemt meg for å slutte på skolen og begynne på noe annet. Pappa har bare fnyst av meg, sagt at jeg aldri klarte det, men jeg GJØR jo det!! Takk, Marie, nok en gang:-)

 8. Maria writes:

  You are so, so beautiful!

 9. Linn writes:

  Kjære Marie, du er helt fantastisk! Du inspirerer meg så ufattelig mye. En av de store gledene i løpet av dagen min er når jeg titter innom bloggen din og ser et nytt innlegg. Du er så tøff, modig, og har sånt et utrolig pågangsmot. Du gjør akkurat det du drømmer om, og sånn vil jeg også være.

  Tenk at du turte å bare pakke sekken og dra ut i verden helt alene. Det drømmer jeg også om, det har jeg alltid gjort. Jeg er forelsket i verden, og en dag skal jeg gjøre som deg! Jeg vil si tusen takk, for at du er en utrolig inspirasjonskilde. Du får meg til å tenke over at jeg ikke bare skal kaste bort livet mitt, og la dagene gå, men faktisk sette pris på alle de små tingene, og ikke være redd for å tegne utenfor a4 arket jeg har fått tildelt.

  Det er kjempespennende å følge deg verden rundt, og jeg håper resten av reisen blir like fin som den har vært hittil. Tenk at du skal se karnevalet i Rio! Du er virkelig super, Marie :) Klem fra meg

 10. Elise writes:

  Takk, Marie <3
  " Ikke bruk tid og krefter på de som ikke bruker sine på å få deg opp og frem." – Utrolig bra sagt!!

 11. Nora writes:

  Du er rå. Takk for legg-sparket. Det er viktig å huske på hvorfor vi lever, at vi lever kun en gang, og at vi må leve for vår egen del og ikke andres.

  God tur videre.

 12. Rebecca writes:

  «De bare ler av meg når jeg sier jeg vil inn i militæret…»
  den kjenner jeg meg igjen i.. jeg har aldri vært så veldig “sporty” av meg, men har veldig lyst til å prøve, da jeg fortalte familien min det lo de alle sammen.. men jeg har bestemt meg for at jeg skal klare det!! :D og må jo bare si at du har takken for mesteparten av inspirasjonen :) og tusen takk for at du gir oss et spark innimellom, det trengs!

 13. martha writes:

  Litt morsmot at jeg akkurat sitter og hører på Lissie sin Go Your Own Way idet jeg leser dette innlegget. Utrolig inpirerende og oppløftende å lese! Selv er jeg en litt vaklende person som sliter veldig med å finne ut nøyaktig hva det er jeg selv vil, og har dermed lett for å gjøre det andre råder meg til. Men i lys av dette innlegget skal jeg fra nå av prøve å finne ut hva min indre stemme vil ha meg til å gjøre, og FØLGE DEN! Takk for inspo <3

 14. Morten writes:

  1.Lurer på hvordan standarn på flyene som transporterer deg rundt om kring i verden er. Hvordan er flymaten ombord. Flyplassene har sikkert ulike standarer i forhold til hviket land du besøker. Er litt flygal selv.
  Må skryte av deg hvor bra du skriver. God tur videre.

 15. Pål writes:

  Og igjen beviser du så inderlig godt hvorfor du er en stor inspirasjon for mange, og ikke minst et fabelaktig forbilde! Alle, uansett alder, kan nok kjenne seg veldig godt igjen i det du skriver. Ikke bare i dette innlegget men f.eks. også slik du beskrev forkjellen på å oppleve noe og å forsøke å formidle opplevelsen etterpå til utenforstående. Og jeg tar meg selv i å bli forbløffet. Igjen. :-)

 16. Anonym writes:

  Herregud Marie, du er rett og slett helt FANTASTISK! Jeg er utrolig dårlig på å kommentere, men jeg leser hvert eneste innlegg du kommer med. Du gir meg virkelig pågangsmot til å tørre å være meg selv, gjøre som jeg vil og motet til å drømme STORT! Du er min største inspirasjon, du er fantastisk fantastisk fantastisk! Du er hard som en stein med et hjerte av gull!!

 17. Emilie writes:

  Beste innlegget jeg har lest. Ever! Kjente jeg trengte det faktisk :P
  TAKK!!! :D

 18. Stine writes:

  Det der var akkurat det jeg trengte nå.

  Takk!

 19. christina writes:

  SOM du inspirerer meg til å gjøre det jeg vil og omgås med de jeg vil:) Det er helt sant det du skriver. Er nok alt for mange som bare gjør det som er lettest og det som er mest godtatt. Stå på:)

 20. Siv writes:

  SICK BRAZLIAN BANANA – for et innlegg. TUSEN TAKK MARIE!!

 21. Henriette Linnea writes:

  Akkurat det jeg trengte <3

 22. Alva writes:

  Du inspirerte meg til å gjøre noe som var veldig vanskelig for meg, men samtidig det rette valget for meg. Takk.

 23. Anette writes:

  Like bra skrevet som alltid. Liker gut’sen din :)

Leave a Reply