November 16th, 2011

Krigens pris

Det ser liksom ut som amatøropptak av en dårlig regissert krigsfilm. Du vil iallfall at det er det det skal være.

Men så ser du plutselig kollegaer du har stått og smilt med på norsk jord, sitte ved siden av TV2-logoen og fortelle om bomber de selv har sluppet over et ekte land, på oppdrag for Norge og NATO.

Og så synker det inn at filmen du ser er en dokumentar fra virkeligheten, hvor kollegaer i det fjerne utfører jobbene sine, mens du sitter på solsiden og utfører din; designer en minnebok de skal få når de kommer hjem igjen. De bærer det samme flagget som deg på høyre skulder, det er en merkelig påminnelse om at dere står til tjeneste for landet begge to. Du (foreløpig) med photoshop, og de med skarp ammunisjon i sine egne våpen, og i våpen som er rettet mot dem selv.

Dere kan mene hva dere vil om Norges innsats i Afghanistan, men våre soldater fortjener og trenger vår støtte. De gjør bare det de har blitt satt til å gjøre av regjeringen, og de gjør det profesjonelt med respekt, ansvar og mot.

“Husk, det er det enkelte individ du støtter – mennesket i uniformen.
Støtt våre soldater

(Som dere skjønner fant jeg til slutt en TV på Krigsskolen, savior of the night. Del 2 av Krigens Pris ser dere på TV2 neste onsdag, Del 1 legges sikkert ut på nett senere. Natta!)

 

7 Comments »

 1. Det var fint skrevet, Marie. Og det er jo ikke annet enn sant.

  Comment by Siv — 17/11/2011 @ 08:22
 2. Veldig bra, Marie!
  Selv om et garantert er mange soldater i verden som gjør forferdelige ting av egen vilje i uniformen, må man ikke dra alle under en kam. Det er tross alt høyere makter som bestemmer i bunn og grunn..

  Comment by Cecilie Lykke — 17/11/2011 @ 09:05
 3. Det er ikke fett med krig, og vi som er så heldige å bo i Norge, merker det ikke før vi kjenner noen som er der nede eller er midt oppi det selv. Man tror liksom ikke helt på de propaganda-lignende reklameaktige sakene man ser innimellom. Jeg gjør hvertfall ikke det… Takk, takk til alle som gjør en innsats for at jeg skal kunne sitte trygg her hjemme, og de som hjelper andre med å føle seg trygge ved å sette seg selv i fare.

  Comment by Jannicke — 17/11/2011 @ 10:38
 4. http://thebeautydepartment.com/2011/11/cute-alert/

  Comment by Kristin vs — 17/11/2011 @ 11:29
 5. ” De gjør bare det de har blitt satt til å gjøre av regjeringen ” hva skjedde med kritisk tankegang ? eg ser ingen prestisje i å ” fortelle om bomber de selv har sluppet over et ekte land”
  trist

  Svar: Nå snakker ikke jeg om prestisje heller, jeg snakker om at disse menneskene fortjener støtte fra befolkningen :) Marie

  Comment by ChristineDelgado — 17/11/2011 @ 12:29
 6. norske tropper fortjener utrolig mye respekt, omtanke og takknemlighet. daglig møter jeg soldater som skal utenlands. Med flere “kjente” og familie utenlands/eller på vei ut bærer jeg mitt norske flagg på høyre skulder med ære og stolthet!

  Comment by astrid :) — 17/11/2011 @ 15:37
 7. Soldatene fortjener all ære og respekt!

  Dette ble kanskje litt feil innlegg å spørre om dette på, men har du lest denne: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10031593 ? Hva syns du om saken? Har du opplevd noe lignende?

  Comment by Ingunn — 17/11/2011 @ 17:13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment