December 14th, 2011

apple of a leo

Jeg hedrer leoparden med en liten jakke til iPhonen min, i samme mønster som kroppen min pleide å være. Tenk det. De snodige prikkene som fikk verden til å rase for en 20 år gammel militærtjej, har lært meg så mye at jeg er på nippet til å savne dem. For hvem skal være læremester nå? De fortjener å bli husket, så mye bra som de fikk meg til å tenke på.

De satt flere titalls sjenerende spor på meg fra topp til tå, men det er liksom ingenting i forhold til de usynlige sporene de la igjen under ribbeina og bak blå øyne. Jøss. Jeg snakker om de i fortid, som om de ikke lenger er en del av meg. De er jo det. Like mye som før. Det er kroniske leopardflekker, de har bare tatt seg en liten hvilepause på ubestemt tid. Iallfall en pustepause fra utsiden, de har trukket inn i varmen og ligger og gløder i blodet i stedet. Kanskje de henter styrke, kanskje de allerede hadde en styrke men ville gi den til meg, og forsvant igjen når oppdraget var utført. Jeg føler iallfall at jeg har blitt sterkere, kattedyr lander jo alltid på beina. Jeg måtte bare bli fortalt at jeg faktisk var en katt først.

Snart ett år. De kom som retningslinj…flekker på hvordan jeg skulle te meg i livet. Dyttet meg vekk fra skjønnhetshysteriet, beviste at det var totally fine å ikke se “normal” ut, at ingen egentlig brydde seg om at du (i følge deg selv) så ut som et monster. De kom som en viktig påminnelse om at før du vet ord av det har du blitt syk, før du vet ord av det er livet snudd på hodet og ingenting er som før. “Det er noe du må huske å ta med deg hver eneste morgen når du forlater sengen”, sa dem og ble med meg ut av sengen. Hver eneste morgen. Jeg var heldig sånn. Jeg ble minnet på uforutsigbarheten i livet så fort jeg kastet et blikk i speilet, den påminnelsen burde alle få. Hver dag.

Bare tenk på det. Jeg la meg den kvelden, som en hvilken som helst annen kveld. Lykkelig uviten om hvilket dyr som kloret på meg fra innsiden. Om jeg trodde jeg kom til å få en kronisk sykdom på CV’en den morgenen jeg våknet i februar? Nei. Du lever i beste velgående, ikke sant, og tar det som en selvfølge at “det skjer ikke meg“. Og så skjer det deg. Livet biter deg i ræva og forsikrer seg om at du ikke tar det for gitt at du har det så bra som du har det. Du skal være takknemlig hver eneste dag, hvis du kommer deg gjennom den uten en krøll. Uten å bli syk, uten å såre noen, uten å bli såret, uten å bli rammet av noe som helst. SI TAKK for de dagene. Og takk for de krøllete, som gir deg styrke til å rette ujevnhetene ut igjen.

At det er mulig å bli så inspirert av et lite leoparddeksel jeg fikk sponset….. Det jeg egentlig skulle skrive var bare at dekselet var fett, at jeg er takknemlig for at jeg fikk det og at produktet er av god kvalitet. Dere finner det hos mirabling.no. Herregud. Leoparder! Varer evig.

15 Comments »

 1. Inspirerende :)

  Comment by Heidi Synnøve — 14/12/2011 @ 15:46
 2. R det virkelig ett år siden allerede? Tida flyr forbi! :-)

  Comment by CecilIe Lykke — 14/12/2011 @ 17:12
 3. Retningsflekker!!! Ah du er så flink med ord!

  Comment by Thea Margrethe — 14/12/2011 @ 17:18
 4. Helt enig. Takk for en sann og inspirerende tekst. <3

  Comment by Jeanett — 14/12/2011 @ 19:00
 5. Iiih, verdens kuleste deksel! Utrolig bra skrevet, kjempemorsomt å se hvordan enkle ting kan utvikle seg til noe så fantastisk som det du har produsert!

  Comment by Linn Halvorsen — 14/12/2011 @ 19:16
 6. <3 Stor klem til deg <3

  Comment by Sigrid — 14/12/2011 @ 19:24
 7. Hunden vår het Leo, fordi han liknet en løve da han var hvalp <3

  Comment by Maren — 14/12/2011 @ 20:46
 8. Dette var det beste jeg kunne fått servert en ellers normal torsdagsmorgen. TAKK! DU er så flink med ord! Og flink til å inspirere, og flink til å få en til å tenke på det gode. Så unik og annerledes i forhold til andre bloggere, som egentlig bare skriver om det overfladiske livet de har. DU må vinne!!! Klem

  Comment by maggi — 15/12/2011 @ 12:15
 9. Jeg kjenner meg igjen i mye av dette, Marie! Du er så søt, du.

  Comment by Siv — 15/12/2011 @ 17:32
 10. Herregud, du er så flink med ord.
  :D

  Comment by Solfrid — 15/12/2011 @ 20:10
 11. hmm

  Comment by Thea — 16/12/2011 @ 00:12
 12. Takk for at du er den du er.

  Comment by CLOTHES AND CUPCAKES — 16/12/2011 @ 19:53
 13. Tror ikke iPhone deksel-samlingen din blir heilt komplett uten disse: http://society6.com/product/Mustache-Mania_iPhone-Case (!) Haha

  Comment by Serina — 17/12/2011 @ 16:12
 14. <3!!

  Comment by Frida H — 17/12/2011 @ 19:45
 15. det var tøft, duperdigg.no har mange leopard deksler til iPhone 4 :D

  Comment by terese — 20/12/2011 @ 21:22

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment