October 31st, 2011

enough is enough

Annenhver mann (!!!!) mener en kvinne er helt eller delvis ansvarlig for å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep dersom hun flørter åpenlyst.
30% av de spurte mennene mener at kvinnen kan skylde seg selv dersom hun kler seg sexy eller er åpenbart beruset
Hver femte mann mener det samme dersom kvinnen er kjent for å ha hatt flere partnere.
kilde

HVOR ER MENNENE???? Vi trenger at menn engasjerer seg og viser samfunnet at dette ikke er greit. Det nytter ikke at jenter kjemper sin egen kamp mot voldtekt, mens resten av samfunnet diskuterer asylpolitikk og jentenes klesvalg på VG.

Herregud, hva skjedde med Oslove?

19 Comments »

 1. Det er helt vilt! Blir så sjokkert over Norge og menn…

  Comment by Cecilie Lykke — 31/10/2011 @ 11:55
 2. Du som er så glad i bart bør absolutt skrive ett innlegg eller støtte opp under Movember. Sjekk ut linken til website jeg har lagt opp her. Bodde lenge i Australia og der var det bartegutter i hele November. Noen mer vellykket enn andre :)

  Om innlegget… Det er sjokkerende og skremmende å lese om alt som har skjedd i Oslo den siste tiden. Oslove!

  Svar: Tusen takk for tipset! Jeg har faktiks en bartepin som støtter samme sak, skal se om jeg får skrevet et innlegg om det :-) Marie

  Comment by Janne — 31/10/2011 @ 12:23
 3. Takk, Marie. Helt sant, helt sant.

  Comment by Siv — 31/10/2011 @ 12:49
 4. Hei!

  har du en link til denne undersøkelsen?
  Kan du i såfall sende den til meg på mail?
  Takk på forhånd

  Svar: Hej, jeg har ikke noen annen link enn den kildehenvisningen til Amnestys sider, dessverre. :) Marie

  Comment by Elena — 31/10/2011 @ 14:28
 5. Herregud, det er helt ubegripelig…

  Comment by Sigrid — 31/10/2011 @ 14:47
 6. Merker det ute på byen…kan ikke flørte med en gutt uten å føle presset bli sterkere utover kvelden! Nesten som om man er luremus når man til slutt må si at man vil ligge alene i egen seng den natta.

  Comment by marianne — 31/10/2011 @ 14:54
 7. å herree, er det mulig ! Verden! Hva skjer!?

  Comment by Anne - vietnameseren — 31/10/2011 @ 15:21
 8. Fint at du tar opp dette temaet! Kvinner må da få lov til å kle seg som de vil, og flørte som de vil, uten at MENNENE begynner å oppføre seg ufint og det som verre er. At de ikke kan bruke sunn fornuft og oppføre seg ordentlig. Hvis de skylder på alkohol burde vi seriøst se an alkoholvanene til folk, og gjøre en forandring der.

  Comment by Charlotte — 31/10/2011 @ 15:33
 9. Syke, syke mannfolk som har svart på undersøkelsen der!
  Personlig ikke noe stor fan av at jenter kler seg så utfordrende som de gjør nå til dags. Da snakker jeg selvfølgelig om stereotypen man ser i Oslo by en lørdagskveld. MEN det gjør dem da virkelig ikke til ansvarlige for at (stort sett) innvandrere ikke klarer å holde seg i skinnet å finne seg en som er villig! Fatter og begriper ikke hva som får mennesker til å trenge en så syk følelse av makt!!

  Comment by Aleksander — 31/10/2011 @ 17:35
 10. Kjenner jeg blir lei meg…
  At noen kan tenke sånn, det burde ikke være lov. Tragisk.

  Comment by Vilde — 31/10/2011 @ 19:55
 11. Det er jo nettopp det, at annenhver mann mener at jenta har delvis eller hel skyld i en voldtekt, fordi hun har flørtet. Annenhver mann mener at de er mer eller mindre fritatt skyld om de voldtar ei jente som har flørtet åpenlyst. Samfunnet skal lære jenter og kvinner alt de må gjøre for å forhindre voldtekt, som gir menn “unnskyldninger” for å voldta med en gang en av disse punktene ikke er overholdt av jenta. Jenter burde ikke kle seg så utfordrende, hun gjorde det, derfor er skylden delvis eller helt hennes. Jeg synes det hele er helt forkastelig.

  Comment by Lene — 31/10/2011 @ 20:37
 12. Hver dag kommer det nye voldtektssaker på vg.no, sa.no, fredrikstad blad, og sikkert over hele landet. “Jente voldtatt”, “overfalt i parken”, “voldtektene florerer i Oslo” og så videre.
  Jeg tror jeg tar det litt for personlig. For det hjelper virkelig ikke med alle disse overskriftene. Folk blir ikke klokere, og de slutter ikke å voldtda.

  Når de spør “Hvorfor har du sebrastriper på armene, da?” og jeg svarer “Nei, du skjønner.. jeg ble voldtatt”, så er det ingenting som forandrer seg.
  Det gir bare ingen mening, folk veit hva voldtekt er nå! De veit ikke hva det GJØR med en, og de veit ikke hvordan noen kan få seg til å utføre slike handlinger. De veit bare tall og statestikk, og det hjelper ingen. Argh.

  Jeg veit ikke hvorfor jeg skriver det her, jeg, Supermarie. Kanskje fordi jeg tenker at du er så super at du bare… ikke blir sur, eller tror det er ment mot deg, eller lurer på hvorfor jeg ikke skriver brev til VG eller noe. Nei, jeg veit ikke. Det kjennes liksom godt å bare skrive det her hos deg…

  Svar: Godt poeng, de burde fokusere mer på hva det faktisk GJØR med mennesker, det står det lite om. Men det krever jo igjen at offere orker å fortelle historiene sine, og det vil jeg tro ikke er bare bare… Blir bare glad for at du skriver, kjære Martine, og du har et veldig godt poeng! Marie

  Comment by Martine — 31/10/2011 @ 22:22
 13. ser de fleste som komenterer her greier alle menn under en kam!
  det er ikke retferdigt for oss andre!
  jeg mener enn hver mann som legger ei hånd på ei jente som ikke er med på det selv skulle hatt skam bank!!!
  skulle gjærne gitt dem juling selv!!

  Comment by gutten! — 31/10/2011 @ 23:33
 14. Norge er egentlig ikke noe trygt og godt sted lengre!

  Comment by Sandra Jeanette — 01/11/2011 @ 00:49
 15. jeg er så glad jeg bare kjenner gutter og menn som sparker slike idiotiske meninger til helvete.

  det er sjelden jeg blir så sint som når jeg leser slike ignorante, forkastelige ord om at kvinnen kan skylde seg selv. det vrenger seg i kroppen.

  godt innlegg. flott bilde.

  du burde forøvrig lese denne teksten: http://www.virrvarr.net/blog/2008/08/26/en-hyllest-til-alle-luremus/

  Comment by kjersti — 01/11/2011 @ 12:45
 16. kjersti: TAKK for anbefalingen, for et perfekt innlegg!

  Comment by supermarie — 01/11/2011 @ 12:58
 17. Fin miks et lavt antall spurte i undersøkelsen samtidig som spørsmålene er dårlig definert, de gir ikke mye rom for å lese så veldig mye ut av statistikken når det alternativet som ikke er nei, ikke gjør noen forskjell på 1% enighet og 100%.

  Men nå går jeg utifra at poenget uansett er å sette fokus på saken, og ikke å presentere en veldig representativ og god undersøkelse. Så les ikke så veldig mye ut av denne statistikken.

  Selv sliter jeg med å tro at så mange mennesker har et slikt syn overgrep.

  Comment by Randomforumtroll — 01/11/2011 @ 21:01
 18. Ubegripelig. Men har selv opplevd det.. Da jeg fortalte en gutt som står meg veldig nært, at jeg har blitt tvunget til å ha sex med en annen, så sa han “Sikker på at du ikke ville det?” og snakket videre med en undertone at det var MIN feil, ikke hans. Det er for lett å skylde på offeret.

  Comment by jeanette — 01/11/2011 @ 23:32
 19. FLOTT at du skriver om dette har skrevet om det selv og det er viktig å få ut budskapet!!

  Comment by iseliniselin — 03/11/2011 @ 12:57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment